Košice – Piešťany 1:3 (kon.) | Nitra – Martin 9:2 (kon.)
koniec
HC Košice
1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
ŠHK 37 Piešťany
Sobota 28.02.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy po zápase:
    Peter Oremus, tréner Košíc: "Úvod zápasu z našej strany vôbec nebol taký, ako sme si ho pred duelom predstavovali. Málo sme strieľali a mali sme tiež slabú agresivitu pred bránkou. Postupne nastalo zlepšenie, no jeden gól je málo na to, aby sme duel napokon dotiahli do víťazného konca. Zajtra musíme všetky tieto veci zlepšiť."

    Leo Gudas, tréner Piešťan: "V prvej a druhej tretine sme boli trošku viac aktívni ako domácu. Mali sme tam dosť šancí a dokázali sme to prejaviť aj gólovo. V tretej dvadsaťminútovke sme boli vylučovaní a tým sme sa dostali pod košický tlak. Napokon sme ho ale ustáli. Sme radi za jeden maličký krôčik." (20:04:15)
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 1:2
    Vylúčení na dve min.: 2:6
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 45:25
    Úspešnosť brankárov: 83.3%:97,7%
     
    Zápas sa skončil. Zvíťaziť dokázali hostia, ktorí sa zároveň ujali vedenia v celej štvrťfinálovej sérii.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Piešťany dali gól!

    DUŠAN PAŠEK spečatil víťazstvo Piešťan strelou do prázdnej bránky! Bez asistencií.
     
    59:20
    Košice chceli ísť do útoku, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    59:04
    Piešťany ustáli ťažkú situáciu pred svojou bránkou a Pašek dostal puk z tretiny. Hostia sa zatiaľ bránia statočne.
     
    58:49
    Oddychový čas domácich.
     
    58:32
    Hylák je na striedačke, Košičania hrajú powerplay!
     
    58:14
    Košičania stále útočia. Pomedzi dvojicu obrancov sa predral Bartoš, ale napokon už zakončiť nestihol.
     
    57:28
    V Steel aréne to len tak zahučalo! Hosťujúci brankár opäť predviedol neuveriteľný zákrok a stále drží svoj tím nad vodou.
     
    57:10
    Už-už sa zdalo, že Košičania sa dostanú do zakončenia. Páliť chcel Šeda, ale puk mu v poslednej chvíli odpálil Šedivý.
     
    56:39
    Hostia predvádzajú aj naďalej veľmi dobrý výkon a puk držia ďaleko od svojej bránky.
     
    56:01
    Do zakončenia sa pretlačili aj hostia. Ich pokus ale chytil domáci Hylák a nasledovať bude šiesta reklamná prestávka v tomto zápase.
     
    55:46
    Košičania sa natlačili do útoku. Z ľavej strany zakončoval Lapšanský, ale Šúrek sa opäť nenechal zaskočiť.
     
    55:27
    Hosita sú smerom dopredu stále aktívni a v útoku sa snažia aspoň pozbierať cenné sekundy. V Steel aréne sa nám zápas mení na poriadnu drámu.
     
    54:47
    Hostia sa po čase takisto dostali do útoku. Puk tam po ľavej strane potiahol Holovič, ale prihrávkou cez obranu Pašeka nenašiel.
     
    53:57
    Presilovka Košíc je už medzičasom minulosťou. Domáci hokejisti v nej síce súpera poriadne zakončili, ale prekonať ho nedokázali.
     
    53:20
    Hostia v plnom počte.
     
    52:37
    Košičania sa dostali do ďalšieho zakončenia. Od modrej čiary prudko pálil Jánošík, ale Šúrek sa už niekoľkýkrát prezentoval skvelým zákrokom lapačkou.
     
    52:09
    Košičania síce ostávajú v pásme, ale hostia sa bránia úplne bravúrne. Od modrej čiary pálil Jánošík, jeho pokus bol zrazený a následne prišlo ďalšie zakončenie, ale to brankár vyrazil.
     
