Hull City – Newcastle 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 2:0 (kon.)
Manchester United – Leicester 3:1 (kon.) | Stoke City – QPR 3:1 (kon.) | Sunderland – Burnley 2:0 (kon.)
West Bromwich – Tottenham 0:3 (kon.) | Chelsea – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Hull City AFC
0:3 (0:1)
Newcastle United
Sobota 31.01.2015, 13:45 • Kingston Communications Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 23. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom zápase si sily zmerajú Hull City AFC a Newcastle United.

    Hull City AFC

    Dnešný domáci tím sa po nepresvedčivých výkonoch z tejto sezóny ocitol takmer na chvoste tabuľky. S 19timi bodmi mu momentálne patrí 18. miesto v tabuľke, čo by v tomto momente znamenalo zostup do nižšej súťaže. Horšie sú na tom už iba QPR, ktoré má rovnaký počet bodov, no horšie skóre a Leicester City, ktorý má na svojom konte 17 bodov. Pre Hull City však ešte nič nieje stratené, pretože v tejto časti tabuľky sú bodové rozdiely medzi tímami minimálne. Na 17. Burnley napríklad stráca jediný bod, rovnako ako aj na Sunderland. Na Aston Villu a WBA sú to dva body. V posledných piatich zápasoch sa hráčom konečne podarilo vyhrať, Hull City si na to muselo počkať dlhých 10 kôl. Všetky tri body si tím odniesol zo zápasov proti Sunderlandu a trošku prekvapivo Evertonu. Naopak, ostatné tri zápasy sa skončili prehrou "Tigrov", keď hráči postupne nestačili na Leicester City, West Bromwich a West Ham. Dnešný domáci tím však trápi rozsiahla maródka, pre rôzne zdravotné problémy zrejme nenastúpia Lenihan, Robertson, Jelavić, Hernández, Chester, Rosenior ani Snodgrass.

    Newcastle United

    Newcastle ja na tom podstatne lepšie ako jeho dnešný súper, s 27 bodmi mu momentálne patrí 11. miesto v tabuľke. Na 10. Stoke City stráca dva body, na Swansea sú to už 3 body. Naopak, na chrbát mu dýcha dvojica Everton a Crystal Palace so štvorbodovým mankom. Ani Newcastlu sa v posledných piatich kolách príliš nedarilo, z posledných piatich zápasov hráči dokázali zvíťaziť iba raz, konkrétne to bolo v domácom stretnutí proti Evertonu. Jeden bod si ešte pripísali za domácu remízu s Burnley, no potom prišli tri prehry proti Manchesteru United, Chelsea a Southamptonu. Dnes teda majú hráči šancu na reparát, body by potrebovali ako soľ, súpera trápia zranenia, čo sa hostia určite budú snažiť využiť. No aj Newcastle trápia zranenia, no nenastúpiť by mala len trojica hráčov. Konkrétne by sa malo jednať o Aaronsa, Obertana a Taylora.
     
    História vzájomných zápasov:

    Newcastle 2-2 Hull City
    Hull City 1-4 Newcastle
    Newcastle 2-3 Hull City
    Hull City 1-1 Newcastle
    Newcastle 0-1 Hull City
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: McGregor – Robertson, Davies, Dawson, Ahmed El Mohamady – Meyler, Huddlestone, Livermore, Ramírez – Jelavić, Hernández
    Náhradníci: Harper – Bruce, Brady, McShane, Ince, Aluko, Quinn

    Newcastle United: Krul – Haïdara, Williamson, Coloccini, Janmaat – Colback, Anita – Sammy Ameobi, Sissoko, Cabella – Ayoze Pérez
    Náhradníci: Alnwick – Santon, Cissé, Gouffran, Obertan, Rivière, Abeid

    Rozhodca: Dowd – Cann, Salisbury.

     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím dnes nastúpi v tradičných oranžovo-čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v sivom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Newcastlu, tí to na začiatok skúšali dlhou nakopávanou loptou, tá však skončila iba v rukaviciach McGregora.
     
