Nórsko – Česko 3:5 (kon.) | Slovensko – Rusko 7:3 (kon.)
koniec
Slovensko
7:3 (2:1, 4:2, 1:0)
Rusko
Nedeľa 08.02.2015, 16:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikácia na MS žien
     
    S konštatovaním, že slovenské florbalistky zdolali Rusky 7:3 a z 2. miesta kvalifikačnej skupiny postúpili na MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele! (17:57:14)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 31:17
    Úspešnosť brankárok: 82,35% – 77,42%
    Vylúčenia (2 min.): 1:3
    Presilovky: 1:0
     
    Najlepšie hráčky zápasu podľa IFF:

    Slovensko: Denisa Ferenčíková
    Rusko: Vera Pelevinová
     
    Slovenské florbalistky skončili v kvalifikačnej skupine na 2. mieste a postupujú na MS 2015 vo florbale! Naše hráčky zakončili turnaj skvelým víťazstvom nad rebríčkovo lepšie postavenými Ruskami, ktoré zdolali jednoznačne 7:3. Slovenky boli počas celého zápasu herne lepšie, i keď prežili náročné chvíle, keď Rusky v polovici zápasu znížili na rozdiel jedného gólu. Potom však naše hráčky pridali, na konci druhej tretiny strelili dva góly a v tretej časti už skúsene udržiavali svoj náskok. Naše hráčky si vychutnávajú potlesk tribún, v každom zápase tejto kvalifikácie predviedli kvalitné výkony a absolútne zaslúžene postupujú na MS. Rusky zo 4.miesta postupujú tiež, v tabuľke štvrtých tímov skupín totiž skončili na prvom mieste.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Košturiaková to predsa len ešte skúsila, vyšla z rohu a jej strelu na bližšiu žrď zastavila Veselová.
     
    59:33
    Košturiaková mohla zakončiť zápas gólom, po krížnej prihrávke zakončovala zblízka do odkrytej brány, z výbornej pozície ale tesne prestrelila!
     
    59:01
    Slovenky kombinujú na útočnej polovici, výsledkom bola strela Klapitovej na bližšiu žrď, loptička bola tečovaná a mierila tesne mimo ľavej žrde.
     
    58:36
    V závere je tu ešte presilovka Slovenska. Za sekanie je vylúčená Viktória Trusevičová, pokiaľ teda naše hráčky neskórujú, dohrajú zápas v presilovej hre.
     
    58:19
    Hrá sa navyše na opačnej strane, príklepom z obrany to tam skúšala Bobotová, jej strela len veľmi tesne minula ľavú žrď brány.
     
    57:41
    Rusky v úplnom závere napádajú vysoko na svojej útočnej polovici, vďaka tomu tak teraz získali loptičku po našej nepresnej rozohrávke. Do konca už však primálo času na to, aby Rusky vyrovnali.
     
    56:57
    Ďuríková skúsila šťastie z voľného úderu, keď tiahlou strelou mierila do ľavého horného rohu, Veselová si tam loptičku našla a úspešne pokryla.
     
    56:23
    V krátkom slede ďalšia šanca našich hráčok, neprehľadnú situáciu tam úspešným zákrokom vyriešila brankárka Veselová.
     
    56:13
    Zaútočili aj naše hráčky, Košturiaková prihrala do výbornej pozície na strelu Michaele Šponiarovej, tá mierila nad pravý horný roh!
     
    55:48
    Blížime sa k záveru stretnutia, teraz sa jedna z Rusiek pokúsila o samostatný únik, dvojica našich obrankýň ju tam v rohu ihriska zastavila.
     
    54:55
    Rusky sa ešte snažia s výsledkom niečo spraviť, predviedli ďalšiu nádejnú kombináciu, v závere im však chýbala úspešná finálna prihrávka.
     