    51:37
    Domáci hokejisti sa ihneď usadili v pásme. Puk od modrej čiary nahodil na bránku Černák, ale jeho pokus bol ešte zrazený a napokon h v zmätku zastavila iba pravá žrď Šúrekovej svätyne.
     
    51:20
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za držanie protihráča Martin Leško.
     
    50:27
    Domáci hokejisti teraz prepadli v obrane, ale hostia to na protiútok nedokázali využiť, pretože sa na modrej čiare dostali do ofsajdu, po ktorom bude nasledovať komerčná prestávka.
     
    50:12
    Zápas sa nám preklopil do poslednej desaťminútovky riadneho hracieho času. Aktivita Košíc stále stúpa, ale hostia sa dobre brnia.
    Pohľad na tribúny v Steel aréne
     
    49:21
    Hosťujúci hokejisti sa pokúsili o rozohrávku spred vlastnej bránky, ale napokon im to nevyšlo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    48:20
    Hostia v plnom počte.
     
    48:17
    Tesne pred koncom vlastnej presilovky ešte puk do pásma dostal domáci Sojčík. Ten ho napálil na zadný mantinel.
     
    47:56
    Hosťujúci hokejisti sa veľmi dobre bránia a puk stále držia mimo svojho obranného pásma. Košičania majú s prechodom do útoku veľký problém.
     
    47:15
    Košičania sa napokon do pásma vrátili, ale do zakončenia sa tam vlastne ani nedostali. Rozhodca píska postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    46:50
    Hostia začali oslabenie skutočne bravúrne a puk dvakrát v rade vyhodili cez všetky čiary.
     
    46:20
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Tomáš Brňák.
     
    46:07
    Ďalšia obrovská šanca domáceho tímu! Priamo pred bránku sa natlačil Bondra, ktorý však nezakončil dostatočne dôrazne. Šúrek sa presunul k ľavej žrdi a jeho pokus chytil.
     
    45:36
    Okamžite po návrate vylúčeného hráča sa Košičania dostali k ďalšej strele, ktorú Šúrek zrazil iba na ochrannú sieť.
     
    45:33
    Hostia v plnom počte.
     
    45:04
    Domáci tím ostal v pásme a nebyť Šúreka, už by bolo vyrovnané! Od modrej čiary opäť pálil Jánošík, ale brankár hostí predviedol opäť raz iba úspešný zákrok lapačkou.
     
    44:36
    Domáci hokejisti ostali v pásme a dostali sa do obrovskej príležitosti! Z pravého kruhu pálil Jenčík, Šúrek jeho puk iba s veľkými problémami vytesnil a zdalo sa nám, že dokonca iba do konštrukcie bránky.
     
    44:15
    Domáci hokejisti sa dostali k ďalšiemu zakončeniu. Od modrej čiary prudko pálil Jánošík, ale jeho rana bola zrazená.
     
    43:54
    Hosťujúci hokejisti sa dobre bránia a puk dokázali vytlačiť zo svojej obrannej tretiny. Po góle sa tlak domáceho tímu ešte zvýšil a Piešťanci skutočne majú čo robiť.
     
    43:33
    Košičania okamžite začali aktívne a puk udržali v útočnej tretine. Následne prišla z pravého kruhu prudká rana Biceka, ale tú si Šúrek postrážil.
     
    43:24
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie v hre Michal Peško.
    Peter SOJČÍK - 1:2
     
    42:42
    Košice dali gól!

    Hostia napokon obrannú činnosť pred svojou bránkou nezvládli a nechali tam úplne osamoteného PETRA SOJČÍKA. Ten si rýchlo spracoval prihrávku a nekompromisne puk napálil do siete. Asistencia: Matej Češík.
     
    41:57
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení a v tejto časti hry zatiaľ sledujeme iba boj o puk bez zaujímavejšej strely. V útoku sú Košice, ale súpera nevedia zatlačiť.
     
