Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester United – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke City – QPR 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Bromwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
3:1 (3:0)
Leicester City
Sobota 31.01.2015, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United na štadióne Old Trafford potvrdil rolu favorita. Konto Leicestru zaťažil tri krát, pričom De Gea lovil loptu zo siete len raz, a tak sa zverenci Luisa van Gaala môžu tešiť z trobodového zápisu.

    Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok víkendu. (17:52:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Paddy McNair zastavil snahu Ritchieho De Laeta podniknúť ofenzívny výlet odkopnutím lopty do autu.
     
    90+2
    Hrá sa síce na polovici domácich, no loptu držia vo svojej moci práve futbalisti Manchestru, ktorých už o dnešné tri body nemôže nič pripraviť.
     
    90+1
    Januzaj si veľmi umne počkaj na Wilsona, ktorému následne adresoval loptu do pokutového územia. Mladučký útočník United však doplatil na horší prvý dotyk, kvôli ktorému sa nedostal do šance.
     
    90
    K druhému dejstvu boli pridané tri minúty.
     
    90
    Mata s Di Mariom sa snažili ešte niečo vymyslieť v ofenzíve. Ich spolupráca nemala vôbec zlé parametre, no napokon jej chýbalo trošku presnosti.
     
    89
    Angel Di Maria sa baví futbalom a svojimi finesami baví i priaznivcov Manchestru United.
     
    88
    Januzaj prihral do stredu pokutového územia loptu Matovi, na ktorom však bol nalepený jeden z hráčov Leicestru City a ten španielskeho technika od guľatého nezmysla odstavil čistým spôsobom.
     
    87
    Pred Davida De Geu priletel ostrý center, ktorý však dokázala stopérska dvojica Rojo-Jones zlikvidovať. Hm, Leicester je ako pokropený živou vodou.
     
    85
    Angel Di Maria mohol svoj fantastický výkon korunovať gólom! Za obranou Leicestru city si famózne spracoval krásny pas Rooneyho, no loptu ľavačkou napálil len vysoko, vysoko nad!
     
    84
    Mark Albringhton sa neoprel do lopty pravačkou vôbec zle. Domáci na čele s De Geom si mohli vydýchnuť, lopta minula brvno svätyne diablov.

     
    83
    Hostia určite zacítili šancu ešte niečo so zápasom urobiť. Futbalisti United im však loptu nechcú vôbec požičať a držia ju vo svojej moci.
     
    81
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Radamel Falcao, prichádza James Wilson.
    Marcin WASILEWSKI - 3:1
     
    80
    Leicester City dáva gól! Tak, Leicester sa dokázal presadiť zo svojej vôbec prvej vážnejšej príležitosti. Albringhton sa uvoľnil na pravom okraji pokutového územia a svoj center pravačkou posadil na zadnej žrdi presne na hlavu MARCINA WASILEWSKIHO. Na jeho hlavičkové zakončenie si síce De Gea ešte dokázal siahnuť, no lopte v ceste do siete zabrániť nedokázal!
     
    78
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Antonio Valencia, prichádza Juan Mata.
     
    77
    Falcao pekne pripravil loptu pre Di Mariu, ktorý sa oprel do lopty za hranicou pokutového územia, no s jeho strelou Schwarzer nemal žiadnu prácu.
     
    76
    Futbalisti hosťujúceho celku dnes ešte nevystrelili na bránu Davida De Geu. Aj to svedčí o tom, v akých intenciách sa odvíja tento duel.
     
    75
    Po skvelej práci a príkladnom bojovaní Radamela Falcaa sa trošku sebecky zachoval Januzaj. Tomu sa na prihrávku núkal rozbehnutý Di Maria, no miesto prihrávky sa ľavý krídelník United rozhodol pre kľučku, ktorá úspešná nebola.
     
    73
    De Laet odmietol Januzajove pozvanie na tanec s loptou. Belgičan si na obrancu Leicestru neprišiel, no získal aspoň rohový kop.
     
    72
    Tak, McNair sa napokon zaradil na kraj obrannej formácie, Valencia na pravé krídlo a Angel di Maria bude spoločne s Falcaom operovať na hrote.
     