    53:58
    Brejk Rusiek, Prosvetovová vysunula krásnou krížnou prihrávkou na pravej strane Salachovú a tá zakončovala sama proti Mládenkovej, jej prízemný bekhend vyrazila naša brankárka pravou rukou!
     
    53:21
    Začínajú sa prejavovať emócie, Pelevinová v strede ihriska úplne zbytočne zrazila na zem Košturiakovú, toto sa zdalo byť za hranicou pravidiel, rozhodcovia ale nepískali.
     
    53:02
    Slovenky prežili svoje oslabenie, a hrajú tak v plnom počte.
     
    52:31
    Kitaevová hľadala pred bránou Rodinovú, tá tam aj z otočky v náročnej pozícii zakončovala, Mládenková fantasticky zakročila!
     
    52:08
    Napokon sa však našim hráčkam podarilo vyviezť loptičku dopredu, majú pred sebou ešte jednu minútu hry v oslabení.
     
    51:39
    Mohlo byť znížené, Kitaevová strieľala po krížnej prihrávke od Pelevinovej, zdalo sa, že trafila vonkajšiu žŕdku! Mládenková teda mala šťastie, Rusky ostávajú pri loptičke.
     
    51:10
    Slovenky sa bránia veľmi dobre, dokázali dostať loptičku dopredu a držia ju tak ďaleko od našej bránky.
     
    51:02
    Škaredý súboj v rohu ihriska, Bobotová tam prehnane tvrdo narazila Pelevinovú, ktorá sa len ťažko dvíhala zo zeme. Je z toho dvojminútové vylúčenie za narazenie na mantinel a ruská presilovka.
     
    50:25
    Ferenčíková dorážala z veľkej blízkosti, mala pred sebou časť odkrytej brány, tú ale prestrelila! Veľká škoda, mohlo to byť už o päť gólov.
     
    49:37
    Je dosť možné, že gól Šponiarovej už definitívne zlomil odpor Rusiek. Tie mohli predtým znížiť na rozdiel dvoch gólov, Kitaevová ale netrafila odkrytú bránku a tak je rozdiel miesto zníženia už štvorgólový.
    Z. ŠPONIAROVÁ - 7:3
     
    48:59
    Slovensko dalo gól!
    Rusky najprv nevyužili veľkú šancu a z brejku dostávajú siedmy gól! Bobotová vysunula dopredu ZUZANU ŠPONIAROVÚ, ktorá svoj prienik zakončila presnou strelou do horných partií brány!
    Asistencia: Viktória Bobotová
     
    47:43
    Bulbašová si prebrala krížnu prihrávku a strieľala z otočky od mantinelu, loptička mierila veľmi nebezpečne a napokon skončila tesne mimo pravého horného rohu slovenskej brány!
     
    46:59
    Útočný faul v podaní Zuzany Šponiarovej, rozohrávať môžu Rusky. Tie javia snahu o zdramatizovanie zápasu, v útoku a pri držaní loptičky ale trávia veľmi málo času.
     
    46:06
    Ferencová chybovala v rozohrávke a Pelevinová mohla zakončovať zblízka, mierila do horného rohu na bližšiu žrď, strela vyzerala nebezpečne, loptička skončila mimo brány!
     
    45:13
    Sekanie odzadu na ruskej strane, z črtajúcej sa možnosti Rusiek je voľný úder pre Slovenky. Hra v tretej tretine má zatiaľ vcelku pokojné tempo, veľké šance neprichádzajú.
     
    44:22
    Pekná akcia Rusiek, Švaková podržala loptičku a prihrala na ľavú stranu k Salachovej, tá to skúsila nepríjemnou polovysokou strelou, Mládenková vyrazila!
     
    43:16
    Košturiaková vyviezla loptičku popri mantineli a krížnou prihrávkou našla Ferenčíkovú, jej prvú strelu zastavila obrankyňa, následne sa Ferenčíková dostala k druhému pokusu a prestrelila bránu!
     
