Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester United – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke City – QPR 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Bromwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
0:3 (0:2)
Tottenham Hotspur
Sobota 31.01.2015, 16:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    V druhom polčase si hostia poctivo ustrážili vedenie, dokonca svoju výhru potvrdili gólom z penalty v 64. minúte od Kaneovej kopačky. Tottenham teda po presvedčivom výkone zvíťazil 0:3.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (17:53:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Eriksen chcel poľahky v šestnástke uvoľniť Soldada, no cez pozorného obrancu Lescotta sa mu to nepodarilo.
     
    90+3
    Rose odcentroval z ľavej strany ihriska do šestnástky, ale tam loptu bezpečne uchmatol do rúk brankár Foster.
     
    90+2
    Yacob bol v týchto chvíľach škaredo faulovaný hosťujúcim hráčom Lamelom, ktorý za tento počin dostáva žltú kartu.
     
    90+1
    Tak nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Anichebe bol na útočnej polovici faulovaný Paulinhom. O pár sekúnd sa dozvieme nadstavenie.
     
    89
    Soldado presunul na pravú stranu, kde mu bežal Lamela, ale jeho spoluhráč už napokon túto dlhú loptu nedokázal došprintovať.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Kane, prichádza Soldado.
     
    87
    Lopta sa kníše zo strany na stranu, nikto sa veľmi nesnaží o nebezpečnú akciu.
     
    85
    Anichebe poslal z ľavej strany pekný krížny center ku blízkosti pravej žrdi, kde našiel Gardnera, ale ten trafil iba telo brankára Huga Llorisa.
     
    84
    Kohúti už majú zápas bezpečne vo svojej réžii, nikam sa neponáhľajú a snažia sa loptu s istotou držať na svojich kopačkách.
     
    83
    Spoza vápna strieľal Brazílčan Paulinho, ale jeho zakončenie smerovalo kdesi do nebies.
     
    81
    Spoza šestnástky sa ku štandardke postavil strelec dvoch z troch gólov v dnešnom zápase Harry Kane, ale bránu teraz iba prestrelil.
     
    80
    Paulinho bežal s loptou ku pokutovému územiu, no v tom čase proti nemu nebezpečne vyrazil Yacob, ktorý za zákrok dostáva žltú kartu.
     
    77
    Saido Berahino sa znovu nebezpečne natlačil po pravej strane, následne chcel prihrávať ku opačnej žrdi na Anichebeho, ale tento pokus mu zmaril Lloris, ktorý loptu bezpečne uchopil v rukách.
     
    76
    Eriksen dal pekný center do šestnástky z ľavej strany, kde hľadal Chadliho, no úspešnejší bol brániaci hráč WBA.
     
    74
    Veľká možnosť pre West Bromwich! Berahino najprv strieľal z ľavej strany v šestnástke. Túto strelu vyrazil Lloris ku ľavej žrdi, kde bol pripravený Anichebe, ktorý sklzom chcel loptu doraziť do brány, no úmysly mu perfektne zmaril obranca Rose, ktorý bol o niekoľko stotín sekundy rýchlejší a loptu odkopol!
     
    74
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Mason, prichádza Stambouli.
     
    73
    Intenzita hra sa nám poriadne spomalila. Sem-tam vidíme náznak šance, viac od hráčov Tottenhamu, ináč je to pomalé a často bez myšlienky.
     
    72
    Paulinho prihral pred vápno Kaneovi, ale ten sa akosi s loptou zamotal a následne už guľatý predmet nedokázal posunúť ďalej.
     
    70
    Do šance sa dostal v šestnástke Harry Kane, ktorý určite veľmi chce zaznamenať hetrik, no teraz nevyužil možnosť, strieľal len do zhluku hráčov.
     
    68
    Morrison zahrával rohový kop West Bromu, hlavičkoval Anichebe, ale svojím zakončením netrafil priestor brány a navyše to šlo až príliš vysoko.
     