    70
    Naskočením McNaira do zápasového diania diabli pravdepodobne prejdú na divákmi tak zatracované rozostavenie 3-5-2.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Robin van Persie, prichádza Paddy McNair.
     
    68
    Phil Jones dal menšiu škvrnku svojmu doteraz bezchybnému výkonu. Talentovaný stopér podcenil bežecký súboj s Nugentom, ktorému doslova daroval loptu. Na okraj šestnástky vybehol aj De Gea. Toho si chcel striedajúci útočník Leicestru obhodiť, no na španielskeho gólmana nevyzrel!
     
    66
    Blindova kolmica dovnútra pokutového územia bola až príliš razantná. Falcao sa po nej síce k lopte dostal, no nedokázal ju spracovať.
     
    65
    De Gea svojou prihrávkou dostal Blinda do úzkych, no štítový záložník z Holandska si dokázal poradiť aj v obkolesení trojice protihráčov.
     
    64
    Rooney sa dnes nenachádza práve v najlepšom rozpoložení. Možno jeho výkon ovplyvnil aj post, na ktorom kapitán United nastúpil, no tak či tak je to z jeho strany veľmi slabé, čo sa potvrdilo aj pri neúspešnom pokuse naraziť loptu Di Mariovi.
     
    63
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ulloa, prichádza Albrighton.
     
    62
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Kramarič, prichádza Nugent.

     
    60
    Di Mariov center defenzíva hostí odvrátila len na hranicu pokutového územia, kde operoval Rooney. Anglický strelec nestrieľal z voleja, pekne si to pripravil na pravačku, no jeho pokus si aj tak nenašiel cestu až k bráne hostí.
     
    59
    Stále sa hrá takmer väčšinu času len na jednu bránu. Ofenzívne pokusy Leicestru prichádzajú skutočne ojedinele.
     
    58
    Januzaj si z ľavého krídla zbehol do centrálnej pozície a spoza hranice šestnástkového oblúka vyskúšal strelecké šťastie. Jeho strela ľavačkou sa poriadne krútila a napokon sa vykrútila mimo troch žrdí Schwarzerovej svätyne.
     
    57
    Domáci futbalisti nepúšťajú svojich protivníkov vôbec k lopte. Zatiaľ ich však kombinácia prebieha len v priestoroch, ktoré nie sú pre bránu Leicestru nebezpečné.
     
    55
    King dokázal zastaviť, no len za pomoci nedovoleného zákroku. Loptu tak bude mať v moci Manchester United.
     
    54
    Rooney zabudnutý na pravej strane centroval do pokutového územia, no našiel len rukavice pripraveného veterána v bráne Leicestru City.
     
    53
    Phil Jones hrá výborný zápas a dnes si po defenzívnom zákroku už niekoľkokrát vyslúžil ovácie na otvorenej scéne.
     
    52
    Kramarič sa dostal na hranici pokutového územia do zakončenia. V komplikovanej pozícii však bol rád, že loptu vôbec zasiahol a tak je pochopiteľné, že jeho pokus mieril len na tribúnu.

     
    50
    Januzaj nakopol svoj motor, zbavil sa De Laeta a veľa nechýbalo k tomu, aby sa jeho prihrávka stala gólovou. Pred nabiehajúcim Falcaom však na poslednú chvíľu stačil loptu skryť do svojho náručia Schwarzer.
     
    49
    Drinkwater ešte stihol dobehnúť loptu po prihrávke Dannyho Simpsna, no jeho center len preletel stredom pokutového územia, kde sa hostia nenachádzali.
     
    48
    Januzaj na seba naviazal dvojicu protihráčov, čím uvoľnil priestor pre Luka Shawa. K tomu sa následne snažil dostať loptu šikovným oblúčikom, ktorému však chýbala lepšia výška.
     
    47
    S dlhým nákopom na hrot mali prácu domáci stopéri. Phil Jones však celú situáciu vyriešil s veľkým prehľadom a loptu hlavičkou posunul De Geovi.
     