    41:06
    Domácemu tímu následný pokus o zakončenie opäť nevyšiel a Havrani dvakrát za sebou opätovne vyhodili puk za pásma, tentokrát však z toho icing nebol.
     
    40:34
    Piešťanskí hokejisti sa napokon zmocnili puku, ale spred svojej bránky ho odpálili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    40:21
    Košičania začali tretiu tretinu aktívne, Puk si ihneď potiahol do útoku Spilar a chcel prihrávať z pravého kruhu pred bránku, no trafil iba hokejku súpera.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 0:2
    Vylúčení na dve min.: 2:3
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 27:20
    Úspešnosť brankárov: 90.6%:100,0%
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej atraktívny hokej so zaujímavými situáciami na oboch stranách, ale ani jedna z nich sa gólom neskončila. Do šatní sa teda odchádza za stavu 0:2, čo dvíha sebavedomie piešťanským hokejistom, ktorí na ľade favorita vyhrávajú pohodlným rozdielom dvoch gólov.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Hosťujúci hokejisti napokon v pásme ostali a naďalej sa tam pokúšali niečo vymyslieť. Zakončovať chcel Pašek, no Oceliari sa dokázali ubrániť.
     
    39:37
    Hostia nahodili puk na košickú bránku a domáci gólman ho vôbec nemal pod kontrolou. Dorážať chcel ešte Stupka, no napokon sa k tomu nedostal.
     
    38:57
    Domáci hokejisti stále pokračujú vo svojej aktivite smerom dopredu. Priamo pred bránku sa natlačil Kutálek a v zmätku sa tam pokúšal predrať puk za čiaru, ale pozorný Šúrek mu to nedovolil.
     
    38:27
    Košičania sa opäť natlačili do útoku. Tentokrát z pravého kruhu strieľal Bartoš, ale bol čistým spôsobom odstavený a skončil na ľadovej ploche.
     
    37:49
    V metropole východu sledujeme stále atraktívny hokej prvého dňa play-off. Vo veľkej pohode hrajú Piešťanci, ktorí na klzisku veľkého favorita stále vyhrávajú dvojgólovým rozdielom.
     
    37:08
    Košičania sa opäť presunuli do útočnej tretiny. Tam sa dokonca dostávali aj k strele, ale hru napokon prerušilo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    36:34
    Steel aréna sa teraz odmenila potleskom aj domácemu tímu. Ten sa presunul do útoku a opäť sa tam pokúsil roztočiť svoj kolotoč, ale Piešťany odolávajú.
     
    35:47
    A napokon z toho bola veľká šanca hosťujúceho tímu! Do zakončenia sa dostal Klempa, ale jeho pokus bol iba zblokovaný tesne vedľa bránky Hyláka.
     
    35:31
    Domáci hokejisti získali puk za svojou bránkou a pokúsili sa o rozohrávku. Všetko začal Spilar, ale vzápätí to zakončil Černák, ktorý prihrávkou dopredu našiel iba súpera.
     
    35:00
    Zverenci trénera Oremusa založili útočnú akciu spred vlastnej bránky a presunuli sa do útoku. Tam sa puk pomaly kĺzal k bránke, ale Šúrek hru radšej prerušil.
     
    34:21
    Aj naďalej pokračuje atraktívny hokej s množstvom súbojov, ale gól v tejto časti hry zatiaľ nevidíme. Na strely vyhrávajú Košičania pomerom 22:19.
     
    33:40
    Hostia sa dokázali pohodlne ubrániť a presunuli sa do útoku. Tam síce prišlo zakončenie, ale Hylák si s ním poradil a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    33:14
    Domáci hokejisti sa napokon v pásme ešte udržali, ale zakončenie z ich strany už neprišlo. Piešťany sa veľmi dobre bránia a puk na Šúreka teraz nepúšťajú
     
    32:50
    Košičania sa stále tlačia do zakončenia. Pred bránkou si teraz na ľavej strane našiel miesto Suja, no jeho rýchly teč smeroval iba do betónu pripraveného Šúreka.
     