    42:09
    Prvá príležitosť tretej tretiny aj na opačnej strane, Bulbašová si vyšla do stredu ihriska a švihom to skúsila do horného rohu brány, mierila tesne nad!
     
    41:39
    Košturiaková si trochu potiahla loptičku do strany a skúsila to tiahlou strelou zápästím z poliacej čiary, Veselovej nikto neclonil a tá tak úspešne zasiahla.
     
    40:52
    Rusky tam loptičku stratili, a tak znovu v útoku naše hráčky. Zatiaľ je to najmä v podobe kombinácii popri mantineloch.
     
    40:32
    Slovenky vyhrali úvodné buly a pokúsili sa o prvý útok poslednej tretiny, ten im však nevyšiel a svoju akciu tak založili Rusky. Hra sa odohráva v rohu za našou bránou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa nám druhá tretina, v ktorej sme videli 6 gólov a dramatické okamihy na oboch stranách. Slovenky si na začiatku dvomi gólmi v rozmedzí 6 sekúnd vypracovali trojgólový náskok, tie potom Rusky skresali na rozdiel jediného gólu. Zápas sa tak výrazne zdramatizoval, v závere tretiny ale Slovenky využili slabú koncentráciu Rusiek a znovu si vybudovali trojgólový náskok. Stále však nie je nič rozhodnuté, v tretej tretine tohto divokého zápasu sa môže stať vskutku čokoľvek. Pri začiatku poslednej časti sa na vás teším od 17:21.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    M. ŠPONIAROVÁ - 6:3
     
    39:15
    Slovensko dalo gól!
    Ani sme sa nenazdali, a je to znovu o tri góly, skvelé! Slovenky rozohrali na ľavej strane učebnicovú presilovkovú kombináciu, keď loptička rýchlo putovala z hokejky na hokejku. Po prihrávke do dobrej streleckej pozície vystrelila na bližšiu žrď Lucia Košturiaková a jej strelu ešte šikovne tečovala MICHAELA ŠPONIAROVÁ tak, že Veselová nemala šancu zasiahnuť!
    Asistencia: Lucia Košturiaková
     
    38:55
    A je tu ešte presilovka pre Slovensko! Za sekanie si na trestnú lavicu sadá ruská obrankyňa Elena Šinyaginová.
    KOŠTURIAKOVÁ - 5:3
     
    38:30
    Slovensko dalo gól!
    Nedáš-dostaneš, toto pravidlo sa teraz potvrdilo! Rusky nevyužili veľkú šancu a prakticky hneď z protiútoku inkasujú. Z väčšej vzdialenosti vystrelila LUCIA KOŠTURIAKOVÁ, v spleti tiel hráčok toho Veselová veľa nevidela a tak jej loptička prepadla do siete!
    Asistencia: Michaela Šponiarová
     
    38:14
    A na opačnej strane mohlo byť vyrovnané! Pelevinová sa rútila sama na bránu, Mládenková skvele vystihla jej zakončenie a podržala Slovenky!
     
    37:32
    Slovenky sú v závere tretiny aktívnejšie, snažia sa ešte odskočiť na rozdiel dvoch gólov. Krížna prihrávka Paulíny Hudákovej smerovala veľmi dobre, nenašla však ani jednu zo Sloveniek.
     
    37:01
    Pokračujeme v aktivite, Zuzana Šponiarová nebezpečne vystrelila z otočky, Veselová na dvakrát loptičku pokryla.
     
    36:32
    Košturiaková je strelecky aktívna, vyslala typickú strelu ,,na teč," keď Veselovej clonila naša útočníčka, loptička tesne minula priestor pri pravej žrdi.
     
    36:11
    Paulína Hudáková síce strieľala nepresne, po ruských zmätkoch je z toho aspoň slovenský voľný úder z rohu ihriska.
     
