Košice – Piešťany 5:2 (kon.) | Nitra – Martin 6:2 (kon.)
koniec
HC Košice
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
ŠHK 37 Piešťany
Nedeľa 01.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! V druhom hracom dni sa v ňom odohrajú dva štvrťfinálové zápasy – Košice nastúpia proti Piešťanom a Nitra vyzve Martin. V tomto textovom prenose sa podrobne pozrieme na duel v metropole východu, kde prvý tím po základnej časti privíta mužstvo, ktoré skončilo ôsme.

    1. zápas: HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 1:3 (0:2, 0:0, 1:1), stav série 0:1
    Góly a asistencie:
    43. Sojčík (Češík) – 7. Románek (Bučka), 10. Petráš (Haring, Peško), 60. Pašek
    Prvý zápas košicko-piešťanskej štvrťfinálovej série priniesol do Steel arény atraktívny hokej a množstvo streleckých pokusov. Fanúšikovia oboch celkov videli dovedna štyri góly, pričom o tri z nich sa postarali hostia. Tí už po prvej tretine prekvapujúco viedli zásluhou Románka a Petráša, na čo napokon nestačila ani odpoveď domáceho Sojčíka z poslednej časti hry. Štyri sekundy pred koncom zápasu ešte spečatil skóre na konečných 3:1 zo svojho pohľadu Pašek a Piešťany sa v sérii ujali vedenia 1:0.

    Termíny série:
    28.2.2015 (Steel aréna): KE – PN
    1.3.2015 (Steel aréna): KE – PN
    4.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    5.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    8.3.2015 (Steel aréna): KE – PN
    10.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    12.3.2015 (Steel aréna): KE – PN

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Košíc do štvrťfinále:
    Košickí hokejisti začali sezónu 2014/2015 skôr, pretože si plnili povinnosti na medzinárodnom európskom poli v prestížnej Champions Hockey League. Majster z minulého ročníka potom vstúpil do našej najvyššej hokejovej súťaže víťazne, keď hneď v prvom zápase triumfoval na trenčianskom ľade. Košičania následne bodovali vo väčšine zápasov, ale v mnohých prípadoch vyhrávali iba tesnými výsledkami. V novom kalendárnom roku Oceliari nechytili formu a po nepresvedčivých výsledkoch došlo v tíme HC Košice k výmene trénerov. Kormidla sa chopil asistent reprezentačného kouča Peter Oremus so svojím asistentom Romanom Šimíčkom a pod vedením tejto dvojice Košičania v základnej časti neprehrali ani jeden zápas a pred play-off dokonca natiahli šnúru výhier na číslo 12. Do vyraďovacích bojov vstúpil aktuálny majster rovnako ako pred rokom z prvej priečky v tabuľke, ktorá mu zaručila aj účasť v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku.

    Cesta Piešťan do štvrťfinále:
    Piešťany zažili náročnú základnú časť. Pred sezónou nahradil úspešného trénera Milana Klementa jeho bývalý asistent Roman Sýkora, ktorý dostal k dispozícii, podľa možností klubu, omladený káder, bez viacerých opôr, oslabený najmä v obrane a s cieľom dostať sa do play-off. Sýkora zmenil hernú tvár mužstva, ktoré zo začiatku predvádzalo nečakaný ofenzívny hokej, strieľalo veľa gólov, na druhej strane aj veľmi veľa inkasovalo a časom, keď už toľko gólov nedávalo, sa prepadávalo do výsledkovej krízy. Vytúžené play-off sa Piešťanom napokon podarilo, z ôsmeho miesta ich tam však doviedol už Leo Gudas, ktorý prevzal kormidlo po 34. kole, keď z lavičky odišiel tréner Sýkora. V závere základnej časti mali Havrani solídnu formu, aj bez svojho najproduktívnejšieho útočníka Tibora Kutálka, medzičasom už hráča Košíc. Piešťany v sérii nemajú čo stratiť, zo všetkých postupujúcich sa im papierovo pripisujú najmenšie šance.
    Rozkorčuľovanie v Steel aréne je v plnom prúde.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Mielicherčík) – Philipp, Černák, Šeda, Jánošík, Macejko, Cebák, Drgoň, Pavúk – Jenčík, Bartoš, Spilar – Lapšanský, Hrnka, Bicek – Sojčík, Chovan, Kutálek – Hinďoš, Suja, Bondra

    ŠHK 37 Piešťany: Rybár (Šúrek) – Lappänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Rais, Bučka – Haring, Peško, Petráš – Holovič, Pašek, Stupka – Klempa, Mišura, Konečný – Hudec, Vaculín, Románek

    Rozhodca: Kubuš, T. Orolín – M. Korba, Rovenský.
     
