Olomouc – Tatran 7:2 (kon.) | Židenice – Bohemians - NE 7:6 (kon.) | ELITE PRAHA – Královské Vinohrady 10:5 (kon.)
Liberec – Vítkovice 5:10 (kon.)
koniec
FBS Olomouc
7:2 (3:0, 3:2, 1:0)
ESA logistika Tatran Střešovice
cz Sobota 28.02.2015, 14:30 • SH UP Olomouc • ČEZ Extraliga žen (CZ)
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Přeji vám příjemný zbytek soboty a budu se těšit při sledování dalších florbalových online přenosů. (16:35:22)
     
    Statistiky utkání:
    střely na branku: 27:10
    vyloučení: 1:0
    využití: 0:0

    Počet diváků: 733

    Nejlepší hráčky utkání:
    Lucie Machů (OLO) – Andrea Nemravová (STR)
     
    Třetí třetina je u konce a s ní i celé utkání, ve kterém Olomouc po zásluze poráží Střešovice a připisuje si tak do tabulky další tři body a může vyhlížet soupeře pro play off. Hostující hráčky dnes tahaly za kratší stranu provazu, vyrovnat se svým soupeřkám dokázaly jen ve druhém dějství. Na rozdíl od jejich dnešních přemožitelek je čekají zápasy o udržení extraligové příslušnosti.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Pantělejevová to zkusila individuálně, její střela ovšem mezi tři tyče nezamířila.
     
    58:53
    Blahutová se vrhla po vyraženém balonku a byla rychlejší než dorážející útočnice, která střešovickou brankářku jen klepla přes prsty a rozhodčí pískají sekání. Rozehrávat budou střešovické florbalistky.
     
    58:10
    Hráčky Olomouce vybojovaly míček a vydaly se směrem kupředu. Nakonec z toho byla povedená kombinace celého útoku, na jejímž konci byla Reimerová, která ovšem nedokázala trefit branku.
     
    56:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:52
    Do šance se nyní dostaly i hráčky Tatranu. Bohužel zakončující útočnice nezachovala klidnou hlavu a nedokázala tuto příležitost přetavit v gól.
     
    56:45
    Po obloučku z rohu hřiště se sama před brankou ocitla Reimerová, která ale nedokázala trefit skákající míček podle představ. To však nic nemění na tom, že si Blahutová připsala další výborný zákrok, tentokrát nohou.
     
    55:20
    Další náznak šance Olomouce. Ani tentokrát se ale domácí hráčky radovat nemohou.
     
    54:58
    Kabeláková z otočky míjí branku Tatranu.
     
    54:25
    Podešvová vypálila a Blahutová předvedla hodně povedený reflexivní zákrok rukou. Povedený moment střešovické brankářky.
     
    53:33
    Pavlíková nahazovala míček dopředu. Blahutová si situaci pohlídala.
     
    52:08
    Dobrý přehled ukázala Bestrová, když našla zcela nehlídanou spoluhráčku. Blahutová však mohla zůstat v klidu, neboť ani tato akce neskončila přesnou střelou.
     
    51:02
    Hráčkám Tatranu se povedlo hru trochu vyrovnat. Nepouštějí své soupeřky do střeleckých pozic a samy se snaží podnikat útočné výpady.
     
    50:11
    Olomoucké přečíslení 3 na 2 vypadalo slibně. Bohužel pro domácí florbalistky se aktérky útoku nedokázaly domluvit a celá akce tak končí nezakončená.
     
    50:00
    Zápas nám v těchto chvílích příliš florbalové krásy nenabízí, hra se odehrává převážně na polovině hřiště a žádnému z týmů se nedaří získat míček pod kontrolu na nějakou delší dobu.
     
    49:36
    Další zákrok Blahutové. Tentokrát zneškodnila střelu od levého mantinelu.
     
    48:01
    Blahutová v akci. Její pozornost vyzkoušela nejprve Kabeláková, avšak střešovická brankářka si poradila jak s její střelou, tak s následnými dorážkami.
     
    46:00
    Olomouc si však musí dávat pozor i na zadní vrátka. Nebezpečně vyhlížející akci zastavila dobrým obranným zákrokem Machů.
     
    45:25
    Hra se opět na delší dobu přestěhovala na polovinu hostů. Domácí florbalistky si ale nyní žádnou střeleckou pozici nevypracovaly. Naopak, špatnou přihrávkou se o území připravily.
     
