Lovosice – Plzeň 27:25 (kon.) | Zubří – Hranice 29:30 (kon.)
koniec
HC ROBE Zubří
29:30 (16:15)
TJ Cement Hranice
cz Streda 25.02.2015, 18:00 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Český pohár mužů
     
    Utkání dramatické a napínavé do posledních minut sledovali diváci v hale Zubří, na konci ale odešli domácí fanoušci zklamáni. Zuberská pevnost letos poprvé padla a prohra Valachů znamená jejich neúčast v pohárovém finále. V utkání se oba celky střídaly ve vedení a k výraznějšímu náskoku si žádný z týmů ani jednou nenakročil víc, než na dvě branky rozdílu. Skvělé střelecké výkony podávaly ofenzivní hvězdy obou stran, za Zubřany Hrtska s Řezníčkem, za Cementáře Rachač s Hastíkem. A právě Rachačův tým byl nakonec tím šťastnějším, když i přes dobrý výkon zuberské defenzivy dokázal za záda domácího gólmana protlačit o střelu navíc. Ačkoliv se Reček v poslední minutě postaral o vyrovnání na 29:29, vítěznou třicátou branku přidal na konto Hranic zkušený Hastík, kterému na radosti z postupu do finále nic neubrala ani červená karta za třetí vyloučení v čase 59:56.

    Nejvíce branek: Řezníček 9/2, Hrstka 8, Dědek 3, Reček 3 – Rachač 12/3, Hastík 7, Brož 5. Sedmimetrové hody: 2/2 – 5/4. Vyloučení: 3 – 5 (ČK Hastík). Diváci: 750. (21:40:24)
     
    60
    Konec zápasu. (29:30)
     
    59
    V dnešním utkání se již nic nestane! Tak tohle je opravdu neuvěřitelné! Hranice se postaraly snad o největší senzaci celého extraligového ročníku! Valaši ze Zubří ztrácí svou domácí neporazitelnost! Nedobytná zuberská pevnost je od dnešního dne již pouhou minulostí! Tábor trenéra Libora Hrabala vítězí v semifinále Českého poháru 30:29 a postupuje do velkého finále o nablýskanou trofej! (29:30)
     
    59
    Viktor Hastík obdržel po verdiktu rozhodčích své třetí dvouminutové vyloučení a vykoledoval si tak červenou kartu. (29:30)
     
    59
    Adam Reček si vysloužil ten nejbouřlivější aplaus zuberského publika! Kopřivnický rodák se vymrštil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se atraktivní ránou po ruce, která proplachtila mezi tři tyče. Jenže Hranice nezůstávají se střeleckou aktivitou pozadu a raketově odpovídají z rukou zkušeného Hastíka! V poslední minutě dnešního infarktového semifinále tak má blíže k postupu smečka zkušeného trenéra Libora Hrabala! (29:30)
     
    58
    Ale pozor! Hranice okamžitě svou chybu napravují a utíkají dvě minuty před koncem utkání do nejtěsnějšího vedení. Nad nedobytnou zuberskou pevností se stahují černá mračna! (28:29)
     
    57
    Tyto momenty patří jednoznačně zuberskému čaroději mezi třemi tyčemi! Tak tohle byl opravdu dechberoucí zákrok zuberského gólmana, na kterém si vylámal zuby hranický Rachač! (28:28)
     
    57
    Valaši ze Zubří si zahrají dvouminutové oslabení, navíc budou mít hosté k dispozici další sedmimetrový hod! (28:28)
     
    56
    Hranice zakončily svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil Rachač, který si vychutnal domácího brankáře! (28:28)
     
    56
    Hosté se ale určitě nevzdávají a díky své bojovnosti v útoku snižují na rozdíl pouhé branky! (28:27)
     
    55
    Neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána zuberského kanonýra Tomáše Řezníčka zaznamenala 28 branku domácích v dnešním semifinálovém utkání Českého poháru. Tomáš Řezníček šel ve svém výskoku na spojce vysoko nad blok bránících hráčů a z jeho zlaté střelecké ruky vyšla famózní střela z přetažení, která měla světové parametry! (28:26)
     
    54
    Hranice si ve své obraně pomohly nedovoleným zákrokem v oblasti brankoviště, což bylo ze strany domácího týmu okamžitě potrestáno úspěšnou střelbou z nařízené sedmičky. (27:26)
     
    54
    Brankářský mág, Petr Orság, vytasil své brankářské zbraně proti nebezpečné střele hranické ofenzivy a po úspěšném zákroku posílá své spoluhráče na opačnou stranu palubovky. (26:26)
     