    2
    Do prvej útočnej akcie tak vyštartovali domáci hráči, individuálne sa až k rohu šestnástky dostal Robertson, ktorý vypálil z ťažšieho uhla, takže Krul si s jeho pokusom hravo poradil.
     
    3
    A znova Robertson, tentoraz sa mu podarilo loptu dostať pred hranicu pokutového územia, tam však už jeho spoluhráči loptu stratili.
     
    4
    Livermore sa pokúšal o vysunutie útočnej dvojice za obranné línie súpera oblúčikom, silu prihrávky ale neodhadol, loptu si tak postrážil Krul.
     
    5
    Individuálnou akciou sa nám na opačnej strane prezentoval Sissoko, ktorý si pekne obhodil obrancu súpera, vyrobil si dobrú streleckú pozíciu, no bránu napokon netrafil.
     
    6
    Domáci tím to opäť skúšal cez Robertsona, toho si tentokrát postrážila dvojica obrancov, ktorá mu nedovolila prejsť do nebezpečnejšej vzdialenosti od brány.
     
    7
    V útoku tentoraz dobre zahral Meyler, ktorý si od Ameobiho vypýtal faul a získal tak priamy kop zo sľubnej pozície.
     
    8
    Prudký center k vzdialenejšej žrdi našiel hlavu Dawsona, ten ale loptu hlavou usmernil tesne vedľa pravej tyči.
     
    9
    Na pravom krídle perfektne zapracoval Ramírez, keď z takmer stratenej situácie perfektne pätičkou našiel spoluhráča, ten to už ale prekombinoval, zbytočne prihrával do miest, kde sa nenachádzal ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    10
    Ďalší center do šestnástky posielal Ramírez, táto vzdušná prihrávka však našla iba obrancu Newcastlu.
     
    11
    Po dlhšej dobe zaútočili hostia, tých ale obrana Hull City zatiaľ drží ďaleko od brány. V prvej desaťminútovke tak mali jasne navrch domáci hráči.
     
    12
    Hostia to ešte skúšali, no hráči akoby sa nevedeli nájsť, ich prihrávkam chýba presnosť. Postupne sa k lopte opäť dostali oranžovo-čierni.
     
    13
    Hernández sa z vlastnej polovice snažil vysunúť Livermore, domáci útočník si však nedal pozor a ocitol sa v tesnom ofsajde.
     
    14
    Coloccini teraz trošku narobil starosti svojmu gólmanovi, keď mu prihral malú domov do ťažkej pozície, Krul to napokon zvládol a aj s podporou spoluhráčov odohral loptu do bezpečia.
     
    15
    Robertson posielal pred bránu strieľanú prihrávku, ktorú ale včas zastavil jeden z obrancov Newcastlu. V doterajšom priebehu sme tak videli viac z obrannej hry oboch tímov, než z tej útočnej.
     
    16
    Sammy Ameobi sa ocitol v ťažkej situácii, no vyriešil to výborne, vypýtal si faul, po ktorom Newcastle zahrával priamy kop. Ten ale zostal nevyužitý, pretože jeden z hráčov vyslal tak chabú strelu smerom na bránu, že o jej ohrození sa nemôžeme ani len baviť.
     
    18
    Gól sme však mohli vidieť na opačnej strane! Po centri z takmer rohovej zástavky pred bránou zakončoval Davies, Krul však výborne zasiahol, na bránkovej čiare mu ešte pomohol Coloccini a aj s jeho pomocou loptu napokon zachytil.
     
    19
    Hostia mali navyše veľké šťastie, pretože pred bránou sa o dorážku pokúšal Jelavić, no v rozhodujúcom momente loptu netrafil.
     
    20
    Na opačnej strane Newcastle vybojoval vôbec prvý rohový kop v zápase, no hráčom sa ho nepodarilo využiť, nakoľko zakončenie hlavou letelo vysoko nad bránu.
     
    21
    Tempo sa konečne začína zvyšovať, Jelavić sa takmer znova natlačil až do šestnástky súpera, ten ale zahral dobre a k lopte ho nepustil.
     
