Koper – Slovan Bratislava 0:4 (kon.) | Esbjerg – Trenčín 1:2 (kon.) | Koper – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
Plzeň – D.Kyjev 1:1 (kon.)
koniec
FC Koper
0:4 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
Utorok 10.02.2015, 11:00 • Stadion Bonifika, Koper • Prípravný zápas
     
    Máme tu koniec duelu, v ktorom Slovan trochu prekvapujúco rozdrvil svojho súpera štvorgólovým víťazstvom. O všetky štyri góly v sieti Koperu sa postarali mladíci z klubu z hlavného mesta Slovenska. Postupne sa presadili Mészáros, Čermák, Sipľak a Gašparovič.

    Slovan dnes odohrá aj druhý zápas s rovnakým súperom. Výkop je naplánový na 15:00 a ja verím, že opäť budete s nami.

    To je odo mňa na teraz všetko. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia! (12:57:37)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    75
    Slovan dal gól!

    Slovan Bratislava to dnes rozbehol vo veľkom štýle. Gól strelil LUKÁŠ GAŠPAROVIČ. Presadil sa po priamom kope. Domácemu brankárovi nedal šancu. Mimochodom aj tento strelec gólu má len 21 rokov.
     
    67
    Slovan dal gól!

    "Belasí" vedú už o tri góly. Autorom gólu je tentokrát MICHAL SIPĽAK. Mladíci sa v tomto duely ukazujú vo veľmi dobrom svetle. Ani jeden zo strelcov troch gólov ešte nedosiahol vek 22 rokov. Čermák a Mészároš majú po 21 a Sipľak dokonca len 19 rokov.
     
    66
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mészároš, prichádza Kotula.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Duriš, prichádza Peltier.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Slovan vyhráva po prvom polčase 2:0 vďaka gólom Mészárosa a Čermáka. Na dosah tak má už tretie víťazstvo v priateľských dueloch počas zimnej prípravy.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    24
    Slovan dal gól!

    Slovan zvyšuje svoj náskok už v 24. minúte zápasu. Súboj v podstate náhradníkov oboch mužstiev je zatiaľ v réžii bratislavského Slovana. Gól strelil ADRIÁN ČERMÁK.
     
    11
    Slovan dal gól!

    Už v 11. minúte sa Slovan ujíma vedenia. Gól strelil KAROL MÉSZÁROS.
     
    10
    Bohužiaľ, zo zápasu nemáme k dispozícii pôvodne plánovaný stream. To znamená, že vám prinesieme len informácie o zmene stavu.

    Za tieto technické problémy sa vám ospravedlňujeme a veríme, že nám zachováte svoju priazeň.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodná zostava tímu ŠK Slovan Bratislava:

    Krnáč – Niňaj, Hudák, Sipľak, Lásik – Mészároš, Čermák, Jakúbek, Gašparovič, Oršula – Ďuriš.

    Náhradníci: Perniš – Saláta, Gorosito, Zreľák, Dobrotka, Simovič, Jablonský, Kubík, Peltier, Štefánik, Kotula.
     
    Slovan Bratislava odletel v rámci zimnej prípravy na menšie sústredenie do Slovinska, kde odohrá aj dva priateľské duely so slovinským FC Luka Koper. V tomto prenose vám ponúkame priamy prenos prvého z nich. Týmto duelom vás bude sprevádzať, Milan Vrábeľ. Verím, že si ho nenecháte ujsť.