    35:16
    Fantastická Lucia Košturiaková! Najprv získala loptičku ešte na vlastnej polovici, potom prešla cez tri hráčky, viackrát jej loptička takmer ušla, ale vždy si ju udržala pod kontrolou a napokon vystrelila od pravého mantinelu, Veselová s námahou vyrazila túto nebezpečnú polovysokú strelou svojou ľavou rukou!
     
    34:28
    Švaková to skúšala z otočky od mantinelu, Mládenková zasiahla pravou nohou, pri snahe o dorážku Ruska faulovala a tak je z toho loptička pre Slovenky.
     
    34:15
    Pokus o brejk v podaní Michaely Šponiarovej a Košturiakovej, proti trojici Rusiek to Slovenky mali náročné a tak ich snaha skončila pri pravom mantineli.
     
    33:19
    Bobotová strieľala z obrannej vlny, loptička sa od mantinelu odrážala pred bránu, kde ju pred Veselovou prebrala Janegová, z nádejnej pozície sa jej zakončiť nepodarilo.
     
    32:18
    Dobre zahraný voľný úder Sloveniek, Klapitová to skúsila z otočky medzi množstvo cloniacich hráčok, Veselová nevidela prakticky nič a bola len rada, keď loptička tesne minula jej bránu.
     
    31:36
    Kitaevová mohla vyrovnať! Vyšla si z rohu ihriska a na strede zakončovala v ideálnej pozícii, mierila k pravej žrdi, ktorú len veľmi tesne minula!
     
    30:51
    Naše hráčky sa snažia znovu dostať do pohody po dvoch inkasovaných góloch, kombinácia sestier Šponiarových vyzerala nádejne, strelecký pokus z toho nerezultoval.
     
    30:00
    Máme tu polovicu zápasu, na začiatku tretiny sa zdalo, že Slovenky zápas dohrajú vo veľkom štýle, zrazu je z toho veľká dráma. Aj teraz sa ukazuje, aký je florbal krásny a dramatický, máme sa dnes ešte na čo tešiť.
    RODINOVÁ - 4:3
     
    29:09
    Rusko dalo gól!
    Rusky vo výbornej fáze hry, znižujú na rozdiel jediného gólu! Znovu to bolo prečíslenie po prepadnutí Sloveniek – Bulbašová krížnou nahrávkou našla pred bránou voľnú ANASTAZIU RODINOVÚ, ktorá z prvej trafila popri presúvajúcej sa Mládenkovej!
    Asistencia: Anastazia Bulbašová
     
    28:51
    Útočia aj Slovenky, Trošková sa tam dostávala do dobrej pozície, napokon sa jej vystreliť nepodarilo.
     
    27:48
    Mohlo to byť o jeden gól! Kitaevová najprv strieľala zblízka k žrdi, Mládenková sa natiahla a vyrazila na zadný mantinel, tam si Kitaevová loptičku dobehla a o po obtočení za bránou ju chcela zasunúť k vzdialenejšej žrdi, Mládenková sa tam skvele presunula a na čiare zachránila!
     
    27:21
    Pelevinovú strelený gól nabudil, teraz sa dostala do dobrej streleckej pozície a snažila sa ju patrične využiť, Mládenková teraz podržala Slovenky!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 529 divákov.
    PELEVINOVÁ - 4:2
     
    26:24
    Rusko dalo gól!
    Góly nám padajú v rýchlom slede, Rusky znižujú na rozdiel dvoch presných zásahov! Využili chybu Sloveniek, dostali sa do prečíslenia a to zvládli ukážkovo. Kitaevová na pravej strane počkala na pohyb obrankyne, vyslala krížnu prihrávku na VERU PELEVINOVÚ, ktorá síce loptičku netrafila ideálne, napokon ju ale popod presúvajúcu sa Mládenkovú dostala do siete!
    Asistencia: Mariia Kitaevová
     
    25:58
    Pekná kombinácia Sloveniek, po priťuknutí na stred strieľala z prvej Košturiaková, Veselová si pripísala pekný zákrok!
     