    46
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Vardy, prichádza Esteban Cambiasso.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Už po prvom polčase je zrejme vymaľované. United sa síce dlhšie dostával do tempa, no po góle van Persieho prevzal nad stretnutím jasnú nadvládu a do polčasu poistil náskok domácich Falcao a vlastencom stopér Morgan.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V samom závere nadstaveného času sa Leicester takmer dostal do obrovskej šance. Defenzíva United však zásluhou obranného zákroku na poslednú chvíľu odolala.
     
    45
    K prvému polčasu sa nadstavuje jediná minúta.
    Wes MORGAN - 3:0
     
    44
    Manchester United dal gól!
    Na trénerskom tíme United badať široké úsmevy. A niet divu, keď červení diabli pred koncom prvého dejstva vedú už rozdielom triedy. Blind predlžoval Rooneyho center na Marcosa Roja. Ten sa síce k hlavičke nedostal, no všetku robotu zaňho spravil stopér Leicestru WES MORGAN, ktorý loptu poslal hlavičkou do vlastnej siete!
     
    43
    Mladík Januzaj na ľavom krídle ukázal svoje individuálne majstrovstvo. Pekne sa pohral ako s Vardym, tak aj Simpsonom a získal pre svojich rohový kop.
     
    42
    Tribúny v Divadle snov vyzývali Rooneyho k strele spoza šestnástky. Kapitán United však ešte hľadal centrom Adnana Januzaja. Ten bol pokrytý.
     
    40
    Valenciovi stretnutie evidentne chutí, čo dokázal aj získaním loptu pri napádaní. Podľa Martina Atkinsona si však pomáhal rukami.
     
    39
    di Maria sa pohral s nervami všetkých fanúšikov odetých v červenom. Svojou prihrávkou takmer vysunul Schluppa, no toho do šance nepustil pozične výborne hrajúci Valencia.
     
    38
    Zaujímavosťou dnešného duelu je fakt, že okrem už spomenutého Dannyho Simpsona sú bývalými hráčmi United aj Drinkwater a Ritchie de Laet.
     
    37
    Rozvláčna kombinácia domácich sa nakoniec skončila neúspechom na pravej strane ihriska, kde na Valenciovi vybojoval autové vhadzovanie De Laet.

     
    35
    Futbalisti Leicestru pôsobia bezradným dojmom, akoby vôbec nevedeli, čo majú momentálne hrať. David De Gea je bez akejkoľvek práce, pokojne by si mohol pri svojej bránke prečítať anglickú tlač.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Drinkwater (Leicester City).
     
    34
    Na Old Trafford, kde sa dnes spomína na obete mníchovskej leteckej tragédie, je za súčasného stavu, pochopiteľne, výborná nálada.
    Radamel FALCAO - 2:0
     
    32
    Manchester United dal gól!
    Tak, do streleckej listiny sa už zapísal aj druhý člen útočného dvojzáprahu Manchestru United. Robin van Persie výborne podržal loptu, posunul ju do otvorenej obrany našprintovanému di Mariovi, s ktorého strelou si ešte Schwarzer síce dokázal poradiť, no na následnu dorážku RADAMELA FALCAA už nemal žiaden nárok. Kolumbijský zakončovateľ preukázal opäť svoju obrovskú bojovnosť, keď do odrazenej lopty vletel svojou nohou hlava-nehlava.
     
    30
    United sa už hodnú chvíľu drží na polovici svojho súpera, no zatiaľ jeho hráči kombinujú len v priestoroch, z ktorých môžu Schwarzera ťažko nejako ohroziť.
     
    28
    Diablom sa tak podarilo využiť vôbec prvú šancu z kategórie vyložených. Leicester za aktuálneho stavu musí začať viac útočiť, no nemožno očakávať, že sa teraz herný prejav obidvoch celkov nejako zmení.
    Robin van Persie - 1:0
     
    27
    Manchester United dal gól!
    Daley Blind fantasticky zapracoval pri napádaní, následne skvelým oblúčikom poslal loptu za chrbát obrancov Leicestru City na ROBINA VAN PERSIEHO, ktorý sa v podobných situáciách nezvykne často mýliť. Holandský bombardér v sklze zasiahol loptu a upratal ju k pravej žrdi bezmocného Marka Schwarzera!
     