    Víťazná zostava sa nemení – toto nepísané hokejové pravidlo porušil Leo Gudas iba minimálne. V piešťanskej zostave nastala oproti včerajšiemu duelu jediná zmena – v bránke sa od úvodu namiesto Martina Šúreka predstaví Patrik Rybár.

    Na domácej strane je zmien v zostave viacero, pričom ku všetkým Petra Oremusa donútili zranenia zo včerajšieho zápasu. Košičania prišli o kapitána Martina Štrbáka, ktorý má úraz väzov kolena a jeho návrat ešte nie je možné určiť; Ivan Rachůnek sa musel podrobiť operačnému zákroku pre zlomeninu kosti v tvárovej oblasti a je veľmi pravdepodobné, že v play-off už nenastúpi; Mateja Češíka zasiahol puk do tváre, ošetrený bol ešte na štadióne, kde mu lekári zašili ranu v spánkovej oblasti; ďalším zraneným bol po včerajšom zápase Adam Jánošík, ktorý si pri náraze na mantinel podvrtol krčnú chrbticu a tržnú ranu včera lekári zašívali aj Michalovi Šedovi, avšak posledne menovaná dvojica dnes aj napriek týmto zraneniam nastúpi.
    Diváci v Steel aréne si pred úvodným buly už tradične pozreli vystúpenie cheerleaderiek.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Piešťan v žltej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Zápas sa začal výherným buly pre domáceho Bartoša. Košičania sa od svojej bránky rýchlo presunuli do útoku, ale tam Jenčík puk skákajúci pred bránkou neskrotil.
     
    00:46
    Hostia sa prvému útoku svojho súpera bezproblémovo ubránili a puk vysunuli zo svojej tretiny. Oba celky odchádzajú striedať.
     
    01:19
    Košičania začali zápas enormným tlakom a usadili sa pred bránkou! Tam sa v hlúčiku tiel pokúšali puk vybojovať Bicek i Hrnka, no piešťanská defenzíva napokon odolala.
     
    01:49
    Košičania stále ostávajú pred bránkou Rybára a aj naďalej útočia. Gólmanovi clonil Hrnka, ale ani jeho práca pre domácich úspešná nebola a Piešťany sa s vypätím všetkých síl bránia.
     
    02:02
    Košičania napokon svoj obrovský tlak zakončili strelou z ľavého kruhu, o ktorú sa postaral Šeda, ale Rybár puk schoval v lapačke.
     
    02:18
    Piešťany sa budú brániť! Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Ivo Kotaška.
     
    02:40
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti expresne využívajú výhodu presilovej hry a prvýkrát v sérii sa dostávajú do vedenia. Postaral sa o to ADAM JÁNOŠÍK, ktorý spred modrej čiary nekompromisne prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Gabriel Spilar.
    Adam JÁNOŠÍK - 1:0
     
    02:40
    Hostia v plnom počte.
     
    03:02
    Piešťany sa budú opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za zovretie puku Jarko Leppänen.
     
    03:59
    Hosťujúci hokejisti puk hneď v úvode oslabenia vyhodili cez všetky čiary, ale dlho v pokoji ostať nemohli. Dopredu sa vyrútil Jenčík, lenže jeho zakončenie k pravej žrdi Rybár postrážil.
     
    04:12
    Košičania pokračovali vo svojom tlaku na bránku. Tentokrát sa priamo pred ňu natlačil Philipp a pokúšal sa spod ležiaceho Rybára vydolovať puk, ale nepodarilo sa mu to.
     
    04:42
    Košičania ale nezaháľajú a bránku súpera ohrozujú skutočne z každej pozície. Lapšanský teraz pálil spoza obrany z ľavého kruhu, no jeho pokus Rybár ramenom vytesnil.
     
    05:02
    Hostia v plnom počte.
     