    66
    V tejto chvíli si dovolím tvrdiť, že Tottenham by už mal tento zápas zvládnuť s víťazným koncom a z The Hawthorns brať plný bodový zisk.
    Harry KANE - 0:3
     
    64
    Tottenham dal gól!
    K lopte sa postavil HARRY KANE, ktorý prízemnou strelou ku pravej žrdi zvyšuje na 3:0 a strieľa svoj druhý gól v tomto stretnutí!
     
    63
    Hostia vyrazili do útoku, Eriksen potiahol akciu cez stred ihriska, posunul na pravú stranu rozbehnutému Walkerovi, ktorý prenášal do vnútra šestnástky a priamo trafil ruku Lescottovi, čo znamená pokutový kop!
     
    62
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dembélé, prichádza Chadli.
     
    62
    Anichebe sa s loptou rozbehol po ľavej strane, dostal sa až do oblasti pokutového územia, následne ho tam však odstavil Fazio. Toto však malo byť jednoznačne na penaltu.
     
    61
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Wisdom, prichádza Gardner.
     
    60
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza McManaman, prichádza Ideye.
     
    60
    Hostia to teraz v pokutovom území až príliš prekombinovali, Lamela už mal ideálnu možnosť na zakončenie, no prepásol to.
     
    59
    Lescott sa tlačil po ľavom kraji hracej plochy do zakončenia, no úmysly mu prekazil krajný obranca Tottenhamu Walker.
     
    57
    Anichebe smeroval po nakopnutú loptu pred pokutové územie, ale následne ho vraj čisto odstavil od lopty Vertonghen.
     
    55
    Berahino dokázal šikovne zachytiť loptu na útočnej polovici, ale dopomohol si pri tom nedovoleným zákrok na Rosea. Situáciu posudzoval čiarový rozhodca, na ktorého následne Berahino nahnevane vybehol.
     
    54
    Saido Berahino si vo vápne spracoval loptu, dostal sa mimo nebezpečnej zóny pre Llorisa, no napokon to ešte z otočky skúsil. Brankár Spurs s istotou reagoval rukami proti tomuto zakončeniu.
     
    53
    Lamela centroval od rohovej zástavky smerom na Harryho Kanea, ktorý však napokon nezakončil, pretože sa dopustil zbytočného faulu.
     
    52
    Mason sa zmocnil lopty v strede ihriska, ale nikam sa s ňou veľmi nenáhli. Hostia sa nechcú dopúšťať chýb, ktoré by prípadne výrazne ovplyvnili stav.
     
    50
    Berahino ostal po osobnom súboji s Paulinhom ležať na zemi v bolestiach. Z opakovaného záberu sme videli, že Paulinho nechtiach zasiahol protihráča lakťom do tváre.
     
    49
    Walker sa nikam s centrom nenáhlil, nakoniec našiel voľného Christiana Eriksena na hranici šestnástky, ktorý sa ešte uvoľnil viac na stred a strieľal. Lopta lízla ľavú tyč!
     
    48
    Hostia s loptou na útočnej polovici. Hľadajú nejakú štrbinu v obrannom tvare Albionu, kde by mohli prípadne preniknúť do zakončenia.
     
    46
    Tak čo myslíte? Podarí sa WBA vyrovnať alebo bude defenitívnym víťazom Tottenham?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    V úvodnom dejstve dominovali viac hostia, najmä prvých 20 minút, počas ktorých sa im podarilo streliť dva góly. Presadili sa Eriksen a Kane. Následne až do konca polčasu si vytvárali príležitosti futbalisti West Bromu, no nepodarilo sa im ich premeniť.
    Druhý polčas sa začne približne o 17:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Lamela spracoval loptu v strede hracej plochy pred Paulinha, avšak ten akosi stratil rovnováhu, využili to domáci, ktorí mu ju vzali.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45
    Saido Berahino to ešte skúšal šikovnou strelou spoza pokutového územia, ale mieril vedľa ľavej žrde.
     
    45
    Domáci sa vyskytli v ofsajdovom postavení, a preto bude loptu z hĺbky poľa odkopávať brankár Lloris.
     
    42
    Morrison predviedol dobré bežecké zdatnosti, rozbehol sa cez stred ihriska, narazil si o Anichebeho pred šestnástkou, potom šprintoval za loptou, ale zasiahol ho Rose. Táto situáciu podľa môjho názoru mala skončiť minimálne priamym kopom, ale hlavný rozhodca mlčal.
     
