SP v severské kombinaci - skoky HS130, Lahti Vítěz: H. Klemetsen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Lahti Vítěz: A. Watabe (JPN) (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - skoky HS130, Lahti

Vítěz: H. Klemetsen (NOR)

cz Piatok 06.03.2015, 13:00Klasické lyžovanie
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:53:53)
     
    Výsledky:

    1. Haavard Klemetsen (NOR) 126,4
    2. Tino Edelmann (GER) 119,3
    3. Manuel Faisst (GER) 116,3
    4. Taihei Kato (JPN) 115,1
    5. Jason Lamy-Chappuis (FRA) 114,4
    6. Fabian Riessle (GER) 113,5
    7. Christoph Bieler (AUT) 113,1
    8. Akito Watabe (JPN) 112,9
    9. Johannes Rydzek (GER) 112,9
    10. Magnus Krog (NOR) 111,8
     
    Nor Haavard Klemetsen (NOR) předvedl suverénně nejpovedenější skok a na desetikilometrovou trať se vydá s náskokem 28 sekund. Spokojení můžou být také Rydzek, A. Watabe, Lamy-Chappuis nebo Riessle, kteří se rozhodně poperou o příčky nejvyšší. Naopak trošku zklamal vítěz světového poháru Frenzel, který bude mít velký problém ztrátu dohnat.
     
    Závod skončil.
     
    50
    Skočil málo. Vítěz světového poháru dává jen 108,5 metrů, takže svůj výkon nemůže hodnotit pozitivně. Eric Frenzel (GER) se umístil na 20. příčce.
     
    49
    85,5 metrů, to je jeden z nejhorších výkonů tohoto dne. Jan Schmid (NOR) naštvaně odešel do útrob střediska v Lahti. K tomuhle skoku asi ani není co víc dodávat, byl hodně pokažený.
     
    48
    Ani Fabian Riessle (GER) nepokazil nic na skoku! Doplachtil na značku 117,5 metrů, vlastně stejně jako A. Watabe, a to znamená šestou pozici. A Němec vypadal pod můstkem hodně spokojeně.
     
    47
    Akito Watabe (JPN) skočil velice slušně. 117,5 metrů je výkon, s jakým může být spokojený. Japonec určitě nic nepokazil. Ztráta na Klemetsena je 54 sekund. Tohle dokáže stáhnout.
     
    46
    Johannes Rydzek (GER) skočil velmi dobře a pod můstkem byl se svým výkonem spokojený. Je totiž výborným běžcem. 115,5 metrů mu určuje sedmé místo. Skvělé umístění pro Němce.
     
    45
    Haavard Klemetsen (NOR) doplachtil na značku 122,5 metrů! Norovi foukalo do zad, tohle byl tedy opravdu parádní výkon. První místo znamená náskok 28 vteřin na čele.
     
    44
    Ani Mikko Kokslien (NOR) nemůže být moc spokojený, doplachtil na značku 107 metrů. 22. příčka je něco, co se dalo u tohoto Nora očekávat. Byl na tom vlastně dost podobně jako jeho parťák Moan.
     
    43
    Krátký skok předvedl Magnus Hovdal Moan (NOR). Je ale pravda, že na trati to umí pořádně rozbalit. 107,5 metrů je takovým průměrem na poměry tohoto Nora.
     
    42
    Lukas Klapfer (AUT) doplachtil na značku 107,5 metrů. Byl to takový nemastný, neslaný výkon. Aktuálně je na dvacátém místě se ztrátou zhruba minuty a půl na Edelmanna.
     
    41
    Tohle je prostě strašně málo. 97 metrů znamená 36. místo. Bryan Fletcher (USA) ukázaným palcem dolů jasně naznačil, co si o svém výkonu myslí.
     
    40
    Jason Lamy-Chappuis (FRA) zvláldl parádně svůj skok! 120,5 metrů mu dává opravdu skvělý příslib do dalšího kola. Čtvrtá pozice, ztráta 20 sekund – tohle Francou určitě bere.
     
    39
    Paráda! Tino Edelmann (GER) skočil 119,5 metrů, měl ale skvělé známky, takže se o tři body dostal před Faissta. Rakušan je poprávu novým vedoucím závodníkem.
     
    38
    Francois Braud (FRA) se pod můstkem na sebe hodně zlobil. 113 metrů je na tohoto skokana dost málo. Přitom na mistrovství světa ve Falunu se mu tak náramně dařilo.
     
    37
    102 metrů? Alessandro Pittin (ITA) nezaskákal vůbec dobře. I když je skvělým běžcem, tuhle ztrátu bude i pro něj velmi těžké dohnat. No, uvidíme.
     