    05:25
    Brániť sa budú aj Košice! Na tresnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Peter Sojčík.
     
    05:51
    Košičania začali svoje oslabenie dobre a puk vyhodili z pásma. Piešťany musia začínať od svojej bránky.
     
    06:12
    Hosťujúci hokejisti sa síce do tretiny vrátili, ale nie nadlho. Piešťanci tam nedokázali ani vystreliť a Košičania puk opäť vyhodili cez všetky čiary.
     
    06:40
    Do tretice už hosťujúcim hokejistom vyšiel pokus o udržanie sa v pásme. Dokonca prišiel aj ich druhý strelecký pokus v dueli – z pravého kruhu. Nikto ho ale netečoval, takže Hylák veľa práce nemal.
     
    07:06
    Košičania napokon opäť puk vyhadzujú spred svojej bránky. Domáci hokejisti sa brnia skutočne veľmi dobre.
     
    07:23
    Brankár Rybár teraz musel dokonca vykorčuľovať z bránky a odpáliť puk pred šprintujúcim Bondrom, ktorému tak znemožnil nebezpečné zakončenie.
     
    07:25
    Domáci v plnom počte.
     
    08:21
    Piešťanskí hokejisti upokojili hru a chceli rozohrávať z vlastnej obrannej tretiny. To im ale nevyšlo podľa predstáv a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    08:32
    Košičania buly v pásme vyhrali a okamžite sa natlačili do zakončenia. pred bránkou sa puk pokúšala do siete dostať trojica Bicek – Hrnka – Lapšanský, ale gólman Rybár puk zachytil a už ho nepustil. Nasledovať bude prvá reklamná prestávka v tomto zápase.
     
    09:07
    Do útoku sa chceli dostať aj Piešťanci. Pašek pri vlastnej bránke rozohral na Škadru a ten chcel puk ešte ponúknuť spoluhráčovi, ale na modrej čiare ho napokon hostia stratili.
     
    09:51
    Obrovská príležitosť Košičanov! Tí od svojej bránky založili novú útočnú akciu, na konci ktorej bekhendom zakončoval Kutálek, lenže gólman puk neudržal. Do dorážky sa tlačili hneď dvaja domáci hokejisti, no Rybár zázračným zákrokom podržal svoj tím.
     
    10:47
    Oba celky odišli striedať a hra sa trochu upokojila. Tento zápas je zatiaľ jasne v réžii domácich, ktorí na strely vyhrávajú už 12:3.
     
    11:23
    Piešťanskí hokejisti by radi získali puk, ale ani vysokým forčekingom súperovej rozohrávky sa im to nedarí. V týchto chvíľach sledujeme iba Ďalší košický pokus o založenie akcie.
     
    11:49
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Erik Černák.
     
    12:00
    Piešťany síce začali presilovku aktívne, ale domáci tím dokázal puk vytlačiť z pásma. Hostia aj napriek tomu pokračovali v hre a rozhodca preto odpískal úmyselný ofsajd.
     
    12:34
    Hostia teda museli založiť novú útočnú akciu až od vlastnej bránky. Puk si tam zobral Brňák a pri mantineli ho dostal do pásma.
     
    12:57
    Domáci hokejisti sa napokon musia brániť. Priamo spred bránky v rýchlosti bez prípravy pálil Leppänen, ale iba tesne vedľa.
     
    13:33
    Hostia stále ostávajú nasťahovaní v pásme a domáci tím sa musí brániť. Košičanov však musíme pochváliť, pretože súpera do zakončenia vôbec nepúšťajú.
     
    13:49
    Domáci v plnom počte.
     
    14:28
    Piešťanskí hokejisti už hrajú proti plnému počtu hráčov. Novú útočnú akciu chceli založiť spoza svojej bránky, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    14:42
    Hra sa na moment upokojí a oba celky majú priestor na menšiu poradu na striedačke. Nasledovať totiž bude druhá komerčná prestávka v tomto zápase.
     
    15:02
    Piešťanci získali puk pred súperovou bránkou a ihneď sa pustili do útočenia. Po tom, čo ho Spilar nedokázal vyhodiť z pásma, z pravého kruhu pálil Klempa, ale iba do Hylákovej hrude.
     
