Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester United – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke City – QPR 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Bromwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:1 (1:1)
Manchester City
Sobota 31.01.2015, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Najväčší šláger 23. kola anglickej Premier league a možno aj celej doterajšej sezóny je pripravený na Stamford Bridge. Domáca Chelsea privíta Manchester City, čo bude súboj lídra s druhým najlepším celkom súťaže.
     
    Bude to bitka o čelo ako sa patrí a Citizens majú ideálnu šancu, ako znížiť náskok súpera v priamom boji na dva body. Bude to však veľmi ťažká úloha, pretože The Blues v tejto sezóne majú pred vlastnými fanúšikmi stopercentnú bilanciu; 10-0-0 a len tri inkasované góly. Na druhej strane, v FA Cupe ich vyškolil Bradford výsledkom 2:4...
     
    City sú na ihriskách súperov tiež na vedúcej pozícii, lenže už trikrát body stratili a raz dokonca prehrali. Zároveň, aktuálne nevyhrali vo všetkých súťažiach tri duely za sebou, kvôli Africkému poháru národov im bude pritom chýbať Yaya Touré a aj Bony. Obaja reprezentujú Pobreže Slonoviny.
     
    V drese domácich nebude môcť hrať najlepší strelec sezóny Diego Costa. Kvôli svojim výstrelkom v pohárovom zápase proti Liverpoole bude pykať tri zápasy a teda ten prvý bude absentovať práve v šlágri kola. Otázny je štart Fabregasa, ktorý má takisto po spmínanom stretnutí zdravotné problémy. Naopak, do hry by už mohla zasiahnuť nová posila z Fiorentiny, Cuadrado.
     
    Zaujímavý duel by mohol prežiť pre zmenu Frank Lampard. Ten sa po 14 rokoch vracia na Stamford Bridge ako protihráč The Blues a je takmer isté, že do duelu vzhľadom na absenciu Yayu Tourého zasiahne. Fanúšikovia by mu mali pripraviť príjemné privítanie, hoci bol to práve on, kto dal vyrovnávajúci gól na Etihad počas jesene.
     
    Možno to bude ešte kľúčový gól na konci ročníka, o dôležitom môže rozhodnúť ale aj druhý vzájomný zápasov súperov v boji o titul. Mourinho zvláda kľúčové šlágre výborne a vo svojej kariére vyhral nad trénerom Pellegrinim už 7x. Zaznamenal aj 2 remízy a 2 prehry. Do hry zrejme nezasiahne ani Filipe Luis a na odchode z klubu je Salah. Na strane hostí budú mimo aj Mangala a Nasri.
     
    Päť vzájomných duelov týchto rivalov sa skončilo vzácne vyrovnanie. Každý si pripísal dve výhry a raz sa zrodila remíza. Ako to bude tentoraz sa dozvieme od 18.30.
     
    -50
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, Azpilicueta, Zouma, Terry (K), Matič, Willian, Ramires, Oscar, Hazard, Rémy.
    Náhradníci: Čech – Aké, Cahill, Christensen, Drogba, Loftus-Cheek, Brown.

    Manchester City: Hart – Sagna, Clichy, Kompany (K), Demichelis, Fernando, Jesús Navas, Fernandinho, Silva, Milner, Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Kolarov, Boyata, Lampard, Džeko, Jovetič..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Šláger kola je v plnom prúde, výkopom sa o to postarali hráči Manchestru City.
     
    1
    Jesús Navas sa okamžite pokúsil prekvapiť strelou z hranice šestnástky Courtoisa, ten musel vyraziť pred seba.
     
    2
    Oba tímy hrajú v modrých dresoch, domáci v tmavšom odtieni a hostia v bledej. Hlavným rozhodcom je Mark Clattenburg, na čiarach Simon Beck a Jake Collin.
     
