SP v severské kombinaci - týmový závod, skoky Vítěz: Rakousko I (kon.) | SP v severské kombinaci - týmový závod, 2x7,5 km, Vítěz: Norsko I (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - týmový závod, skoky HS134, Val di Fiemme

Vítěz: Rakousko I

cz Sobota 31.01.2015, 10:00Klasické lyžovanie
     
    Výsledky skokanské části:

    1. Rakousko I (1 Bernhard Gruber, 2 Sepp Schneider) 263,1 bodů
    2. Německo (1 Fabian Riessle, 2 Manuel Faisst) 262,0 bodů
    3. Norsko I (1 Jörgen Grääbak, 2 Jan Schmid) 247,3 bodu
    4. Norsko II (1 Magnus H. Moan, 2 Espen Andersen) 244,3 bodů
    5. Rakousko II (1 Philipp Orter, 2 Lukas Klapfer) 241,7 bodů
    6. Slovinsko (1 Gasper Berlot, 2 Marjan Jelenko) 238,9 bodů
    7. Francie I (1 Francois Braud, 2 Sebastien Lacroix) 238,5 bodů
    8. Itálie I (1 Armin Bauer, 2 Alessandro Pittin) 221,8 bodů
    9. Česká republika (1 Tomáš Slavík, 2 Miroslav Dvořák) 219,5 bodů
    10. Estonsko (1 Kail Piho, 2 Karl-August Tiirmää) 217,7 bodů
    11. USA I (1 Taylor Fletcher, 2 Adam Loomis) 217,5 bodů
    12. Francie II (1 Geoffrey Lafarge, 2 Maxime Laheurte) 216,9 bodů
    13. Itálie II (1 Lukas Runggaldier, 2 Mattia Runggaldier) 193,0 bodů
    14. USA II (1 Collin Delaney, 2 Michael Ward) 149,1 bodů (10:53:02)
     
    Sledovali jsme nesmírně zajímavé souboje ve skokanské stopě a rozhodně se máme na co těšit. Vítězem se stali Rakušané ve složení Gruber – Schneider, kteří těsně předčili Němce Riessleho s Faisstem a odstartují před nimi s náskokem pouhých dvou vteřin. Následovat budou dvě štafety Norska, druhá štafeta Rakouska a pak také Slovinci s Francouzi s velice podobnou ztrátou. Česká republika skončila devátá a pojede v pětičlenné skupince se ztrátou okolo minuty a půl na čelo. Druhé štafety Itálie a USA už mají obrovské ztráty. Já se tímto s Vámi loučím a srdečně Vás zvu ke sledování běžecké části, která začne zhruba za dvě hodinky. Brzy na viděnou.
     
    Skokanská část týmového závodu právě skončila.
     
    2-14
    Němec Manuel Faisst se však nenechal zahanbit a atakuje vedoucí pozici Rakouska! Jeho krásný let přinesl délku 129,5 metru a nakonec je to těsné druhé místo! Německo zaostalo jen o 1,1 desetinu bodů!
     
    2-13
    Nor Jan Schmidt se nenechal zahanbit a 127 metrů znamená průběžné druhé místo Norska, ovšem ztráta na Rakousku činí necelých 19 bodů.
     
    2-12
    Tohle bylo daleko. Rakušan Sepp Schneider skočil neskutečných 130,5 metru a navázal tak na výkon Grubera! Troufám si tvrdit, že Rakušané budou po skokanské části suverénně první!
     
    2-11
    Ani Francouz Lacroix nějak nezazářil a 118 metrů je na jeho poměry průměrný skok. Francie se díky veleskoku Brauda prozatím řadí na čtvrté místo o čtyři desetiny bodu za Francii.
     
    2-10
    Tohle byl po delší době slabší skok. Američan Adam Loomis dolétl jen na metu 113,5 metru a Američané se tak posouvají až na sedmé místo o dvě desetiny bodu Estonsko. Naši zůstávají pátí.
     