    32:22
    Piešťany napokon chceli rýchlo rozohrať od svojej bránky, čo sa však skončilo iba vyhodením puku na zakázané uvoľnenie.
     
    32:03
    Domáci hokejisti sa pokúsili dostať do pásma. Puk tam nahodil Kutálek, no hostia situáciu okamžite prečítali a žiadne zakončenie ani neprišlo.
     
    31:21
    Hostia v plnom počte.
     
    31:12
    Košičania sa ešte v závere presilovky presunuli do pásma. Tam si puk na modrej čiare pýtal Černák, ale prihrávka smerujúca na neho bola veľmi prudká a obranca HC Košice ju nedokázal spracovať.
     
    30:56
    Na ľadovú plochu musí už po tretíkrát v tomto zápase prísť lekár. Aj do tretice za domácim hokejistom, ktorý ostal ležať na ľade po súboji, no napokon sa našťastie postavil a odchádza na striedačku.
     
    30:04
    Hostia puk z pásma vytlačili a dokonca sa črtala aj zaujímavá šanca pre Pašeka. Z tej ale napokon nič nebolo, pretože domáca obrana hosťujúceho útočníka nepustila k strele.
     
    29:39
    Košičania sa ihneď usadili v pásme a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Z pravého kruhu najskôr pálil Bicek, ale jeho pokus bol zrazený. Následne spred modrej čiary zakončoval Černák, no iba do hrude brankára.
     
    29:21
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolení bránenie v hre Samuel Petráš.
     
    28:49
    Košičania napokon buly pred svojou bránkou vyhrali a presunuli sa do útoku. Tam puk nahodil Cebák a Oceliari sa pokúsia prvýkrát skórovať.
     
    28:30
    Košičania sa ale museli brániť aj naďalej a puk radšej odpálili cez všetky čiary. Hostia tak opäť získajú pásmo.
     
    27:58
    O puk sa strhol veľký boj pri mantineli za domácou bránkou. Napokon sa v zmätku najlepšie zorientoval Košičan Jánošík.
     
    27:21
    Aj naďalej sledujeme veľmi atraktívny hokej. Hosťujúci hokejisti sa stále tlačia do zakončenia, no domáci hráči odolávajú.
     
    26:36
    Domáci hokejisti napokon puk na svoje hokejky získali. Podarilo sa to Lapšanskému, ktorý si ho do pásma potiahol po pravej strane a Šúrek následne hru pre istotu prerušil.
     
    26:14
    Za domácou bránkou bojoval o puk najskôr Pašek a potom aj Holovič. Hosťujúci útočníci boli síce úspešní, ale puk nedokázali naservírovať nikomu,, kto by bol v dobrej pozícii na zakončenie.
     
    25:38
    Košičania sú smerom dopredu stále aktívni. Do útoku sa presunula dvojica Bartoš – Jenčík a aj keď prišlo zakončenie z ľavého kruhu, Šúrek vôbec nezaváhal.
     
    25:04
    Košický útočník Češík už medzičasom odišiel do šatne, kde mu zrejme lekári zašijú tvár. Snáď to nebude pre domáceho hráča nič vážnejšie.
     
    25:00
    Piešťanskí hokejisti sú smerom dopredu stále veľmi aktívni. O strelu z pravého kruhu sa tentokrát postaral Klempa, ale Hylák puk chytil a nasledovať bude tretia komerčná prestávka v tomto zápase.
     
    24:17
    Tak toto je veľmi nepríjemná situácia! Domáci Češík bránil svoju bránku a zakončujúci piešťanský hráč mu nechtiac napálil puk priamo do tváre. Bojovník Matej sa ale z ľadu pozbieral a so zakrvavenou tvárou odišiel na vlastnú striedačku. Pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    24:01
    Hostia sa dostali do útoku. K pravej žrdi sa tam natlačil Holovič a aj zakončil, ale košický brankár sa dokázal presunúť a puk zachytil v lapačke.
     
