NJ Devils – Ottawa 2:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:4 (kon.) | Washington – LA Kings 4:0 (kon.)
Columbus – Arizona 1:4 (kon.) | Montreal – Buffalo 2:3 (kon.) | St. Louis – Tampa Bay 2:1 (po pr.)
Nashville – Toronto 4:3 (kon.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | Dallas – Colorado 2:3 (3:4 po s.n.)
Vancouver – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Anaheim – Carolina 5:4 (po pr.)
koniec
Washington Capitals
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Los Angeles Kings
cz Streda 04.02.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Capitals porazili v základní hrací době na domácím ledě Los Angeles naposledy v roce 1998! Dnes mají velmi blízko k přerušení této několikaleté série.
    FEHR - 4:0
     
    46:49
    Washington právě vstřelil branku!
    A vzápětí přichází čtvrtý gól Capitals! Troufám si tvrdit, že je definitivně rozhodnuto. Chybu obránce Braydena McNabba při rozehrávce potrestal ERIC FEHR, který těžil z dobré práce Warda, jenž vybojoval puk. Fehr si poté sjel až před Quicka, kterého překonal bekhendovou kličkou. Asistence: Joel Ward.
    BÄCKSTRÖM - 3:0
     
    45:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals to nyní krásně vykombinovali až do prázdné branky, skvělá práce první formace domácích! Hosté špatně rozehráli za brankou, Ovečkin získal puk a posunul ho na Johanssona, který v ještě lepší pozici našel NICKLASE BÄCKSTRÖMA, na něhož už zívala jen odkrytá branka! Asistence: Marcus Johansson a Alex Ovečkin.
     
    37:41
    Brouwer obral obránce o puk a dostal se do úniku, kde ale musel hned vystřelit! Quick vyrazil.
     
    36:55
    Početní výhodu si vyzkouší i Králové. Za držení putuje na trestnou lavici Karl Alzner (WSH).
    BROUWER - 2:0
     
    36:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Dnešní zápas patří TROYI BROUWEROVI! Ten nyní přidal svou druhou branku. Bäckström nahrál na modrou na Greena, který si popojel do lepší pozice a vystřelil. A byl to právě Brouwer, který tečoval puk a usměrnil ho tak do branky Jonathana Quicka! Asistence: Mike Green a Nicklas Bäckström.
     
    36:18
    Za podržení je vyloučen Jarret Stoll (LAK). Třetí přesilová hra pro Capitals, tentokráte se bude dokonce hrát 11 sekund 4 na 3, poté bude následovat klasická početní výhoda.
     
    35:42
    King nahrál na úplně volného Jeffa Cartera, jehož střelu z první perfektně vyrazil Braden Holtby svým betonem! Verizon Center teď zaskandovalo jeho jméno, a to zcela zaslouženě!
     
    34:29
    Na trestné lavici sedí André Burakovsky (WSH) za podražení a Robyn Regehr (LAK) za hrubost. Hraje se 4 na 4.
     
    32:58
    A opět Troy Brouwer! Nyní měl útočník Capitals na holi svou druhou branku, Quick ale vymrštil svůj pravý beton a jeho zakončení zneškodnil.
     
    32:16
    Druhá přesilová hra pro Capitals. Dvě trestné minuty za hákování inkasuje Robyn Regehr (LAK).
     
    29:59
    Marián Gáborík po levé straně ujížděl do velmi dobré šance, před sebou nikoho neměl. Jeho zakončení ale vyrazil Holtby ramenem!
     
    23:44
    Krásná akce Alexandra Ovečkina! Ten se přes obránce natlačil tak, aby byl sám před Quickem. Následně ale poslal puk těsně vedle branky! Arénou to jen zahučelo.
    Troy BROUWER - 1:0
     
    17:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Jak jinak oslavit jubilejní zápas než brankou! TROY BROUWER dostal krásný pas od Kuzněcova před branku, a ve svém 500. utkání v NHL se nemýlil! Dal tak svou 125. branku v kariéře v National Hockey League. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Karl Alzner.
     
    14:55
    Nabito na volej dostal Alex Ovečkin, a z toho vždy číhá pořádné nebezpečí! Tentokráte Jonathan Quick proti této střele vymrštil svůj beton, následně ještě zneškodnil dorážku z hole Troye Brouwera.
     
    13:58
    Máme tu první vyloučení. Za podražení dostává dvě trestné minuty Tyler Toffoli (LAK). Přesilovou hru si tedy zahrají Capitals.
     
    13:26
    Dwight King obdržel přihrávku před bránu a okamžitě vystřelil, jeho pokus ale zastavila tyčka Holtbyho brány!
     
    11:51
    Největší dosavadní šanci zápasu měl na holi obránce Mike Green! Ten dostal od Kuzněcova přihrávku do mezikruží a zůstal úplně nehlídaný, okamžitě tedy vystřelil, jenže Jonathan Quick máchnul svojí lapačkou, kde také schoval kotouč! Obránce Washingtonu nemohl uvěřit svým očím.
     
    Pokud do dnešního zápasu nastoupí útočník Washingtonu Troy Brouwer, odehraje svůj 500. zápas v NHL.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 18. Brouwer (Kuzněcov, Alzner), 37. Brouwer (Green, Bäckström), 46. Bäckström (Johansson, Ovečkin), 47. Fehr (Ward)


    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Orpik, Carlson, Alzner, Niskanen, Hillen, Green – Ovečkin, Bäckström, Johansson – Laich, Fehr, Ward – Burakovsky, Kuzněcov, Brouwer – Volpatti, Beagle, Wilson
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Regehr, Martinez, McNabb, Greene – Gáborík, Kopitar, Brown – King, Carter, Toffoli – Clifford, Stoll, Williams – Nolan, Andreoff, Lewis

    Rozhodca: Kowal, Devorski – Sharrers, Nowam

    Diváci: 18506