    2-9
    Ital Alessandro Pittin skočil 118,5 metrů, což také není úplně špatné. Itálie jde před nás o 2,3 desetiny bodů.
     
    2-8
    Miroslav Dvořák skočil na své poměry opravdu velmi solidně a 121,5 metrů je rozhodně vylepšení naší pozice, Tomáš Slavík totiž lehce zklamal. Zatím jsme na čtvrté pozici o necelé dva body před Estonskem.
     
    2-7
    Jelenko nedokázal navázat na naprosto famózní skok svého reprezentačního kolegy Berlota a skočil 119 metrů, Slovinci jsou třetí.
     
    2-6
    Estonec Karl-August Tiirmää skočil solidních 119,5 metrů a Estonci nebudou ztrácet až zase tolik. Zatím jsou třetí těsně před francouzskou štafetou.
     
    2-5
    Nor Andersen navázal na včerejší skokanskou část a nyní dolétl na metu 127 metrů, což dostává druhou norskou štafetu do vedení o zhruba 2,5 bodů.
     
    2-4
    Rakušan Lukas Klapfer může být spokojen, ovšem určitě chtěl letět ještě dále. 122,5 metru rozhodně není špatný počin, ale určitě umí skákat ještě dále.
     
    2-3
    Francouz Maxime Laheurte letěl daleko! Skočil ještě dále než jeho kolega Lafarge, 129 metrů znamená jasné první místo o více jak dvacet bodů před druhou Itálií.
     
    2-2
    Američan Michael Ward skočil jen 98 metrů a druhá americká štafeta tak bude mít obrovskou ztrátu, s největší pravděpodobností skončí poslední.
     
    2-1
    Ital Mattia Runggaldier nepředvedl nic světoborného, ovšem skočil na metu 105 metrů a vylepšil tak výkon svého bratra z prvního skoku.
     
    1-14
    Němec Fabian Riessle může být spokojen, zaznamenal let dlouhý 126,5 metrů a jde na druhou pozici o tři body za Grubera.
     
    1-13
    Nor Jörgen Grääbak také určitě nezklamal, se skokem 120 metrů určitě musí být spokojen a znamená to velmi slušné vyhlídky do běžecké části.
     
    1-12
    Bernhard Gruber je ve fantastické formě! Jeho nádherný skok se zastavil těsně před hranicí 130 metrů, což znamená první místo o více jak pět bodů před Francií.
     
    1-11
    Francois Braud zatím letěl nejdál! Nyní skočil neskutečných 125,5 metrů a elitní francouzská štafeta jde do vedení o necelé dva body!
     
    1-10
    Taylor Fletcher předvedl opravdu solidní skok na své poměry, skočil přes 115 metrů a řadí se na průběžnou čtvrtou pozici.
     
    1-9
    Armin Bauer skočil 112 metrů a také to nebyl úplně zázračný skok, jde na čtvrtou pozici před Estonce a Českou republiku.
     
    1-8
    Bohužel Tomáš Slavík úplně spokojen být nemůže. 109 metrů není úplně špatný skok, ale stačí to až na pátou pozici za Estonce. No mohlo to být lepší, úplný propadák to ale také není.
     
    1-7
    Gasper Berlot letěl hodně daleko, skočil 123 metrů a jde do vedení o 1,2 desetiny před Ortera.
     
    1-6
    Estonec Kail Piho skočil jen něco málo přes 110 metrů a na čelo závodu ztrácí přes dvacet bodů.
     
    1-5
    Magnus Moan předvedl skvělý skok a dolétl stejně daleko jako před chvílí Orter. Měl ale lepší podmínky, a proto na Rakušana ztrácí necelých osm bodů. I tak musí být norský závodník spokojen.
     