    23:47
    Piešťany sa museli brániť, čo napokon vyriešili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    23:24
    Košičania sa udržali v útočnej tretine a opäť sa pokúsili o zníženie súperovho náskoku. Do medzikružia si puk potiahol Spilar, ale jeho následná strela bola zblokovaná.
     
    22:39
    Domáci hokejisti pokračujú v aktívnej hre smerom dopredu. Pred bránku sa natlačil Jenčík a aj keď zakončil, puk trafil iba Šúrekove betóny a hosťujúci brankár pohotovo hru prerušil.
     
    22:01
    Domáci hokejisti sa dostali do skvelého úniku. V prečíslenní boli dvaja a neskôr aj traja košickí korčuliari. Z pravej strany pred odkrytú časť bránky prihrával Cebák, ale bol to zrejme Sojčík, kto sa pred zakončením pošmykol a skončil na ľade.
     
    21:32
    Košičania vyhrali buly pred svojou bránkou a chceli sa dostať do útoku. To ale domácim po dlhom pase nevyšlo, pretože sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    21:09
    Piešťany sa ale vôbec nechcú iba brániť a presunuli sa do útočnej tretiny. Tam prišlo aj prudké zakončenie z pravej strany, no to Hylák schoval v lapačke.
     
    20:22
    Domáci hokejisti začali aktívne a okamžite sa chceli presunúť do útočnej tretiny. To im ale nevyšlo, pretože ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    20:03
    Hostia v plnom počte.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:2
    Vylúčení na dve min.: 2:2
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 13:13
    Úspešnosť brankárov: 84.6%:100:0%
     
    Prvá tretina sa skončila. Videli sme v nej atraktívny hokej, ktorý priniesol množstvo pekných zakončení na oboch stranách. Do vedenia sa zásluhou Románka dostali hostia, ktorí svoj náskok v prvej dvadsaťminútovke dokonca aj navýšili a tak sa do šatní odchádza za stavu 0:2.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Košičania sú stále aktívni a aj keď ich súper medzičasom puk opäť vyhodil, sú späť v pásme a získajú ešte jedno vhadzovanie pred skvelým Šúrekom.
     
    19:23
    Domáci tím sa opäť dostal k strele, ale tá na bránku ani neprešla. Spoza Kotašku pálil Rachůnek, no spomínaný zadák Piešťan puk dobre zblokoval.
     
    19:07
    Hostia dokázali situáciu ustáť a puk sa im podarilo vyhodiť z pásma.
     
    18:55
    Košičania sa napokon do pásma vrátili a roztočili tam svoj presilovkový kolotoč. Po zrazenej strele nikto nevedel, kde je puk a napokon sa z ničoho nič ocitol na Černákovej hokejke. Ani jeho pokus o dorážku ale úspešný nebol a Šúrek odolal.
     
    18:32
    Piešťany začali presilovku veľmi dobre a puk sa im podarilo dvakrát za sebou vyhodiť z pásma, Košičania zatiaľ nevystrelili.
     
    18:03
    Piešťany sa budú brániť! Za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu Michal Peško.
     
    17:59
    Domáci hokejisti pridali na aktivite a stále sa tlačia do zakončenia. Musíme ale pochváliť ŠHK 37, pretože hostia výborne odolávajú. Strelu mladého Černáka od modrej čiary teraz pohotovo zachytil Šúrek.
     
    17:24
    Košičania sa usadili pred bránkou súpera a poriadne to tam roztočili! Všetko ale napokon vyriešil obetavý Kotaška, ktorý spred bránky puk v poslednej chvíli odpálil.
     
    16:56
    Domáci hokejisti napokon svoje útočné pásmo ešte udržali a zakončili k pravej žrdi, no piešťanský gólman sa tak skvele zorientoval, prikryl puk a hru prerušil. Nasledovať bude druhá komerčná prestávka v zápase.
     