    22
    Hráči Newcastlu si loptu vymieňali na súperovej polovici, bolo to ale ďaleko od brány, takže o strele na bránu nebolo možné ani len uvažovať.
     
    23
    Cabella vybojoval loptu v strednej časti ihriska, pretlačil sa cez brániaceho hráča, no krídle našiel Janmaata, ten si však loptu hodil až príliš dopredu a tá mu ušla až za čiaru.
     
    24
    El Mohamady posielal z pravej strany prudký center pred bránu, tam mu však chýbali spoluhráči, loptu dlhým odkopom poslal do bezpečia jeden z obrancov.
     
    25
    Meyler v strednej časti ihriska uštedril Cabellovi nepríjemného šľapáka, za čo vidí aj prvú žltú kartu v zápase.
     
    26
    Robertson zavelil k rýchlemu útoku, vo svojom okolí mal viacero spoluhráčov a tak trošku zbrklo vystrelil sám. Krul s jeho pokusom nemal väčšie problémy.
     
    27
    O niečo podobné sa snažili aj hráči Newcastlu, ďalšie nepresné prihrávky však ich postup zbrzdili a domáci tím sa stihol sformovať.
     
    28
    Postupne boli hráči Newcastlu vytlačení až na svoju vlastnú polovicu, odkiaľ sa budú snažiť o ďalšie založenie útoku.
     
    29
    To sa im ale zatiaľ nedarí, Hull City dobre napáda ich rozohrávku, čo im značne znepríjemňuje život. Newcastle je dnes zatiaľ v útoku totálne bezzubý.
     
    30
    Anita navyše za úplne zbytočné podkopnutie Hernándeza vidí kartu žltej farby.
     
    31
    Cabella sa šikovne predral cez dvojicu brániacich hráčov na pravom krídle, pred bránu posielal krížnu prihrávku po zemi, ktorú ale zachytil iba domáci obranca.
     
    32
    Hostia postupne ožívajú v útoku, Haïdara si svojou šikovnosťou vybojoval priamy kop, ten ale následne hráči doslova zahodili, pretože loptu poslal priamo na kopačky súpera.
     
    33
    Hra je prerušená, vo vzduchu sa hlavami nepríjemne zrazili Jelavić a Janmaat. Na ihrisku už zasahuje aj lekárky tím.
     
    34
    Obaja hráči opúšťajú hraciu plochu v opatere lekára, horšie to vyzerá s Janmaatom, Jelavić je zdá sa v poriadku.
     
    35
    Tak napokon to pravdepodobne nebude vážne ani s jedným z aktérov súboja, obaja sa postupne zapájajú do hernej činnosti.
     
    36
    Domáci hráči to skúšali niekoľkými nakopávanými loptami, ani jedna z nich však neslávila úspech a buď skončili za čiarou, alebo v rukaviciach Krula.
     
    37
    Jelavić v zápale boja nepríjemne nakopol súpera, očividne si to ani nevšimol, keďže sa čuduje verdiktu rozhodcu, ktorý odpískal útočný faul.
     
    38
    Haïdara z ničoho nič vyslal veľmi nebezpečnú prihrávku pred bránu, na ktorú si zbiehal Sissoko, ten ale hlavičkoval iba do miest, kde stál pripravený McGregor.
     
    39
    Ďalšiu šancu udrieť bude mať Newcastle po priamom kope, ktorý v nebezpečnej vzdialenosti od brány vybojoval Ayoze Pérez.
     
    40
    Prudká strela však stroskotala na múre tiel vytvorených z domácich hráčov. Hostia ešte reklamovali hru rukou, no píšťalka rozhodcu zostáva nemá.
     
    41
    Newcastle United dal gól! Domáci tím zaváhal, Robertson pred vlastnou šestnástkou trestuhodne stratil loptu, zmocnil sa jej REMY CABELLA, vytvoril si dobrú streleckú pozíciu a McGregorovi nedal šancu!
    CABELLA - 0:1
     
    42
    Domáci tím sa okamžite snaží o gólovú odpoveď, hráči takmer prestrčili loptu až na Jelavića, ktorý sa dostával do bezprostrednej vzdialenosti od brány, no loptu nezachytil.
     