    FC Luka Koper je slovinský klub, ktorý pôsobí v najvyššej domácej súťaži. Aktuálne mu po polovičke sezóny patrí 7. priečka z desať člennej ligy. V predošlom ročníku však obsadil dokonca 2. miesto a tak sa predstavil aj v európskej lige, kde stroskotal v 2. predkole proti Neftchi Baku PFC. V sezóne 2009/2010 sa stal doposiaľ jediný raz aj majstrom Slovinska. Káder tvoria prevažne hráči zo Slovinska, avšak pôsobí tu aj Chorvát, Bosniak, či dvaja Srbi. V zimnej príprave zatiaľ "Kanárici" (ako tento klub prezývajú) odohrali 6 priateľských zápasov, v ktorých boli pomerne úspešní. Zaznamenali 4 výhry, 1 remízu a 1 prehru. Porazili napríklad aj Hajduk Split:

    Luka Koper 1 : 0 Rijeka
    Luka Koper 1 : 1 Triglav Kranj
    Luka Koper 2 : 0 Šenčur
    Luka Koper 0 : 1 Crvena Zvezda
    Luka Koper 2 : 0 Hajduk Split
    Luka Koper 4 : 0 Izola

    ŠK Slovan Bratislava zažíva určite jednu z najťažších príprav za posledné roky. Tréner Chovanec má za úlohu nájsť stratenú tvár klubu, ktorý zažil mimoriadne nevydarenú jesennú časť Fortuna ligy. Jediné pozitívum a veľký úspech sa mu podaril v tom, že sa dostal do skupinovej fázy Európskej ligy, čo sa na Slovensku nestáva každý deň, avšak tam pozitíva končia. Aktuálna 5. priečka vo Fortuna lige, skupinová fáza Európskej ligy a zotrvanie v Slovnaft cupe veľa radostí nepriniesli. Sľubovaný prievan v kabíne bratislavského Slovana sa počas zimnej prípravy dostavil a tu je spis všetkých doterajších známych prestupov v tomto kádri:

    Príchody : Saláta (UH, Dunajská Streda), Dobrotka (Slavia), Simovič (Dinamo Minsk), Zreľák (Ružomberok), Krnáč (Žilina), Oršula (Myjava).
    Odchody : Fořt, Josimov, Bagayoko, Milinkovič (rozviazanie zmlúv), Polaček (H, Dunajská Streda), Kolčák (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Peňaška (H, Myjava), Žofčák, Halenár (obaja Nyíregyháza Spartacus), Grendel (Górnik Zabrze).

    Pre "Belasých" bude duel s FC Luka Koper 6. priateľským duelom v rámci prípravy. V doterajšom priebehu dva priateľské zápasy vyhrali, dva remizovali a jeden prehrali. Posledné stretnutie odohrali proti FC Salzburgu. Tréner Chovanec vyjadril pre oficiálnu stránku klubu spokojnosť s týmto duelom. Ocenil, že jeho zverenci sa vyrovnali kvalitou a aj rýchlosťou účastníkovi vyraďovacej fázy Európskej ligy. Zápas sa skončil remízou 0:0. Prehľad všetkých piatich priateľských zápasov Slovana:

    Slovan 1:0 Šaľa (1:0)
    FK Dukla Praha 1:1 Slovan (1:1)
    FC Slovan Liberec 2:1 Slovan (2:1)
    Slovan 3:1 Zlín (3:1)
    FC Salzburg 0:0 Slovan (0:0)

    Oficiálna stránka klubu zverejnila aj 22 hráčov, ktorí odcestovali do Slovinska:

    Dušan Perniš, Martin Krnáč (brankári) – Kornel Saláta, Nicolas Gorosito, Adam Zreľák, Martin Dobrotka, Slobodan Simovič, Tomáš Jablonský, Adrián Čermák, František Kubík, Dávid Hudák, Lester Peltier, Lukáš Gašparovič, Samuel Štefánik, Filip Ďuriš, Filip Oršula, Karol Mészáros, Michal Sipľak, Juraj Kotula, Branislav Niňaj, Richard Lásik, Matej Jakúbek (hráči v poli).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Milan Vrábeľ

    Góly: 11. Mészáros, 24. Čermák, 67. Sipľak, 75. Gašparovič


    FC Koper:
    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Niňaj, Hudák, Sipľak, Lásik – Mészároš, Čermák, Jakúbek, Gašparovič, Oršula – Ďuriš.
    Náhradníci: Perniš – Saláta, Gorosito, Zreľák, Dobrotka, Simovič, Jablonský, Kubík, Peltier, Štefánik, Kotula.