    16:05
    Domáci Košičania si puk prevzali na svoje hokejky a sami sa presunuli do pásma. Tam sa priamo pred bránku natlačil Bicek, no jeho zakončenie vychytal skvelý Šúrek!
     
    15:47
    Zaujímavý prienik na opačnú polovici klziska predviedol Šedivý. Hosťujúci hráč puk dostal do tretiny, nahodil ho na mantinel a s celou formáciou odišiel striedať.
     
    15:31
    Až teraz sa Oceliari dostali do zakončenia, no puk ani neprešiel na brankára. Spoza obrany pálil Sojčík, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    14:24
    Hra na ľadovej ploche sa po zranení Štrbáka pritvrdila. Aktívnejší sú aktuálne Košičania, ktorí držia útočné pásmo, ale bez zakončenia.
     
    13:55
    Košičania sa už v plnom počte presunuli do útočnej tretiny a dostali sa aj do zaujímavého zakončenia. Z pravej strany sa pod hornú žrď pokúšal puk zavesiť Jánošík, ale bránku napokon minul.
     
    13:16
    Domáci v plnom počte.
     
    12:57
    A domáci hokejisti puk opäť vyhadzujú spred Hyláka, takže hostia sa vôbec nedokážu dostať do zakončenia.
     
    12:34
    Hostia sa napokon síce dostali do pásma, ale žiadnu strelu na bránku sme tam nevideli. Od modrej čiary rozohrával na spoluhráčov pred bránku Šedivý, no zakončenie potom neprišlo.
     
    12:02
    Piešťanci museli hneď v úvode svojej presilovky zbierať puk vo vlastnej obrannej tretine a až teraz sa presunuli do útoku. Uvidíme, čo sa im tam podarí vymyslieť.
     
    11:16
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu by mal odísť Martin Štrbák za podrazenie, ale ten je zrejme zranený a krívajúc odchádza priamo do šatne. Pevne veríme, že pre skúseného obrancu to nebude nič vážne! Trest odpyká Gabriel Spilar.
     
    11:04
    Domáci hokejisti sa presunuli do útoku. Tam sa priamo pred bránku presunul Jenčík, ale jeho zakončenie napokon Šúrek bezpečne zneškodnil.
     
    10:45
    V útočnom pásme hosťujúceho tímu ale nevidíme ďalší strelecký pokus. Vidíme tam iba boj o puk pri mantineli.
     
    10:36
    Domáci tím je značne zaskočený. Košičania prehrávajú už rozdielom dvoch gólov a hosťujúca ofenzíva sa teraz pokúsi svoj náskok ešte zvýšiť. Piešťany sa už presunuli do útoku.
     
    09:43
    Domáci v plnom počte.
    Samuel PETRÁŠ - 0:2
     
    09:43
    Piešťany dali gól!

    Domáci hokejisti sa dopustili opäť rovnakej chyby ako pred niekoľkými sekundami a prehrávajú rozdielom dvoch gólov! Priamo pred bránkou ostal nikým nebránený mladík SAMUEL PETRÁŠ, ktorý tentokrát prihrávku zúžitkoval úspešne. Asistencie: Jozef Haring, Michal Peško.
     
    09:17
    Hostia sa ale napokon do pásma vrátili a vypracovali si skvelú príležitosť! Domáci tím pred bránkou zabudol Petráša, ale ten v rýchlosti napálil iba Hylákove betóny.
     
    08:43
    Košičania hneď v úvode puk vyhodili cez všetky čiary a súpera do pásma zatiaľ vôbec nepustili.
     
    08:26
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie v hre Juraj Cebák.
     
    08:19
    Šúrek po ďalšej aktivite svojho súpera schoval puk v lapačke a nasledovať bude prvá komerčná prestávka dnešného večera. Po nej uvidíme vhadzovanie pred piešťanskou bránkou.
     