    25
    Marcos Rojo to neskúšal vôbec zle. Stopér z Argentíny sa snažil vysunúť do nájazdu Robina van Persieho, no defenzíva Leicestru na poslednú chvíľu zapracovala výborne.
     
    24
    di Mariovi sa podarilo výborne zrýchliť hru a otvoriť priestor na ľavom krídle Shawovi. Ten prihrávkou po zemi našiel v šestnástke Robina van Persieho, no tomu na jeho silnejšiu ľavačku lopta vôbec nesadla.
     
    22
    Rooney predviedol na vlastnej polovici katastrofálnu späťnú prihrávku, ktorou dal šancu zakončiť Schluppovi. Toho si však do poslednej chvíle držal Valencia a donútil ho len k veľmi nepresnej streľbe ľavačkou.
     
    21
    Zatiaľ čo Phil Jones pri postrannej čiare rieši problém s kopačkou, pokračujú jeho spoluhráči v kombinácii na vlastnej polovici.
     
    20
    Januzal centroval loptu do malého vápna, kde sa nachádzalo niekoľko nabiehajúcich hráčov v červenom, no k lopte sa ako prvý dostal stopér Wasilevski a ten loptu odpratal do bezpečia.

     
    18
    Adnan Januzaj sa až príliš vehementne snažil dostať k centru Antonia Valenciu a pri snahe hlavičkovať doslova zrámoval práve Simpsna.
     
    17
    di Maria poslal Shawovi loptu viac dopredu, než by anglický tínedžer potreboval, a tak krídelná akcia United stroskotala na ich bývalom hráčovi Dannym Simpsnovi.
     
    16
    Manchester sa z útočnej polovici krátkymi prihrávkami dostal až do vlastného pokutového územia, kde drží loptu v moci David de Gea.
     
    15
    Tentoraz adresoval loptu pred Schwarzera di Maria, no defenzíva Leicestru pri tejto situácii stála na pevných nohách.
     
    14
    Valencia sa z pravej strany rozbehol smerom k pokutovému územiu. Po narážačke s Rooneym však bol jeho prienik zastavený len za cenu faulu a podobného priameho kopu, aký mali domáci k dispozícii pred niekoľkými desiatkami sekúnd.
     
    13
    Práve Falcao si následne naskakoval na center Wayna Rooneyho, no vzrušenie z neprehľadnej situácie v pokutovom území hostí bolo zbytočné – pískal sa ofsajd.
     
    12
    Falcao si zbehol zo svojej tradičnej hrotovej pozície po loptu hlbšie do stredu poľa, kde si vypýtal faul a priamy kop v prospech United.
     
    11
    Valencia nemal na zadnej žrdi vo vlastnom pokutovom území prehľad o tom, kto číha na center z pravého krídla, a tak loptu radšej odvrátil na rohový kop Leicestru.
     
    10
    Prvá desať minútovka stretnutia toho príliš veľa zaujímavého nepriniesla. Čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    8
    Luke Shaw sa dostal v krídelnom priestore k centru, ktorý sa však stal len jednoduchou korisťou skúsenosťami ošľahaného brankára Schwarzera.
     
    7
    Januzal sa nechal predskočiť protihráčom a veľmi ľahko prišiel o loptu. Našťastie pre belgického mladíka, bol pripravený jeho zaváhanie napraviť Marcos Rojo.

     
    5
    Valencia sa snažil loptu posunúť na rozbehnutého di Mariu, no prihrávka ekvádorského záložníka, ktorý je v poslednej dobe Van Gaalom čoraz viac využívaný na pravom kraji obrany, bola príliš čitateľná a De Laet nemal problém, zastaviť ju.
     
    4
    Phil Jones vyviezol loptu na útočnú polovicu, kde bol jeho pokus o narážačku s van Persiem zmarený nedovoleným zákrokom na holandského útočníka. Domáci ostanú na lopte.
     