    53
    Válečná porada hostů je u konce a hra nám může pokračovat. (26:26)
     
    53
    Hranický trenér si žádá oddechový čas. (26:26)
     
    53
    Zuberský útok neúspěšné pálí ze spojek, což je voda na mlýn pro tábor trenéra Libora Hrabala! (26:26)
     
    52
    O srovnání stavu utkání se postaral krásnou střelou hranický Hastík. (26:26)
     
    51
    Zubří proměňuje z identické situace. (26:25)
     
    50
    Ano, hosté totiž mají skvělého Rachače, který v dnešním utkání předvádí své vynikající hráčské kvality. Hranice vsadily na pár rychlých přihrávek a ještě rychlejší střelu, která úspěšně vyšla po výskoku ze spojky z rukou urostlého Rachače! (25:25)
     
    49
    Hranický tým rozjíždí jedenáct minut před koncem utkání svůj útočný kolotoč. Zastaví se brankou? (25:24)
     
    48
    A je to opět v těchto momentech zuberský spasitel Michal Dědek, který přidává důležitou branku. Hranická obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého zuberského hráče, který svůj náskok nad brankovištěm završil přesnou střelou. (25:24)
     
    47
    Na obou stranách týmů padly dvouminutové tresty. (24:24)
     
    46
    Hranickým házenkářům se i přes signalizovanou pasivitu podařilo v poslední chvíli vstřelit branku z postu spojky. Domácí lodivod reaguje oddechovým časem. (24:24)
     
    45
    Zuberský útok adresoval míč do rukou Michala Dědka, který prolétl z křídla šikmo ke středu brankoviště a završil svůj let brankou na delší tyč. (24:23)
     
    45
    Hranickým házenkářům však vedení příliš dlouho nevydrželo. V polovině druhé třicetiminutovky se nám v roli úspěšného střelce opět v dnešním utkání představil zuberský kouzelník s míčem Martin Hrstka. Zuberský hráč se dostal do výskoku a posadil se ránou po ruce. (23:23)
     
    43
    Oba dnešní celky dobře sehrály své rychlé akce, které nám upravily stav utkání na 22:23. (22:23)
     
    42
    Hraničtí házenkáři podporovaní bouřlivou kulisou svých příznivců strhli utkání na svou stranu! Valachům se nevydařil přechod do útoku dle představ, což okamžitě loňský vicemistr potrestal důležitou brankou! (21:22)
     
    41
    A je opět srovnáno! Jaroslav Zemánek se výborně prosmýkl mezi bránícími Valachy a završil svůj střelecký pokus úspěšnou brankou. (21:21)
     
    40
    Ne, nyní se tak nestane! Valaši ve svém postupném útoku nezaváhali a utíkají do jednobrankového vedení po střelecké aktivitě ze spojek. (21:20)
     
    39
    Hraničtí házenkáři se postarali o pořádné drama! Marek Třeštík to vzal v útoku Hranic statečně na sebe a uvádí utkání do nerozhodného stavu! Podaří se našlápnutým hostům strhnout vedení na svou stranu? Tak na to si počkejme! (20:20)
     
    38
    Hranickým házenkářům se podařilo šikovně nabourat rozehrávku domácích a ze samostatného úniku na bránu dokázal střelecký půst nakonec prolomit hranický Čadra! (20:19)
     
    37
    Hra se nám v těchto okamžicích přelévá z jedné strany na druhou, ale ani jeden z dnešních celků není střelecky při chuti. (20:18)
     
    36
    Oba dnešní soupeři úspěšně proměňují své útoky zásluhou rychlých akcí. (20:18)
     
    35
    Valaši ale bleskově dopovídají z přesně střelecké ruky Martina Hrstky, který získal dostatek volného prostoru na spojce a rozhodl se pro zakončení ke spodní tyči. (19:17)
     
    34
    Hranické spojky poslaly míč do rukou pivotmana Čadry, který bezpečně unikl ze sevření bránících Zubřanů a s přehledem zakončil. (18:17)
     
    33
    Domácí ale vzápětí odpovídají z identické situace, ve které byl úspěšný kopřivnický rodák Adam Reček. (18:16)
     
    32
    Miroslav Rachač to vzal v hranickém útoku na devíti metrech na sebe a přesnou pravačkou se trefuje mezi tři tyče. (17:16)
     