    43
    Hull City sa aj naďalej pokúša o vyrovnanie, zatiaľ čo hostia robia všetko pre to, aby si tesný náskok udržali až do prestávky.
     
    44
    Hostia už nič nevymýšľajú lopty sa zbavujú dlhými odkopmi a túžobne čakajú na koniec prvé ho polčasu.
     
    45
    Robertson to v útoku s bojovnosťou trošku prehnal, Janmaat bodyčekom poslal mimo hracej plochy, samozrejme je pískaný faul.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 2 minúty navyše.
     
    45+1
    V nadstavenom čase ešte Ahmed El Mohamady vybojoval priamy kop, bude to zrejme posledná príležitosť Hull City na vyrovnanie.
     
    45+2
    Ahmed El Mohamady sa po priamom kope dostal do zakončenia, to však bolo skôr volejbalové, pretože loptu za chrbát Krula doslova zasmečoval, takže namiesto vyrovnávajúceho gólu prichádza žltá karta.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    To je z prvého polčasu všetko, najtesnejším rozdielom po ňom vedú hostia, keď sa ako jediný presadil Cabella. V nadstavenom čase ešte síce Krula prekonal Ahmed El Mohamady, ten ale zahral rukou takže gól samozrejme neplatil. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 14:48.
     
    Hráči po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani na jednej zo strán, takže oba celky majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Aktívnejšie druhý polčas začali hostia, tí sa na súperovej polovici pokúsili o kombináciu, no pri finálnej prihrávke si hráči nerozumeli a lopta im ušla za čiaru.
     
    48
    Na opačnej strane šťastie z väčšej diaľky vyskúšal Ramírez, ktorý z prvej vypálil, no lopta letí poriadne vysoko nad bránu.
     
    49
    Krul sa snažil dlhým odkopom nájsť spoluhráčov až na polovici súpera, gólman hostí však loptu zatočil a tak skončila až za postrannou čiarou.
     
    50
    Newcastle United dal gól! Ako blesk z čistého neba prichádza druhý gól Newcastlu! Z ničoho nič sa do lopty z dobrých 25 metrov poriadne oprel SAMMY AMEOBI, ktorý dobre umiestneným projektilom dokonale prekvapil domáceho brankára!
    Sammy AMEOBI - 0:2
     
    51
    Tak toto je už veľmi zlá situácia pre Hull City, pokiaľ chcú hráči pomýšľať aspoň na nejaký bodový zisk musia poriadne zabrať.
     
    52
    Príležitosť na to mali hráči po priamom kope, ten však výborne zneškodnil Janmaat, ktorý loptu poslal na rohový kop pre Hull City.
     
    53
    Hull City sa takmer podarilo znížiť! Už sa zdalo, že sa Newcastle oslobodí, Coloccini však tesne pred svojim gólmanom loptu odkopol iba do miest kde stáli útočníci súpera. Tým sa našťastie pre hostí nepodarilo loptu trafiť a znížiť tak stav na rozdiel jedného gólu.
     
    54
    Krul sa následne lopty zmocnil, na nič nečakal a dlhým odkopom ju poslal až na polovicu oranžovo-čiernych.
     
    55
    Tam sa hostia snažia loptu udržať čo najdlhšie, hru potrebujú trošku ukľudniť. Medzitým sa na ihrisku spustila poriadna dáva dažďu so snehom, čo určite ovplyvní ďalší priebeh zápasu.
     
    56
    Prichádza prvé striedanie v zápase, na ihrisko sa dostane Aluko, ktorý na ihrisku vystrieda Meylera.
     
    57
    Robertson vpredu výborne vysunul Ramíreza, ten sa pokúsil vypáliť z takmer nulového uhla tesne pod brvno, no bránu nakoniec netrafil.
     
    58
    Na Kingston Communications Stadium už husto sneží, uvidíme ako sa s touto skutočnosťou hráči oboch tímov vysporiadajú.
     