    15:53
    Hostia stále ostávajú v pásme, ale nevedia sa dostať do zakončenia. Jedného z útočníkov Piešťan teraz odstavil urastený Hrnka a domáci tím puk vyhodí z pásma.
     
    16:47
    Domáci hokejisti puk potiahli aj do útoku, ale tam vystreliť nedokázali. Košičania sú však stále aktívnejší. Ich súper má pred sebou ešte náročnú misiu.
     
    17:23
    Hosťujúci hokejisti to opäť skúsili so založením útočnej akcie. Do pásma sa ale napokon ani nedostali, pretože ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    17:46
    Košičania sa dostali do pásma, ale Hinďoš tam osamotený pri ľavej žrdi nedokázal nič zaujímavejšie vymyslieť a puk napokon do priestoru bránky ani neletel.
     
    18:24
    Oceliari sú stále aktívni a bránku Rybára ohrozujú skutočne z každej pozície. Gólmana ŠHK 37 však musíme pochváliť, pretože predvádza veľmi spoľahlivý výkon.
     
    18:40
    Patrik Rybár si opäť siahol na puk. Tentokrát sa tak stalo po prudkej strele, ktorú chcel ešte do siete dorážať Bartoš ale gólman hostí mu na to vôbec nedal priestor.
     
    19:15
    Do konca tretiny ostáva už iba necelá minúta, ale Košice vo svojom tlaku neustávajú. Od modrej čiary prudko pálil Šeda, no Rybár tento pokus dobre videl a schoval ho vo výstroji.
     
    19:30
    Hosťujúci brankár sa na nedostatok práce nemôže sťažovať ani naďalej. Košičania ostali v pásme a zo stredu ľavého kruhu pálil Sojčík, ale opäť iba do hrude gólmana.
     
    19:57
    Hostia napokon v závere ešte podnikli útočnú akciu. Puk do pásma dostal Pašek a aj keď sa so svojimi spoluhráčmi veľmi snažil, doposiaľ stopercentnú obranu a Hyláka nedokázal prekvapiť.
     
    19:59
    Piešťany sa budú brániť! Za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Eduard Šedivý.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretine je minulosťou. Videli sme v nej zaujímavý hokej, ktorý priniesol množstvo nebezpečných situácií. Aktívnejší sú doposiaľ domáci hokejisti, ktorí sa ujali vedenia zásluhou Jánošíka už v tretej minúte duelu. Piešťanci sa na tento presný zásah snažia odpovedať, ale zatiaľ bez úspechu.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 1:0
    Vylúčení na dve min.: 2:2
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 18:6
    Úspešnosť brankárov: 100%:94:4%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Zápas sa začal výherným buly pre domácich hokejistov. Tí majú k dispozícii presilovku, ktorú získali po vylúčení v poslednej sekunde prvej tretiny.
     
    20:49
    Domáci hokejisti sa ale museli stiahnuť až k svojej bránky, odkiaľ sa im však dlhšie nedarilo rozohrať. Napokon to Košičania cez forčekujúcich súperov dokázali a presunuli sa do pása.
     
    21:22
    Puk do útočnej tretiny Košíc dostal Černák a ponúkol ho spoluhráčom. Košičania skúšali zakončovať od ľavej žrde, ale minuli bránku.
     
    21:59
    Hostia v plnom počte.
     
    22:05
    Domáci hokejisti museli útočné pásmo na moment opustiť a pri návrate doň sa dopustili iba ofsajdu.
     
    22:47
    Hostia sa už v plnom počte bránia veľmi dobre a žiadnu strelu na gólmana nepúšťajú. V tejto časti hry sme doposiaľ lepšiu príležitosť nevideli.
     
    23:37
    Domáci hokejisti ostali nasťahovaní v útočnej tretine, ale nevedia tam vymyslieť nič zaujímavejšie. Videli sme iba jedno nahodenie do priestoru troch žrdí, s ktorým si však gólman Rybár bez zaváhania poradil.
     
    23:45
    Dlhšiu dobu sa hralo bez prerušenia a zaujímavejšiu akciu sme nevideli. Pri puku sú teraz hostia, ktorí sa pokúšajú usadiť v pásme.
     
    24:05
    Hosťujúcim hokejistom sa to ale napokon vôbec nepodarilo. Puk si prevzali Košičania a zo stredného pásma ho na zadný mantinel nahodil Philipp.
     
