Litovel – Přerov 37:21 (kon.) | Zubří – Královo Pole 36:36 (kon.)
koniec
HC ROBE Zubří
36:36 (15:17)
SKKP Handball Brno
cz Sobota 28.02.2015, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Chance Extraliga mužů (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Sobotní podvečer je v divácky nabité hale „Srdcemzubřanů“ vyhrazen pro utkání, ve kterém aktuálně druzí Valaši ze Zubří přivítají ve svém bouřlivém prostředí házenkáře z Králova Pole. Kompletním průběhem utkání 20. kola nejvyšší tuzemské házenkářské soutěže Vás bude doprovázet Martin Petřek, který Vás tímto srdečně vítá na našich textových on-line přenosech.

    Blíží se první vrchol a drama házenkářské extraligy mužů nabírá na své síle. Do konce základní části zbývají totiž poslední tři kola. Rozhodnuto je jen o tom, že Sokol Přerov skončí poslední. Družině okolo Richarda Bučka se totiž od začátku sezóny nepodařilo najít pomyslnou cestu k úspěchům. Dále je jisté, že společně s Hanáky z Přerova nepostoupí do házenkářského play-off nováček letošní soutěže z Litovle a s ním ševci ze Zlína. O všechno další se ještě bojuje!

    Zuberští házenkáři budou nepochybně chtít spravit chuť sami sobě i svým hodně namlsaným fanouškům za středeční překvapivý neúspěch v semifinále Českého poháru, kde ztratili svůj dlouhodobý status nedobytné pevnosti v utkání proti hranickému táboru zkušeného trenéra Libora Hrabala.

    Zubří, druhý celek extraligové tabulky, bylo dosud v sezóně doma stoprocentně úspěšné. Divácky nabitá hala „Srdcemzubřanů“ tak až do příjezdu Hrabalových svěřenců stálé mohla žít svůj sen o neodbytné pevnosti. Tento sen se však po závěrečném zaznění klaksonu pohárového utkání rychle rozplynul jako pára nad hrncem. Týden před Vánocemi porazili Valaši loňského vicemistra v rámci 16. kola házenkářské extraligy výrazným rozdílem 30:23, jenže v koncovce vyrovnaného pohárového duelu byli překvapivě o gól lepší svěřenci trenéra Libora Hrabala, kteří ze sebe na palubovce vydali vše, co mohli.

    Oproti již zmiňovanému prosincovému utkání si tentokrát asi Zubřané museli říkat, že k nim přijelo úplně jiné družstvo. Házenkáři Cementu, byť jim chyběla opora mezi tyčemi Kučerka, sehráli naprosto rovnocennou partii. Nenechali se vyvést z míry, ani když prohrávali pět minut před koncem o dvě branky. Naopak stáhli, měli i štěstí (v posledních čtyřech minutách dalo Zubří dvakrát tyčku) a půlminuty před koncem dali vítězný gól, o který se zasloužil zkušený kanonýr Hastík. Závěrečný tlak Zubří už branku nepřinesl. Hosté se tak radovali ze zaslouženého cenného skalpu a stali se prvními v sezóně, kdo Zubří porazil na jeho domácí půdě!

    My se ale pojďme společně vrátit k dnešnímu atraktivnímu duelu, který spojuje hned několik hráčských i trenérských propletenců. Dva trenéři, kteří se perfektně znají z minulé spolupráce kouč – hráč, hned několik hráčů, kteří jsou ze Zubří nebo prošli valašským týmem a nyní jsou na straně Brna, a hlavně důležité body ve hře o boj o čelo tabulky. Takové jsou atributy sobotního utkání 20. kola extraligy házené, ve kterém druhé Zubří vyzve od 18 hodin čtvrté Brno.

    Domácí utkání s Brnem má pro Zubří téměř nádech derby. V Brně je hned několik hráčů, kteří pochází ze Zubří nebo za něj nebo u nás v Zubří hráli – Boris Aspridis, Jožka Hanták či Tomáš Mičola, Tyto fakta nesporně udělají ze zdánlivě standardního utkání pořádnou řežbu. A zdaleka to není pouze o aktérech na hřišti. Před sezónou totiž přešel do Brna ze svého zlínského působení trenér Andrej Titkov, jenž dlouhá léta hrával na postu pivotmana v Zubří a také tam mimo jiné i bydlí. Oba trenéři se znají. V minulosti spolupracovali, když byl Jiří Kekrt na lavičce jako trenér a Andrej Titkov běhal na hřišti. Oba trenéři se tedy velmi dobře znají a bude to jejich velká bitva!

