Florida – Buffalo 5:3 (kon.) | NY Islanders – Carolina 3:5 (kon.) | Columbus – NJ Devils 0:2 (kon.)
Boston – Arizona 4:1 (kon.) | Montreal – Toronto 4:0 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:2 (kon.)
Colorado – Minnesota 1:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:2 (kon.) | San Jose – Ottawa 2:4 (kon.)
Winnipeg – LA Kings 5:2 (kon.) | Florida – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 01.03.2015, 23:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Nick FOLIGNO - 5:3
     
    59:06
    Columbus právě vstřelil branku!
    A ještě tu přecijen máme branku! NICK FOLIGNO přejel modrou čáru a využil toho, že Bortuzzo clonil Fleurymu ve výhledu. Střelou zápěstím překonal domácího brankáře a upravil tak na 3:5 z pohledu svého týmu! Asistence: Scott Hartnell.
    Ryan JOHANSEN - 5:2
     
    45:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jenže Blue Jackets skórují v oslabení a snižují na rozdíl tří branek! RYAN JOHANSEN se dostal do samostatného úniku a naznačil, že půjde do bekhendu. Puk si okamžitě stáhnul na forhend, následně ho poslal nad ležícího Fleuryho a upravil tak na 2:5 z pohledu Columbusu! Bez asistence.
    Steve DOWNIE - 5:1
     
    40:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci si nemohli přát lepší vstup do třetiny! Na led šla od úvodní bule třetí lajna a to se vyplatilo. Winnik zpoza branky našel STEVEA DOWNIEHO, který krásnou střelou švihem přidal pátou branku Pittsburghu! Winnik si tak od přestupu z Toronta připisuje první bod za Penguins. Asistence: Daniel Winnik a Brandon Sutter.
    Derrick POULIOT - 4:1
     
    37:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pouhých 17 sekund stačilo Pittsburghu na využití této početní výhody a vstřelení třetí přesilovkové branky! Crosby vyslal z levé strany střílený pas na Hörnqvista, jenž tečoval puk a McElhinney ho vyrazil. Touš se následně odrazil na hůl DERRICKA POULIOTA, který ho dopravil do branky a dal svůj druhý gól v NHL! Asistence: Patric Hörnqvist a Sidney Crosby.
    Jevgenij MALKIN - 3:1
     
    24:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají i klasickou přesilovou hru a vedou už o dva góly! JEVGENIJ MALKIN obdržel perfektní přihrávku do mezikruží od Letanga, odkud nekompromisní střelou překonal McElhinneyho a upravil tak na 3:1! Ruský útočník se tak podílí i na třetí brance Pittsburghu. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
    David PERRON - 2:1
     
    22:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A domácí tuto početní výhodu využívají, díky čemuž se dostávají do vedení! DAVID PERRON dostal krátce po vhazování puk na levou stranu u branky a využil pokleku Johnsona, od kterého poslal puk za McElhinneyho záda! Je to tedy vlastní gól a hlavně jdou Tučňáci do vedení. Asistence: Jevgenij Malkin a Kris Letang.
    Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    18:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN obkroužil celou útočnou třetinu a na pravém kruhu se rozhodl zakončit bekhendem a jeho pokus končí za brankovou čárou. McElhinney nemohl nic vidět, jelikož před ním operoval Kunitz, který brance hodně dopomohl. Asistence: Chris Kunitz, Paul Martin.
    James WISNIEWSKI - 0:1
     
    17:33
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru! Johansen naznačil, že bude střílet, ale kotouč přihrál JAMESI WISNIEWSKÉMU, který z první trefuje odkrytou branku. Asistence: Ryan Johansen, Jack Johnson.

    Michal Luxa

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 19. Malkin (Kunitz, Martin), 23. Perron (Malkin, Letang), 25. Malkin (Letang, Crosby), 38. Pouliot (Hörnqvist, Crosby), 41. Downie (Winnik, Sutter) – 18. Wisniewski (Johansen, Johnson), 46. Johansen, 60. Foligno (Hartnell)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Martin, Letang, Scuderi, Despres, Bortuzzo, Pouliot – Perron, Crosby, Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Comeau – Winnik, Sutter, Downie – Spaling, Lapierre, Bennett.
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovskij) – Johnson, Savard, Tjutin, Wisniewski, Goloubef, Prout – Foligno, Johansen, Clarkson – Hartnell, Wennberg, Atkinson – Gibbons, Anisimov, Daňo – Tropp, Letestu, Boll.

    Rozhodca: Lee, Peel – Cherrey, Henderson

    Diváci: 18581