Slovensko – Česko 2:3 (kon.)
koniec
Slovensko
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Česko
Piatok 06.02.2015, 19:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikácia na MS žien
     
    S konštatovaním, že slovenské florbalistky po skvelom výkone tesne prehrali s jedným z najlepších tímov sveta Českom, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (20:52:45)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 25:25
    Úspešnosť brankárok: 88% – 92%
    Vylúčenia (2 min.): 2:0
     
    Najlepšie hráčky:

    Slovensko: Radka Mládenková
    Česko: Hana Ranochová
     
    Tak je tu koniec, Slovenky predviedli proti silným Češkám výborný výkon, dlho vyhrávali, napokon ale tesne prehrali 2:3! O výsledku sa rozhodlo až tri minúty pred koncom, kedy Češky zúročili svoje skúsenosti a lepšie zvládli psychicky náročný záver duelu. Na slovenskej strane predviedla úžasný výkon brankárka Mládenková, rovnako výborne zahral celý tím a je veľká škoda, že Slovenky tesne prehrali. Na druhej strane, ich postupové šance to takmer nijako neznižuje, veď sú naďalej na druhom mieste skupiny so štyrmi bodmi. Publikum v Nitre tlieska, videli sme úžasný zápas z oboch strán, ktorý znovu dokázal, že florbal sa na Slovensku oplatí sledovať!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Pri lopte Češky, už to vyzerá tak, že tie si pripíšu cennú a tesnú výhru.
     
    59:40
    Dobre myslená prihrávka na Klapitovú neprešla, a po súboji rozhodcovia prisúdili loptičku Češkám. Tie tak rozohrávajú z polovice ihriska.
     
    59:28
    Slovenky získali loptičku, teraz môžu založiť možno poslednú akciu!
     
    59:26
    Je tu oddychový čas Slovenska. Tréner môže rozdať posledné pokyny pred poslednou polminútou. Po rozohrávke budú pri lopte Češky, nakoľko rozhodcovia videli náš útočný faul. Mládenková ostáva na striedačke, Slovenky v šestici.
     
    59:26
    Košturiaková sa dostala k dvom streleckým pokusom, ten prvý vyzeral veľmi nebezpečne, skvele však zasiahla Ranochová! Slovenky tlačia, usadili sa na polovici Češiek a usilujú sa o vyrovnanie.
     
    59:05
    Mládenková na striedačke, Slovenky to skúšajú v šestici!
     
    58:35
    Tak predsa len, po akcii Košturiakovej sa k dobrej strele dostala Ferenčíková, vyslala peknú krížnu strelu a len tesne minula ľavú žrď!
     
    58:06
    Češky predsa len zaváhali a dopredu mohla ísť Zuzana Šponiarová, osamotená sa proti českej obrane nepresadila. Pri lopte naďalej naše súperky.
     
    57:38
    Pri lopte však momentálne Češky, tie sú takticky vyspelé a veľmi dobre vedia, čo musia v závere zápasu robiť, a tak držia loptičku pri mantineloch.
     
    57:09
    Češky mohli svoje vedenie ešte zvýšiť, loptička tam nebezpečne skákala priamo v malom bránkovisku, Mládenková túto situáciu našťastie dokázala vyriešiť. Teraz naše môžu zaútočiť!
    Hana KONÍČKOVÁ - 2:3
     
    56:14
    Česko dalo gól!
    Tak česká príležitosť rezultuje v možno rozhodujúci gól zápasu, naše súperky prvý raz v zápase vedú! Strelu Hyršlovej ešte naša obrana odvrátila, po spätnej prihrávke Hubáčkovej sa však k strele z nebezpečnej pozície dostala HANA KONÍČKOVÁ a aj trochu so šťastím prestrelila všetko, čo jej stálo v ceste!
    Asistencia: Zuzana Hubáčková
     
    55:27
    Vojáčková to skúsila krížnou strelou od pravého mantinelu, Mládenková znovu veľa nevidela, napokon loptičku vyrazila svojou ľavou nohou.
     
    54:45
    Na hre je poznať, že sa blíži koniec zápasu, oba tímy si dávajú pozor na chyby a snažia sa predovšetkým dobre brániť. Momentálne pri loptičke Češky, zatiaľ bez striel na bránu.
     
    53:51
    Češky robia veľa chýb pri rozohrávke, bolo tomu tak aj teraz, keď po doslova odovzdanej lopte môžu Slovenky založiť svoju útočnú akciu.

    Góly a asistencie: 8. Košturiaková (K. Hudáková), 23. Klapitová (Ferenčíková) – 23. Ratajová (Urbánková), 29. Vojáčková (Mlejnková), 57. Koníčková (Hubáčková)


    Slovensko: Mládenková (Krištofová) – Klapitová, Ferencová, Košturiaková, Ferenčíková, M. Šponiarová – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Kadučáková, Ješšová, Patakyová, Sádecká, Z. Šponiarová – Trošková, Boľová, Stredanská
    Česko: Ranochová (Horňáková) – Billá, Ratajová, Vojáčková, Mlejnková, Urbánková – Koníčková, Bachmaierová, Hyršlová, Bočanová, Sládečková – Theimerová, Leierová, Enenkelová, Hubáčková, Křížová – Čapková, Poláková, Lacková

    Rozhodca: Steffen Hojbjerg, Jens Skrubbeltrang

    Diváci: 1114