    3
    Rozbiehajú sa nám súboje zostra, rozhodca už musel riešiť nejeden zákrok v strede ihriska, po ktorom dohováral.
     
    4
    Na kopačkých oboch sokov mierne cítiť nervozitu, kto sa jej prvý zbaví mal by mať lepšie výhliadky na úspech.
     
    5
    Chelsea drží loptu na polovici súpera a snaží sa dostať do prvej šance zápasu obliehaním pokutového územia.
     
    6
    Citizens zatiaľ súpera do šestnástky ani len nepustili a preto Hart nemusel ani raz zasahovať.
     
    7
    Dopredu sa hostia dostávajú sporadicky, ale i tak už musel Courtois raz zasahovať.
     
    8
    Milner s Clichym na ľavej strane narobili prievan obrane, posielali loptu do ohniska. Tam domáci dobre zaúradovali a nebezpečie odvrátili.
     
    9
    Fernandinho z uhla na pravej strane posielal krížnu nahrávku alebo strelu a mierilo to po teči len tesne vedľa! Nasledoval ešte rohový kop, ktorý Chelsea zvládla.
     
    10
    Krížna rana teda opäť zdvíhala zo sedadiel a dve zaujímavé akcie už teda smerom dopredu podnikli hostia, kým The Blues zatiaľ extra nepochodili.

     
    11
    Úvodná oťukávačka je zdá sa za nami a súperi už vedia, čo si môžu dovoliť a od seba očakávať. Ide o veľa a začína sa útok na oboch stranách vždy opatrne.
     
    12
    Hoci ide o veľký šláger kola i celej sezóny, zďaleka nie sú tímy v plnej sile. Hosťom chýbajú Yaya Touré aj nová posila Bony Wilfried, domácim pre zmenu Diego Costa či Cesc Fabregas.
     
    13
    Ofenzívna sila by teda mala byť oveľa nižšie, ale nebudeme proti, ak by sa obom tímom podarilo neraz rozvlniť sieť svojho súpera.
     
    14
    Hazard šikovným spôboom prenikal, vybojoval rohový kop. Ten zahral Willian, ale Terry mieril iba vedľa. Lotu už na ihrisku nezachránil ani Matič.
     
    15
    Hostia to skúšajú prevažne po pravej strane, Jesús Navas posielal loptu do ohniska pred Courtoisa sľubne. Terry bol na mieste a hneď odkopol.
     
    16
    David Silva bol v dobrej pozícii a aj keď mohol strieľať, radšej nahrával, čo obrana využila na zosúladenie sa a situáciu zvládla.
     
    17
    Agüero sa prvýkrát prebíjal do šance, Zouma ho križoval a čisto loptu pred nôh aj vypichol. Penalta to nebude, len rohový kop.
     
    18
    Milnerov center odhlavičkoval Terry, ale Citizens v predošlých minútach zatlačili súpera. Courtois je teda v pozore pri každej možnej situácii, keď je pri lopte súper.
     
    19
    Matič bol faulovaný Fernandinhom, vypýtal si teda priamy kop. Ten jeho kolegovia rozohrali nakrátko, no do šance sa nedostali.
     
    20
    Zatiaľ to vyzerá tak, žeby duel mohli rozhodnúť štandardky. Spoliehať sa na rýchle brejky bude obtiažne, nie je isté, koľko si ich tímy vypracujú.
     
    21
    Nepresný center do vápna znamenal pohodový zákrok Harta a vysunutie spoluhráčov výkopom dopredu. Stále sa hrá opatrne a s túžbou neurobiť žiadnu chybu.
     
    22
    Na prvý pohľad dobrá lopta smerom dopredu na Rémyho napokon nemohla mať opodstatnenie, pískal sa ofsajd a Hart gólovke nečelil.
     
    23
    V hre prevládajú aj mierne chybičky a nepresnosti. Aj to je dôkaz, že sa hrá o veľa a nikto nechce svoj tím potopiť, práve naopak.
     
    24
    Útočníci oboch celkov sú zatiaľ neviditeľní, tak ako Rémy nemal veľa priestoru zatiaľ ani Agüero. Všetko dôležité sa odohráva v strede poľa.
     