    36
    Ilkka Herola (FIN) a jeho skok dlouhý 109 metrů by vlastně podobný jako ten Dvořákův. Jako by se nyní podmínky malinko zhoršily.
     
    35
    Miroslav Dvořák (CZE) doplachtil pouze na značku 107 metrů. Není to výkon, s jakým by měl být spokojený. Letová fáze nebyla špatná, jenže odraz vůbec nevyšel. Čeští závodníci tuhle část závodu celkem pokazili.
     
    34
    Björn Kircheisen (GER) předvedl skok dlouhý 113,5 metrů. Němec je jedenáctý. Chtělo to asi skočit déle, přece jenom Němec není již takovým excelentním běžcem.
     
    33
    Wilhelm Denifl (AUT) a jeho skok dlouhý 114 metrů ho řadí na slušnou pátou pozici. Proč ne, tenhle výkon může rakouský závodník určitě brát.
     
    32
    Taihei Kato (JPN) a jeho 123 metrů nakonec nestačily na první místo! Jen menší problémy na dopadu nakonec znamenaly velké srážky. Japonec je až na druhé příčce.
     
    31
    107,5 metrů, to je výkon, jaký nyní předvedl Philipp Orter (AUT). Určitě umí předvést delší skoky. Patnáctá příčka, to je aktuální pořadí rakouského závodníka.
     
    30
    Magnus Krog (NOR) musí být spokojený! Výkon 116,5 metrů ho řadí na třetí místo, a to je přitom určitě lepším běžcem.
     
    29
    Taylor Fletcher (USA) určitě nepatří mezi excelentní skokany. Doplachtil na značku 104 metrů, ale to mu vůbec vadit nemusí. Je totiž výborným běžcem.
     
    28
    Němečtí trenéři se zaradovali, Manuel Faisst (GER) skočil 119 metrů a šel do vedení. Rozhodně má nakročeno k dobrému výsledku.
     
    27
    110 metrů, to je výkon, jaký nyní předvádí většina závodníků. Sebastien Lacroix (FRA) se zařadil na desátou příčku, vlastně skočil stejně jako jeho týmový kolega Laheurte.
     
    26
    Tim Hug (SUI) skočil slušně. Je ale pravda, že umí zaskákati lépe, to tedy určitě ano. 110 metrů znamená desáté místo, tedy průběžné průměrné umístění.
     
    25
    Maxime Laheurte (FRA) skočil dost zvláštně, nakonec ze svého skoku vymačkal 110 metrů. Francouz se zařadil na osmou příčku.
     
    24
    Christoph Bieler (AUT) skočil 118,5 metrů! S tímhle výkonem půjde na první místo, a to zaslouženě. I když Rakušan pod můstkem nebyl příliš spokojen, musí nakonec být. Vede o 29 sekund před Böslem.
     
    23
    114,5 metrů, to je nejdelší skok dnešního odpoledne. Avšak za vítr mu bylo odečteno hodně bodů. Mario Seidl (AUT) se zařadil na čtvrté místo.
     
    22
    Ne, ne, Tomáš Portyk (CZE) nepředvedl dobrý výkon. Doplachtil na značku 102 metrů. Naprosto odbyl telemark, patnácté místo je vlastně umístění, které si za svůj skok, bohužel pro české fandy, zaslouží.
     
    21
    Mladík Jakob Lange (GER) skočil velmi, velmi dobře! Až na dopadu neměl žádné problémy. Výkon 111,5 metrů ho řadí na šestou příčku. Rozhodně spokojenost u Němce.
     
    20
    Gasper Berlot (SLO) předvedl výkon 107,5 metrů. Po delší odmlce vidíme trochu delší a povedenější skok. Je na osmém místě.
     
    19
    Sepp Schneider (AUT) se trápil, v letové fázi vypadal jeho skok dost neklidně, telemark nebyl ideální. Výkon 102,5 metrů mu určuje průběžnou 12. pozici.
     
    18
    Samuel Costa (ITA) celkem slušně trefil odraz, ovšem ani on křepčit radostí nemůže. Skočil 100,5 metrů. což ho řadí na průběžné 11. místo. Je horší než Kutal.
     
    17
    Armin Bauer (ITA) rovněž skáče velmi málo. Především v letové fázi měl velké problémy. Výkon 86,5 metrů je vůbec nejhorším výkonem tohoto dne.
     
    16
    Hideaki Nagai (JPN) si neporadil s hustým sněžením. Skočil pouhých 90 metrů, určitě dnes nebude bojovat o body do světového poháru.
     
    15
    Marjan Jelenko (SLO) potvrdil dost mizernou formu. Skočil jen 99 metrů. Trápení u Slovince pokračuje.
     
    14
    Po delší odmlce vidíme opravdu krátký skok. 92,5 metrů, to je výkon, který Lukase Runggaldiera (ITA) posouvá na chvost průběžného pořadí.
     
    13
    Wolfgang Bösl (GER) předvedl skok dlouhý 114 metrů. Dostal se na první místo a vytvořil si náskok 13 sekund. Němec si nemusí na nic stěžovat.
     
    12
    Takehiro Watanabe (JPN) je aktuálně na čtvrtém místě. Doplachtil na značku 111 metrů, rozhodně nemá proč být nespokojený. Je lepším běžcem, takže má solidní šanci na úspěch.
     
    11
    Sindre Ure Sötvik (NOR) je rozhodně lepším skokanem, ale možná si představoval více než jen skok dlouhý 112,5 metrů. To mu nedává dobrý příslib do běhu.
     
    10
    Gudmund Storlien (NOR) předvedl skok dlouhý 108 metrů. Předvedl výkon, jaký se od něj vlastně dal očekávat.
     
    9
    Kristjan Ilves (EST) rozhodně může být spokojený. Skočil 113 metrů, jeho skok byl i dobře ohodnocený, takže se dostal na první příčku. Estonec rozhodně překvapil.
     
    8
    Lukas Greiderer (AUT) se vrhl do svého kola tohoto závoadu severské kombinace. Skočil jen 103,5 metrů. Přitom v tréninku nebo jiných kolech byl daleko lepší.
     
    7
    Mikke Leinonen (FIN) netrefil odraz, skok se mu tedy vůbec nezdařil. Tohle nebude výkon, s jakým by měl být spokojený. Pouhých 91 metrů ho řadí na průběžnou poslední příčku.
     
    6
    Paul Gerstgraser (AUT) doplachtil na značku 108,5 metrů. Byl i dobře ohodnocený, vedoucího Hirvonena ale nakonec nepředehnal. Je druhý.
     
    5
    Petr Kutal (CZE) neskočil vyloženě špatně, i na to jaké byly podmínky a jak hustě sněží, skočil opravdu solidně. 104,5 metrů mu aktuálně určuje 3. příčku.
     
    4
    Eetu Vähäsöyrinki (FIN) doplatil na poryvy větru, s těžkými podmínkami si neporadil dobře. Skočil 90,5 metrů. Nemůže být spokojený.
     
    3
    Jussi Salo (FIN) rozhodně nepředvedl dobrý skok. Nepřeskočil ani hranici přes 100 metrů, pouhých 95,5 metrů mu vlastně hatí šanci na jakýkoli solidní výsledek.
     
    2
    Matti Herola (FIN) skočil někde na úrovni Hirvonena, konkrétně doplachtil na značku 107,5 metrů. S tímhle výsledkem je druhý.
     
    1
    Eero Hirvonen (FIN) skočil 113 metrů. Určitě to není pro tohohle Fina vyloženě špatný výsledek, i když je pravda, že tu dokázal skákat lépe.
     
    Závod začal.
     
    V Lahti opravdu hustě sněží. Je problém udržet stopu, ale vítr by měl být v pořádku. Co nevidět by se mělo začít.
     
    Startovní listina:

    1. Eero Hirvonen (FIN)
    2. Matti Herola (FIN)
    3. Jussi Salo (FIN)
    4. Eetu Vähäsöyrinki (FIN)
    5. Petr Kutal (CZE)
    6. Paul Gerstgraser (AUT)
    7. Mikke Leinonen (FIN)
    8. Lukas Greiderer (AUT)
    9. Kristjan Ilves (EST)
    10. Gudmund Storlien (NOR)
    11. Sindre Ure Sötvik (NOR)
    12. Takehiro Watanabe (JPN)
    13. Wolfgang Bösl (GER)
    14. Lukas Runggaldier (ITA)
    15. Marjan Jelenko (SLO)
    16. Hideaki Nagai (JPN)
    17. Armin Bauer (ITA)
    18. Samuel Costa (ITA)
    19. Sepp Schneider (AUT)
    20. Gasper Berlot (SLO)
    21. Jakob Lange (GER)
    22. Tomáš Portyk (CZE)
    23. Mario Seidl (AUT)
    24. Christoph Bieler (AUT)
    25. Maxime Laheurte (FRA)
    26. Tim Hug (SUI)
    27. Sebastien Lacroix (FRA)
    28. Manuel Faisst (GER)
    29. Taylor Fletcher (USA)
    30. Magnus Krog (NOR)
    31. Philipp Orter (AUT)
    32. Taihei Kato (JPN)
    33. Wilhelm Denifl (AUT)
    34. Björn Kircheisen (GER)
    35. Miroslav Dvořák (CZE)
    36. Ilkka Herola (FIN)
    37. Alessandro Pittin (ITA)
    38. Francois Braud (FRA)
    39. Tino Edelmann (GER)
    40. Jason Lamy-Chappuis (FRA)
    41. Bryan Fletcher (USA)
    42. Lukas Klapfer (AUT)
    43. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    44. Mikko Kokslien (NOR)
    45. Haavard Klemetsen (NOR)
    46. Johannes Rydzek (GER)
    47. Akito Watabe (JPN)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Jan Schmid (NOR)
    50. Eric Frenzel (GER)
     