    24:31
    Domáci hokejisti prestriedali a obsadili útočné pásmo. Na modrej čiare tam puk získal Šeda a ihneď pálil a aj keď Rybár jeho pokus iba vyrazil. Spilar v rýchlosti dorážku nestihol.
     
    25:02
    Domáci hokejisti sa museli z pásma vysťahovať a založiť novú útočnú akciu. To sa im však nepodarilo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    25:54
    Košičania medzičasom puk dostali späť do útoku, ale tam narazili iba na veľmi pozornú defenzívu súpera, ktorý sa v tejto časti hry bráni skutočne veľmi dobre.
     
    26:09
    Košičania sa napokon prepracovali aj do zakončenia. Po ľavej strane potiahol puk Kutálek a pálil, ale Rybár puk podržal a hru prerušil. Nasledovať bude tretia komerčná prestávka v zápase.
     
    26:46
    Hosťujúci hokejisti rozohrávali útočnú akciu od vlastnej bránky. Puk poslali prudkým pasom smerom k Hylákovi, ale napokon prešiel celým ihriskom bez teču, takže je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    27:13
    Domáci hokejisti v týchto chvíľach síce držia puk v útoku, ale nič sa im tam s ním nedarí vymyslieť. Pri mantineli oň sústavne bojuje Suja a Bondra, ale hostia sú pozorní.
     
    27:48
    Hosťujúci hokejisti sa presunuli do útoku a pokúsili sa vyšachovať košickú obranu. Priamo spred bránky zakončoval Petráš, no našiel iba dobre pripravené Hylákove betóny.
     
    28:20
    Domáci hokejisti si prevzali puk pri svojej bránke a presunuli sa do útoku. Tam to technickou parádou skúšal Spilar, ale jeho zakončenie po blafáku skončilo iba na Rybárovom betóne.
     
    28:30
    Hostia chceli využiť striedanie Košičanov a bleskovo sa presunúť do útoku, no na modrej čiare ich zastavil ofsajd.
     
    29:09
    Hostia teraz tlak súpera takmer nezvládli! Na ľavej strane nechali úplne voľného Lapšanského, ktorý však pálil z uhla a tak trafil len Rybára.
     
    29:32
    Košice dali gól!

    Košičania sa nasťahovali do pásma a zvyšujú svoje vedenie. Po prihrávke spoza bránky puk poskakoval v nebezpečnom priestore a v neprehľadnej situácii sa napokon najlepšie zorientoval PETER SOJČÍK, ktorý ho prepasíroval do siete. Asistencia: Tibor Kutálek.
    Peter SOJČÍK - 2:0
     
    30:21
    Piešťany dali gól!

    Skvelá odpoveď v podaní hostí! Piešťanská hokejisti využili nepozornosť súpera v predbránkovom priestore, puk mal na hokejke TOMÁŠ KLEMPA, stiahol si ho pred Hyláka a zakončil pomedzi jeho betóny. Asistencie: Matej Mišura, Martin Leško.
    Tomáš KLEMPA - 2:1
     
    30:54
    Piešťanskí hokejisti v krátkom čase dokázali znížiť dvojgólové vedenie svojho súpera a ukazujú, že z východu by si radi odniesli aj dve víťazstvá. V tejto chvíli ešte o ničom rozhodnuté nie je a všetko je stále otvorené.
     
    31:03
    Za bránkou hosťujúcich Piešťan sa strhla menšia roztržka, po ktorej rozhodcovia musia vylučovať. Na trestnú lavicu smeruje za seknutie hosťujúci Matúš Rais a Košičania si zahrajú presilovku.
    Tresty inkasujú aj domáci Tomáš Hrnka a hosťujúci Rastislav Konečný za hrubosť.

    Košičania budú hrať v plnom počte, Piešťany vo štvorici.
     
    31:35
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti bleskovo využívajú výhodu presilovky a dostávajú sa do dvojgólového vedenia. Postaral sa o to RICHARD JENČÍK, ktorý pálil z vonkajšej hranice pravého kruhu nechytateľne priamo k žrdi. Asistencia: Adam Jánošík.
    Richard JENČÍK - 3:1
     
    31:35
    Hostia v plnom počte.
     