    25
    Tam množstvo súbojov rozhoduje o tom, čo sa bude následne diať pred jednou či druhou bránou.
     
    26
    Ivanovič si nedal pozor pri odkope a ľahkovážnym spôsobom chcel ísť dopredu. Agüero sa následne prehnal cez Zoumu a vystrelil, čo Courtois musel riešiť vyboxovaním mimo brány!
     
    27
    Opäť sa tak viac k ofenzívnemu slovu dostali Citizens a nebolo to prvýkrát, čo ohrozili bránu súpera. Čakáme, čo predvedie Chelsea.
     
    28
    Clattenburg ešte neriešil žiadnu zvadu ani fauly kartou, ale tie na Hazarda začínajú pribúdať. Hoci nie pred pokutovým územím.
     
    29
    Ivanovič musel riešiť nepríjemnosti s Milnerom, Srb si napokon poradil bez faulu a nemal dôvod panikáriť. Napriek tomu zapríčinil roh.
     
    30
    Ten ManC nevyužil vo svoj prospech, hoci si k nemu pridal ešte jednu túto štandardku a pred bránou to vyzeralo horúco.
     
    31
    Agüero to s Azpilicuetom skúsil zápasníckym chvatom v šestnástke, no rozhodca to na penaltu nevidel.
     
    32
    Prvá poriadna akcia domácich po ľavej strany, Rémy sa skvele predral do sľubnej šance. Ešte nahrával späť a Oscar mal na strelu priestor i čas, no mieril len slabo a do stredu. Tam Hart bol.
     
    33
    José Mourinho mal 52. narodeniny 26.1. a preto by sa určite potešil, ak by ho zverenci solídnym výkonom a najlepšie aj tromi bodmi.

     
    34
    Až na strelu Oscara to však viac horelo pred bránou Chelsea. Teraz si síce The Blues pýtali ruku pri šestnástke, no nestalo sa tak.
     
    35
    Agüero hneď na to využil zmätok domácich a stratu lopty, dostal do behu skvelú loptu a postupoval na bránu sám, hoci z uhla. Krížnou ranou len tesne minul!
     
    36
    Koľko že by to bolo hnevu, ak by svoju šancu Argentínčan premenil, predtým sa totiž mohla pískať ruka hostí pred pokutovým územím.
     
    37
    Hrá sa tvrdo, ale fér. Rozhodca ešte neriešil situácie na ihrisku zbytočne zbrklo a karty nechal schované.
     
    38
    Willian sa mohol stať prvým potrestaným hráčom žltou kartou, rozhodca ho omilostil, hoci predviedol nešetrný zákrok.
     
    39
    Chelsea to skúša hlavne Hazardom, ten an seba strháva veľkú poornosť a teda má aj menšiu šancu na podniknutie lepšieho rozpoloženia pred bránou Harta.
     
    40
    The Blues podnikajú len kostrbaté útočné chúťky a ide to proti konsolidovanej obrane len veľmi ťažko.
     
    41
    Chelsea dala gól!
    Ale tentoraz to vyšlo! Skvelú robotu urobil Willian a perfektnú nahrávku Ivanoviča využil Hazard na čistú šancu pred LOICA RÉMYHO. Zblízka po diagonále a biliardovej akcii musel dať a posiela svoj tím do vedenia!
    RÉMY - 1:0
     
    42
    Bola to ukážková akcia na jeden dotyk po centri Ivanoviča na stranu a Hazard už vedel, ako nájsť Rémyho. Kompany v sklze nemal nádej loptu dosiahnuť a možno sa aj zľakol vlastného gólu tak radšej do toho naplno nešiel.
     
    43
    Viac teda vpredu určite ukázali hostia, ale do vedenia ide Chelsea. Diega Costu teraz Rémy nateraz nahradil najlepším možným spôsobom a urobil to, čo sa od neho očakáva. Dal gól.
     