    25:20
    Šinyaginová to veľmi optimisticky skúšala strelou od polovice ihriska, Mládenkovej ale nikto neclonil a tak loptička doskákala až do rohu ihriska.
     
    24:59
    Kristína Hudáková predviedla trochu krkolomný nedovolený zákrok voči Ruske, obe hráčky sa tam zviezli na zem, našťastie je to bez zranení. Jediným následkom je voľný úder Rusiek.
     
    24:18
    Mládenková po dlhšej dobe v zákroku, Kitaevová strieľala od pravého mantinelu a mierila to pekne na bližšiu žrď, naša brankárka loptičku na dvakrát úspešne pokryla.
     
    23:34
    Ruskám nepomohol ani oddychový čas, nakoľko sa neustále bránia slovenským útokom. Na moment to tam vyzeralo na strelu Šponiarovej z ostrého uhla, napokon si to proti sformovanej obrane rozmyslela.
    JANEGOVÁ - 4:1
     
    22:23
    Slovensko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, o 6 sekúnd po rozohrávke strieľame ďalší gól! ROMANA JANEGOVÁ strieľa svoj prvý gól na turnaji, keď prekonala Veselovú presne umiestnenou strelou!
    Bez asistencie
    KOŠTURIAKOVÁ - 3:1
     
    22:17
    Slovensko dalo gól!
    Je to dva góly, znovu padá gól v úvode tretiny! Slovenská kapitánka LUCIA KOŠTURIAKOVÁ predviedla nádhernú individuálnu akciu – pri pravom mantineli sťahovačkou prešla cez dve hráčky a krížnou strelou pod ruku rozvlnila sieť!
    Bez asistencie
     
    21:40
    Pozor aj na opačnej strane! Po chybe v našej obrane sa na strede ihriska obtočila Bulbašová a z otočky to skúsila k pravej žrdi, k úspechu jej strely chýbali centimetre!
     
    20:38
    Obrovská možnosť Sloveniek! Janegová krásne rozohrala voľný úder z rohu, pred bránou našla voľnú Zuzanu Šponiarovú a jej strelu z prvej vyrazila famózne nohou Veselová!
     
    20:29
    Slovenky vyhrali buly a okamžite sa usadili na útočnej polovici, na konci ich snahy bola strela Klapitovej od polovice ihriska, namierila to tesne mimo ľavého horného rohu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovenské florbalistky predvádzajú veľmi dobrý výkon a po prvej tretine zaslúžene vedú nad Ruskami 2:1. Zápas sa začal dvomi rýchlymi gólmi na oboch stranách, vtedy sa zdalo, že to bude gólová prestrelka. Hra sa potom trochu upokojila, videli sme presný zásah na slovenskej strane aj niekoľko šancí, predovšetkým v podaní našich hráčok. Sledujeme svižný a vyrovnaný zápas s absolútne otvoreným koncom, dovolím si však tvrdiť, že o niečo viac z hry majú Slovenky a majú tak väčšiu šancu na víťazstvo. Pri začiatku druhej časti sa na vás teším od 16:38.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Michaela Šponiarová strieľala z otočky v dobrej streleckej pozícii, mierila to pekne do horného rohu, jej pokus bol zablokovaný obrankyňou.
     
    18:36
    Na ihrisku slovenská prvá formácia a to vždy signalizuje stav ohrozenia pre súperky, naše hráčky sa zatiaľ dokázali usadiť na útočnej polovici, strely na bránu zatiaľ neprichádzajú.
     
    17:43
    Bobotová inkasovala tvrdý zákrok pri mantineli od Bulbašovej, vyzeralo to nepekne, našťastie je však naša hráčka v poriadku. Voľný úder pre Slovenky.
     
    17:01
    Vzrušenie okamžite aj na druhej strane, kde úraduje slovenská prvá formácia, strely Michaely Šponiarovej ani Košturiakovej s prispením brankárky a obrany do siete neprešli!
     