    41
    Eriksen to teraz nebezpečnou prízemnou loptou z hranice šestnástky pred bránu nemyslel zle, nabiehal mu tam Lamela, ale celú situáciu dal do poriadku brankár Foster.
     
    40
    McAuley sa snažil o dlhé vysunutie Morrisona na útočnú polovicu ihriska, ale lopta skončila iba v moci brankára Huga Llorisa.
     
    39
    Brunt vysúval na ľavom kraji šikovným centrom Lescotta, no akékoľvek nádeje zmaril Fazio, ktorý loptu nekompromisne odkopol mimo nebezpečenstva.
     
    38
    Z minima však dokázali domáci vyťažiť takmer maximum! Morrisonov center do vnútra pokutového územia skvelo zbadal Dawson, ktorý hlavičkoval priamo do hornej žrde bránky!
     
    37
    Harry Kane fauloval na obrannej polovici Wisdoma, čo bude znamenať štandardku pre Albion. Nie však z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    36
    Hostia opäť, ako zatiaľ sa im to v tomto zápase darí, rozvíjajú akciu krátkymi prihrávkami a zmenami pozícii na útočnej polovici. Tentokrát však už na to domáci prišli a sebavedomo napadli súpera.
     
    35
    Od rohovej zástavky prišla lopta ku vzdialenejšej žrdi, kde si ju s istotou počkal francúzsky brankár v službách Tottenhamu Hugo Lloris.
     
    34
    Berahino ukázal svoje zdatnosti, keď sa na pravej hranici šestnástky šikovne uvoľnil cez Vertonghena, následne centroval do vápna, kde našiel Anichebeho, ale jeho zakončenie bolo zblokované na rohový kop.
     
    33
    Futbalisti Tottenhamu sa nikam veľmi nenáhlia. Zápas majú zatiaľ vo svojich rukách s dvoj-gólovým vedením, ale videli sme, že aj domáci vedia párkrát kusnúť do súpera.
     
    32
    Hrotový útočník Harry Kane sa v hlavičkovom súboji nepekne zrazil s McAuleym, ale po krátkej lekárskej obhliadke je v poriadku a mal by pokračovať v hre.
     
    30
    Obrovská šanca pre West Bromwich Albion! Domáci predviedli naozaj krásnu kombináciu. Morrison prihrával pred šestnástku Bruntovi, ktorý z prvej dával na ľavú stranu Berahinovi. Ten ešte dostihol loptu pred bránkovou čiarou, dával do malého vápna na kopačku Yacoba, lenže jeho strelu gólman Hugo Lloris ukážkovo reflexívne vyrazil!
     
    29
    Anicheme smeroval do zakončenia, no pár metrov pred vápnom ho fauloval Fazio. Hlavný rozhodca dáva West Bromu možnosť z priameho kopu.
     
    28
    Anichebe si spracoval loptu v stredovom kruhu. Následne predviedol skvelý rýchly beh, keď s loptou prešiel až ku hranici vápna. Tam prihral Morrisonovi, ktorý strieľal a vôbec nie zle! O pár centimetrov prestrelil hornú žrď!
     
    27
    Eriksen si narazil o Lamelu pred vápnom, následne sa však lopty už bezpečne zmocnil Dawson a je tu možnosť na protiútok.
     
    26
    Brunt sa pred pokutovým územím uvoľnil cez Walkera, posunul si loptu na lepšiu ľavačku a strieľal, aj keď z väčšej diaľky. Brankár Lloris priľahol rukami loptu k zemi bezpečne.
     
    25
    Saido Berahino sa pred pokutovým územím šikovne a lišiacky zbavil dvoch protihráčov, následne si chcel naraziť na Anichebeho, ale ten mu už následne loptu nedokázal vrátiť.
     
    24
    Lamela ukázal veľmi zlý spôsob ako sa presadiť individuálne cez protihráča, keď Morrisona vôbec pohybom neoklamal. Navyše ešte priamo narazil do jeho boku.
     