    44
    ManC už nemá veľa času na odpoveď v prvom dejstve a momentálne je druhý v tabuľke a má manko už osembodové.
     
    45
    Manchester City dal gól! Chyba Courtoisa po centri Navasa z pravej strany ponúkla šancu pre Sergia Aguera. Krížnou ranou možno mieril vedľa, ale DAVID SILVA ešte stihol tečovať a vyrovnáva!
    David SILVA - 1:1
     
    45+1
    Rozhodca ešte pridá 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Vyrovnaný a opatrný duel v prvom polčase priniesol zopár šancí a hralo sa v ofenzíve viac pred bránou Chelsea. Tá mala len strelu Oscara, kým hostia zahrozili neraz Agüerom či Fernandinhom. V závere polčasu sa však udiali najpodstatnejšie veci a na krásnu akciu Ivanoviča a Hazarda s Rémym ešte stihol po krížnej strele tečom odpovedať Silva. Aj preto je stav nerozhodný a tešíme sa na druhý polčas, ktorý začne o 15 minút.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Opäť sa dnes všetky oči sústreďujú na Stamford Bridge, kde sa výkopom Chelsea začal boj o tri body proti Citizens druhým polčasom.
     
    47
    Oba celky si to najlepšie v prvom dejstve nechávali na koniec a vsietili po jednom góle v rozpätí štyroch minút. Ak by mali gólové hody pokračovať, iste by nikto neprotestoval.
     
    48
    Na lavičke hostí sa začal rozcvičovať Frank Lampard a ak nastúpi, bude to po 15 rokoch prvýkrát, čo na Stamford Bridge zaujme rolu hráča v inom, než drese Chelsea. Predtým sa tak stalo vo farbách West Hamu.
     
    49
    Nevídané je, že začal sa rozcvičovať hosťujúci hráč, ale dostalo sa mu obrovského potlesku. Fanúšikovia rozumne nezabúdajú na to, čo pre tím vykonal.
     
    50
    Manažéri nestriedali ani raz a preto si hráči na lavičke ešte budú musieť na zásah do hry počkať. Hrá sa teda bezo zmien.
     
    51
    Už to bez karty nepôjde, Silva si ju vypýtal za zbytočný faul na Matiča v strede ihriska.
     
    52
    Tímy sa po prestávke rozbiehajú pomalšie, možno sa opäť bude rozhodovať až na konci polčasu a uvedie sa väčšie svetlo do boja o titul.
     
    53
    Willian sa prebíjal dopredu, nebol podľa rozhodcu faulovaný a už v páde ani neprihral presne pre Rémyho. Obrana si tak poradila bez okolkov.
     
    54
    Manchester získal rohový kop, ale je pravdou, že tieto štandadky dnes nie sú smerodajnou pákou v ofenzíve.
     
    55
    Matič hlavou zasiahol loptu a mieril do bočnej siete, čo vystrašilo jeho kolegu v bráne. Ďalší roh sa však nepískal, rozhodcovia nepostrehli jeho teč a teda aj ohrozenie vlastnej svätyne.
     
    56
    Courtois sa musel natiahnuť na hlavčku, ktorú vyslal Fernandinho zo stredu vápna. Výborný center poslal Jesús Navas, belgický gólman radšej vytlačil na roh.
     
    57
    Ten pohodlne odvrátil Terry, no Ramires fauloval a zavinil priamy kop pre hostí.
     
    58
    Opäť viac zahrozili v ofenzívnej činnosti hráči Citizens a majú čo povedať smerom k tejto fáze hry. Navyše získali štandardky, no nie je to blízka vzdialenosť.
     
    59
    Nasledoval preto center, ale tam obrane pomohol okrem iných aj Matič a nedovolil komplikácie pred svojou bránou.
     
    60
    Aj keď hráči ManC ešte ostali pri lopte, vystavili sa podľa rozhodcu ofsajdu a hra sa bude sťahovať niekam pred Harta.
     
