Winnipeg – LA Kings 5:2 (kon.) | Florida – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Washington – Toronto 4:0 (kon.) | Dallas – Anaheim 1:3 (kon.) | Vancouver – St. Louis 6:5 (3:1 po s.n.)
po s.n. (3:1)
Vancouver Canucks
6:5 (2:2, 2:0, 1:3 - 0:0)
St. Louis Blues
cz Pondelok 02.03.2015, 03:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks.
    Autorem vítězné branky je RADIM VRBATA.
    David BACKES - 5:5
     
    55:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné. Je vyrovnáno. DAVID BACKES se vytočil před branku, puk celkem se štěstím protlačil za brankovou čáru. A začínáme od začátku. Asistence: T. J. Oshie.
    Petteri LINDBOHM - 5:4
     
    54:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Střelou mezi ruku a tělo se prosadil PETTERI LINDBOHM. Rozdíl mezi oběma týmy je minimální. Asistence: Jaden Schwartz, Vladimír Tarasenko.
     
    51:36
    Vyloučen Jori Lehtera na dvě minuty za nedovolené bránění. Hraje se 4 na 4.
     
    51:01
    Dan Hamhuis vyloučen na dvě minuty za držení.
    Dmitrij JAŠKIN - 5:3
     
    48:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gól v přesilové hře. DMITRIJ JAŠKIN byl ve správný čas na správném místě, a nikým nerušený mohl odražený kotouč poslat do domácí branky. Asistence: Paul Stastny, T.J. Oshie.
     
    47:26
    Clendening vyloučen na dvě minuty za hákování.
    Nick BONINO - 5:2
     
    46:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Parádní střelou pod horní tyčku se prezentuje NICK BONINO, který v roli klečícího střelce poslal puk přesně tam, kam zamýšlel. Precizní střela znamená vedení domácích 5:2. Asistence: Yannick Weber, Radim Vrbata.
     
    39:05
    Vyloučen Yannick Weber na dvě minuty za krosček.
    Henrik SEDIN - 4:2
     
    37:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hamhuisovu střelu od modré čáry dorazil z předbrankového prostoru za brankouvou čáru HENRIK SEDIN. Asistence: Dan Hamhuis, Ronalds Kenins
     
    32:33
    Vyloučen domácí Linden Vey na dvě minuty za vysokou hůl.
    Jannik HANSEN - 3:2
     
    30:15
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hostující brankář, zdá se, má puk pod kontrolou. To ale nebyla pravda, sudí přerušili hru a puk se objevil za brankovou čárou. Po hovoru do Toronta, kde je video centrála NHL branka platí a je označena za platnou. Autorem branky je JANIK HANSEN. Asistence: Ronalds Kenins, Ryan Stanton.
     
    23:06
    Vyloučen Steve Ott na dvě minuty za krosček, Zack Kassian dvě minuty hrubost + 10 min. osobní trest a Ryan Reaves osobní trest deset minut.
     
    19:35
    Dan Hamhuis vyloučen na dvě minuty za hrubost, současně vyloučen Alex Pietrangelo rovněž dvě minuty za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.
     
    15:31
    Paul Stastny vyloučen na dvě minuty za podražení.
    Yannick WEBER - 2:2
     
    09:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Domácí se vrací do zápasu, vyrovnali dvoubrankový náskok soupeře. YANNICK WEBER se prosazuje střelou od modré čáry. Prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Důležitou práci odvedl Radim Vrbata, který puk přihrál střelci. Asistence: Radim Vrbata, Derek Dorsett.
    Shawn MATTHIAS - 1:2
     
    07:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho. Higgins puk přidržel o něco déle, přihrál přesně do míst, kde stál SHAWN MATTHIAS, který střelou z první překonal brankáře Allena. Ten si na puk sáhl, ale nedokázal jej chytit. Asistence: Chris Higgins, Linden Vey.
    Alex PIETRANGELO - 0:2
     
    05:59
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Pátá střela hostů znamená vedení o dvě branky. Akce na jeden dotek, Backes posunul na Oshieho, který viděl volného ALEXE PIETRANGELA, ten měl snadnou práci, poslat puk do odkryté branky. Domácí obrana bez pohnutí sledovala jak snadno je hosté překonali. Asistence: T.J. Oshie, David Backes.
    Ryan REAVES - 0:1
     
    03:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hostující tým se dostává do vedení. Střela RYANA REAVESE do horní části branky je ukázalo jako nechytatelná pro domácího Läcka. Pěkná akce Bluesmanů znamená úvodní branku. Asistence: Steve Ott, Marcel Goc.

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 8. Matthias (Higgins, Vey), 10. Weber (Vrbata, Dorsett), 31. Hansen (Kenins, Stanton), 38. Sedin (Hamhuis, Kenins), 47. Bonino (Weber, Vrbata), rozh. náj. Vrbata – 4. Reaves (Ott, Goc), 6. Pietrangelo (Oshie, Backes), 49. Jaškin (Stastny, Oshie), 55. Lindbohm (Schwartz, Tarasenko), 56. Backes (Oshie)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Nick Bonino (VAN)
    1:0   T.J. Oshie (STL)
    2. séria:
    2:0   Radim Vrbata (VAN)
    2:1   Vladimír Tarasenko (STL)
    3. séria:
    3:1   Chris Higgins (VAN)


    Vancouver Canucks: Läck (Markstrom) – Weber, Hamhuis, Clendening, Sbisa, Biega, Stanton – Kassian, Sedin H, Sedin D – Vrbata, Bonino, Dorsett – Vey, Matthias, Higgins – Hansen, Horvat, Kennis
    St. Louis Blues: Allen (Elliot) – Pietrangelo, Gunnarsson, Bouwmeester, Lindbohm, Cole, Jackman – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Lehtera, Schwartz – Jaškin, Stastny, Berglund – Reaves, Goc, Ott