Winnipeg – Ottawa 1:3 (kon.) | Detroit – NY Rangers 2:1 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 3:1 (kon.)
Anaheim – Montreal 3:1 (kon.)
koniec po predl.
Detroit Red Wings
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
New York Rangers
Štvrtok 05.03.2015, 02:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    ŽIDLICKÝ - 2:1
     
    61:09
    Detroit Red Wings dal gól!


    MAREK ŽIDLICKÝ rozhoduje gólom v predĺžení svoj prvý duel v drese Detroitu tesne po konci presilovej hry Red Wings. Český zadák dokorčuľoval pomôcť pred bránkovisko Pavlovi Datsyukovi, ktorý sa snažil usmerniť puk do brány, ale neuspel a tak ho zastúpil práve český veterán.
     
    59:14
    Derek Stepan nezvládol emócie a oslabuje svoj tím. Bude sa hrať 4 na 3.
     
    58:06
    Datsyuk dostal puk medzi kruhy, kde bol úplne sám, ale bránu netrafil.
     
    57:56
    Prichádza vzájomné vylúčenie. Na strane Detroitu odchádza na trestnú za hákovanie Abdelkader, na druhej zase Brassard za seknutie.
     
    48:46
    Rick Nash dostal puk spoza brány pred ňu, kde sa mu odkryla, keďže sa Howard nestihol premiestniť, lenže kanonier NY v koncovke sklamal. S následnou dorážkou si neporadil ani Zuccarelo.
     
    45:57
    Keith Yandle si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie Tomáša Tatara.
     
    32:46
    Hagelin vyslal tvrdú strelu vedľa brány Howarda a poslal tým Detroit do situácie 2 na 1, ale Nyquist to zobral na seba a ponad padajúceho obrancu Rangers vyslal puk tesne nad brvno Talbota.
     
    25:48
    Rangers stále v nápore, tentoraz to bola ešte krajšia kombinácia. Hayes udržal na poslednú chvíľu puk a prihral pred Howarda na Staala, ktorý sa rútil sám na brankára a trafil tyčku!
     
    19:51
    Veľmi nezepečná strela Zuccarela od modrej len tesne minula bránu Howarda.
    GIRARDI - 1:1
     
    17:02
    Rangers dali gól!

    Skvelá kombinácia Rangers proti brániacej štvorici hráčov Red Wings končí gólom obrancu DANA GIRADIHO.
     
    15:07
    Klein vypáli tvrdo od modrej, kde stáli dobiedzajúci útočníci Rangers, ale k dorážke sa pre pozornú obranu Detroitu nedostali. Hostia však ostali v útočnom pásme a vďaka ich veľkej snahe získavajú druhú presilovú hru, na dve minúty pôjde na trestnú lavicu Marek Židlický.
     
    14:07
    Tatar netrafil ideálne puk z prvej, ale napokon z toho bola prihrávka pred bránkovisko na Jurča, ktorý dostal priestor od obrancov Rangers, ani na dvakrát však pred Talbotovým betónom neuspel.
     
    11:03
    Stephen Weiss si pôjde oddýchnuť za nedovolené bránenie Stepana na dve minúty.
    ABDELKADER - 1:0
     
    06:12
    Detroit Red Wings dal gól!


    Zetterberg využil zlú rozohrávku Rangers, získal puk a prihral pred prázdnu bránu na JUSTINA ABDELKADERA, ktorý nemal problém zakončiť do prázdnej brány, keďže Talbot vybehol.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 7. Abdelkader (Zetterberg, Ericsson), 62. Židlický (Datsyuk, Zetterberg) – 18. Girardi (Boyle, Nash)


    Detroit Red Wings: Jimmy Howard (Jonas Gustavsson); Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson- Danny DeKeyser, Kyle Quincey- Brendan Smith, Marek Židlický; Tomáš Jurčo, Pavel Datsyuk, Tomáš Tatar- Justin Abdelkader, Henrik Zetterberg, Erik Cole- Stephen Weiss, Riley Sheahan, Gustav Nyquist- Drew Miller, Joakim Andersson, Luke Glendening
    New York Rangers: Cam Talbot (Mackenzie Skapski); Ryan McDonagh, Dan Girardi- Marc Staal, Dan Boyle- Keith Yandle, Kevin Klein; Rick Nash, Derick Brassard, Mats Zuccarello- Chris Kreider, Derek Stepan, Martin St. Louis- Carl Hagelin, Kevin Hayes, J.T. Miller- James Sheppard, Dominic Moore, Jesper Fast

    Rozhodca: Paul Devorski, Kevin Pollock- Greg Devorski, David Brisebois