    07:38
    Hosťujúci hokejisti sa museli stiahnuť k vlastnej bránke, ale tam sa dokázali dobre ubrániť. Na pravej strane sa síce k puku dostal domáci Lapšanský, ale bol iba vo veľkom uhle a vypáliť cez obranu sa už neodhodlal.
     
    07:21
    V úvode tohto štvrťfinálového zápasu teda domáci tím pomerne nečakane prehráva. Pred nami je ale ešte množstvo času, počas ktorého sa Oremusovi zverenci pokúsia vyrovnať a tak budeme určite sledovať ešte zaujímavé stretnutie.
    Ján ROMÁNEK - 0:1
     
    06:34
    Piešťany dali gól!

    Hostia vo vlastnej obrannej tretine zblokovali strelu súpera, prevzali si puk a presunuli sa do útoku. Tam prišla prudká rana z ľavej strany od mantinelu hokejky JÁNA ROMÁNKA, na ktorú domáci gólman nestihol zareagovať. Asistencia: Tomáš Bučka.
     
    05:20
    Tesne po návrate vylúčeného hráča sa Košičania dostali do dobrej príležitosti. Priamo pred bránku sa natlačil Jánošík, no hostia ho napokon z dobrej pozície v poslednej chvíli vytesnili a zakončenie neprišlo.
     
    05:18
    Hostia v plnom počte.
     
    04:43
    Hostia následne puk získali na svoje hokejky a presunuli sa s ním až do útoku. Akciu potiahol Klempa, ale zakončovať nemohol, pretože ho odstavil Černák.
     
    04:21
    Košičania sa ale rýchlo do pásma vrátili a dokázali vymyslieť zaujímavú akciu. Spoza obrany švihom vypálil Spilar, no jeho puk Šúrek videl a výborne ho schoval v lapačke.
     
    03:56
    Košičania síce začali presilovku aktívne, ale Bartoš sa pri pravej žrdi nedokázal pretlačiť k dorážke, hostia získali puk a následne ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    03:18
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Michal Peško.
     
    03:10
    Máme za sebou prvú veľkú šancu tohto zápasu! Priamo pred bránku hostí sa natlačil Bartoš, ale napokon v rýchlosti zakončil iba do Šúreka. Rozhodca má ale zdvihnutú ruku a domáci budú hrať presilovku.
     
    02:41
    Domácim hokejistom ale napokon pokus o rýchlu rozohrávku spred vlastnej bránky nevyšiel a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    02:25
    V úvode zápasu sa začalo opatrne na oboch stranách a ani jeden tím sa zatiaľ do vyloženej príležitosti nedostal. Puk majú na hokejkách Košičania a budú rozohrávať od vlastnej bránky.
     
    01:21
    Piešťanskí hokejisti ale museli svoje pásmo opustiť a pri pokuse o návrat do útoku sa po dlhej prihrávke dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    01:06
    Piešťanci sa presunuli do útočnej tretiny a puk tam dokázali aj vypáliť na domáci bránku. S tým si ale Hylák poradil a so svojimi spoluhráčmi aj rozohral.
     
    00:34
    Domáci hokejisti puk v strednom pásme vybojovali a presunuli sa do útoku. Tam sa k ľavej žrdi natlačil Lapšanský a pokúšal sa zakončiť, ale trafil iba betóny Šúreka.
     
    00:23
    Zápas sa začal víťazným buly pre domáce Košice. Spilar sa síce s pukom ihneď stiahol pred svoju bránku, ale hostia mu nedovolili v pokoji rozohrať a tak sa Oceliari v snahe o rýchly prienik do pásma dopustili iba ofsajdu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočuje štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravená na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Piešťan v žltej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Rozcvička je v plnom prúde
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Mielicherčík) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Lapšanský, Rachůnek, Bicek – Hrnka, Chovan, Kuálek – Sojčík, Češík, Bondra – Suja

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Rybár) – Lappänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Rais, Bučka – Haring, Peško, Petráš – Holovič, Pašek, Stupka – Klempa, Mišura, Konečný – Hudec, Vaculín, Románek

    Rozhodca: Müllner, Stano – Bednár, Gajan.
     