    Zubří se může v případě úspěchu a současné výhry Lovosic v Plzni přiblížit úřadujícímu mistru na nejtěsnější rozdíl jediného bodu. Královopolští házenkáři s prozatímním ziskem 23 bodů budou však v obou případech zmíněných výše doufat ve výsledek zcela opačný. Brno si může po případném vítězství na horké půdě Vlachů a výhře úřadujícího mistra z Plzně nad Lovci upevnit svou aktuální pozici na čtvrtém místě.

    V roli favoritů nastupují do sobotního utkání házenkáři Zubří, kteří jsou po mnoho let považováni za mistry rychlých útoků i protiútoků. Odešli však zkušení křídelníci a přišly spojky vynikající střelbou z dálky. A tak se se typicky běhavý styl změnil na postupný útok otvírající prostor pro spojkové paliče, což nakonec dokazují i čísla, kde gólově v nejpotentnějším útoku extraligy dominují jména dvou spojek: ŘezníčekReček, kteří nebudou v naplněné ďábelské hale chybět. Brněnští házenkáři doposud v jarní části plně nebodovali, a proto jim hlad po vítězství rozhodně scházet nebude!

    Velmi emotivní utkání téměř s nádechem derby se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry budou radovat svěřenci bývalého zuberského hráče Andreje Titkova.

    Sobotní utkání odstartuje v zuberské sportovní hale úvodním hvizdem v 18:00. Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Jiří Králíček a Milan Letev, delegátem Českého svazu házené je Vangelis Simu.
     
    Dovolte, abych Vás dnes ještě jednou srdečně přivítal u dnešního utkání 20. kola házenkářské extraligy, ve kterém svěřenci trenéra Jiřího Kekrta vyzvou na domácí palubovce od 18:00 házenkáře z Králova Pole pod vedením bývalého zuberského hráče Andreje Titkova! Velmi emotivní utkání téměř s nádechem derby se bude bezesporu těšit skvělé divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své favority k vítězství, nebo zda se z výhry bude radovat čtvrté Brno.
     
    Oba celky jsou již přítomny na palubovce a ve sportovní hale v Zubří probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Za pár minut budou hlasatelem zuberské sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání.
     
    My si je už nyní pojďme prostřednictvím našich on-line přenosů společně přiblížit!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Gumárny Zubří: Bechný Tomáš, Šustáček Matěj, Hrstka Martin, Orság Petr, Václav Lukáš, Řezníček Tomáš, Reček Adam, Dědek Michal, Janků Tomáš, Šíra Jakub, Kašpárek Stanislav, Šlachta Petr, Hanus Jan, Horut Libor, Trenér: Jiří Kekrt Odpovědný vedoucí: Ivo Tovaryš Masér: Tesař Vlastimil

    Handball KP Brno: Hubáček Jan, Zima Tadeáš, Mráz Radek, Dostalík Michal, Mičola Tomáš, Veřmiřovský Tomáš, Musil Tomáš, Koubek Lukáš, Aspridis Boris, Štolcar Petr, Bavlnka Jiří, Hanták Jozef, Stein Adam, Weintritt Lukáš Trenér: Titkov Andrej Odpovědný vedoucí: Pokorný Jan Doktor: MUDr. Kůra Václav

    Rozhodčí: Jiří Králíček, Milan Letev, delegát ČSH Vangelis Simu.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli domácí házenkáři, kteří tak zahájili svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    1
    Domácí krouží kolem brankoviště svého soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)
     
    1
    K míči se v zuberském útoku dostal Řezníček, ale jeho střelecký pokus ze spojky končí neúspěchem. Dopředu tak půjdou házenkáři z Brna. (0:0)
     
    2
    Autorem první branky utkání se stává brněnský Dostalík, který překonal domácího brankáře Orsága přehozem. (0:1)
     
    2
    Za faul v oblasti brankoviště budou mít domácí k dispozici první sedmimetrový hod dnešního utkání, navíc si Brno zahraje v oslabení. (0:1)
     
    3
    Na sedmimetrový hod byl vyslán zuberský ostrostřelec Tomáš Řezníček, ale brněnský brankář perfektním zákrokem uhájil kasu hostů. (0:1)
     