    32:22
    Košičania mohli svoj náskok ešte navýšiť! Domáci hokejisti sa opäť nasťahovali pred bránku a pokúšali sa tam doraziť puk do siete. Pred Rybárom bola aktívny najmä Sojčík, ale súboj napokon vyhral piešťanský brankár.
     
    32:45
    Domáci hokejisti boli napokon z pásma vytlačení a pri pokuse o návrat sa dopustili iba ofsajdu. Nasledovať bude štvrtá reklamná prestávka v tomto zápase.
     
    33:14
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hrubosť Erik Černák.
     
    33:31
    Piešťany síce začali presilovku aktívne, ale napokon puk pri pravom mantineli vybojoval Bicek a odpálil ho cez všetky čiary.
     
    33:56
    Hostia sa ledva dostali späť do pásma a už sa po puk musia vrátiť opäť- Domáci hokejisti sa zatiaľ bránia veľmi dobre.
     
    34:15
    Už-už to vyzeralo, že domáci tím sa dostane do prečíslenia. To sa napokon nekonalo, pretože ho seknutím zastavil Dušan Pašek. 59 sekúnd sa bude hrať v štvorici na oboch stranách.
     
    35:04
    Košice dali gól!

    V hre štyroch proti štyrom sa domáci hokejisti usadili v pásme a pridávajú štvrtý gól. Postaral sa oň TIBOR KUTÁLEK, ktorý z uhla našiel medzeru pri ľavej žrdi Rybára. Asistencia: Adam Jánošík.
    Tibor KUTÁLEK - 4:1
     
    35:14
    Domáci v plnom počte.
     
    35:56
    Hostia sa vo vlastnom oslabení brána dobre a piatykrát inkasovať nechcú. Piešťanci puk odpálili ďaleko od svojej bránky.
     
    36:15
    Hostia v plnom počte.
     
    36:30
    Piešťany sa budú opäť brániť. Na trestnú lavicu mal ísť na dve minúty za hrubosť Eduard Šedivý, ale s rozhodnutím spokojný nebol a tak inkasoval aj osobný trest do konca stretnutia za nešportové správanie a jeho trest si odpyká Filip Hudec.
     
    37:06
    Piešťany hneď v úvode oslabenia puk vyhodili cez všetky čiary. Späť na hokejku si ho ale vzal Lapšanský a nahodil ho na zadný mantinel.
     
    37:32
    Hostia puk k Rybárovi ani nepustili a domáci tím sa poň musí vrátiť opäť iba do svojho pásma. Piešťany sa bránia veľmi dobre.
     
    38:28
    Košičania sa napokon pásme usadili. O ľavej žrde to krížnou prihrávkou cez pásmo skúsil Jenčík, ale jeho pokus bol zrazený iba na domácu striedačku.
     
    38:30
    Hostia v plnom počte.
     
    39:04
    Do konca druhej tretiny ostáva už iba necelá minúta. Do útoku sa presunuli hostia, ktorí sa pokúsia niečo vymyslieť.
     
    39:26
    Zo strany Piešťan sme napokon videli aj zakončenie, ale to bolo zrazení tesne vedľa bránky. Hylák ale nič neriskoval a puk skackajúci pri jeho svätyni schoval v lapačke.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej až štyri presné zásahy, pričom o tri z nich sa postarali Košičania. Tí tak majú jasne nakročené k triumfu.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:45.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 4:1
    Vylúčení na dve min.: 4:7
    Vylúčení DKZ: 0:1
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 34:12
    Úspešnosť brankárov: 91.7%:88.2%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    V úvode tretej tretiny získali puk na svoje hokejky hostia a pokúsili sa dostať do útoku. To sa im ale nepodarilo, pretože ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    40:29
    Začiatok tretej dvadsaťminútovky je poriadne rozhádzaný. Domácim hokejistom takisto nevyšiel pokus o prechod do pásma, pretože po dlhom pase ich zastavilo iba zakázané uvoľnenie.
     
    40:57
    Piešťanci sa napokon dokázali udržať v pásme. Na modrej čiare si puk vypýtal Škarda a prudko pálil, no jeho pokus bol zrazený.
     