    32
    Zuberští házenkáři ztratili po chybné rozehrávce míč, do útoku přechází svěřenci trenéra Libora Hrabala. (17:15)
     
    31
    Hned v první minutě druhého poločasu byl v zuberské sportovní hale k vidění sedmimetrový hod ve prospěch domácího celku, který přesnou trefou k tyči proměnil Tomáš Řezníček. (17:15)
     
    31
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli domácí házenkáři, kteří tak zahájili první postupný útok druhé půle. (16:15)
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:15)
     
    30
    První poločas skončil. (16:15)
     
    29
    To naopak hosté byli v posledních vteřinách první půle úspěšnější! Hraničtí po rychlé kombinační akci snižují před odchodem do šaten na nejtěsnější rozdíl jediné branky. Autorem poslední branky prvního poločasu se stal Čadra. (16:15)
     
    29
    Zuberským házenkářům byl v útoku vyslán varovný signál pro pasivní hru. V poslední chvíli to vzal na sebe Řezníček, ale jeho střelu z devítky s přehledem zneutralizoval hranický brankář. (16:14)
     
    28
    Domácí házenkáři si zahrají dvě minuty před koncem první třicetiminutovky v početní nevýhodě. (16:14)
     
    27
    Vážení čtenáři, v těchto momentech nás bohužel zastihly drobné technické problémy, kvůli kterým jsme Vám nemohli zprostředkovat podrobný popis branek. Přijměte prosím naši srdečnou omluvu. Stav utkání se nám tři minuty před koncem prvního poločasu upravil na 16:14. (16:14)
     
    25
    Hraničtí házenkáři ale nakonec zakončili svůj útok úspěšnou střelbou z nařízeného sedmimetrového hodu. (14:13)
     
    25
    S obranným stylem 2:4 mají hostující házenkáři problém. Rozhodčí vysílají varovný signál pro pasivní hru. (14:12)
     
    24
    Zubří to momentálně zkouší taktikou na dva vysunuté bránící hráče, která jde nazvat jako pressing. Rozehru soupeře nyní systematicky ničí dva vysunutí hráči, které se snaží donutit soupeře k chybě a vyrazit do protiútoku. (14:12)
     
    23
    Selhání koncovky hranické ofenzivy trestá Zubří brankou z rychlého útoku. (14:12)
     
    22
    Za zákrok za hranicí pravidel vidí Čadra dvouminutový trest. (13:12)
     
    21
    Utkání se v těchto momentech hrálo ve velmi vysokém tempu, které nám upravilo průběžný stav na 13:12. (13:12)
     
    20
    Ale Zubří prochází ve svém dalším útoku střeleckým reparátem právě z tohoto postu! Řezníček se u hranice čáry volného hodu připnul do vzduchu a poslal svou prudkou ránu za záda hranického brankáře. (12:11)
     
    19
    Střelecká nepřesnost zuberských spojek poslala do rychlého útoku hostující házenkáře, kteří ve finální koncovce srovnávají stav utkání zásluhou Čadry. (11:11)
     
    18
    Hostům se podařil výborný přechod do útoku, který byl úspěšně završen brankou ze střelecké ruky Třeštíka. Marek Třeštík zůstal bez povšimnutí zuberské obrany osamocený na brankovišti a po náskoku z šestky chladnokrevně zakončil. (11:10)
     
    17
    Martin Hrstka se připnul na devítce do vzduchu a svou ráznou střelou vymetl růžek hranické brány. (11:9)
     
    16
    Valaši ze Zubří obrací vývoj utkání na svou stranu! Z aktivního přístupu k obraně dokázali domácí vytěžit rychlý útok, na jehož konci zazářil Jakub Šíra. (10:9)
     
    15
    A je srovnáno! Tomáš Řezníček nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť hranické brány. (9:9)
     
    14
    Na obou stranách palubovky padly branky z rychlých útočných akcí. (8:9)
     
    13
    Zubří to ve svém útoku zkoušelo jednoduchou hrou přes křídla, která přinesla své ovoce! (7:8)
     
    12
    Hranice proměňují sedmimetrový hod. (6:8)
     
    11
    Valaši ze Zubří se právě přiblížili na nejtěsnější rozdíl jediné branky! Martin Hrstka se v útoku domácích pustil mezi dva hráče a nekompromisně zakončil. (6:7)
     
    10
    Stanislav Kašpárek si ze své parkety spojky perfektně s míčem seběhl až k brankovišti a ze svého náskoku zakončil k pravému dolnímu rohu brány. (5:7)
     
    9
    Za faul v oblasti brankoviště byl ve prospěch domácích nařízen sedmimetrový hod, navíc si hosté zahrají dvouminutové oslabení. Na exekuci zmiňované sedmičky se postavil Tomáš Řezníček, který nedal hranickému strážci brány šanci. (4:7)
     
