Poprad – Zvolen 3:2 (2:1 po s.n.) | Nitra – Žilina 7:1 (kon.) | B. Bystrica – Martin 4:2 (kon.)
Košice – Piešťany 4:1 (kon.) | Skalica – Trenčín 3:2 (kon.)
koniec
HK Nitra
7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
MsHK Žilina
Streda 11.02.2015, 17:30 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    20 sekpnd pred koncom presilovka domácich 5 na 3 pri vylúčení Krčulu.
     
    59:15
    45 sekúnd pred koncom ešte jedna presilovka domácich pri vylúčení Jabrockého.
     
    58:43
    Nitra dala gól!
    Nitra využíva presilovú hru vďaka gólu LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý zužitkoval skvelú prihrávku od Reného Školiaka z rohu klziska. Asistencie: Peter Ordzovenský, René Školiak.
     
    56:53
    Nitra si zahrá ďalšiu presilovku pri vylúčení Jabrockého za hákovanie.
     
    53:39
    Juraj Štefanka zabojoval v oslabení, bol faulovaný Tomášom Demelom, ktorému sa to nepáčilo a po prerušení hry prezentoval svoju nespokojnosť za čo ho rozhodca poslal do kabín kedy mu udelil dva osobné tresty plus dvojminútový za nedovolené bránenie.
     
    53:06
    Žilina si zahrá presilovku pri vylúčení Mráza.
     
    50:00
    Po skvelej Školiakovej prihrávke z rohu klziska sa ocitil zoči voči brankárovi hostí Lukáš Novák, zvolil efektný blafák, ale jeho pokus tesne minul pravú tyčku. Pekný hokejový moment domácich.
     
    48:19
    David König v súboji s Igorom Bobčekom, ktorý stratil prilbu a následne tvrdo pritlačil k ľadu domáceho hráča. Obaja kohúti končia na trestnej lavici a hrá sa 4 na 4.
     
    45:25
    Henrich Ručkay sa pretlačil až pred brankára hostí, zakončil a pri tom bol faulovaný Jabrockým. Ten si sadol na trestnú lavicu a Nitra si zahrá presilovku.
     
    40:34
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje skóre a "asistenciu" si nepripisuje ale zaznamenáva Tomáš Nádašdi, ktorý stlmil letiaci puk do pásma rovno pred LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý nevymýšľal a oprel sa príklepom do puku a prestretlil brankára hostí. Asistencie: René Školiak.
     
    36:10
    Žilina dala gól!
    Žilina znižuje vďaka gólu MATEJA SIKELU, ktorý strelou pod brvno prestrelil Lakosila. Pri góle asistovali dve nové akvizície v drese hostí. Asistencie: Michal Velecký, Aleš Staněk.
     
    31:27
    Krčula poslal k ľadu Pupáka a posedí si dve minúty na trestnej lavici.
     
    28:46
    Nitra dala gól!
    Koncert domácich pokračuje. Hostia boli opäť nedôrazní v obrannom pásme. Puk sa dostal k RICHARDOVI MRÁZOVI, ktorý pridal piaty gól domácich. Asistencie: René Školiak, Lukáš Novák.
     
    27:18
    Nitra dala gól!
    V oslabení Nitra pridáva ďalší gól. Puku sa v útočnom pásme zmocnil Juraj Štefanka, prihral MIROSLAVOVI PUPÁKOVI a ten prekonal bezmocného Cibuľu. Asistencie: Juraj Štefanka.
     
    26:08
    Prvú presilovku si zahrá aj Žilina pri vylúčení Petra Königa.
     
    25:40
    Filip Bajtek tentokrát nepretlačil puk do odkrytej žilinskej bránky po akcii Jakuba Ručkaya.
     
    23:41
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje stav na 3:0. Od modrej nahadzoval puk Ordzovenský a pred Cibuľom ho tečoval za chrbát brankára hostí HENRICH RUČKAY. Asistencie: Peter Ordzovenský.
     
    18:20
    Nitra dala gól!
    RICHARD LELKEŠ strieľa svoj druhý gól v zápase a posiela domácich do dvojgólového vedenia. Najskôr skvelo vysunul do brejku Juraja Štefanku, ktorého pokus medzi betóny Cibuľa vyrazil, následná dorážka Štefanku skončila na tyčke a puk nakoniec do brány dorazil Lelkeš. Asistencie: Juraj Štefanka.
     
    13:30
    Žilina sa ubránila prvej presilovke domácich. Nitra ju však zahrala veľmi dobre a viackrát pohrozila Cibuľovi. Mráz dokonca nastrelil ľavú tyčku brány hostí.
     
    11:51
    Henrich Ručkay sa presadil v súboji 1 na 1 a jeho pokus zneškodnil Cibuľa.
     
    11:15
    Marek Uram chcel vyhodiť puk do stredného pásma. Ten však končí na tribúne a Nitra si zahrá prvú presilovku.
     
    05:12
    Nitra s problémami v rozohrávke. Novotný sa zmocnil puku, nakorčulovaľ si to pred bránku a z otočky skúsil Lakosilovu pozornosť. Ten jeho pokus vyráža pravým betónom.
     
    01:47
    Nitra dala gól!
    Nitra hneď v úvode stretnutia otvára skóre. Žilinčania boli nedôrazní pred bránkou, kde boli slabo pokrytí až dvaja domáci hráči a RICHARD LELKEŠ prestrelil Cibuľu a strelil prvý gól domácich. Asistencie: Miroslav Pupák.

    Dalibor Sklár

    Góly a asistencie: 2. Lelkeš (Pupák), 19. Lelkeš (Štefanka), 24. Ručkay H. (Ordzovenský), 28. Pupák (Štefanka), 29. Mráz (Školiak, Novák L.), 41. Novák L. (Školiak), 59. Novák L. (Školiak, Ordzovenský) – 37. Sikela (Staněk, Velecký)


    HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, König Peter, Milo, Mezei, Novák Michal, Kuzma, Bednár, Bačík – Tománek, Stümpel, Ručkay Henrich, Lelkeš, Štefanka, Pupák, Mráz, Školiak, Novák Lukáš, König Dávid, Bajtek, Ručkay Jakub
    MsHK Žilina: Cibuľa – Bobček, Grman, Nádašdi, Hudec, Krčula, Ďurkech, Prášek, Drábek – Krajči, Demel, Procházka, Kanko, Novotný, Uram, Staněk, Velecký, Jabrocký, Bezák, Sikela, Schroner

    Rozhodca: Orolín – Junek, Šefčík

    Diváci: 2106