    41:02
    Rovnako pochodili aj Košičania, ktorí si vzali puk a podnikli rýchly protiútok. Na jeho konci Jenčík prenechal puk Spilarovi, ale jeho rana bola zrazená iba na ochrannú sieť.
    Zaplnené tribúny v Steel aréne.
     
    41:21
    Košičania sa ešte udržali v pásme a natlačili sa priamo pred bránku. Rybár chcel zabrániť nebezpečnej dorážke a puk radšej podržal v lapačke.
     
    42:03
    Videli sme ďalší neúspešný pokus domácich hokejistov. Do medzikružia si puk potiahol Kutálek, no vystreliť ani nedokázal.
     
    42:46
    Hostia sú stále odhodlaní bojovať a pokúšajú sa natlačiť do pásma. Puk si prevzal Petráš, ale prihrávkou cez stredné pásmo spoluhráčov nenašiel.
     
    43:12
    Zaváhanie hostí pri rozohrávke mohol využiť Suja. Košický útočník sa natlačil až pred bránku, ale bol otočený chrbtom a napokon nevystrelil.
     
    43:58
    Obrovská príležitosť pre Košičanov! Domáci Jenčík sa dostal tesne pred obrancu a prudko pálil, ale Rybár jeho ranu vyrazil pravým betónom.
     
    44:06
    Košice dali gól!

    Rozhodca signalizoval vylúčenie hostí, ale to sa napokon konať nebude. Spilar sa dobre zorientoval pred bránkou a namiesto strely našiel RICHARDA JENČÍKA, ktorý so zakončením z ľavej strany nemal vážnejší problém. Asistencia: Gabriel Spilar.
    Richard JENČÍK - 5:1
     
    44:47
    Pre Piešťany situácia v tomto zápase vôbec nevyzerá dobre. Štvorgólový náskok Košíc nasvedčuje tomu, že Oceliarom sa sériu podarí vyrovnať. Ale nepredbiehajme, pred nami je ešte viac ako 15 minút hry.
     
    45:08
    Domáci útočník Hinďoš sa nebojácne cez obrancu natlačil do zakončenia, ale prudkou ranou minul priestor troch žrdí.
     
    45:33
    Piešťanci si puk prevzali na svoje hokejky pri vlastnej bránke a pokúsia sa hru upokojiť. Hosťujúci hokejisti nemajú čo stratiť a budú sa chcieť tlačiť do zakončenia.
     
    46:27
    Spilar puk povozil v útočnej tretine a napokon ho na modrú čiaru poslal Šedovi. Košickému obrancovi ale strela nesadla a puk k Rybárovi ani nedošiel.
     
    46:53
    Hostia sa teraz museli dlhšie brániť a napokon situáciu vyriešili iba vyhodením puku na zakázané uvoľnenie.
     
    47:26
    Piešťany sú aj napriek stavu veľmi aktívne. Z pravej strany teraz zakončoval Hudec, ale trafil iba košického brankára.
     
    48:14
    Hra sa výrazne upokojila a fanúšikovia sa bavia mexickými vlnami. Zdá sa, že v Steel aréne je už o všetkom rozhodnuté.
     
    48:42
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Miroslav Macejko.
     
    49:06
    Piešťany si v útočnej tretine nerozumeli a vysoké napádanie súpera nezvládli. Po puk sa budú musieť vrátiť ku svojej bránke.
     
    49:44
    Hostia sa napokon do pásma vrátili, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Piešťanskí hokejisti predviedli iba sériu prihrávok, ktorá k strele neviedla.
     
    50:14
    Bez strely to nepôjde a Piešťanci to dobre vedia. Domáca obrana je ale veľmi pozorná a súperovi žiadne zakončenie nedovoľuje.
     
    50:42
    Domáci v plnom počte.
     
    50:44
    Piešťany dali gól!

    Domáci už hrali v plnom počte, ale hostia ostali v pásme a prudkou strelou prekvapili Hyláka! Postaral sa o to IVO KOTAŠKA, ktorého rana od modrej čiary skončila až v sieti. Asistencia: Rastislav Konečný.
    Ivo KOTAŠKA - 5:2
     
    51:13
    Hosťujúcim hokejistom sa teda podarilo znížiť na rozdiel troch presných zásahov. Ani to z ich pohľadu ešte nie je ideálne, ale jasne demonštrujú, že šancu ešte majú.
     