    44:26
    Útočný výlet Střešovic neměl dlouhého trvání. Míček končí za mantinelem a hrát budou domácí.
     
    43:40
    Blahutová si připisuje dobrý zákrok, když vyrazila střelu Bestrové.
     
    42:03
    Olomouc je v úvodu třetí třetiny častěji na balonku a domácí hráčky už několikrát zahrozily před brankou Blahutové.
     
    41:16
    V další dobré příležitosti se ocitla Janošová. Tentokrát však hostující gólmance pomohla tyčka.
     
    41:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hendrychová zavezla míček na útočnou polovinu, kde se se dostal na hůl MONIKY ZAMAZALOVÉ, která byla sama před Blahutovou, přehodila si balonek na backhand a přidává sedmý gól Olomouce. Asistence: Edita Hendrychová.
     
    40:30
    Olomoucké hráčky se hned v úvodu třetího dějství pustily do útoku, ale ani jeden ze dvou střeleckých pokusů si cestu do sítě nenašel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hra doznala změn, florbalistky Střešovic přidaly a rázem už Olomoucké nebyly o tolik lepší jako v první dvacetiminutovce. Náskok má domácí družstvo stále solidní, a proto nejspíše zvládne také závěrečnou třetinu.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Olomouc: 6 (18)
    Střešovice: 5 (9)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:27
    Sedmíkové odskočil míček od hole a příležitost se naskytla pro domácí. Střelkyně nestála vůbec zle, jenže vysoko přestřelila.
     
    37:26
    Pražanky vystrkují růžky a několikrát nepříjemně zatopily nedaleko brankoviště FBS. Obrana pokaždé dokázala uchránit Královou od pohromy.
     
    37:00
    Dnešní utkání sleduje 733 diváků. Na dnešní utkání se plánovalo překonání nejvyšší návštěvy Extraligy žen, organizátoři tak mohou být spokojeni, neboť cíl splnili.
     
    36:12
    Tatran se na několik chvil ocitl v blízkosti Králové, zde nenadělal žádné vážnější problémy a defenzivně zaměřené zvládají tlak ustát.
     
    35:38
    Ojedinělý protiútok mohl rozjet hostující tým, finální fázi ale nedokončil a vpřed prochází naopak Olomouc.
     
    34:11
    Nelítostná bitva u mantinelu dopadla lépe pro Tempish. Domácí zástupkyně nahazovaly děrovaný předmět o hodně vedle.
     
    33:27
    Rozruch před Blahutovou klidní rychlé florbalistky Střešovic. Jedna z nich odpálila poskakující míček do rohové zóny, kde akce končí.
     
    31:33
    Tatran právě vstřelil branku!
    Prakticky okamžitě po buly vběhly hostující v několika lidech na útočnou část hřiště, otevřená obrana Olomouce propustila ANDREU NEMRAVOVOU až k zakončení a Tatran koriguje. Asistence: Barbora Zabavská.
     
    31:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Úspěšné počínání domácích kolem kasy přinesl standardní situaci ve prospěch Moravanek, PETRA GRUFÍKOVÁ přebrala kulatý předmět a nasměrovala ho do míst, kam se nestačila hlídačka brány přemístit. Asistence: Adéla Pantělejevová.
     
    29:43
    Znovu se stalo místo na pravé straně územím, odkud prověřovala ofenzivně laděná Olomoučanka pozornost maskované hostující florbalistky, ta kryje.
     
    28:57
    Střela z pravého křídla končí v náručí Blahutové. Brankářka se přitiskla k tyčce a žádný pokus nemohl projít za čáru.
     
    27:44
    Domácí nepustily soupeřky přes neprostupnou hráz těl a začátek postupné protiakce bude mít na svědomí tým nosící zelené dresy.
     
    26:59
    Tatran právě vstřelil branku!
    Zahrání volného úderu proběhlo podle představ střešovického týmu. Lucie Köhlerová nezištně vyhledala čepel LINDY SEQUENSOVÉ a ta potrestala nedůslednost Olomouce při bránění. Asistence: Lucie Köhlerová.
     
    26:23
    Vyhození podél hrazení zpracovala hostující a nabízí kulatý předmět zpět bránící lajně k pečlivějšímu rozehrání.
     
