Novokuzneck – Barys 3:2 (1:0 po s.n.) | Novosibirsk – Omsk 1:2 (1:2 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 1:2 (po pr.)
Metallurg Magnitogorsk – Nižnekamsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – HC Slovan 12:0 (kon.) | Čerepovec – Záhreb 4:3 (1:0 po s.n.)
Jaroslavľ – Chabarovsk 2:1 (po pr.) | Novgorod – Soči 2:1 (2:1 po s.n.) | Petrohrad – Riga 3:1 (kon.)
Viťaz – D. Moskva 3:6 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Amur Chabarovsk
Streda 11.02.2015, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Všetkým hokejovým priaznivcom želám príjemný stredajší podvečer, ktorý vás pozývam spríjemniť si sledovaním live prenosu zo zápasu medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Amurom Chabarovsk.

    Lokomotiv Jaroslavľ

    Domáci odohrajú do konca základnej časti ešte šesť zápasov. Pri bodovom konte a súčasnom náskoku by hokejistom Lokomotivu, ktorí okupujú šieste miesto tabuľky Západnej konferencie, už postup do play-off nemal ujsť. Posledné štyri stretnutia však domácim hráčom vôbec nevyšli. Lokomotiv v nich nezískal ani jeden bod. Proti najhoršiemu tímu súťaže tak potrebuje konečne zabodovať.

    Bilancia zápasov: 54 zápasov – 28 víťazstiev, 26 prehier, 85 bodov
    Najproduktívnejší hráč: Jegor Averin – 33 bodov
    Najlepší strelec: Jegor Averin, Sergej Plotnikov – 15 gólov
    Najlepší hráč v bodovaní +/- : Sergej Konkov – + 11

    Amur Chabarovsk

    Amur Chabarovsk sa prakticky od začiatku súťažného ročníku potuluje len na samom dne Východnej konferencie. Preto je už dlhšie jasné, že hostia nemajú ani len teoretickú šancu na postup medzi najlepšiu osmičku. Posledných päť duelov prinieslo Amuru zisk šiestich bodov za dva víťazstvá.

    Bilancia zápasov: 55 zápasov – 14 víťazstiev, 41 prehier, 44 bodov
    Najproduktívnejší hráč: Dmitry Tarasov – 35 bodov
    Najlepší strelec: Dmitry Tarasov, Michel Miklík – 12 gólov
    Najlepší hráč v bodovaní +/- : Alexander Junkov, Anton Krjisanov – -3
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik (Sidorov) – S.Kronwall, Jakovlev, Hölös, Vasiljev, Ljubuškin, Gorochov, Gavrikov, Pašnin – Plotnikov, Novotný, Averin – Loktionov, Apalkov, Thörnberg – Platt, Kontiola, Kartajev – Kapustin, Gračjov

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Bolšakov) – Mäntylä, Těrjajev, Pereťagin, Ježov, Kurbatov, Safronov, Velikov, Rjazancev – Špirko, Tarasov, Miklík – Lugin, Šafigulin, Fisenko – Orlov, Krysanov, Haščák – Baškirkov, Litovčenko, Kopijenko

    Rozhodca: Akuzovsky, Naumov – Strelcov, Tarasov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Prvá formácia domácich sa usadila v útočnom pásme, zatiaľ sa jej však nedarí puk odtiahnuť od mantinelu do nejakej nebezpečnejšej pozície.
     
    01:20
    Martin Thörnberg potiahol puk do útočného pásma, jeho spoluhráči striedali, a tak nemal osamotený proti výraznej presile šancu niečo vymyslieť.
     
    02:00
    Hostia pri puku. Svoju útočnú akciu založia spoza svojho brankára Pečurskijho.
     
    03:00
    Amur síce pustil svojho súpera do obrannej tretiny, no tam ho umne držal na miestach, z ktorých Pečurskijmu nehrozilo žiadne nebezpečenstvo.
     
    03:30
    Loktionov svojou strelou z uhla donútil hosťujúceho brankára k zákroku, po ktorom sa bude vhadzovať v útočnom pásme Lokomotivu po pravici Pečurskijho.
     
