Manchester United – Burnley 3:1 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Everton 1:0 (kon.)
Stoke City – Manchester City 1:4 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | West Bromwich – Swansea 2:0 (kon.)
koniec
Manchester United
3:1 (2:1)
Burnley FC
Streda 11.02.2015, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Burnley inkasovalo v priebehu troch dní až päť gólov zo štandadných situácii v rade! Neschopnosť brániť rohové kopy stála Clarets už dva body proti WBA a teraz Dycheho zverenci obišli dokonca s nulou. Napriek živému a atraktívnemu futbalu sa hosťom dvakrát nepodarilo ustrážiť Chrisa Smallinga. Kontaktný gól Dannyho Ingsa zostal osamotený, hostí v závere ešte z penalty vytrestal Robin van Persie. Burnley tak vinou nečakaného víťazstva QPR padá medzi zostupové trio. United, ktorí dnes herne nijak zvlášť neoslnili a nebyť vynikajúceho De Geu, mohli pokojne obísť s dlhým nosom, sa naopak vracajú na tretiu priečku, kde nahradia Southampton. (23:01:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V ofenzíve ale boli opäť domáci, konkrétne James Wilson, ktorý sa na ľavej strane snažil vybojovať rohový kop, no márne.
     
    90+2
    Sean Dyche ešte symbolicky obmieňa svojich hrotových útočníkov. Namiesto Rakúšana Ashleyho Barnesa si príde užiť záver i Lukas Jutkiewicz.
     
    90
    K druhému polčasu duelu „Divadle snov" sa budú pridávať ešte štyri nadstavené minútky, rovnako ako tomu bolo i v prvej časti.
     
    88
    Červení diabli dnes napokon mohli vyhrať i rozdielom triedy, no zatiaľ sa tak ešte nedeje. Po rýchlej kontre do otvorenej obrany Burnley centroval Paddy McNair do stredu šestnástky. Tam síce loptu premáchol James Wilson, no z druhej vlny mohol zakončovať Di María. Argentínča však pálil len do stredu bránky, aby následnú Heatonom vyrazenú loptu nedopravil do siete ani Adnan Januzaj, ktorého prízemný pokus na bránkovej čiare vykopol hosťujúci kapitán Jason Shackell. Diabli tak z obrovského zámku vyťažili len rohový kop.
     
    87
    Ihrisko už opúšťa i jeden z najaktívnejších hosťujúcich hráčov Michael Kightly, ktorého na posvätnej tráve Old Trafford nahradí Sam Vokes.
     
    85
    Burnley ešte stále tvrdí muziku a po pár neodpískaných zákrokoch to už neuniesol Ángel Di María, ktorý zostrelil Bena Mee.
     
    84
    Neustále pressujúci James Wilson to tentokrát s iniciatívou trochu prehnal a po dôraznej hre proti Jonesovi vidí žltú kartu.
    Robin van PERSIE - 3:1
     
    82
    Manchester United dal gól!
    Aj tretí gól Červených diablov padol zo štandardnej situácie, konkrétne z tej najvýhodnejšej a United by to už malo stačiť na zisk všetkých troch bodov. Loptu si na biely bod postavil inak nevýrazný ROBIN VAN PERSIE, ktorý napriek slabšiemu výkonu dokázal oklamať bývalého gólmana Manchestru United – Toma Heatona. 28-ročný strážca svätyne šiel po svojej ľavej strane, no lopta putovala presne do opačnej. V podaní Burnley sa jedná o piaty inkasovaný gól zo štandardky v rade!
     
    81
    Ángel Di María po krásnej prihrávke v podaní Andera Herreru vybojoval pre svoju mužstvo príležitosť na definitívne rozhodnutie dnešného zápasu! Španielsky žolík rozdával loptu do strany, kde bol na ľavej strane úplne osamotený spomínný Di María. Argentínsky futbalista roka si to následne nasmeroval priamo do šestnástky, kde jeho cestu nedovoleným spôsobom skrížil Scott Arfield. Po vzájomnom kontakte padol Argentínčan na zem a Kevin Friend správne ukázal na biely bod!
     
    80
    No a po následnom rohovom kope bolo pred bránkou Davida De Geu poriadne rušno. Prudký center na malé vápno prepadol až ku Kightlymu, ktorý však volejom pálil vysoko nad.
     
    79
    Herrera s McNairom výborne zdvojili na pravej strane Kightlyho, ktorý tak nedostal priestor na center. Bývalý hráč Stoke City ale získal pre svoje mužstvo aspoň roh.
     
    78
    Ben Mee s veľmi nedôraznou malou domov, ktorú takmer vypichol James Wilson. Bývalý gólman United Heaton ale stačil zahrať loptu do ihriska.
     
    77
    Po jeho efektnom i efektívnom defenzívnom zákroku sa kopal rohový kop, ktorý ale nerozveselil domácich priaznivcov.
     
    76
    Chris Smalling naštartoval azda prvý domáci protiútok v druhom polčase, no po následnej prihrávke na Di Maríu prišel nevydarný Argentínčanov center vonkajškom. Šajtličku domáceho sedmičky odvrátil rybičkou Trippier.
     
    75
    Aj s ním na trávniku sa domácim podarilo ustrážiť rohový kop Clarets, ktoré akoby sa nadychovali k záverečnému náporu.
     
    74
    Dnes absolútne neviditeľný Robin van Persie dohrá duel až do konca, pretože James Wilson nahrádza jeho bojujúceho parťáka Radamela Falcaa.

    Erik Farkaš

    Góly: 6. Smalling, 45+3. Smalling, 82. van Persie (pen.) – 12. Ings

    Karty:   59. Rooney (MAN), 68. Falcao (MAN), 84. J. Wilson (MAN), 85. Di María (MAN) – 26. Kightly (BLY), 54. Mee (BLY), 67. Arfield (BLY)


    Manchester United: De Gea – McNair, P. Jones, J. Evans, Rojo – Blind – Rooney (C), Januzaj – Di María – van Persie, Falcao
    Náhradníci: V. Valdés – Mata, Smalling, A. Herrera, A. Valencia, Fellaini, J. Wilson
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Burnley FC: Heaton – Trippier, M. Keane, Shackell (C), Mee – Kightly, Arfield, D. Jones, G. Boyd – Barnes, Ings
    Náhradníci: Gilks – D. Lafferty, M. Duff, R. Wallace, Vokes, S. Reid, Jutkiewicz
    Manažér: Sean Dyche (ENG)

    Rozhodca: Kevin Friend – A. Garratt, C. Hatzidakis – P. Dowd