    25:23
    Míček po jedné ze střel skáče mimo nebezpečný prostor střešovického brankoviště. Domácí jej zásluhou důrazné hry vrací zpět.
     
    24:43
    Povedený přechod střešovických hráček zastavuje obránkyně v zeleném. Stalo se tomu tak v rohu hrací plochy, kde zůstala Pražanka osamocená proti přesile.
     
    23:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Poslední vteřiny oslabení okořenila ADÉLA PANTĚLEJEVOVÁ gólovou příchutí. Defenziva Tatranu naprosto propadla na středu palubovky a střílející se úplně samotná hnala vstříc Blahutové, jež nemohla vzdorovat. Bez asistence.
     
    22:15
    Hostující vyměňují jednu přihrávku za druhou a zaměstnávají obranu rivalek. Zkonsolidovaný val předvádí malý počet zaváhání.
     
    21:22
    Simona Kabeláková (Olomouc) je vyloučena na 2 minuty za sekání.
     
    20:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Počátek druhého dějství ještě vylepšuje pozici domácích do dalšího průběhu duelu. Blahutová zaujala dobré postavení, avšak ALICE PAVLÍKOVÁ zkusila štěstí a palba prošla za její záda. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    20:13
    Buly zvládly zástupkyně hlavního města. Dopředu se ovšem nevydaly a naopak Olomouc začala tlačit na rozehrávající formaci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dominance olomouckých hráček byla cítit na každém kroku. Hanácké dokázaly udržet ofenzivní polovinu na dlouhý časový úsek, z čehož poté vznikaly zajímavé střelecké výpady. To pražské družstvo muselo vrhat síly hlavně do bleskových průniků.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Olomouc: 12
    Střešovice: 4
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kousek od osy hřiště stále volná ADÉLA PANTĚLEJEVOVÁ, jejíž správně umístěná dělovka prolétla pouze kolem ruky brankářky a třetí dnešní rozvlnění sítě se stalo realitou. Asistence: Lucie Vysloužilová.
     
    17:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí trochu zatlačily a hned z toho je navýšení náskoku. Kulatý předmět zachytila u levého mantinelu SIMONA KABELÁKOVÁ a mocným nahozením se trefila do černého. Blahutová střelecký pokus nevytěsnila. Asistence: Lucie Vysloužilová.
     
    17:32
    Tatran výborně brání uprostřed hrací plochy a nedovoluje, aby hráčky v zelených dresech procházely do útočné fáze. Defenziva Pražanek nedělá příliš často chyby.
     
    17:02
    Rodící se samostatný únik uhasila bránící florbalistka Olomouce. Domácí začínají od vlastní kasy, založení akce bere na sebe dvojice beků.
     
    16:41
    Hostující celek v obranném bloku vzdoroval volnému úderu protivnic, ten ale neobsahoval potřebnou porci přesnosti a Blahutová zůstává v klidu.
     
    15:14
    Olomoucké střídají a postupnými krůčky se usazují za půlicím kruhem. Zde však skvěle napadají obránkyně Střešovic a likvidují nebezpečí.
     
    14:45
    Po faulu Olomouce dochází k rozehrání jejich soupeřek. Standardní situace nebyla přesná a domácí vyváží kulatý předmět.
     
    14:36
    Mírný nátlak Tatranu vyústil v nepřesnou střelu a neúspěšný souboj u zadního mantinelu. Rozehrávky se chopí ženy domácího FBS.
     
    12:23
    Z otočky zkoušela usměrnit projektil Pantělejevová, nepovedlo se jí překvapit připravenou maskovanou ženu hájící střešovickou svatyni.
     
    11:16
    Brejkovou situaci si vypracovaly hostující, avšak obrana na poslední chvíli provedla hbitý návrat na obrannou část herního prostoru.
     
    10:02
    Ztráta hostující útočnice znamenala rychlý přechod do útoku v olomoucké režii. Hráčka vypálila, ovšem Blahutová zareagovala a skákavou ránu zkrotila.
     
    08:14
    Pohledný individuální průnik Vachuškové končí po pohotovém zásahu brankářky Králové. Její vyražení bylo přesné a účinné.
     
    07:31
    Rozehrávka v podání hostujících přináší na několik chvil chtěné osvobození od náporu domácího týmu. Míček mají na holích obránkyně Prahy.
     