    16:30
    Skvelá Mládenková! Pelevinová zobrala našim hráčkam loptičku na strede ihriska, po peknej sťahovačke sa dostala do samostatného úniku a riešila to strelou, Mládenková na dvakrát perfektne zasiahla!
     
    16:07
    Pozor na ruské brejky, naše súperky sa dostali do náznaku prečíslenia a od pravého mantinelu mohla strieľať Rodinová, jej pokus bol zablokovaný a loptička skončila v oute.
     
    15:34
    Janegová bola vo výbornej pozícii na strelu, miesto strely ale ešte prihrávala do strany k Hudákovej, nahrávku zastavila výborným zákrokom obrankyňa.
     
    14:46
    Presilovku sme nevyužili, Rusky už v plnom počte. Stále je to teda o jeden gól, blížime sa k záveru tretiny.
     
    13:45
    Dva strelecké pokusy zlikvidovala Veselová, najprv strieľala od mantinelu Ferenčíková a Veselová vyrazila pravou nohou, potom po spätnej prihrávke Klapitová, dobre postavená Veselová kryla aj tento pokus.
     
    13:09
    Okamžite sú Slovenky nasťahované pred ruskou bránou, bola tam aj neprehľadná situácia, Veselová to zvládla a vyrazila loptičku do rohu ihriska.
     
    12:46
    A je tu presilovka pre Slovensko! Za sekanie si na trestnú lavicu sadá Xenia Makarovová, previnila sa sekaním.
     
    12:26
    Mohlo byť vyrovnané! Pelevinová vyslala nepríjemný oblúčik z polovice ihriska, pred Mládenkovou tam ešte clonila jedna z Rusiek a naša brankárka vo veľmi náročnej pozícii natiahla ruku spoza Rusky a vyrazila loptičku smerujúcu pôvodne do brány!
     
    11:52
    Útočná snaha Ruska sa aj veľmi rýchlo skončila pri nepresnej kombinácii pri mantineli, rozohrávať tak môžu naše hráčky.
     
    11:26
    Po dlhšom čase sa Rusky oslobodili a podnikli útok, po dvoch fauloch majú k dispozícii voľný úder z rohu ihriska.
     
    10:43
    Rusky sa stále bránia, teraz Veselová zasahovala po strele Janegovej, v neprehľadnej situácii si ruská brankárka loptičku pokryla pri pravej žrdi.
     
    09:25
    Sádecká mohla zvýšiť náskok Sloveniek, strieľala z výbornej pozície presne na osi ihriska, mierila to dobre do horných častí brány, Veselová si pripísala dôležitý zákrok!
    P. HUDÁKOVÁ - 2:1
     
    08:42
    Slovensko dalo gól!
    A znovu vyhrávame, výborne! Strely Janegovej ani Ďuríkovej sa ešte neujali, nápor Slovenska ale predsa len končí gólom! K odrazenej loptičke sa pred bránou dostala PAULÍNA HUDÁKOVÁ a bekhendom z otočky aj trochu so šťastím trafila pod rukou ruskej brankárky, loptička len tak pomaly doskákala do siete!
    Bez asistencie
     
    07:46
    Michaela Šponiarová sa ocitla v dobrej pozícii blízko k bráne na ľavej strane, miesto očakávanej strely ale volila spätnú prihrávku, ktorou spoluhráčku nenašla.
     
    06:47
    Zuzana Šponiarová strieľala od pravého mantinelu, mierila to pekne na bližšiu žrď, ešte pred Veselovou ale zasiahla dobre postavená obrankyňa.
     
    06:27
    Slovenky sa usadili pred bránou, zo strednej vzdialenosti to strelou do horných partií brány skúšala Paulína Hudáková, mierila nad.
     
