Chicago – Boston 2:6 (kon.) | Buffalo – Nashville 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – Vancouver 0:4 (kon.)
Pittsburgh – Florida 5:1 (kon.) | Colorado – Tampa Bay 5:4 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Minnesota – Dallas 6:2 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
5:4 (1:1, 3:1, 1:2)
Tampa Bay Lightning
cz Pondelok 23.02.2015, 01:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Semjon Varlamov předvedl důležitý zákrok a podržel svůj tým, který se dostává pod obrovský tlak!
    Nikita KUČEROV - 5:4
     
    58:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    NIKITA KUČEROV skóruje a vykřesává naději pro Lightning, kteří nyní prohrávají o jediný gól!! Tyler Johnson našel fantastickou přihrávkou přes šířku útočného pásma Nikitu Kučerova, který si přiklekl a střelou z první uklidil puk do prázdné brány. Asistence: Tyler Johnson, Victor Hedman.
     
    58:06
    Andrej Vasilevskij je na střídačce a Lightning zkoušejí powerplay necelé dvě minuty před koncem.
     
    56:50
    Steven Stamkos našel mezi kruhy pro vhazování najíždějícího Antona Stralmana, který bez přípravy pálil střelou zápěstím do pravého horního rohu, Semjon Varlamov ale dokázal jeho pokus lapačkou vyrazit a předvedl famózní zákrok!
    Brett CONNOLLY - 5:3
     
    51:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    BRETT CONNOLLY kuriózním způsobem dopravil puk do sítě a snižuje na 3:5 z pohledu Lightning!! Brett Connolly na hranici brankoviště podebral puk špičkou hole a poté ho přes levé rameno Semjona Varlamova dopravil lobem do levého horního rohu. Asistence: Valtteri Filppula, Cedric Paquette.
     
    51:18
    Cody McLeod (COL) dostal větší trest, 5 minut bitka.
     
    51:18
    Brian Boyle (TBL) dostal větší trest, 2 minuty bitka.
    Alex TANGUAY - 5:2
     
    47:20
    Colorado právě vstřelilo branku!
    ALEX TANGUAY zaznamenává svůj 16. gól v letošní sezóně NHL a zvyšuje už na 5:2!! Dennis Everberg využil volného prostoru na pravém křídle a poté před bránou našel na přední tyči najíždějícího Alexe Tanguaye, který puk z první usměrnil přesně k pravé tyči. Asistence: Dennis Everberg.
     
    43:09
    Obrana Colorada zkolabovala a Steven Stamkos toho mohl u pravé tyče po skvělém průniku využít, jenže jeho dorážka z bezprostřední blízkosti skončila pouze na levém betonu ležícího Semjona Varlamova!
     
    38:34
    Semjon Varlamov předvedl další skvělý zákrok, když nejprve vyrazil nahození od modré čáry a poté zneškodnil dorážku Stevena Stamkose z bezprostřední blízkosti!
     
    37:47
    Nate Guenin (COL) dostal větší trest, 5 minut bitka.
     
    37:47
    Brenden Morrow (TBL) dostal větší trest, 5 minut bitka.
     
    37:30
    Ondřej Palát se vzápětí dostal do zakončení mezi kruhy pro vhazování a Semjon Varlamov si připsal další důležitý zákrok, když jeho pokus vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    36:07
    Lightning se dostali ke střele, kterou u své levé tyče dokázal Semjon Varlamov dobrým zákrokem vyrazit.
     
    35:12
    Tyson Barrie (COL) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    34:24
    Posledním hráčem, který v dresu Colorada Avalanche dokázal vstřelit hattrick, byl 4. listopadu 2011 Matt Duchene.
    Nathan MACKINNON - 4:2
     
    32:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON završuje po dalším samostatném úniku svůj 1. hattrick v NHL a vrací svému týmu dvoubrankový náskok!! Co tenhle kluk dneska předvádí, to je radost pohledět. Nathan MacKinnon dostal krásnou přihrávku do útočného pásma od Ryana O'Reillyho a následný samostatný nájezd zakončil střelou mezi betony Andreje Vasilevskije. Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    28:03
    Zach Redmond (COL) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    27:00
    Semjon Varlamov vyrazil nebezpečnou střelu z pravého křídla a poté si poradil i s následnou dorážkou Valtteriho Fillpuly.
    Tyler JOHNSON - 3:2
     
    25:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    TYLER JOHNSON se prosazuje z bezprostřední blízkosti a vrací Tampu Bay Lightning rychle zpět do zápasu!! Tyler Johnson využil nepozornosti domácích hráčů, když si mezi kruhy sjel pro volný puk a poté ho mezi betony Semjona Varlamova procedil za brankovou čáru. Asistence: Nikita Kučerov, Alex Killorn.
     