    59
    Šikovnou akciou sa prezentovali hráči Newcastlu. Janmaat pred bránu prihrával takmer od rohovej zástavky, jeho prudkú prihrávku tečoval Ayoze Pérez a McGregor musel vyraziť na roh.
     
    60
    Z toho však nič nebolo, naopak do kontry sa takmer dostali domáci hráči, Krul ale včas vybehol z brány a pred prenikajúcim hráčom loptu odkopol.
     
    61
    Ayoze Pérez si tentoraz vymenil so spoluhráčom miesto, práve on bol prihrávajúcim hráčom, no obrana Hull City jeho pass zablokovala.
     
    62
    Cabella a Sissoko zaútočili v dvojici, obaja boli v dobrej streleckej pozícii, no obaja sa ponúkali, akciu zbytočne prekombinovali a napokon nevystrelil ani jeden z nich.
     
    63
    Ďalšia nevydarená akcia Newcastlu, hráči si teraz nerozumeli v prihrávaní, od brány tak bude odkopávať McGregor.
     
    64
    Domáci tím sa ocitol v obrovskej príležitosti, Robertson z ťažkej pozície vypálil, lopta sa od Krula odrazila k Jelavićovi, no ten nestihol zareagovať a od neho sa lopta odrazila iba za čiaru.
     
    65
    Robertson následne za konflikt s jedným z hráčov a následné protesty vidí aj žltú kartu.
     
    66
    Domáci "Tigri" sa síce vrhajú do jedného útoku za druhým, no hostia sú zatiaľ výborní v efektivite, dobrej obrannej hre, no mali aj kopec šťastia.
     
    67
    Šťastie domácemu tímu možno prinesie zmena na trávniku, Hernándeza na ňom vymení Ince.
     
    68
    Hostia sa po dlhšej dobe vydali na útočný výlet, obrana Hull City ich však včas zastavila a nepustila ich na dostrel brány.
     
    69
    Domáci tím opäť pekne zakombinoval, no zrejme toho znova bolo až príliš. Livermore na hranici šestnástky posielal Jelavićovi, ten Robertsonovi, ktorý ešte zbytočne na ľavo vysúval Inceho, ktorý už loptu nezachytil a bol vyhnaný až k rohovej zástavke.
     
    70
    Do konca riadnej hracej doby nám zostáva cca 20 minút, Newcastle sa aj naďalej úspešne bráni, Hull City je v útoku stále neúspešné.
     
    71
    Striedajúci Aluko skúsil šťastie z väčšej vzdialenosti, loptu ale poslal iba presne do miest, kde stál pripravený Krul.
     
    72
    Hull City strieda posledný raz v zápase, Brady na trávniku vystrieda Robertsona.
     
    73
    Dlho sa v hre nepokračovalo, prichádza striedanie aj na strane Newcastlu, zápas predčasne končí pre strelca prvého gólu Cabellu, jeho miesto zaujme jeho krajan Gouffran.
     
    74
    Loptu si na svojich kopačkách držia hostia, nachádzajú sa však len na vlastnej polovici ihriska, predsa len, oni sa momentálne nemajú kam ponáhľať.
     
    75
    Po krátkom čase ale hráči o loptu prišli, pre zmenu si pred vlastnou bránou vymieňajú loptu oranžovo-čierni.
     
    76
    Postupne sa domáci hráči rozhýbali, čas do konca zápasu im však rýchlo plynie, zostáva im necelá štvrťhodina riadnej hracej doby.
     
    77
    Tempo nám medzitým akosi pokleslo, tímy si viac menej loptu iba odovzdávajú, ani jeden z celkov sa do útoku príliš nehrnie.
     
    78
    Zaútočiť mohli paradoxne hostia, Anita sa po dobrej prihrávke dostal až do pokutového územia, tam sa zdalo, že ho k zemi postrčil Brady, faul sa však nepíska.
     