    06:44
    Snažení domácích hráček pokračuje. Olomouc se drží na útočné polovině, ale obrana Tatranu prozatím činí správná rozhodnutí.
     
    05:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre dnešního utkání. Kombinace hanáckých zástupkyň proběhla bezchybně, míček získala do moci LUCIE MACHŮ a z úctyhodně vzdálenosti propálila brankářku. Asistence: Petra Kamínková.
     
    02:47
    Nyní to zkoušela Vysloužilová, jenže Blahutová zvládla odvrátit míček mimo prostor brankoviště a i další okamžiky mají pod kontrolou Pražanky.
     
    01:16
    Snaha Střešovic stále neutichá, ovšem domácí pečlivě hlídají polovinu a nenechávají žádnou z olomouckých florbalistek proklestit si cestu dál.
     
    00:25
    Rozehrávka hostujících hráček nepatřila mezi ty povedené. Tatran nezvládá projít přes půlicí čáru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tempish FBS Olomouc: Králová (Davidová) – Reimerová, Janošová, Pavlíková, Nováčková, Vysloužilová, Machů, Kamínková, Podešvová, Zamazalová, Grufíková, Bestrová, Hendrychová, Pantělejevová, Lišková, Kabeláková

    Tatran Omlux Střešovice: Blahutová – Vachušková, Sequensová, Köhlerová, Reindlová, Sedmíková, Nemravová, Zabavská, Matěvosová, Chaloupková, Vlachová, Čermáková, Brotánková, Kramperová

    Rozhodčí: Jan Drška, Jiří Meisner.
     
    BODOVÁNÍ – STŘEŠOVICE

    1. Barbora Zabavská – 12 bodů (7+5)
    2. Adéla Kramperová – 9 bodů (4+5)
    3. Barbora Beranová – 8 bodů (4+4)
     
    BODOVÁNÍ – OLOMOUC

    1. Adéla Pantělejevová – 24 bodů (16+8)
    2. Simona Kabeláková – 19 bodů (7+12)
    3. Lucie Machů – 11 bodů (7+4)
     
    TATRAN OMLUX STŘEŠOVICE

    O mnoho méně příjemné situace budou v blízké budoucnosti zažívat hráčky Tatranu. Hostující vytěžily z dosavadních odehraných soubojů pouhých 12 bodů, což znamená, že Pražanky se zapojí do play-down a pozici úkolu číslo 1 převezme povinnost udržení nejvyšší soutěže také pro další ročník. Momentálně jsou Střešovice usazeny na desáté příčce a i přes prohru na ní pravděpodobně setrvají.
     
    TEMPISH FBS OLOMOUC

    Olomoucké florbalistky už nyní mohou být s působením v dlouhodobé části soutěže spokojeny. Moravanky totiž figurují na sedmém místě ligového maratonu a jistotu účasti ve vylučovacích bojích jim už nikdo nevezme. Už 6 utkání v řadě však domácí plně nebodovaly a dnešní střetnutí je možnost pozitivně se naladit a vstoupit s čistou myslí do play-off, neboť FBS je papírovým favoritem.
     
    Vítejte u posledního kola základní části ženské extraligy. Utkají se 2 týmy, které budou čekat rozdílné budoucí týdny. Domácí Olomouc bude hájit svou pevnost před Střešovicemi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Lukáš Vacuška

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 6. Machů (Kamínková), 18. Kabeláková (Vysloužilová), 19. Pantělejevová (Vysloužilová), 21. Pavlíková (Reimerová), 24. Pantělejevová, 32. Grufíková (Pantělejevová), 42. Zamazalová (Hendrychová) – 27. Sequensová (Köhlerová), 32. Nemravová (Zabavská)


    FBS Olomouc: Králová (Davidová) – Reimerová, Janošová, Pavlíková, Nováčková, Vysloužilová, Machů, Kamínková, Podešvová, Zamazalová, Grufíková, Bestrová, Hendrychová, Pantělejevová, Lišková, Kabeláková
    ESA logistika Tatran Střešovice: Blahutová – Vachušková, Sequensová, Köhlerová, Reindlová, Sedmíková, Nemravová, Zabavská, Matěvosová, Chaloupková, Vlachová, Čermáková, Brotánková, Kramperová

    Rozhodca: Jan Drška, Jiří Meisner

    Diváci: 733