    4
    Selhání koncovky brněnské ofenzivy trestá Zubří brankou z rychlého útoku. (1:1)
     
    5
    V nástupu do páté minuty posílá hosty z rychlé akce do jednobrankového vedení Hubáček. (1:2)
     
    5
    Po dobře sehrané akci byl znovu střelecky při chuti Hubáček! (1:3)
     
    6
    K míči se v zuberském útoku dostal Martin Hrstka a ze své parkety spojky snižuje zuberské manko. (2:3)
     
    7
    Brněnští házenkáři se v rychlém sledu postarali o dvě úspěšné akce, které je posunuly do tříbrankového vedení. O tu poslední se zasloužil Hubáček, který se prezentoval atraktivní ránou po ruce. (2:5)
     
    8
    Zuberští házenkáři si ve své obraně pomohli faulem a následovat tak bude sedmimetrový hod. (2:5)
     
    9
    Na exekuci zmiňované sedmičky se postavil Hanták, který nekompromisně zakončil. (2:6)
     
    9
    Řezníček nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť brněnské branky. (3:6)
     
    10
    Mráz to zkusil v útoku hostů z útočného středu a prosadil se krásnou ránou k levé tyči. (3:7)
     
    11
    A po Mrázovi si připisuje další branku na svůj střelecký účet Hanták, na což domácí trenér okamžitě reaguje oddechovým časem. (3:8)
     
    11
    Taktické pokyny domácího lodivoda byly rozdány a hra nám může pokračovat postupným útokem Valachů. (3:8)
     
    12
    Tomáš Řezníček se dostal na devíti metrech do výskoku, ale jeho rázná střela šla vysoko nad bránu. (3:8)
     
    13
    Nedáš-dostaneš! Nepřesnou střelu Valachů ze spojek trestá Brno brankou z rukou Dostalíka. (3:9)
     
    13
    Zubří se dostalo do zakončení hrou přes křídelního hráče Dědka, ale brankář hostí bezpečně zasáhl. Dopředu tak půjde Brno! (3:9)
     
    14
    Brněnští házenkáři vypálili ze spojek, ale střela míjí brankovou konstrukci. Zubří následně neproměňuje rychlý útok. (3:9)
     
    15
    Kopřivnický rodák Adam Reček statečně proskočil mezi dvěma bránícími hráči Brna a rozhodl se pro zakončení k dolní tyči. (4:9)
     
    15
    A je to znovu zuberský pořízek Adam Reček, který našel v patnácté minutě střelecké sebevědomí a ze své parkety spojky zakončil skvělou trefou po ruce. (5:9)
     
    16
    Házenkáři z Králova pole rozjíždí po Rečkově brance svůj útočný kolotoč. Ten se ale po chvílí zastavil nepřesnou ránou ze spojek. (5:9)
     
    16
    Valaši napodobují svého soupeře a také jim chybí střelecké štěstí. (5:9)
     
    17
    Za zákrok za hranicí pravidel vidí Kašpárek dvouminutový trest. (5:9)
     
    17
    Střelecký půst na obou stranách palubovky prolomil přesnou trefou Dostalík. Brno se tak vůči očekávaní všech pochybovačů dostává do pětibrankového vedení. (5:10)
     
    18
    Brněnský náskok zaznamenává v překvapené zuberské hale další nárůst! Brněnský útok poslal v rychlé kombinaci míč do rukou Hubáčka, který z proskoku přidává jedenáctou branku hostů. (5:11)
     
    19
    Tak tohle už vypadá pro domácí velmi zle! Brněnským se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou Weintritt Lukáš. (5:12)
     
    19
    Zubří odchází ze svého dalšího útoku s nepořízenou, naopak střelecký tajfun hostů pokračuje! Hanták se dostal v útoku Brna do krásné střelecké pozice a po výskoku se prosadil ránou k tyči, která šla po ruce. (5:13)
     
    20
    Domácí lavička si žádá již druhý oddechový čas. (5:13)
     
    21
    Střelecké neštěstí domácích prolomil brankou Václav. (6:13)
     
    22
    Světová rána Tomáše Řezníčka! Zuberský čaroděj na devíti metrech prostě nesmí dostat prostor na svém postu spojky, protože pak je to velmi nebezpečné a často to končí brankou! Z útočného překřížení spojek vyslal bývalý hráč francouzského klubu Istres famozní ránu z přetažení, za kterou se brněnský brankář jen nevěřícně ohlédl! (7:13)
     