    3
    Ďalšia akcia diablov začína u stopérskej dvojice, ktorá pred sebou tlačí poriadny obranný val. Leicester bráni na vlastnej polovici takmer so všetkými hráčmi.
     
    2
    Práve Angel di Maria poslal za defenzívu Leicestru City pekný oblúčik na Radamela Falcaa, ktorý sa však nechal chytiť do ofsajdovej pasce.
     
    1
    Stretnutie výkopom otvoril Di Maria s Robinom van Persiem, teda dvojica, od ktorej priaznivci Manchestru United veľmi veľa očakávajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Shaw – Blind, Januzaj, Di Maria, Rooney – van Persie, Falcao.
    Náhradníci: Valdes – McNair, Smalling, Fellaini, Herrera, Mata, Wilson.

    Leicester City: Schwarzer – Simpson, Wasilewski, Morgan, De Laet – Schlupp, King, Drinkwater, Vardy – Ulloa, Kramarič.
    Náhradníci: Hamer – Konchesky, Upson, Cambiasso, Hammond, Albrighton, Nugent.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Lennard – Harrington..


     
    Jeden zo zápasov 23. kola anglickej Premier league sa odohrá aj na bájnom Old Trafforde, kde sa Manchester bude snažiť Leicestru City vrátiť šokujúcu prehru z prvého vzájomného zápasu, ktorý sa odohral ešte v minulom kalendárnom roku.

    Červení diabli sa síce nachádzajú na štvrtej priečke ligovej tabuľky, čo je oproti minulej sezóne podstatné zlepšenie, no nedá sa povedať, že by fanúšikovia z červenej časti Manchestru práve žiarili spokojnosťou. Zverenci holandského stratéga Luisa Van Gaala totiž nepredvádzajú práve okulahodiaci futbal. Dôvere vo filozofiu skúseného trénerského matadora a v jeho, podľa mnohých neefektívne, rozostavenie 3-5-2 nepridal ani minulo týždňový súboj FA Cupu, v rámci ktorého sa United predstavili na pôde Cambridge United, a síce, tímu pôsobiaceho v štvrtej najvyššej anglickej súťaži. Diabli sa však na útulnom štadióne v univerzitnom meste vôbec nedokázali presadiť a rovnakého súpera budú musieť po remíze 0:0 privítať v neplánovanej odvete na domácej pôde. Posledné ligové kolo Manchestru vyšlo. Na pôde QPR zvíťazil po góloch Fellainiho a Wilsona pomerom 2:0.

    Leicester City sa ako nováčik medzi anglickou elitou aktuálne nachádza na samom chvoste ligového pelotónu. Pri zisku 17 bodov strácajú hostia na pásmo bezpečných vôd zaručujúce udržanie v spoločnosti najlepších tímov na ostrovoch tri body, čo rozhodne nie je neriešiteľná situácia. V posledných piatich ligových stretnutiach akoby si Leicester City spomenul na to, že v prvej polovici sezóny dokázal doma po excelentnom obrate zdolať práve Manchester United 5:3 a na konto si pripísal dve víťazstva najtesnejším rozdielom – 1:0.

    Papierový favorit stretnutia je jednoznačný. Diabli si už zaváhanie dovoliť nemôžu a potrebujú sa revanšovať svojim fanúšikom. V našom online prenose sa dozviete, nakoľko budú pri plnení tejto úlohy úspešní.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 27. Robin van Persie, 32. Radamel Falcao, 44. Wes Morgan (vla.) – 80. Marcin Wasilewski

    Karty:   34. Drinkwater (LEC)


    Manchester United: De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Shaw – Blind, Januzaj, Di Maria, Rooney – van Persie, Falcao.
    Náhradníci: Valdes – McNair, Smalling, Fellaini, Herrera, Mata, Wilson.

    Leicester City: Schwarzer – Simpson, Wasilewski, Morgan, De Laet – Schlupp, King, Drinkwater, Vardy – Ulloa, Kramarič.
    Náhradníci: Hamer – Konchesky, Upson, Cambiasso, Hammond, Albrighton, Nugent.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Lennard – Harrington.