    05:53
    Tak to je veru zaujímavý úvod z oboch strán, čakáme na to, ktorý tím sa znovu strelecky presadí. Momentálne pri loptičke Slovenky, rozohrávajú od vlastnej brány.
    VIKTOROVÁ - 1:1
     
    04:40
    Rusko dalo gól!
    A takmer okamžite je vyrovnané, Rusky expresne odpovedajú! A gól to bol veru nádherný – SVETLANA VIKTOROVÁ si prebrala loptičku v strednej vzdialenosti, urobila pohyb doprava a švihom trafila presne do protiľahlého horného rohu!
    Asistencia: Anastazia Bulbašová
    Makarovová (VL.) - 1:0
     
    03:13
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky v úvode otvárajú skóre, tak to je úvod ako z veľkej knihy! Bola to pekná rýchla akcia v podaní Alexandry Ferencovej, tá vystrelila zblízka z pravej strany, Veselová loptičku vyrazila pred seba tak nešťastne, že tá sa od XENIE MAKAROVOVEJ odrazila do siete!
     
    02:23
    Evidujeme prvý strelecký pokus, keď od ľavého mantinelu z prvej strieľala Bulbašová, z dobrej pozície ale mierila výrazne mimo brány.
     
    01:34
    Oba tímy striedajú, zatiaľ sa ani jeden z nich nedostal do zaujímavej príležitosti, v úvode je to veľmi opatrné. Čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť.
     
    00:33
    Po úvodnom vyhranom buly okamžite zaútočili Slovenky a zamkli Rusky pred ich bránkou, na strelu si to tam dvakrát rovnala Ferencová, ani raz sa však k strele cez sformovanú obranu nedostala.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá už prichádzajú na ihrisko, Slovenky sa predstavia v modrých dresoch, Rusky v bielej farebnej kombinácii. Do haly si opäť našlo cestu slušné množstvo fanúšikov, bude sa hrať už v tradične dobrej a búrlivej atmosfére. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Ferencová, M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, Z. Šponiarová – Sádecká, Ješšová, Stredanská, Trošková, K. Hudáková – Kadučáková, Boľová, Patakyová

    Rusko: Veselová (Obichodová) – J. Viktorová, I. Veselková, Rodinová, S. Viktorová, Bulbašová – Trusevičová, Židková, Pelevinová, E. Veselková, Kitaevová – Makarovová, Šohrinová, Švaková, Prosvetovová, Salachová – Šinyaginová, Černovová, Kolodiažnajová

    Rozhodca: Steffen Hojbjerg, Jens Skrubbeltrang.
     
    Slovenské florbalistky majú postup na MS 2015 istý a v skupine chcú obsadiť konečné druhé miesto, proti však stoja silné Rusky – tak to je snáď najlepšia pozvánka na nedeľné popoludnie, ktoré prinesie atraktívne florbalové stretnutie Slovensko vs. Rusko! Naše hráčky zakončujú vydarený kvalifikačný turnaj, počas ktorého zaznamenali tri výhry a len raz tesne prehrali s pravdepodobným víťazom skupiny Češkom. Naopak, Rusky prehrali oba dôležité zápasy s Nórkami aj Češkami a aj keď majú postup istý, tak budú chcieť odísť domov s víťazstvom. Pri atraktívnom zápase sa na vás teším v nedeľu od 16:00!
     
    Situácia v skupine

    Pred posledným hracím dňom sa nám situácia ohľadom postupu vykryštalizovala. Prvé štyri tímy majú istý postup a rozhodne sa už ,,len" o ich konečnom umiestnení. Tento fakt je daný hracím systémom – z troch kvalifikačných skupín (ďalšie sa hrajú v Lotyšssku a Poľsku) postupujú prvé tri tímy a dva najlepšie tímy zo štvrtých miest. Keďže v lotyšskej skupine získa štvrtý tím najviac 1 bod (v 6-členných skupinách sa odčítava výsledok s najslabším tímom), tak je isté, že práve zo slovenskej skupiny postúpi aj tím na štvrtom mieste.