    23
    Na obou stranách palubovky padly branky z rychlých útočných akcí. (8:14)
     
    27
    Vážení čtenáři, přijměte prosím naši srdečnou omluvu, ale v těchto chvílích nás doprovázely drobné technické problémy. Z tohoto důvodu jsme Vám nemohli zprostředkovat podrobný popis branek. Stav utkání se v zuberské hale upravil na 12:17. (12:17)
     
    28
    Zblokovaná střela brněnských spojek poslala do rychlého útoku zuberské hráče, kteří zakončili náskokem Martina Hrstky. (13:17)
     
    28
    V těchto momentech vidíme hrát na palubovce úplně jiný tým! Šlachta využil na křídle volného prostoru a po náskoku z čáry brankoviště se prosadil střelou na delší tyč. (14:17)
     
    29
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu. (14:17)
     
    29
    Těsně před odchodem do šaten snižují Valaši své manko na rozdíl dvou branek! Hrtska po výskoku na devíti metrech vymetl růžek brněnské brány. (15:17)
     
    30
    První poločas skončil. (15:17)
     
    31
    Začal druhý poločas. (15:17)
     
    31
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli vedoucí muži dnešního utkání, kteří rozjíždí svůj první útočný kolotoč druhé třicetiminutovky. (15:17)
     
    31
    Jan Hubáček předvedl hned po pár vteřinách klasický učebnicový L únik, kterým nekompromisně zakončil brankou o palubovku. (15:18)
     
    31
    Řezníček to vzal na devíti metrech na sebe a přesnou levačkou se trefuje mezi tři tyče. (16:18)
     
    32
    Házenkáři z Králova Pole přidávají dvě bleskové branky, které je posouvají do čtyřbrankového vedení. O tu poslední se zasloužili hosté z rychlého útoku. (16:20)
     
    33
    Dostalík si vykoledoval dvouminutový trest. (16:20)
     
    33
    Tomáš Řezníček kouzlí na devíti metrech a předvádí své vynikající hráčské kvality! Zuberský kanonýr šel na devítce vysoko nad blok bránících hráčů a prosadil se ránou k levé tyči, která šla po ruce. (17:20)
     
    33
    Z identické situace se zviditelnil brankou Hanták. (17:21)
     
    34
    Čerstvá posila Valachů ze Zubří, Jan Hanus, prolétl z křídla šikmo ke středu brankoviště a završil svůj střelecký pokus brankou na delší tyč. (18:21)
     
    35
    Tomáš Mičola napřáhl v brněnském útoku z velké dálky a úspěšně poslal míč za záda Orsága. (18:22)
     
    36
    Míč doputoval až na křídlo k Václavovi a ten ve svém letu nad brankovištěm nezaváhal. (19:22)
     
    37
    Za své počínání vidí Šíra dvě minuty. (19:22)
     
    38
    Neuvěřitelné vedení ruky Tomáše Řezníčka a nádherná rána po výskoku ze spojky z přetažení zaznamenala dvacátou branku Valachů. (20:22)
     
    39
    Brněnští házenkáři to zkusili jednoduchou hrou přes křídla, která přinesla své ovoce! (20:23)
     
    40
    Zuberská obrana nedokázala na křídle uhlídat Aspridise, který se ze svého letu nad brankovištěm prosadil nádhernou technickou střelou přes prsty! (20:24)
     
    41
    Jenže na krásnou ránu křídelníka s řeckými kořeny dokázali okamžitě odpovědět Václav s Hrstkou. (22:24)
     
    42
    Za bránění v brankovišti měli hosté k dispozici sedmimetrový hod, který proměnil střelou přes prsty Hanták. (22:25)
     
    42
    Valaši poslali do zakončení Řezníčka na spojce, jehož dělovka proplachtila do brněnské brány. (23:25)
     
    43
    O pekelné drama máme postaráno! Sedmimetrový hod byl k vidění také na druhé straně palubovky, jehož úspěšnou exekucí se domácí přiblížili na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (24:25)
     
    44
    Bývalý hráč zuberského celku sedící na trenérské lavičce Brna, Andrej Titkov, reaguje na vývoj zápasu oddechovým časem. (24:25)
     
    45
    Radek Mráz se v oblasti devítky pověsil nad obranný blok domácí obrany a zamířil přesně k pravé tyči. Jenže na to okamžitě nalézá odpověď kopřivnický rodák Adam Reček, který v dnešním utkání předvádí velice solidní výkon! (25:26)
     