    04:18
    Aj zásluhou kvalitnej práce Rastislava Špirka sa elitná formácia Amuru dokázala na dlhšiu dobu udržať v útočnom pásme, avšak Tarasov bol veľmi dobre pokrytý a pri mantineli od puku odstavený.
     
    05:10
    Prvých päť minút úvodnej tretiny sa nesie v znamení opatrnej hry. Viac sa snaží predierať vpred Lokomotiv, no naráža na dobre sformovanú defenzívu súpera.
     
    06:10
    Vhadzovalo sa síce v obrannom pásme domáceho tímu, no hokejisti Amuru neuspeli na buly a ťažisko hry sa okamžite presunulo na opačnú stranu klziska.
     
    06:55
    Snaha Chabarovsku dostať sa cez nahodenie do útočného pásma bola prerušená potom, čo defenzíva Lokomotivu tečovala puk do priestoru hráčskych lavíc.
     
    08:40
    Po reklamnej prestávke pokračuje hra v podobných intenciách ako doposiaľ. Zatiaľ čakáme na väčšiu šancu na jednej alebo druhej strane.
     
    09:30
    Hokejisti Lokomotivu sa zásluhou dobrého napádania v útočnej tretine dostali k puku, chvíľku to vyzeralo aj tak, že by mohli ohroziť Pečurskijho, no ten nakoniec ostal bez práce.
     
    10:30
    Po úvodnej desať-minútovke prvej časti hry možno konštatovať, že zatiaľ sledujeme obrovský boj o stredné pásmo.
     
    11:00
    Ani jeden z tímov sa v doterajšom priebehu nedostáva k častému ohrozovaniu súperovho brankára, o čom svedčí aj aktuálny pomer striel, ktorý hovorí v prospech domácich – 5:1.
     
    11:40
    Formácia okolo Loktionova ukončila svoje ofenzívne snaženie strelou od modrej čiary v podaní Jonasa Hölösa, ktorej likvidáciu však Pečurskij zvládol bez akýchkoľvek problémov.
     
    12:15
    Na rade je druhá reklamná prestávka.
     
    12:30
    Jegor Averin sa dostal po buly k puku, ktorý pohotovo poslal smerom na bránu Pečurskijho. Tú však jeho pokus minul a puk skončil len na zadnom mantineli.
     
    13:15
    Obraz hry stále nezmenený. Amur sa sústredí výlučne na defenzívu a poctivým plnením obranných pokynov držia hokejisti Chabarovsku svojich protivníkov na dištanc.
     
    14:00
    Petri Kontiola pôsobil aktívne v útočnom pásme a vybojoval aspoň vhadzovanie po ľavici Pečurskijho, ktorý sa rozhodol puk radšej schovať pod svoju lapačku.
     
    15:00
    Jegor Averin zakončil svoj individuálny postup strelou z ľavého kruhu. Pokus švihom nepatril práve medzi vydarené a brankár Amuru si na konto pripísal opäť jeden z jednoduchých zákrokov.
     
    15:45
    Hostia sa po dlhom čase vydali niečo podniknúť aj v ofenzíve. Kolesnik musel byť pozorný, pretože puk sa pohyboval tesne pred jeho bránkoviskom, no napokon zasahovať nemusel.
     
    16:45
    Prvá tretina sa hrá s minimom prerušení, bohužiaľ v nej však bolo k videniu aj minimum hokejovej krásy.
     
    17:28
    Lokomotivu patrí prvá presilovka zápasu. Roman Kopijenko dostal menší trest za hru s vysokou hokejkou.
     
    18:30
    Na domácej strane sa črtala obrovská šanca na strelenie úvodného gólu, no vznikajúci požiar stihol obetavým zákrokom v páde zahasiť jeden z obrancov Amuru!
     
    19:28
    Potrestaný hráč Chabarovsku je späť na ľadovej ploche. Skóre sa nezmenilo a v tejto tretine sa pravdepodobne už meniť nebude.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Čo možno povedať k prvej tretiny?

