Buffalo – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Washington 1:2 (kon.)
Florida – LA Kings 3:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:5 (kon.) | Dallas – Tampa Bay 3:5 (kon.)
Arizona – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Colorado – Detroit 0:3 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:5 (kon.)
koniec
Dallas Stars
3:5 (0:2, 2:0, 1:3)
Tampa Bay Lightning
cz Piatok 06.02.2015, 02:30 • American Airlines Center, Dallas (kapacita 19323 míst) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Nikita KUČEROV - 3:5
     
    58:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Johnson se hnal za hattrickem, proti dvěma soupeřům se nakonec do branky nedokázal trefit. Následný tlak hostujících hráčů v útočném pásmu ale donutil dallaské hráče k chybě a NIKITA KUČEROV po přihrávce od Paláta dává pojišťující branku! Asistence: Ondřej Palát.
     
    58:00
    Kari Lehtonen míří na střídačku, domácí zkouší štěstí v šesti lidech v poli!
    Tyler JOHNSON - 3:4
     
    56:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Následná akce mladého útoku Lightning ale už končí brankou! Brian Boyle nahazoval puk od modré čáry a nikým nehlídaný TYLER JOHNSON lehkou tečí usměrnil kotouč za Lehtonenova záda! Asistence: Brian Boyle a Ondřej Palát.
    Trevor DALEY - 3:3
     
    53:41
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácím se podařilo velmi rychle vyrovnat! Jason Demers z rohu vlastního obranného pásma rozjel akci, předal kotouč Jamie Bennovi, který na červené čáře vyslal dopředu TREVORA DALEYHO, který z levé strany vypálil přesně na zadní tyč! Asistence: Jamie Benn a Jason Demers.
    Tyler JOHNSON - 2:3
     
    52:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hostům se ale nakonec v závěru početní výhody podařilo skórovat! Johnson nejdříve střílenou přihrávkou hledal Killorna, který nedokázal puk nasměrovat do branky. Akce ale pokračovala, Kučerov rychlou přihrávkou otočil hru zpátky na TYLERA JOHNSONA, který měl hodně času, aby si připravil puk na střelu, Lehtonen se vůbec nestačil přemístit na bližší tyč! Asistence: Nikita Kučerov a Alex Killorn.
     
    50:36
    Alex Goligoski míří na trestnou lavici za podražení, nedovoleným zákrokem se provinil na pronikajícím Filppulovi.
     
    45:03
    Na druhé straně se po rychlém brejku dostal do slušné brankové příležitosti Trevor Daley, Vasilevskij ale jeho střelu zastavil parádním zákrokem lapačkou!
     
    42:57
    Ryan Callahan se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti branky, Lehtonen předvedl parádní reflexivní zákrok!
     
    41:23
    V plném počtu ale Dallas nezůstane dlouho, za faul loktem míří na trestnou lavici Jason Demers.
     
    39:11
    Síly na ledě se navíc na 9 vteřin vyrovnají, poté bude následovat první přesilová hra Tampy Bay v dnešním zápase. Na trestnou lavici za podražení míří Erik Cole.
     
    38:26
    Palát nyní v oslabení vybídl ke gólu Stralmana, který ale nedokázal Lehtonena prostřelit. Puk ještě zůstal někde v brankovišti, ani českému mladíkovi se už ale s černým kusem pryže nepovedlo nic udělat!
     
    37:20
    Victor Hedman podruhé v této třetině míří na trestnou lavici, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    36:22
    Erik Cole se dostal do samostatného úniku, kličkou do bekhendu a následnou střelou ale orazítkoval pouze tyčku!
    Alex GOLIGOSKI - 2:2
     
    35:36
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tomu se říká návrat do zápasu! Hosté chybovali v útočném pásmu a pak zcela propadli! Vernon Fiddler se prodral kolem pravého mantinelu a přihrávkou před branku našel volného ALEXE GOLIGOSKIHO, který dokázal kotouč poslat za Vasilevskiho záda! Asistence: Vernon Fiddler a Shawn Horcoff.
    John KLINGBERG - 1:2
     
    35:21
    Dallas právě vstřelil branku!
    Konečně se domácí dočkali! Po skvělém střídání první útočné formace Stars se prosazuje JOHN KLINGBERG, který se po přihrávce od Seguina uvolnil kolem Morrowa, jenž se snažil zblokovat jeho střelu, a poté vymetl všechny pavučinky v šibenici! Asistence: Tyler Seguin a Alex Goligoski.
     