    46
    Nádherná akce v podání Radka Mráze! Zkušený hráč Brna výborně prokličkoval ze své parkety spojky až k brankovišti a chladnokrevně zakončil k dolní tyči. (25:27)
     
    47
    A hned po Mrázovi se také trefuje Hanták! Jozef Hanták se prosazuje z rychlého brejku, Zubřané byli totiž v útočné fázi bezzubí. (25:28)
     
    48
    Zuberským hráčům se podařilo nabourat rozehrávku brněnských házenkářů a poslali tak do samostatného úniku na bránu Jana Hanuse, který po náskoku z brankoviště nezaváhal. (26:28)
     
    49
    Jenže házenkáři Brna se střeleckou aktivitou nezaostávají a okamžitě odpovídají! (26:29)
     
    49
    Hosté si zahrají v početní nevýhodě. (26:29)
     
    50
    A to je opět nekorunovaný valašský král Tomáš Řezníček, který je v dnešním utkání k neudržení! Tomáš Řezníček vyskočil nad dvojblok bránících hráčů Brna a završil svůj střelecký pokus prudkou ránou k tyči. Hosté ale okamžitě odpovídají z dobré střelecké ruky Aspridise. (28:29)
     
    51
    Na obou stranách palubovky padly branky z rychlých akcí. (29:30)
     
    51
    Zubřané se postarali devět minut před koncem utkání o pekelné drama! Zuberští házenkáři poslali do trháku Michala Dědka, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči! Zuberští diváci si tyto chvíle opravdu užívají a vytvářejí svým miláčkům bouřlivou diváckou kulisu. (30:30)
     
    51
    Hosté reagují oddechovým časem. (30:30)
     
    52
    Brno znovu utíká do nejtěsnějšího vedení jediné branky! Brněnský útok zpozoroval volného Aspridise na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádherně ránou na delší tyč. (30:31)
     
    53
    Jozef Hanták to vzal v dalším brněnském útoku na sebe a po atraktivní ráně ze spojky zařídil hostům dvoubrankové vedení. (30:32)
     
    54
    Brněnští házenkáři pokračují v brankovém přídělu! Do individuální akce se dostal Mráz, který po odrazu z šestky nedal domácímu brankáři šanci! (30:33)
     
    54
    Jiří Kekrt neváhá a žádá si oddechový čas. (30:33)
     
    55
    Hrdinou probíhající 55 minuty utkání se stává Adam Reček, který to vzal v zuberském útoku sám na sebe a prosadil se krásnou střelou k tyči. (31:33)
     
    55
    A je to opět kopřivnický rodák Adam Reček, který získal dostatek střeleckého sebevědomí a vyslal ze své parkety spojky prudkou ránu, která nalezla umístění mezi brněnským brankářem a jeho sítí. (32:33)
     
    56
    A je opět srovnáno! Tak to je opravdu strhující závěr dnešního utkání! Útočný koncert domácích Valachů vyústil v bezkonkurenční ránu ze spojek. (33:33)
     
    56
    Bránící hráč Zubří vstupem do brankoviště zmařil jasnou brankovou příležitost hostů, což vyústí v nařízení sedmimetrového hodu! (33:33)
     
    56
    Tak to je opravdu neuvěřitelné! V dramatických momentech podržel své spoluhráče fantastickým zákrokem brankář Janků, který doslova čaroval mezi třemi tyčemi! (33:33)
     
    57
    Brněnský útok vybídl ke skórování Mičolu na křídle, který svůj let nad brankovištěm završil úspěšnou trefou. (33:34)
     
    58
    Zuberská obrana nedokázala zastavit aktivního Dostalíka, který svou chladnokrevnou ránou v oblasti brankoviště posunuje hosty do dvoubrankového vedení. Branka ale po chvíli není uznána, protože rozhodčí v poli přerušil před vstřelením branky hru za faul zuberského Kašpárka. Domácí celek si tak zahraje v početní nevýhodě. (33:34)
     
    58
    Brněnský pivot unikl ze sevření bránících hráčů zuberského celku, ale jeho následnou střelu vytěsnil Václav! (33:34)
     
    58
    Skvělým zákrokem v zuberské svatyni poslal Václav své spoluhráče do rychlého útoku, na jehož konci zazářil důležitou brankou Hrstka! (34:34)
     