    25:16
    Ondřej Palát se pokusil vstřelit svůj druhý gól v zápase a jeho střela směřovala přesně k pravé tyči, Semjon Varlamov ji ale dokázal lapačkou vyrazit! Skvělý zákrok.
    Matt DUCHENE - 3:1
     
    23:39
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MATT DUCHENE střílí svůj 16. gól v letošní sezóně NHL a během 29 sekund posílá Avalanche do dvoubrankového trháku!! Lightning se dopustili v obranném pásmu laxní rozehrávky, kterou potrestal střelou z prostoru mezi kruhy pro vhazování do pravého horního rohu Matt Duchene. Asistence: Bez asistence.
    Nathan MACKINNON - 2:1
     
    23:10
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON střílí svůj druhý gól v dnešním zápase a otáčí vývoj zápasu!! Ryan O'Reilly roztáhl hru doleva na Nathana MacKinnona, který napřáhl k prudké střele zápěstím a uklidil puk přesně do levého horního rohu. Asistence: Ryan O'Reilly, Tyson Barrie.
     
    21:32
    Nyní už se Avalanche podařilo zamířit mezi tři tyče a bylo z toho obrovské nebezpečí, Andrej Vasilevskij ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a tečovanou střelu Nicka Holdena dokázal vyrazit!
     
    20:29
    Nikita Kučerov (TBL) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    19:56
    Anton Stralman mohl strhnout vedení na stranu Lightning, jeho střelu směřující k levé tyči ale dokázal Andrej Vasilevskij skvělým zákrokem vyrazit a za svá záda nepustil ani následnou dorážku!
     
    19:05
    Avalanche se dostali v oslabení do přečíslení dva na jednoho, Gabriel Landeskog mohl přihrávat z pravého křídla doleva, nakonec se ale rozhodl pro střelu, kterou Andrej Vasilevskij vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    18:13
    Alex Killorn nebezpečně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale směřovala pouze doprostřed brány, kde ji dokázal vyrazit Semjon Varlamov, přestože měl stížený výhled.
     
    17:50
    Maxime Talbot (COL) dostal menší trest, 2 minuty držení.
    Nathan MACKINNON - 1:1
     
    16:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON předvedl skvělý individuální průnik a vyrovnává na 1:1!! Gabriel Landeskog našel ve středním pásmu Nathana MacKinnona, který nabral rychlost, na modré čáře se protáhl mezi dvojicí obránců Tampy Bay a poté puk backhandem uklidil přesně ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Gabriel Landeskog.
     
    15:06
    Další nebezpečná střela Colorada, která tentokrát zamířila těsně vedle levého horního rohu! V hledišti Pepsi Center to jen zahučelo.
     
    14:16
    Jerome Iginla se ocitl úplně sám před bránou Lightning, jeho následná střela ale byla sražena hokejkou Victora Hedmana mimo!
    Ondřej PALÁT - 0:1
     
    10:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ PALÁT skóruje a posílá Lightning do vedení!! Ondřej Palát se ocitl na pravém křídle úplně sám a poté přesnou střelou zápěstím po přihrávce Tylera Johnsena zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Tyler Johnson.
     
    07:06
    Tyler Johnson vstřelil 25. ledna 2014 svůj první hattrick v kariéře NHL a dosáhl na něj právě proti Coloradu Avalanche.
     
    05:30
    Na opačné straně ledové plochy měl vzápětí dobrou šanci John Mitchell, který si z pravého křídla vybruslil před bránu a poté se backhandem snažil puk usměrnit na přední levou tyč, což se mu podařilo, Andrej Vasilevskij ji ale dokázal levým betonem vyrazit a vzápětí si poradil i s následnou dorážkou!
     
    05:21
    Steven Stamkos zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma a poté si všiml na opačné straně úplně volného Alexe Killorna, jehož následnou střelu bez přípravy dokázal Semjon Varlamov vyrazit!
     
    03:43
    Tyler Johnson nebezpečně vypálil z levého křídla a Semjon Varlamov měl co dělat, aby střelu směřující přesně do levého horního rohu vyrazil, nakonec se mu ji ale podařilo zastavit, stejně jako dorážku Ondřeje Paláta!
     
    01:27
    Alex Killorn mohl udeřit po nevydařeném protiútoku a přečíslení Colorada, jeho střelu z levého kruhu pro vhazování ale dokázal Semjon Varlamov u své pravé tyče zastavit!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 17. MacKinnon (Landeskog), 24. MacKinnon (O'Reilly, Tyson), 24. Duchene, 33. MacKinnon (O'Reilly), 48. Tanguay (Everberg) – 11. Palát (Johnson), 26. Johnson (Kučerov, Killorn), 52. Connolly (Filppula, Paquette), 59. Kučerov (Johnson, Hedman)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Stuart, Holden – Guenin, Barrie – Elliott, Redmond – McLeod (A), Cliche, Carey – Tanguay, Mitchell, Everberg – Talbot, Duchene, Iginla (A) – Landeskog (C), O'Reilly, MacKinnon.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Garrison, Nesterov – Barberio, Stralman – Hedman, Šustr – Drouin, Boyle, Morrow – Paquette, Filppula, Connolly – Palát (A), Johnson, Kučerov – Killorn, Stamkos (C), Callahan (A).

    Rozhodca: Francis Charron, Wes McCauley – Brad Kovachik, Brian Mach