    61
    Ten nemal veľa práce po zmene strán, hoci teraz pri ojedinelom odkope netrafil dobre loptu a takmer ponúkol šancu súperovi zadarmo.
     
    62
    Blíži sa posledná polhodina duelu a v nich dali tieto tímy najviac gólov. Kým Chelsea doposiaľ 21 gólov, hostia dokonca 22. Bude sa teda meniť skóre aj v ich vzájomnom súboji?
     
    63
    Milner hlavičkoval v záklone po akcii Navasa po pravej strane, Courtois to však kontroloval a lopta skončila iba na hornej sieti.
     
    64
    Akčnejšiu fázu v druhom polčase zatiaľ je zatiaľ len zbožným prianím, viac opäť smerom dopredu skúšajú hostia.
     
    65
    Rémy fauloval v nepríjemnej vzdialenosti od svojej brány a bude to iste zaujímavá záležitosť. Medzitým má problémy s pravým lýtkom Fernandinho.
     
    66
    Priamy kop hostí sa neujal a nevyzerá to tak, aby sa mali zrazu sypať gólové hody. Opäť čakáme od útočníkov viac, ako ukázali po prestávke.
     
    67
    Čaká sa na príchod legiend Chelsea Lamparda s Drogbom, ale tréneri zatiaľ po zmene nesiahajú.
     
    69
    V strede poľa je k videniu množstvo súbojov a strát lôpt, tempo hry sa akoby zaseklo a čaká sa na chybu jedného či druhého celku. Tá neprišla a preto je stav stále nerozhodný.
     
    70
    Silva faulovaný, ale Matič nebude potrestaný žltou kartou. Rozhodca dokonca dohovára Mourinhovi, zrejme na to, aby jeho hráči dávali pozor na ostré zákroky.
     
    71
    Citizens obliehajú pokutové územie s loptu na kopačkách a už pomaly ale isto musia riskovať a zabrať. Sú to oni, ktorí naháňajú lídra tabuľky a potrebujú ich náskok skresať.
     
    72
    Pravdou ale je, že bez Yayu Tourého v tejto sezóne ešte ani raz nevyhrali a nevyzerá to zatiaľ na tri body ani dnes. Stále nerozohdný stav, posledná dvadsaťminútovka však môže priniesť čokoľvek.
     
    73
    Druhá žltá v zápase, dostal ju za faul na Hazarda Fernando.
     
    74
    Tréneri stále ani raz nestriedali, pri lopte bola Chelsea vďaka priamemu kopu. Ten však súper odvrátil bez problémov a získava ju do svojej moci.
     
    75
    Ivanovič vhadzoval dlhý aut do vápna, kde bolo niekoľko dotykov obrancov s loptou, napokon bez vypracovanej šance.
     
    76
    Je to tu, na ihrisko prichádza legenda Chelsea a svetového futbalu, Frank Lampard. Vymenil Fernanda.
     
    77
    Lampard dal v tejto sezóne za Citizens 5 gólov a znamenalo to 5 bodov pre klub. Nie je potrebné pripomínať, kto vyrovnával v jesennom dueli práve proti Chelsea.
     
    78
    Rémy sa snažil zabehnúť za defenzívu a číhal na loptu do šance, tá však bola príliš dlhá a Hart to využil vybehnutím a vyriešením situácie.
     
    79
    Hra je prerušená pre ošetrovanie Wiliana, na pľaci teda aj sexi Eva Carneiro.

     
    80
    Práve ona signalizovala, že Willian nebude môcť pokračovať v hre a preto namiesto neho prišiel na ihrisko Didier Drogba.
     
    81
    Dve veľké legendy londýnskej Chelsea na pľaci, hoci nie obaja v jednom drese. Chelsea medzitým získala priamy kop, no center ani nedoletel do šestnástky.
     