    Azda len, chvalabohu, že už ju máme za sebou. Hokejisti Amuru namiešali pred duelom dobrý betón, cez ktorý sa domáci aj napriek značnej snahe nevedia prepracovať k nejakým šanciam. Hosťom takýto priebeh evidentne vyhovuje, nakoľko sa dopredu vydali len pár krát a Kolesnik si tak mohol pokojne odskočiť i na kávu.

    Verme, že po prestávke sa konečne dočkáme aj niečoho zaujímavého.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Domáci okamžite po úvodnom buly druhej časti dostali puk do útočného pásma, no usadiť sa v ňom nestačili.
     
    21:00
    Dmitrymu Tarasovovi sa na ľavom krídle otvorilo trošku viac priestoru, najproduktívnejší hráč Amuru ho využil na strelu príklepom, ktorá skončila na hrudi Vitalyho Kolesnika!
     
    21:15
    Pred Kolesnikom bolo poriadne husto, čo sa Amur snažil využiť na nahodenie od modrej čiary. Puk však skončil práve na hradbe tiel postavenej pred bránkoviskom Lokomotivu.
     
    22:45
    Geoff Platt sa dostal k puku v dobrej streleckej pozícii. Pečurskijho síce neprekonal, no vyzerá to tak, že Lokomotiv začína prikladať pod kotol.
     
    23:41
    So zvýšenou aktivitou domácich hokejistov má defenzíva Chabarovsku evidentné problémy. Maxim Velikov si pomohol hákovaním, Lokomotiv tak môže pokračovať v náznaku tlaku počas presilovky.
     
    24:40
    Hölös i Kronwall pálili od modrej čiary. Pokus prvého menovaného bol nebezpečnejší, no Pečurskij ho dokázal zastaviť.
     
    25:00
    Hra je prerušená. Lokomotiv má pred sebou záverečnú časť druhej početnej prevahy v zápase.
     
    25:41
    Velikov je späť na ľadovej ploche. Amur dokázal dve minúty pri jeho vylúčení prečkať bez ujmy.
     
    26:30
    V porovnaní s prvou tretinou je prevaha ešte výraznejšie na hokejkách hráčov Lokomotivu. Tí sa však nevedia presadiť v koncovke.
     
    27:28
    Priestor na malé odfúknutie pre všetkých aktérov stretnutia počas prvej reklamnej pauzy v druhej tretine.
     
    28:00
    Amur sa snaží aspoň na oko napádať s jedným hráčom. Zvyšní štyria čakajú v strednom pásme na útočníkov Lokomotivu.
     
    28:30
    Po dlhšej dobe musel zasahovať aj Kolesnik, ktorý bol po dlhých minútach bez zákroku zrejme aj rád, že mohol lapačkou prikryť puk a prerušiť tak hru.
     
    29:20
    Kartajev vnikol do útočného pásma popri mantineli, následne posielal puk pred bránku Pečurskijho, kde sa však po teči na ochrannú sieť nedostal.
     
    30:10
    Vstupujeme do druhej polovice zápasu. Stále je to tá istá pesnička. Dnešný duel musí byť pre nezainteresovaného fanúšika, ktorý sa chce baviť hokejom, veľkou pohromou.
     
    31:54
    Sergej Plotnikov sa z pravej strany natlačil pred bránkovisko cez ruku, pričom ho fauloval Ruslan Baškirkov, ktorého rozhodcovia posielajú na lavicu hanby.
     
    32:40
    Domáci sú síce s pukom v útočnom pásme, no ich presilovkový vzorec je až priveľmi statický. Navyše tomu chýba i streľba.
     
    33:24
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Tak, predsa len sme dočkali otváracieho presného zásahu stretnutia! Domáci v útočnom pásme pekne zakombinovali, Kontiola namazal na strelu ANDREJOVI LOKTIONOVOVI, ktorý prestrelil doteraz bezchybného brankára Alexandra Pečurskijho! Asistencie: Petri Kontiola, Danill Apalkov.
    Andrej LOKTIONOV - 1:0
     
    35:00
    Lokomotiv pokračuje v ofenzívnom snažení aj po strelení gólu. Som zvedavý, kedy a či vôbec sa rozhodnú opustiť defenzívnu ulitu hokejisti Amuru.
     