    59
    Brněnský Hanták dostal potřebný prostor na spojce a svou dynamickou střelu dostal za záda zuberského brankáře. (34:35)
     
    59
    Brněnští házenkáři nedokázali uhlídat rychlého Hrstku na spojce, který je svou střeleckou rukou trestá srovnávací brankou! (35:35)
     
    59
    Brněnský útok nejeví v cílové rovince zápasu žádný zřetelný pokus o vytvoření útočné akce. Rozhodčí tak automaticky vysílají varovný signál pro pasivní hru. (35:35)
     
    59
    Brnu je nakonec odebrán míč, do útoku rychle přechází Valaši ze Zubří! (35:35)
     
    59
    Tak to je neuvěřitelná koncovka dnešního dramatického utkání s infarktovým závěrem! Zuberský útok adresoval míč do rukou Adama Rečka, který svou excelentní ránou z přetažení posílá Valachy pár sekund před koncem utkání do vedení! Mladý hráč působící ve dvou klubech rozbušil tlukot v srdcích všech natěšených fanoušků a vysloužil si ten nejbouřlivější aplaus zuberské haly! (36:35)
     
    59
    Brno dokázalo zásluhou přesné ruky Veřmiřovského v poslední vteřině utkání srovnat a body se nám tak nakonec budou dělit! (36:36)
     
    60
    Tak k dělení bodu nakonec nedojde! Na zuberské palubovce panuje po zaznění závěrečného klaksonu obrovský chaos, po kterém nakonec rozhodčí branku neuznávají. Branka Tomáše Veřmiřovského totiž padla až po odpískání! (36:35)
     
    60
    Nakonec ale bude zase vše jinak! Protest střídá protest, rozhodčí opakovaně vyjednávali u stolku časoměřičů a nakonec vracejí skóre na smírný stav. Branka Tomáše Veřmiřovského je tedy nakonec po třetí změně rozhodnutí uznána a utkání nám tak končí remízou! (36:36)
     
    60
    Konec zápasu. (36:36)
     
    Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: „Díky průběhu utkání jsme nakonec rádi za bod, i když si myslím, že měly být nakonec dva. Víc k tomu nemám co říct.“

    Andrej Titkov, trenér Handball KP Brno: „Dnes to byl zatím náš nejlepší útočný výkon od nového roku. Já nemůžu klukům nic vyčíst až na pár drobností. Ve druhém poločase jsme totiž udělali v obraně několik chyb, které musíme do příště odstranit.“
     
    Gumárny Zubří – KP Brno 36:36 (15:17)

    Drama do poslední sekundy. Navíc skvělý boj o špičku tabulky a lepší postavení pro play-off. Gumárny Zubří si ho ziskem bodu definitivně zajistilo. Šedesát minut hrací doby vypršelo, na hřišti zuberské haly je však stále rušno. V předposlední minutě se v tabulce druzí domácí díky trefě Adama Rečka dostávají poprvé v zápase do vedení. Čtvrté Brno kontruje a Tomáš Veřmiřovský v poslední sekundě krásného a vypjatého duelu vyrovnává. Rozhodčí však gól neuznávají. Prý padl po závěrečné siréně. Protest střídá protest, rozhodčí vyjednávají u stolku časoměřičů a nakonec vracejí skóre na smírný stav.
    Úvod šlágru kola vyšel hostům z Brna, kteří se ihned ujali vedení, které následně systematicky zvyšovali. V třinácté minutě vedli 9:3, o šest gólů před domácími byli i osm minut před koncem první půle. Během nich však domácí snížili na rozdíl dvou branek.
    Ve druhém poločase si hosté stále udržovali náskok. Až do 51. minuty, kdy o něj přišli. A přišlo úžasné vyvrcholení. Kdy na každý gól Brna, dokázali Zuberští odpovědět, až se dostali k předposlední minutě a nečekanému rozzuzlení.

    Nejvíce branek: Řezníček 9, Hrstka, Reček po 6 – Hanták 10/2, Mičola 6, Hubáček, Mráz, Dostalík, Aspridis po 4.

    Rozhodčí: Králíček, Letev.

    Sedmimetrové hody: 2/1 – 3/2

    Vyloučení: 3:5

    Diváci: 1150 (22:13:31)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    SKKP Handball Brno
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    Celkom 0/0 0 0 0 0
    Rozhodca: Jiří Králíček, Milan Letev, delegát ČSH Vangelis Simu
    Diváci: 1150