    33:56
    Aleš Hemský měl nabito v mezikruží, střelu zápěstím ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče!
     
    28:55
    Navíc si Stars zahrají třetí přesilovou hru v dnešním zápase, Victor Hedman je vyloučen za podražení.
     
    25:54
    Oba týmy jsou již v plném počtu, chybu při střídání domácích ale mohl využít Valtteri Filppula, který se dostal do samostatného úniku, hezkou kličkou vymíchal i Lehtonena, poté ale poslal puk pouze do jeho betonu!
     
    25:06
    Jason Spezza se krásně uvolnil přes Garrisona, zvednout kotouč přes Vasilevskiho rameno se mu už ale nepodařilo!
     
    23:50
    Další výměnu názorů mezi Rousselem a Witkowskim už ale rozhodčí nenechají bez trestu, oba hráči míří na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    22:46
    Jonathan Drouin krásně našel volného Paquetta, který ale nenavázal na svou čtyřzápasovou sérii se vstřelenou brankou a branku minul.
     
    15:48
    Trevor Daley šikovně našel před brankou volného Tylera Seguina, který ale tečoval puk pouze do Vasilevskiho!
     
    13:39
    Jamie Benn nyní uvolnil Tylera Seguina, který měl dost času na střely, Vasilevskij i za přispění notné dávky štěstí zasahuje!
     
    12:31
    Valtteri Filppula míří na trestnou lavici za podražení Klingberga, Dallas tak bude mít k dispozici druhou přesilovou hru v dnešním zápase.
    Victor HEDMAN - 0:2
     
    06:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    A hosté rychle odskakují do dvoubrankového vedení! VICTOR HEDMAN dostal přihrávku na modrou čáru, svou první střelou ještě nastřelil Eavese, druhý pokus už ale prošel a puk si našel cestu až za Lehtonenova záda! Domácí brankář tak inkasuje i z druhé střely v zápase! Asistence: Steven Stamkos.
     
    04:18
    Uvidíme první přesilovou hru v dnešním zápase, za hákování je vyloučen český obránce ve službách Lightning Andrej Šustr.
    Steven STAMKOS - 0:1
     
    03:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Stamkos nejdříve uvolnil do šance Stralmana, který ale přestřelil. Hosté ovšem pokračovali v tlaku. Callahan z rohu kluziště našel na modré čáře Barberia, jehož nepovedenou střelu sklepl do branky na teč připravený STEVEN STAMKOS! Asistence: Ryan Callahan a Mark Barberio.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 36. Klingberg (Seguin, Goligoski), 36. Goligoski (Fiddler, Horcoff), 54. Daley (Ja. Benn, Demers) – 4. Stamkos (Callahan, Barberio), 7. Hedman (Stamkos), 53. Johnson (Kučerov, Killorn), 57. Johnson (Boyle, Palát), 59. Kučerov (Palát)


    Dallas Stars: Lehtonen (Rynnäs) – Goligoski, Klingberg, Jokipakka, Daley, Jo. Benn, Demers – Ja. Benn (C), Seguin, Eaves – Cole, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Garbutt – Horcoff, Fiddler, Sceviour. Trenér: Lindy Ruff.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Stralman, Hedman, Barberio, Šustr, Garrison, Witkowski – Filppula, Stamkos (C), Callahan – Palát, Johnson, Kučerov – Killorn, Paquette, Drouin – Morrow, Boyle, Brown. Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodca: O’Rourke, Furlatt – Henderson, McElman

    Diváci: 16010