    23
    Hostia teraz nedomysleli kombináciu do úplného konca. Mason mal loptu na kopačke pred šestnástkou, ale na kraj ihriska ju Walkerovi dával len veľmi nepresne. Po niekoľkých sekundách patrí lopta domácim.
     
    22
    Eriksen prihrával zo stredu na pravú krajnú hranicu šestnástky Lamelovi, ktorý sa však nedokázal uvoľniť cez Lescotta. Obranca West Bromu bezpečne odhlavičkoval.
     
    21
    Hostia si loptu pokojne prihrávajú medzi sebou v strede poľa, menia navzájom pozície a pokúsia sa o ofenzívny pokus.
     
    20
    Lamela posunul do pohybu Paulinhovi pred vápno, ale brazílsky stredopoliar následne stroskotal na stopérovi Dawsonovi.
     
    19
    Dembélé získal čistou precíznou hrou v strede ihriska loptu, následne sa uvoľnil a môže ďalej posúvať na svojich spoluhráčov.
     
    18
    Wisdom nepresne prihrával na McNamana, lopty sa však dotkol ešte Eriksen, ktorý ju usmernil za krajnú čiaru. Aut teda pre Albion.
     
    17
    Domáci získali loptu v strede poľa, pretože sa Spurs dopustili nedovoleného zákroku. WBA však iba pokojne odohralo ponúknutú loptu.
    Harry KANE - 0:2
     
    15
    Tottenham dal gól!
    Tak toto je naozaj vydarený úvod pre kohútov! Lamela posunul v strede poľa Dembélému, ktorý pár metrov šiel sám, potom však na hranicu šestnástky vysunul HARRYHO KANEA, ten si posunul loptu na pravačku a krásnou strelou ku ľavej žrdi zvyšuje na 0:2!
     
    14
    Futbalisti WBA iba z obrannej polovice ihriska odstrelil loptu ku Faziovi, ktorý sa následne zbavil Anichebeho a rozvíja akciu Spurs
     
    13
    Lamela poľahky ťukol do behu na pravý kraj Walkerovi, ale obranca Tottenhamu takýto pokus nečakal, preto sa lopty bezpečne zmocnili domáci.
     
    12
    McManaman sa na pravej strane zbavil Paulinha a chcel odcentrovať smerom do šestnástky, no úmysly mu prekazil obranca Rose.
     
    11
    Mason nakopával na pravú stranu rozbehnutému Walkerovi, ale toho zastavil dôrazný obranca Albionu Lescott.
     
    10
    Anichebe si v okolí hornej hranici šestnástky spracoval prihrávku od Morrisona a okamžite vystrelil okolo Vertonghena, no belgický obranca zblokoval strelu a následne už Lloris bezpečne zasiahol rukami.
     
    9
    V rýchlom protiútoku sa snažil prekvapiť krajný stredopoliar Brunt, avšak jeho nasmerovaná lopta do vápna bola pre obranu hostí malinou.
     
    9
    Dembélé vysúval nakrátko Kanea cez stred ihriska, no ďaleko sa hrotový útočník Albionu nedostal.
     
    8
    Eriksen bol opäť mierne aktívny, posielal z pravej strany vzdušnú loptu do pokutového územia, no defenzíva domácich si s týmto náznakom poradila bez problémov.
    Christian ERIKSEN - 0:1
     
    6
    Tottenham dal gól!
    Spurs získavajú vedenie hneď v úvode dnešného stretnutia! K lopte postavenej nejaké dva metre za šestnástkou sa postavil kanonier CHRISTIAN ERIKSEN, ktorý pravačkou dokonale zrotoval loptu ponad múr k ľavej žrdi!
     
    6
    Dembélé si spracoval prihrávku pred pokutovým územím, uvoľnil sa cez protihráča a strieľal, ale mieril vysoko nad. Bol však faulovaný, a to znamená voľný kop.
     
    5
    Opäť uvidíme odkop od brány brankára Fostera. Lopta dorazila do stredu hracej plochy.
     
    4
    Dawson dával dlhú loptu na pravú stranu, kde hľadal McManamana, no tento pas bol nepresný, guľatý predmet skončil za postrannou čiarou.
     