    1-4
    Orter je nakonec poslán zpět na můstek a po velmi klidném letu předvedl neuvěřitelných 122,5 metrů! Jde na jasné první místo o více jak 35 bodů před Francouze! Tak druhý rakiuský tým začíná naprosto skvěle!
     
    1-4
    Podmínky v Itálii opět nejsou optimální a Orter si musí na svůj skok počkat.
     
    1-3
    Francouz Geoffrey Lafarge zatím předvedl nejdelší skok dnešního dne, když dolétl na 103 metrů a je o jednu desetinu bodu lepší než Ital, jde tedy do čela.
     
    1-2
    Američan Collin Delaney je na tom mnohem hůře. Dolétl na metu 92,5 metru a skočil tedy o deset metrů méně než jeho italský konkurent, ztrácí na něj téměř sedmnáct bodů.
     
    1-1
    Jako první se vydal do stopy italský skokan Lukas Runggaldiera skočil na jeho poměry velmi slušných 102,5 metru.
     
    Skokanská část závodu právě začala.
     
    Startovní listina:

    1. Itálie II (1 Lukas Runggaldier, 2 Mattia Runggaldier)
    2. USA II (1 Collin Delaney, 2 Michael Ward)
    3. Francie II (1 Geoffrey Lafarge, 2 Maxime Laheurte)
    4. Rakousko II (1 Philipp Orter, 2 Lukas Klapfer)
    5. Norsko II (1 Magnus H. Moan, 2 Espen Andersen)
    6. Estonsko (1 Kail Piho, 2 Karl-August Tiirmää)
    7. Slovinsko (1 Gasper Berlot, 2 Marjan Jelenko)
    8. Česká republika (1 Tomáš Slavík, 2 Miroslav Dvořák)
    9. Itálie I (1 Armin Bauer, 2 Alessandro Pittin)
    10. USA I (1 Taylor Fletcher, 2 Adam Loomis)
    11. Francie I (1 Francois Braud, 2 Sebastien Lacroix)
    12. Rakousko I (1 Bernhard Gruber, 2 Sepp Schneider)
    13. Norsko I (1 Jörgen Grääbak, 2 Jan Schmid)
    14. Německo (1 Fabian Riessle, 2 Manuel Faisst)
     
    Já Vás ke sledování tohoto přenosu srdečně zvu a přeji příjemnou zábavu.
     
    Do Val di Fiemme se dostavili dva čeští reprezentanti Tomáš Slavík s Miroslavem Dvořákem a v sobotní štafetě chybět nebudou, mají startovní číslo osm. Jejich cílem určitě bude skončit mezi nejlepší osmičkou.
     
    Chybějí i další hvězdy severské kombinace, ovšem několik sdruženářů z té absolutní špičky přeci jen uvidíme. Asi největším favoritem by měla být elitní norská štafeta Jörgen Grääbak – Jan Schmid, tito dva výborní běžci totiž obsadili ve včerejším individuálním závodu třetí, respektive druhé místo. Na startu se objeví také vítěz páteční kombinace Bernhard Gruber, který pojede společně s parťákem Seppem Schneiderem. Počítat se pochopitelně musí také s Německem ve složení Fabian Riessle – Manuel Faisst, Francií (Francois Braud – Sebastien Lacroix) a s Itálií (Armin Bauer – Alessandro Pittin). Velmi silné jsou i druhé štafety Rakouska a Norska.
     
    Italský seriál tří závodů nyní bude pokračovat tím prostředním a tentokráte se místo tradičního závodu s desetikilometrovým během uskuteční týmový sprint dvojic. Na startu máme celkem 14 dvojic z devíti zemí, z těch tradičních chybí pouze japonská štafeta. Nicméně v tomto závodu neuvidíme vítěze šesti závodu světového poháru v řadě za sebou a průběžného lídra celého seriálu Erica Frenzela, který se rozhodl dát přednost odpočinku a Němci tak mají na startu jen jednu štafetu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Viktor Sandev