    51:54
    Košičania sa dostali do útoku. Hinďoš hádzal puk do medzikružia, tam ho ale pohodlne odpálil Peško.
     
    52:24
    Domáci hokejisti sa museli stiahnuť k svojej bránke a Hylák hru prerušil. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    53:05
    Na ľadovej ploche sa v tejto chvíli nedeje nič zaujímavejšie. Piešťany začali akciu od svojej bránky, ale v útočnej tretine puk iba nahodili na Hyláka a ten hru radšej prerušil.
     
    53:47
    Piešťany sa takisto presunuli do pásma. Od modrej čiary pálil Bučka, ale jeho pokus skončil iba mimo bránky.
     
    54:33
    Košičania si prevzali puk na svoje hokejky a budú pohodlne rozohrávať od vlastnej bránky. Oceliari sa skutočne nemajú kam ponáhľať.
    Domáci fanúšikovia môžu byť so zápasom spokojní.
     
    55:14
    Košičania nechcú smerom dopredu nič riskovať. Zápas majú plne pod kontrolou a nič nenasvedčuje tomu, že by mali hostia predviesť dokonalý obrat.
     
    55:57
    Naopak, Košičania sa ešte zabávajú v útočnej tretine. Jenčík našiel Spilara a ten bol síce zatlačený k mantinelu, ale svojimi kľučkami sa zo situácie vymotal.
     
    56:19
    Hostia súpera opäť poslali z pásma, ale Košičanom to žiaden problém nerobí. Domáci hokejisti si puk prevzali a pokúsia sa založiť novú útočnú akciu.
     
    57:12
    Zápas sa v Steel aréne v podstate už len dohráva. Do Košíc pricestovali aj piešťanskí fanúšikovia a tí sa tiež podieľajú na výbornej atmosfére.
     
    57:26
    Napokon sa Košičania pretlačili do skvelého zakončenia! Bol v ňom Sojčík, ale puk za Rybára nedostal. Hosťujúci gólman jeho strelu zastavil ľavým betónom a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    58:46
    Do konca zápasu už ostávajú iba necelé dve minúty a na ľadovej ploche sa iba dohráva. Košičanom už triumf neujde-
     
    59:33
    V samom závere sa domáci Bondra dostal do skvelej pozície! V zakončení sa ocitol úplne sám pred bránkou, ale Rybár sa predviedol skvelým zákrokom..
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil triumfom Košíc, ktoré vyrovnali stav štvrťfinálovej série na 1:1.
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 5:2
    Vylúčení na dve min.: 5:7
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 47:22
    Úspešnosť brankárov: 90.9%:89.3%
     
    Hlasy trénerov:

    Peter Oremus, tréner Košíc: "Druhý zápas bol pre nás veľmi dôležitý aby sme vyrovnali stav série. Zvládli sme to. Prístup chlapcov bol naozaj veľmi dobrý a víťazstvo si vážime. Dnešný výkon bol z našej strany skutočne veľmi dobrý a pevne verím, že takto budeme pokračovať aj naďalej."

    Leo Gudas, tréner Piešťan: "V obrannej fáze sme boli nedôslední. Robili sme tam chybičky, ktoré sa nám včera toľkokrát nestávali a celkovo bol náš rozdiel oproti včerajšiemu výkonu markantný, na čom sa trochu podpísala aj nervozita na striedačke." (20:06:42)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 3. Jánošík (Spilar), 30. Sojčík (Kutálek), 32. Jenčík (Jánošík), 36. Kutálek (Jánošík), 45. Jenčík (Spilar) – 31. Klempa (Mišura, Leško), 51. Kotaška (Konečný)


    HC Košice: Hylák (Mielicherčík) – Philipp, Černák, Šeda, Jánošík, Macejko, Cebák, Drgoň, Pavúk – Jenčík, Bartoš, Spilar – Lapšanský, Hrnka, Bicek – Sojčík, Chovan, Kutálek – Hinďoš, Suja, Bondra
    ŠHK 37 Piešťany: Rybár (Šúrek) – Lappänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Rais, Bučka – Haring, Peško, Petráš – Holovič, Pašek, Stupka – Klempa, Mišura, Konečný – Hudec, Vaculín, Románek

    Rozhodca: Kubuš, T. Orolín – M. Korba, Rovenský