    9
    Taktické pokyny byly rozdány a hra nám může pokračovat útokem domácích. (3:7)
     
    8
    Hosté utíkají do čtyřbrankového vedení, na což reaguje zuberská lavička oddechovým časem. (3:7)
     
    7
    Valaši chytli výborný útočný rytmus, který byl zakončen krásnou brankou z rukou pivotmana Šíry. Hraničtí házenkáři ale bleskově odpovídají z rychlého přečíslení. (3:6)
     
    7
    Za bránění v brankovišti měli hosté k dispozici sedmimetrový hod, jehož úspěšným proměněním se posunují do tříbrankového vedení. (2:5)
     
    6
    K míči se v zuberském útoku dostal Martin Hrstka a ze své parkety spojky snížil excelentní ránou po ruce zuberské manko. (2:4)
     
    5
    A jsou to opět spojky, které posílají Hranice do tříbrankového vedení! (1:4)
     
    5
    Útočná jízda hranických házenkářů vyústila v úspěšnou střelbu ze spojek. (1:3)
     
    4
    Autorem první branky zuberského celku se stává Jakub Šíra, který mířil přesně v rychlém útoku. (1:2)
     
    3
    A hosté jsou úspěšní i ve svém druhém útoku. Hraničtí házenkáři poslali do zakončení Hastíka, který se ve svém náskoku nemýlil. (0:2)
     
    2
    Svůj první postupný útok dnešního semifinále měli také k dispozici domácí Valaši, kteří však střelbou ze spojek neuspěli. Do útoku se vrací vedoucí tým dnešního utkání. (0:1)
     
    2
    Jaroslav Zemánek vidí za svůj zákrok žlutou kartu. (0:1)
     
    1
    Hraničtí házenkáři nejevili žádný zřetelný pokus o vytvoření útočné akce a rozhodčími dnešního utkání byl tak vyslán varovný signál pro pasivní hru. Hosté však zanechali chladné hlavy a v poslední chvílí se prosadili atraktivní ránou ze spojek. (0:1)
     
    1
    Hosté krouží kolem brankoviště svého soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli hostující házenkáři, kteří tak zahájili svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Utkání nám odstartuje za několik málo okamžiků. Valaši ze Zubří nastoupí do dnešní bitvy v tradičních zelených dresech. Házenkáři z prostoru Moravské brány pak v dresech světle modrých.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Gumárny Zubří: Přikryl Pavel, Horut Libor, Bechný Tomáš, Cabák Ondřej, Šustáček Matěj, Hrstka Martin, Orság Petr, Václav Lukáš, Řezníček Tomáš, Reček Adam, Dědek Michal, Janků Tomáš, Šíra Jakub, Kašpárek Stanislav

    TJ Cement Hranice: Magrla Karel, Rachač Miroslav, Zemánek Jaroslav, Brož Radim, Čadra Zdeněk, Kobliha Jakub, Mikulenčák Petr, Hastík Viktor, Tůma Marek, Mičkal Tomáš, Samiec Tomáš, Třeštík Marek

    Rozhodčí: Michal Hanák, Luboš Pavlíček, delegát ČSH Petr Směja.
     
    My si je pojďme prostřednictvím našich on-line přenosů společně přiblížit!
     
    Za pár minut budou hlasatelem zuberské haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání.
     
    Oba celky jsou již na palubovce a ve sportovní hale v Zubří probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Dovolte, abych Vás dnes ještě jednou srdečně přivítal u semifinálového utkání Českého poháru, ve kterém svěřenci trenéra Jiřího Kekrta vyzvou na domácí palubovce od 18:00 Hranice a dva nedalecí rivalové se poperou o postup do velkého finále!

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří: Přikryl Pavel, Horut Libor, Bechný Tomáš, Cabák Ondřej, Šustáček Matěj, Hrstka Martin, Orság Petr, Václav Lukáš, Řezníček Tomáš, Reček Adam, Dědek Michal, Janků Tomáš, Šíra Jakub, Kašpárek Stanislav
    TJ Cement Hranice: Magrla Karel, Rachač Miroslav, Zemánek Jaroslav, Brož Radim, Čadra Zdeněk, Kobliha Jakub, Mikulenčák Petr, Hastík Viktor, Tůma Marek, Mičkal Tomáš, Samiec Tomáš, Třeštík Marek

    Rozhodca: Michal Hanák, Luboš Pavlíček, delegát ČSH Petr Směja