    Poradie v skupine:

    1. Česko 4 4 0 0 50:5 8 bodov
    2. SLOVENSKO 4 3 0 1 35:8 6 bodov
    3. Nórsko 4 3 0 1 34:10 6 bodov
    4. Rusko 4 2 0 2 26:14 4 body
    5. Taliansko 4 0 0 4 6:50 0 bodov
    6. Veľká Británia 4 0 0 4 2:65 0 bodov
     
    Doterajšie výsledky na kvalifikačnom turnaji

    Slovensko odohralo hneď na úvod dôležitý súboj s Nórskom, v ktorom naše dievčatá po skvelom výkone zdolali silného súpera 6:3. V druhom zápase na nás čakal outsider z Veľkej Británie, tú naše dievčatá rozstrieľali 16:0. Krásny zápas sa hral v piatok – vtedy Slovenky vo federálnom derby vzdorovali Češkám a až po góle z 57.min. prehrali 2:3. V sobotňajšom zápase s Talianskom prišla povinná výhra, skrášlená gólovou úrodou z poslednej tretiny, vďaka ktorej sme Talianky zdolali 11:2.

    Rusky sa v úvode turnaja trápili s Taliankami, dlho sa nevedeli presadiť, napokon ale vyhrali 7:1. Sklamanie prišlo počas druhého hracieho dňa, počas neho ruské florbalistky podľahli Nórkam 3:4 gólom z úplného záveru stretnutia. Chuť si Rusky napravili s Veľkou Britániou, tú zdolali jasne 15:1. V sobotňajšom zápase trochu sklamali výkonom proti Češkám a podľahli im 1:8.
     
    RUSKO

    Ruské reprezentantky sú rebríčkovo lepšie postavené než naše hráčky, v IFF rankingu sa nachádzajú na 10.priečke. Na kvalifikačnom turnaji ich škrie najmä zápas s Nórskom, v ktorom podľahli gólom z absolútneho záveru zápasu. Trochu prekvapujúca je vysoká prehra s Českom, aj v prípade Rusiek však platí, že už majú istý postup na MS 2015. Motivácia Ruskám chýbať nebude, prehrali totiž s obomi silnými protivníkmi a chuť si tak budú chcieť napraviť na treťom silnom protivníkovi, ktorým je práve Slovensko.
     
    SLOVENSKO

    Naše reprezentantky už si môžu odškrtnúť ,,splnené" – majú už totiž istý postup na MS 2015! Na kvalifikačnom turnaji v Nitre pôsobia od začiatku suverénne a v prakticky každom zápase predviedli kvalitné výkony. Dokonca takmer zaznamenali historický výsledok proti Češkám, ktorým tesne podľahli po góle zo záveru stretnutia. Tím so skvelou brankárkou Mládenkovou či s produktívnou prvou formáciou vedenou Košturiakovou ukázal, že ženský florbal na Slovensku napreduje a už sa môžeme rovnať tým najlepším tímom sveta.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Góly a asistencie: 4. Makarovová (vl.), 9. P. Hudáková, 23. Košturiaková, 23. Janegová, 39. Košturiaková (M.Šponiarová), 40. M. Šponiarová (Košturiaková), 49. Z. Šponiarová (Bobotová) – 5. Viktorová (Bulbašová), 27. Pelevinová (Kitaevová), 30. Rodinová (Bulbašová)


    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Ferencová, M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, Z. Šponiarová – Sádecká, Ješšová, Stredanská, Trošková, K. Hudáková – Kadučáková, Boľová, Patakyová
    Rusko: Veselová (Obichodová) – J. Viktorová, I. Veselková, Rodinová, S. Viktorová, Bulbašová – Trusevičová, Židková, Pelevinová, E. Veselková, Kitaevová – Makarovová, Šohrinová, Švaková, Prosvetovová, Salachová – Šinyaginová, Černovová, Kolodiažnajová

    Rozhodca: Steffen Hojbjerg, Jens Skrubbeltrang

    Diváci: 529