Eindhoven – Zenit 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Lisabon 2:0 (kon.) | Turín – Bilbao 2:2 (kon.)
Trabzonspor – Neapol 0:4 (kon.) | YB Bern – Everton 1:4 (kon.) | AS Rím – Feyenoord 1:1 (kon.)
Aalborg – Brugge 1:3 (kon.) | Dnipropetrovsk – Olympiakos 2:0 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 1:1 (kon.)
Amsterdam – Légia Varšava 1:0 (kon.) | Celtic – Inter 3:3 (kon.) | Guingamp – D.Kyjev 2:1 (kon.)
Sevilla – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Villarreal – Salzburg 2:1 (kon.) | Liverpool – Besiktas 1:0 (kon.)
Anderlecht – FK Dinamo Moskva 0:0 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
1:0 (1:0)
Légia Varšava
Štvrtok 19.02.2015, 21:05 • Amsterdam Arena (Amsterdam) • Európska liga
Predzápasové kurzy
    Arkadiusz MILIK - 1:0


     
    90+1
    V polovici dvojminútového nadstavenia tu máme trest pre kapitána varšavského mužstva – Vrdoljaka, ktorý na súperovej polke zostrelil Bazoera.
     
    82
    Frank de Boer naposledy prestriedal, keď sa do hry dostal i Daley Sinkgraven. Miesto mu prepustil Klaasen. Henning Berg zatiaľ vyčkáva.
     
    74
    Na trávniku máme nového ofenzívneho hráča, ktorým je Dán Lasse Schöne. Miesto mu prepustil krídelník Ricardo Kishna.
     
    72
    Na hraciu plochu prichádza len osemnásťročný Jaïro Riedewald, ktorý na trávniku Amsterdam Areny nahradí Serera.
     
    66
    Orlando Sá dnes na Jaspera Cillessena proste nevyzrie a to môže zakončovať koľkokrát len chce. Portugalský útočník dostal výbornú loptu z pravej strany od Maslowskeho. Sá sa výborne dostal stredom pomedzi stopérov Ajaxu do obrovskej príležitosti, no vybiehajúceho Cillessena nedokázal prestreliť ani zo siedmich metrov. Jasper výborne zmenšil Portugalčanov strelecký uhol, aby následne zablokoval jeho strelecký pokus nohami. Legia by si však za druhopolčasový výkon zaslúžila minimálne vyrovnať.
     
    60
    Jasper Cillessen dnes čaruje nohami, Vojaci ho snáď neprestrelia. Z ľavej strany opäť zaútočil čoraz aktívnejší Kucharczyk. Źyro jeho presný center do stredu šestnástky oprel len o stopéra van der Hoorna. K dorážke sa každopádne dostal Orlando Sá, ktorý na jednotku bronzového výberu z majstrovstiev sveta v Brazílii nevyzrel ani z piatich metrov. Cillessen jeho pokus reflexívne vykopol do strany. Parádne hádzanárske predstavenie talentovaného holandského šamana.
     
    52
    Čo viac teraz hostia chceli? Obrovská nemohúcnosť Legie v koncovke zabránila Poliakom vyrovnať. Z ľavej strany ihriska nádherne zaútočil Brazílčan Guilherme, ktorý pred šestnástkou prehadzoval do šance pre primárneho zakončovateľa svojho mužstva. Orlando Sá dostal výbornú loptu do vápna, z ktorého vnútra ale neprestrelil Cillessena. V dorážke zo siedmich metrov bol následne vychytaný i samotný zakladateľ Guilherme, aby Źyro proti rozhodnej obrane Ajaxu na čele s gólmanom Cillessenom prekopol bránku z piatich metrov! Legia mohla a mala vyrovnať!
     
    45
    V poslednej minúte prvého polčasu tu máme kartový trest pre Riechedlyho Bazoera, ktorý protestoval proti verdiktu postranného rozhodcu, ktorý nachytal El Ghaziho v ofsajde.
     
    36
    Tomasz Jodlowiec sa desať minút pred prestávkou stáva prvým potrestaným hráčom zápasu, keď na súperovej polovici zbytočne stiahol za dres Serera.
     
    35
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Holanďania sa dlho nedokázali presadiť svojou hravosťou a tak to na seba zobral odchovanec poľských Katovíc ARKADIUSZ MILIK. Domáci na pravej strane rýchlo vhodili loptu do hry. Van Rhijn rozohral na Kishnu, ktorý po obídení Guilhermeho hľadal pred šestnástkou Milika. Poľský reprezentant si loptu pekne pripravil na strelu a ešte krajšie vystrelil presne k pravej žrdi Kuciakovej bránky. Slovenský gólman sa po jeho nechytateľnej rane z osemnástich metrov naťahoval márne. Aktívnejší Ajax sa po zásluhe ujíma vedenia.
     
    5
    Dušan Kuciak mal po prvýkrát prácu a poradil si s ňou veľmi dobre. Po rýchlej kombinácii Holanďanov sa pred šestnástkou dostal k lopte Bazoer, ktorý rozdával doprava na El Ghaziho. Holandský krídelník si na pravom kraji veľkého vápna zasekol Guilhermeho, aby následne zamieril k ľavej žrdi poľskej svätyne. Dušan Kuciak šiel dobre za loptou a strelu z osemnástich dokázal vyraziť aspoň do strany, kde guľaté čudo na dvakrát skrotil. Prvá veľká príležitosť patrila hravejšiemu Ajaxu.

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Milik

    Karty:   45. Bazoer (AJA) – 36. Jodlowiec (LEG), 90+1. Vrdoljak (LEG)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – van Rhijn, van der Hoorn, Viergever, Boilesen (C) – Bazoer, Serero, Klaasen – El Ghazi, Milik, Kishna
    Náhradníci: D. Boer – Živkovič, Tete, Sinkgraven, Ridewald, Schöne, Moisander
    Manažér: Frank de Boer (NED)

    Légia Varšava: D. Kuciak – Brož, Rzezniczak, D. Júnior, Guilherme – Vrdoljak (C), Jodlowiec, Maslowski – Źyro, O. Sá, Kucharczyk
    Náhradníci: Malarz – Bereszynski, Kosecki, Saganowski, Bryzski, H. Pinto, Astiz
    Manažér: Henning Berg (NOR)

    Rozhodca: Jonas Eriksson – M. Klasenius, D. Wärnmark – D. Gustavsson (všetci SWE)
    Štvrtok 26.02.2015