    82
    Pre ofenzívu domácich v druhom polčase je to slabá vizitka, naozaj máločo predviedli smerom dopredu hráči The Blues. Remíza pritom veľa nerieši a náskok 5 bodov určite nebude dlho dostatočný.
     
    83
    Na ihrisko sa chystá Edin Džeko, vymení po prestávke neviditeľného Agüera.
     
    84
    Džeko hral proti Chelsea už 8x, ale ani raz sa mu nepodarilo skórovať do jej siete. Na to, aby to zmenil má ani nie 10 minút.
     
    85
    Domáci sa bránia, Citizens sú pred ich bránou často a skúšajú ju obliehať. Cez pevnú defenzívu to ide ťažko, no predsa len sa snažia vytvoriť si tlak.
     
    86
    Záver prvého polčasu núkal nádej na parádny priebeh toho druhého, ale fanúšik musel ostať sklamaný. Tímy toho vpredu veľa nepredviedli.
     
    87
    Celý šláger dokonca vôbec nemá tak potrebný náboj, aký by sme čakali. Do konca duelu ostáva len pár minút a domácim zrejme bude stačiť, podľa ostatných chvíľ, remíza.
     
    88
    Dôkazom toho je nasadenie Cahilla, pretože z hry odišiel Rémy.
     
    89
    Milnter nebol v ofsajde a z ľavej strany krížnou ranou nepríjemne mieril medzi žrde, no šlo to tesne vedľa! Veľmi pekne s ním spolupracoval Lampard a mohlo byť rozhodnuté.
     
    90
    Drogba sa na druhej strane prebíjal do šance, z uhla aj vystrelil. Predtým sa pískal ofsajd a preto sa hra presúva opäť na polovicu Chelsea.
     
    90
    Jovetič príde na hraciu plochu, vymenil Silvu.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90+2
    Džeko sa takmer ocitol v šanci, v poslednej chvíli pred bránou odhlavičkoval preč Zouma. Už to vyzeralo na problémy pre The Blues, ale skóre sa nemení.
     
    90+2
    Navas vybojoval rohový kop, Chelsea sa len bráni. Pritom vyhrala všetky svoje domáce duely v tejto sezóny, ale tentoraz to na niečo podobné nevyzerá.
     
    90+2
    Loftus-Cheek sa ešte dostane na pľac, vymenil Oscara.
     
    90+3
    Navas na pravej strane bojoval o čo najlepšiu pozíciu a centre do ohňa, hrozili tam ešte závary. Courtois však posledný pas zvládol a Chelsea bod už udrží.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Prestávka duelu akoby uťala potrebnú šťavu a sily na pokračovanie zaujímavej zápletky. Všetko podstatné sa teda udialo v zápase od 41. do 45. minúty, keď padli dva góly, po jednom na oboch stranách. Tímy sa potom v druhom dejstve sústredili na defenzívu a na to, aby neurobili chybu. Viac sa v ofenzíve snažili Citizens, ale dvakrát Milner a ani Fernando svoje šance na gól nepremenili. Chelsea vpredu zlyhala a v závere už len strážila bod. Ten napokon aj získala a drží si náskok 5 bodov práve pred ManC. Nateraz už len prajem pekný večer, dnes to bude už všetko. (20:21:44)

    Filip Kubaliak

    Góly: 41. Rémy – 45. David Silva

    Karty:   51. Silva (MAC), 73. Fernando (MAC)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, Azpilicueta, Zouma, Terry (K), Matič, Willian (80. Drogba), Ramires, Oscar (90+2. Loftus-Cheek), Hazard, Rémy (88. Cahill).
    Náhradníci: Čech – Aké, Cahill, Christensen, Drogba, Loftus-Cheek, Brown.

    Manchester City: Hart – Sagna, Clichy, Kompany (K), Demichelis, Fernando (77. Lampard), Jesús Navas, Fernandinho, Silva (90. Jovetič), Milner, Agüero (83. Džeko).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Kolarov, Boyata, Lampard, Džeko, Jovetič.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin