Trenčín – B. Bystrica 2:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HK Poprad
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
HKM Zvolen
Piatok 06.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HKm Zvolen.
    Autorom víťazného gólu je MICHAL CHOVAN.
     
    69:44
    Do ďalšej obrovitánskej šance sa dostal aj Richard Rapáč, ktorý si pred bránkoviskom položil Baroša, ale neprestrelil ho!
     
    69:03
    Domáci sa dostali do obrovskej šance! Kurali vypálil od modrej čiary, Baroš vyrážal pred seba. Puku sa zmocnil Takáč, ktorý dával ešte na druhú stranu lepšie postavenému Hvilovi, lenže ten trafil iba Barošov betón!
     
    67:30
    Mohlo byť rozhodnuté! Kasík perfektnou prihrávkou na útočnú modrú čiaru našiel v medzere Ľuboša Bartečka, no jeho samostatné zakončenie brankár Baroš bravúrne zneškodnil!
     
    58:28
    Poprad bude hrať v závere tretej tretiny presilovú hru. Michal Chovan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    54:58
    Bryndziari budú hrať v početnej výhode. Radoslav Suchý dostáva dvoj-minútový trest za podrazenie.
     
    54:07
    Ďalšia obrovská šanca pre popradského kapitána! Tentokrát mu ju pripravil Paločko, ktorý prihrával krížne pred pravú žrď, no Kroták následne bekhendom trafil iba bočnú sieť bránky!
     
    53:41
    Takáč krásne našiel spoza brány pred bránkoviskom Arneho Krotáka, no ten zoči-voči Barošovi stroskotal a nedokázal puk zakončiť do brány!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3098 divákov.
     
    46:47
    Lukáš Hvila získal puk v rohu klziska a okamžite s prehľadom ho posielal pred bránkovisko, kde číhal Peter Boltun, no ten v podstate z prvej trafil iba Baroša!
     
    46:02
    Tomáš Sýkora si našiel priestor na pravom kruhu a strelou švihom vystrelil. Mám pocit, že puk sa obtrel o vzdialenejšiu žrď!
     
    43:12
    Presilovku si zahrá Zvolen. Brankár Matúš Kostúr dostáva dve minúty za podrazenie. Na trestnú lavicu za neho odchádza Matúš Paločko.
     
    39:29
    Druhá popradská formácia vytvorila peknú akciu, na ktorej začiatku bol Kroták, ktorý posunul na ľavý kruh Takáčovi a ten krížnou prihrávkou našiel v medzikruží Paločka, no jeho zakončenie Baroš spoľahlivo zneškodnil.
     
    35:48
    Z rohu klziska dokázal Sýkora šikovne nahrať do medzikružia, kde si našiel priestor Ľuboš Bartečko, no následne Baroš perfektným reflexívnym zákrokom vyrážačkou odstavil puk do bezpečia!
     
    35:39
    Richard Rapáč (Poprad) dostáva 2+10 minút za hrubosť, ďalší Popradčan Brejčák dostáva dve minúty za hrubosť a za hostí odchádza na trestnú lavicu Kamil Brabenec a Emil Bagin – obaja dve minúty za hrubosť.
    Potýčka
     
    35:39
    V týchto chvíľach sa odohrala ďalšia potýčka, už asi tretia vážnejšia v tomto zápase, no zatiaľ to nemá až také veľké grády. Na tresty v týchto chvíľach čakáme.
    Trestné strieľanie Takáča
     
    33:15
    Takáč naznačil najprv strelu príklepom, snažil sa Baroša roztiahnuť do ľavej strany, ale jeho následne zakončenie bezpečne zvolenský brankár zachytil.
     
    33:15
    Za hákovanie na Samuela Takáča, ktorý sa dostal do priameho ťahu na bránu, nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie práve pre hráča s číslom 49!
     
    30:58
    Poprad bude hrať v početnej prevahe. Zvolenský obranca Emil Bagin dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    30:21
    Takáč našiel spoza brány šikovnou prihrávkou Paločka pred bránkoviskom, no tomu sa podarilo nastreliť iba pripravený betón brankára Samuela Baroša!
     
    26:47
    Ľuboš Bartečko mohol poslať svoj tím znovu do vedenia, keď získal puk v obrannom pásme, hostia prepadli a Bartečko smeroval sám na bránu po ľavej strane, ale následnou strelou trafil Baroša iba do jeho výstroje!
    BORTŇÁK - 2:2
     
    25:36
    Zvolen dal gól!
    Dokonalý obrat zvolenských hokejistov! Podkonický mal puk na hokejke v rohu klziska, následne ho prenechal, zobral si ho na čepeľ DALIBOR BORTŇÁK, ktorý sa natlačil pred Kostúra a po niekoľkých dorážkach dokázal pretlačiť puk do brány!
    Asistencia: Andrej Podkonický.
    BRABENEC - 2:1
     
    24:19
    Zvolen dal gól!
    Bryncdziari strieľajú dôležitý kontaktný gól! Radovan Puliš potiahol akciu cez stred ihriska, následne v medzikruží prenechal na hokejku KAMILA BRABENCA, ktorý v plnej rýchlosti obkorčuľoval domácich hráčov a šikovným a pekným forhendovým blafákom prekonal Kostúra!
    Asistencia: Radovan Puliš.
     
    21:57
    Zvolen mohol znížiť! Poprad sa dopustil chyby v striedaní, puk na pravom kruhu získal Michal Chovan a snažil sa ho servírovať pred bránu, kde mu korčuľoval Lukáš Jurík, ale ten napokon nedosiahol na puk, a tak nezakončil!
     
    19:57
    Lukáš Hvila na záver tretiny predviedol pekný ťah na bránu, keď najprv z pravého kruhu naznačil strelu, posunul si puk na dlhšiu stranu a až tak vystrelil. Baroš však odolal!
     
    18:47
    Domáci sa v týchto chvíľach budú musieť brániť. Ľuboš Bartečko dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
    GRÍGER - 2:0
     
    17:51
    Poprad dal gól!
    Domáci získavajú dvoj-gólový náskok! Kasík rozohral akciu na ľavé krídlo, kde našiel Takáča. Ten pokračoval do útočného pásma a šikovnou prihrávkou pred bránkovisko nahral do pohybu DÁVIDOVI GRÍGEROVI, ktorý ľahkým doklepnutím puku zvyšuje vedenie domácich!
    Asistencie: Samuel Takáč, Jaroslav Kasík.
     
    16:13
    V týchto chvíľach už hlavní rozhodcovia nerobili kompromisy a vylučovali. Michal Chovan po fyzickom navážaní do Dávida Grígera dostáva dve minúty za krosček.
     
    15:28
    V týchto chvíľach sa neštandardne do menšej bitky pustil Andrej Podkonický a ikona Arne Kroták. Obaja odchádzajú na trestnú lavicu a dostávajú menšie tresty za hrubosť.
     
    13:30
    Poprad bude hrať 18 sekúnd početnú prevahu o dvoch hráčov. Lukáš Jurík odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
    Šanca domácich
     
    12:57
    Domáci hokejisti vymysleli šikovnú kombináciu, keď Paločko spoza brány prihral na pravý kruh Krotákovi, ten dával po šírke plochy Hvilovi, lenže jeho strelu dokázal Baroš vyraziť hokejkou na ochrannú sieť.
     
    11:48
    Poprad bude hrať ďalšiu presilovku. Petr Obdržálek dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    11:33
    Makovský pochybil v rozohrávke, puku sa za bránou zmocnil Obdržálek, ktorý okamžite prihrával pred bránu na Juríka, ale jeho následné zakončenie smerovalo iba mimo brány!
     
    08:48
    Poprad si zahrá presilovú hru. Michal Pichnarčík dostáva menší trest za hákvovanie.
     
    08:31
    Daniel Brejčák perfektne našiel spoza brány v medzikruží Dávida Grígera, no tomu strela z prvej nesadla a namieril to iba mimo brány!
    KROTÁK - 1:0
     
    07:20
    Poprad dal gól!
    Domáci sa zmocňujú vedenia v tomto zápase! Zvolenskí hráči maximálne zle rozohrali, keď prihrávka smerovala do priestoru medzikružia, kde ju zachytil ARNE KROTÁK a jednoduchou strelou ku ľavej žrdi posiela domácich do vedenia!
    Bez asistencie.
     
    07:01
    Mário Kurali si vytvoril priestor na hornej časti pravého kruhu a vypálil príklepom, no svojou delovkou trafil iba hornú žŕdku!
     
    06:18
    Na ľade sa to začína poriadne priostrovať. Práve po predchádzajúcej šanci sa odohrala menšia pästná výmena medzi hosťujúcim Emilom Baginom a domácim Lukášom Hvilom. Obaja dostávajú dve minúty za hrubosť.
     
    05:59
    Obojstranné vylúčenie! Hosťujúci Petr Obdržálek dostáva dve minúty za podrazenie a domáci Samuel Takáč taktiež dve minúty, ale za filmovanie.
     
    05:06
    Igor Jaroš mal teraz možnosť na prekvapenie brankára Kostúra, keď sa dostal ku strele z ľavej strany, ale pozorný gólman Popradu vyrazil puk svojimi betónmi.
    Šanca Popradu
     
    03:29
    Prvá nebezpečná situácia! Takáč sa odpútal od ľavého mantinelu a natlačil sa pred bránu, kde sa následne ešte snažil dorážať Paločko, ale spoľahlivý Baroš puk prikryl!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Kroták, 18. Gríger (Takáč, Kasík) – 25. Brabenec (Puliš), 26. Bortňák (Podkonický), rozh. náj. Michal Chovan

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Arne Kroták (POP)
    0:1   Michal Chovan (ZVO)
    2. séria:
    0:1   Matúš Paločko (POP)
    0:1   Lukáš Jurík (ZVO)
    3. séria:
    0:1   Dávid Gríger (POP)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Sýkora, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Gríger, Stals, Matis
    HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Sloboda – Pichnarčík, F. Fekiač – Popela, Pokovič – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Síkela

    Rozhodca: J. Konc, Jura – Gajan, Smrek

    Diváci: 3098