    3
    Stretnutie sa začalo pokojne, útokom to skúšali kohúti, ale lopta skončila iba zblokovaná, následne odkopával od brány brankár Foster
     
    2
    Loptu už majú v moci futbalisti WBA, dostali sa na útočnú polovicu, ale potom Lescott prihrával nepresne po ľavej strane na Brunta.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa postavila dvojica hráčov Tottenhamu Hotspur. Hosťujúci futbalisti začínajú svoju akciu krátkymi prihrávkami z hĺbky poľa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči vychádzajú z útrob štadióna na trávnik. Domáci futbalisti budú hrať v bielo-modrej kombinácii, hostia sa predstavia v žltých dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: Foster – Wisdom, McAuley, Dawson, Lescott – McManaman, Yacob, Morrison, Brunt ("C") – Berahino, Anichebe
    Náhradníci: Rose – Baird, Brown, Dorrans, Gardner, Pocognoli, Sessegnon

    Tottenham Hotspur: Lloris ("C") – Walker, Fazio, Vertonghen, Rose – Dembélé, Mason – Lamela, Paulinho, Eriksen – Kane
    Náhradníci: Vorm – Davies, Dier, Chadli, Soldado, Stambouli, Townsend

    Rozhodca: Friend – Long, Hatzidakis.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní zápasu 23. kola Premier League medzi West Bromwich Albionom a Tottenhamom Hotspur. Stretnutie sa začne o 16:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    West Bromwich Albion
    Domáci futbalisti sú na tom tabuľkovo momentálne veľmi zle. Nachádzajú sa na 14. mieste so ziskom 22 bodov. Z počtu 22 zápasov dokázali vyhrať päť, v siedmych prípadoch remízovali a ostatných 10 zápasov prehrali. Aktuálna forma WBA tiež nie je veľmi oslnivá. Z piatich zápasov sa West Bromu podarilo vyhrať len jeden. Naposledy Albion remízoval na ihrisku Evertonu 0:0. Najlepším strelcom domácich je momentálne Angličan pôvodom z Burundi Saido Berahino, ktorý sa v priebehu tejto sezóny presadil 9-krát.

    Tottenham Hotspur
    "Kohúti" sú na tom tabuľkovo výrazne lepšie. Momentálne im patrí chválitebná 6. priečka so ziskom 37 bodov. Z rovnakého počtu odohraných zápasov (22) dokázali Spurs vyhrať 11, remízovať 4 razy a prehrať sedemkrát. Forma tímu z hlavného mesta Spojeného kráľovstva je aktuálne vcelku dobrá. V posledných piatich zápasoch sa hosťom darilo nasledovne: výhra, remíza, výhra, prehra, výhra. Práve v poslednom zápase Tottenham zdolal doma Sunderland tesne 2:1. Najlepším strelcom hostí je aktuálne Dán Christian Eriksen, ktorý zatiaľ skóroval 9 ráz.

    V tejto sezóne už oba tímy na seba narazili. Stalo sa tak 21. septembra 2014, keď Tottenham doma podľahol WBA 0:1.

    Dnes majú "kohúti" šancu na reparát. Podarí sa im to na The Hawthorns alebo budú úspešní domáci?

    Viac už v našom on-line prenose na webe Onlajny.eu. Želám Vám príjemné sledovanie a pekný futbalový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 6. Eriksen, 15. Kane, 64. Kane (pen.)

    Karty:   55. Berahino (WBA), 80. Yacob (WBA) – 90+2. Lamela (TOT)


    West Bromwich Albion: Foster – Wisdom, McAuley, Dawson, Lescott – McManaman, Yacob, Morrison, Brunt ("C") – Berahino, Anichebe
    Náhradníci: Rose – Baird, Brown, Dorrans, Gardner, Pocognoli, Sessegnon

    Tottenham Hotspur: Lloris ("C") – Walker, Fazio, Vertonghen, Rose – Dembélé, Mason – Lamela, Paulinho, Eriksen – Kane
    Náhradníci: Vorm – Davies, Dier, Chadli, Soldado, Stambouli, Townsend

    Rozhodca: Friend – Long, Hatzidakis