    36:00
    Domáci fanúšikovia prítomní v Arena 2000 už môžu byť predsa len spokojnejší. Ich tím je v najtesnejšom vedení a nad hrou má absolútnu kontrolu.
     
    37:00
    Hráči Amuru ohrozili Kolesnika, ktorý si poradil a letiaci puk zneškodnil.
     
    37:14
    Vzájomné vylúčenie za hrubosť. Na trestnú lavicu Lokomotivu si sadol Staffan Kronwall, hostia si budú musieť dve minúty poradiť bez Jevgenyho Orlova.
     
    38:24
    V hre sa bude pokračovať vhadzovaním po ľavici Pečurskijho.
     
    39:14
    Kronwall i Orlov sú späť na ľadovej ploche. Oba tímy tak hrajú v plnej sile.
     
    39:57
    Záver druhej tretiny strávili v útočnom pásme hráči Amuru, ktorí však Kolesnika prekonať už v tejto časti hry nestihnú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina konečne priniesla gól. Streliť ho dokázal Lokomotiv počas svojej presilovej hry, kedy presne namieril Andrej Loktionov. Amur za súčasnej situácie nemôže stavať len na pozornej defenzíve, a tak sme zvedaví, či sa v tretej tretine odhodlá k otvorenejšej partii.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Domáci okamžite po vhadzovaní v stredovom kruhu prenikli do útočnej tretiny, kde však ich pobyt nemal príliš dlhého trvania.
     
    41:25
    Pečurskij si s jednoduchým bekhendovým nahodením Loktionova poľahky poradil, no puk si rozohrať nedovolil, pretože pred ním stáli dvaja domáci útočníci.
     
    42:00
    Danill Apalkov dlho držal puk za svätyňou Kolesnika, miešal s ním a čakal, kým sa mu uvoľnia spoluhráči. Tí však ostali pokrytí, takže to Apalkov skúsil sám, avšak neúspešne.
     
    43:05
    Petri Kontiola siahol k zákroku, ktorý sa nevošiel do tolerancie rozhodcov. Amur si tak zahrá prvú presilovú hru v zápase.
     
    44:00
    Kurbatovova strela či nahodenie od modrej čiary patrilo do kategórie veľmi nepodarených a puk sa po ňom dostal len na domáce hokejky.
     
    45:00
    Lokomotiv sa poľahky bráni. Nutno však povedať, že hokejisti Amuru nie sú vôbec nebezpeční a teraz sa dokonca z útočnej tretiny vyhnali sami vlastnou nepresnosťou.
     
    46:00
    Akonáhle sa Kontiola vrátil z trestnej lavice na ľadovú plochu, sa ťažisko hry presunulo do okolia brány Pečurskijho.
     
    46:20
    Safronov hrať nemusel, po zakázanom uvoľnení sa hra bude sťahovať do útočného pásma Chabarovsku.
     
    46:46
    Chabarovsk dal gól!
    Amuru sa podarilo z ničoho-nič udrieť a vyrovnať stav zápasu! Kirill Safronov bol síce atakovaný a poslaný na mantinel, no ešte stihol prepasírovať puk na JEVGENIJHO ORLOVA, ktorý si na pravom kruhu pekným manévrom položil obrancu Lokomotivu, posunul puk viac na os a podarenou strelou švihom prekonal Kolesnika v domácej svätyni! Asistencie: Vjačeslav Litovčenko, Kirill Safronov.
    Jevgenij ORLOV - 1:1
     
    48:48
    Zo strany Amuru môžeme očakávať opäť najmä príkladnú defenzívu a snahu dotiahnuť zápas aspoň do predĺženia. Za to Lokomotiv by zaiste rád vyhral za tri body.
     
    48:56
    Ljubuškin si pri bránení Ježova pomáhal nedovoleným spôsobom. Obranca Lokomotivu už sedí na trestnej lavici a bude tŕpnuť, aby sa Amuru nepodarilo ho odtiaľ vyhnať skôr.
     
    49:30
    Brániacej sa štvorka Lokomotivu dokázala dostať puk do obrannej tretiny súpera.
     