    79
    Newcastle United dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté, po ďalšej nedôraznej hre domácich hráčov sa k lopte dostal striedajúci YOAN GOUFFRAN, ktorý poľahky prešiel cez dvojicu hráčov, jeho strela ešte bola tečovaná, takže McGregor bol medzi žrďami úplne bezmocný.
    GOUFFRAN - 0:3
     
    80
    Na domácich hráčoch je vidieť frustrácia, robia chyby a je na nich vidieť bezmocnosť a sklamanie z ďalšej domácej prehry.
     
    81
    Naopak hostia hrajú po každom góle aktívnejšie, je vidieť že sú pri chuti a súperovi robia problémy práve oni.
     
    82
    Domáci tím sa ešte pokúša o založenie útoku, Newcastle ale dobre bráni a nechce Krulovi vziať čiste konto.
     
    83
    Druhé striedanie Newcastlu v zápase znamená, že z ihriska odkráča Ayoze Pérez, opačným smerom je pripravený vybehnúť Cissé.
     
    84
    Domáci fanúšikovia medzičasom začali húfne opúšťať tribúny, v posledných minútach tak nechajú svoj tím trápiť sa sám.
     
    85
    Hull City vybojovalo rohový kop, ktorý si však po dobrom obrannom zákroku Sissoka hráči zopakujú.
     
    86
    Ani z tejto štandardtky nič nebolo, no Brady vybojoval aspoň priamy kop z pomerne sľubnej pozície, tak žeby sa domácemu tímu podaril aspoň eden čestný zásah?
     
    87
    Tak nie, Huddlestone naložil s priamym kopom katastrofálne, loptu neškodným oblúčikom poslal priamo do náručia Krula.
     
    88
    Čas do konca zápasu rýchlo plynie, hráči Newcastlu sa takmer výhradne venujú obrannej činnosti, iba dvojica útočníkov čaká na stredovej čiare pripravená vyraziť do kontry.
     
    89
    Livermore vidí žltú kartu za neexistujúci faul v strednej časti ihriska. Ten síce šiel do súboja sklzom, no súpera sa ani náhodou nedotkol.
     
    90
    Zdalo sa, že domáci tím ešte narobí Krulovi starosti, Ince sa pri preberaní prihrávky ocitol v postavení mimo hry.
     
    90+1
    Rozhodca ukazuje, že trápenie sa Hull City bude trvať ešte 2 minúty nad rámec riadneho hracieho času.
     
    90+2
    V nadstavenom čase ešte Newcastle získal rohový kop, no hráči už nemali veľkú snahu ohroziť domácu bránu, skôr sa sústredili na to, udržať loptu na súperovej polovici ihriska čo najdlhšie.
     
    90+2
    V samom závere prichádza posledné striedanie v zápase, Ameobiho vymení Abeid.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, s prehľadom sa dnešným víťazom stáva Newcastle United, aj keď takmer počas celého zápasu bol aktívnejším tímom ten domáci. Hostia však boli efektívny a ku gólu Cabellu pridali po jednom zásahu aj Gouffran a Sammy Ameobi.

    Newcastle sa tak aspoň dočasne dotiahne na 9. Swansea City, naopak Hull City aj naďalej zostane na zostupových priečkach.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (15:38:46)

    Andrej Marienka

    Góly: 41. Cabella, 50. Ameobi, 79. Gouffran

    Karty:   25. Meyler (HLL), 45+2. Mohamady (HLL), 65. Robertson (HLL), 89. Livermore (HLL) – 30. Anita (NEW)


    Hull City AFC: McGregor – Robertson, Davies, Dawson, Ahmed El Mohamady – Meyler, Huddlestone, Livermore, Ramírez – Jelavić, Hernández
    Náhradníci: Harper – Bruce, Brady, McShane, Ince, Aluko, Quinn

    Newcastle United: Krul – Haïdara, Williamson, Coloccini, Janmaat – Colback, Anita – Sammy Ameobi, Sissoko, Cabella – Ayoze Pérez
    Náhradníci: Alnwick – Santon, Cissé, Gouffran, Obertan, Rivière, Abeid

    Rozhodca: Dowd – Cann, Salisbury