    Češi dnes do hry vyšlou hned tři závodníky, a to ve složení Petr Kutal, Tomáš Portyk a Miroslav Dvořák. Poslední jmenovaný bude největším želízkem v ohni, ten má přitom na Finsko dobré vzpomínky. Hned na začátku sezóny totiž v Ruce překvapil třetím místem na desetikilometrové trati.
     
    O tom, že vítězem letošního ročníku světového poháru se stane Eric Frenzel, není pochyb, Němec však určitě nic vypouštět nebude. Druhý je zatím Bernhard Gruber, jeho náskok na Jan Schmida, Fabiana Riessleho, Akita Watabeho nebo Johannese Rydzeka ovšem není nijak velký. Samozřejmě že ani jeden z těchto závodníků nechybí na startu.
     
    Již jen dva světové poháry nám zbývají do konce sezóny v severské kombinaci. Předposlední podnik zavítal do finského Lahti, kde se na můstku HS 130 bude bojovat o jedny z posledních bodů do konečného pořadí světového poháru. Zítra nás pak čeká týmový závod a o týden později poslední závody v norském Trondheimu a Oslu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Patrik Sandev

    Štatistiky
    Výsledky:

    1. Haavard Klemetsen (NOR) 126,4
    2. Tino Edelmann (GER) 119,3
    3. Manuel Faisst (GER) 116,3
    4. Taihei Kato (JPN) 115,1
    5. Jason Lamy-Chappuis (FRA) 114,4
    6. Fabian Riessle (GER) 113,5
    7. Christoph Bieler (AUT) 113,1
    8. Akito Watabe (JPN) 112,9
    9. Johannes Rydzek (GER) 112,9
    10. Magnus Krog (NOR) 111,8

    Startovní listina:

    1. Eero Hirvonen (FIN)
    2. Matti Herola (FIN)
    3. Jussi Salo (FIN)
    4. Eetu Vähäsöyrinki (FIN)
    5. Petr Kutal (CZE)
    6. Paul Gerstgraser (AUT)
    7. Mikke Leinonen (FIN)
    8. Lukas Greiderer (AUT)
    9. Kristjan Ilves (EST)
    10. Gudmund Storlien (NOR)
    11. Sindre Ure Sötvik (NOR)
    12. Takehiro Watanabe (JPN)
    13. Wolfgang Bösl (GER)
    14. Lukas Runggaldier (ITA)
    15. Marjan Jelenko (SLO)
    16. Hideaki Nagai (JPN)
    17. Armin Bauer (ITA)
    18. Samuel Costa (ITA)
    19. Sepp Schneider (AUT)
    20. Gasper Berlot (SLO)
    21. Jakob Lange (GER)
    22. Tomáš Portyk (CZE)
    23. Mario Seidl (AUT)
    24. Christoph Bieler (AUT)
    25. Maxime Laheurte (FRA)
    26. Tim Hug (SUI)
    27. Sebastien Lacroix (FRA)
    28. Manuel Faisst (GER)
    29. Taylor Fletcher (USA)
    30. Magnus Krog (NOR)
    31. Philipp Orter (AUT)
    32. Taihei Kato (JPN)
    33. Wilhelm Denifl (AUT)
    34. Björn Kircheisen (GER)
    35. Miroslav Dvořák (CZE)
    36. Ilkka Herola (FIN)
    37. Alessandro Pittin (ITA)
    38. Francois Braud (FRA)
    39. Tino Edelmann (GER)
    40. Jason Lamy-Chappuis (FRA)
    41. Bryan Fletcher (USA)
    42. Lukas Klapfer (AUT)
    43. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    44. Mikko Kokslien (NOR)
    45. Haavard Klemetsen (NOR)
    46. Johannes Rydzek (GER)
    47. Akito Watabe (JPN)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Jan Schmid (NOR)
    50. Eric Frenzel (GER)