    50:15
    Rastislav Špirko sa dostal k odrazenému puku, Kolesnik kľačal na ľade, no slovenský center sa aj pričinením dobrej práce defenzívy Lokomotivu k dorážke nedostal!
     
    50:56
    Oba tímy hrajú v plnom počte. Početná prevaha Amuru Chabarovsk ostala nevyužitá.
     
    51:50
    Hokejistom Amuru akoby s blížiacim sa koncom riadneho hracieho času rástli krídla, pretože vo svojej aktivite pokračujú aj po skončení presilovky.
     
    52:50
    Jakovlev zo stredného pásma len nahodil puk za bránu Amuru. Oba tímy majú priestor i čas na prestriedanie.
     
    53:45
    Arénou v Jaroslavli sa ozýva piskot. Domáci priaznivci nie sú spokojní s tým, že by ich miláčikovia mali po štyroch prehrách stratiť nejaké body i s najhorším tímom celej ligy.
     
    54:30
    Slovenský útočník Michel Miklík vyskúšal strelecké šťastie, no na Kolesnikovi si vylámal zuby. Po zákroku domáceho brankára sa bude vhadzovať v útočnom pásme Amuru.
     
    56:30
    Lokomotiv útočí a snaží sa vsietiť gól, ktorý by zrejme definitívne zlomil zápas na jeho stranu.
     
    57:30
    V pozore musí byť opäť Kolesnik, po ktorého ľavici sa koná buly.
     
    58:55
    Ljubuškin si to na modrej čiare prichystal na streľbu, no Pečurskij si s jeho tiahlym pokusom poradil aj napriek cloneniu zo strany domácich hokejistov.
     
    59:30
    Loktionov sa ešte v poslednej minúte riadneho hracieho času dostal k strele, no druhý gól v zápase sa mu pridať nepodarilo, a tak sa zrejme po 60 minútach hry nerozhodne.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sa Amuru podarilo vyrovnať. Zápas chudobný na góly a zaujímavé momenty tak bude pokračovať päťminútovým predĺžením.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:45
    Od hokejistov Amuru sme videli veľmi aktívne a vysoké napádanie, ktoré slávilo úspech. Jeho zásluhou sa hostia dostali k strele od modrej, no pre Koleskina to bol rutinný zákrok.
     
    61:44
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    V Arena 2000 predsa len môžu znieť oslavné pesničky. Lokomotivu sa podarilo v druhej minúte ukončiť predĺženie a urvať na svoju stranu druhý bod. Sergej Plotnikov síce puk za Pečurskijho nepretlačil, no zamestnal ho natoľko, že sa už gólman Amuru nestihol presunúť včas k pravej tyčke, kde sa zjavil s pukom na hokejke JONAS HOLOS, ktorý už nemal problém zasunúť čierne čudo do odkrytej časti hosťujúcej svätyne. Asistencia: Sergej Plotnikov.
    Jonas HÖLÖS - 2:1
     
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že dnešné meranie síl sa napokon po predĺžení skončilo víťazstvom favorizovaného Lokomotivu, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dnešného večera. (19:22:26)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 34. Andrej Loktionov (Petri Kontiola, Danill Apalkov), 62. Jonas Hölös (Sergej Plotnikov) – 47. Jevgenij Orlov (Vjačeslav Litovčenko, Kirill Safronov)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik (Sidorov) – S.Kronwall, Jakovlev, Hölös, Vasiljev, Ljubuškin, Gorochov, Gavrikov, Pašnin – Plotnikov, Novotný, Averin – Loktionov, Apalkov, Thörnberg – Platt, Kontiola, Kartajev – Kapustin, Gračjov
    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Bolšakov) – Mäntylä, Těrjajev, Pereťagin, Ježov, Kurbatov, Safronov, Velikov, Rjazancev – Špirko, Tarasov, Miklík – Lugin, Šafigulin, Fisenko – Orlov, Krysanov, Haščák – Baškirkov, Litovčenko, Kopijenko

    Rozhodca: Akuzovsky, Naumov – Strelcov, Tarasov