    Cesta Košíc do štvrťfinále:
    Košickí hokejisti začali sezónu 2014/2015 skôr, pretože si plnili povinnosti na medzinárodnom európskom poli v prestížnej Champions Hockey League. Majster z minulého ročníka potom vstúpil do našej najvyššej hokejovej súťaže víťazne, keď hneď v prvom zápase triumfoval na trenčianskom ľade. Košičania následne bodovali vo väčšine zápasov, ale v mnohých prípadoch vyhrávali iba tesnými výsledkami. V novom kalendárnom roku Oceliari nechytili formu a po nepresvedčivých výsledkoch došlo v tíme HC Košice k výmene trénerov. Kormidla sa chopil asistent reprezentačného kouča Peter Oremus so svojím asistentom Romanom Šimíčkom a pod vedením tejto dvojice Košičania v základnej časti neprehrali ani jeden zápas a pred play-off dokonca natiahli šnúru výhier na číslo 12. Do vyraďovacích bojov vstúpil aktuálny majster rovnako ako pred rokom z prvej priečky v tabuľke, ktorá mu zaručila aj účasť v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku.

    Cesta Piešťan do štvrťfinále:
    Piešťany zažili náročnú základnú časť. Pred sezónou nahradil úspešného trénera Milana Klementa jeho bývalý asistent Roman Sýkora, ktorý dostal k dispozícii, podľa možností klubu, omladený káder, bez viacerých opôr, oslabený najmä v obrane a s cieľom dostať sa do play-off. Sýkora zmenil hernú tvár mužstva, ktoré zo začiatku predvádzalo nečakaný ofenzívny hokej, strieľalo veľa gólov, na druhej strane aj veľmi veľa inkasovalo a časom, keď už toľko gólov nedávalo, sa prepadávalo do výsledkovej krízy. Vytúžené play-off sa Piešťanom napokon podarilo, z ôsmeho miesta ich tam však doviedol už Leo Gudas, ktorý prevzal kormidlo po 34. kole, keď z lavičky odišiel tréner Sýkora. V závere základnej časti mali Havrani solídnu formu, aj bez svojho najproduktívnejšieho útočníka Tibora Kutálka, medzičasom už hráča Košíc. Piešťany v sérii nemajú čo stratiť, zo všetkých postupujúcich sa im papierovo pripisujú najmenšie šance.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! V prvom hracom dni sa v ňom odohrajú dva štvrťfinálové zápasy – Košice nastúpia proti Piešťanom a Nitra vyzve Martin. V tomto textovom prenose sa podrobne pozrieme na duel v metropole východu, kde prvý tím po základnej časti privíta mužstvo, ktoré skončilo ôsme.

    Termíny série:
    28.2.2015 (Steel aréna): KE – PN
    1.3.2015 (Steel aréna): KE – PN
    4.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    5.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    8.3.2015 (Steel aréna): KE – PN
    10.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    12.3.2015 (Steel aréna): KE – PN

    Vzájomné zápasy v základnej časti:
    3. kolo Piešťany – Košice 1:2
    12. kolo Košice – Piešťany 1:5
    21. kolo Piešťany – Košice 2:3
    30. kolo Košice – Piešťany 7:1
    39. kolo Piešťany – Košice 3:4
    48. kolo Košice – Piešťany 4:1

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 43. Sojčík (Češík) – 7. Románek (Bučka), 10. Petráš (Haring, Peško), 60. Paše


    HC Košice: Hylák (Mielicherčík) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Lapšanský, Rachůnek, Bicek – Hrnka, Chovan, Kuálek – Sojčík, Češík, Bondra – Suja
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Rybár) – Lappänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Rais, Bučka – Haring, Peško, Petráš – Holovič, Pašek, Stupka – Klempa, Mišura, Konečný – Hudec, Vaculín, Románek

    Rozhodca: Müllner, Stano – Bednár, Gajan