Wolfsburg – Bayern 4:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
4:1 (2:0)
Bayern Mníchov
Piatok 30.01.2015, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, tri body ostávajú prekvapujúco doma po vysokom víťazstve Vlkov! Bavori si totiž dnes prakticky neškrtli a zaznamenali len jediný gól. Po dvoch zásahoch v prvom dejstve inkasovali ďalšie dva v tom druhom a bolo vymaľované. Nič na tom nezmenil gól Bernata, predtým sa totiž presadil po zmene strán dvakrát De Bruyne. Neuer tak inkasoval 4x a to je presne taký istý počet, ako počas celej jesene. Prvýkrát prehral, ale aj tak má stále 8-bodový náskok. Nateraz je to všetko, prajem príjemný zvyšok večera. (22:27:23)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Gustavo videl za faul žltú kartu.
     
    90+2
    Prvý roh Wolfsburgu sa dostal k slovu v poslednej minúte. Na loptu číhal Naldo, ktorý snáď má na hlave prišitú kopačku, no tentoraz nehlavičkoval.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    90
    A samozrejme prvá prehra, doposiaľ nikto majstra nezdolal. Napriek tomu bude náskok práve pred Vlkmi stále komfortný – 8 bodov.
     
    89
    Dlhšie sa hrá pred bránou Benaglia, no nič platné to pre Bavorov nie je. Naďalej platí, že toto je dnes pre nich poriadny debakel.
     
    88
    Robben to skúsil akrobaticky, mieril ale mimo. Hoci sa snaží zobrať všetko na sebe, už je poriadne neskoro.
     
    87
    Oddýchnuť si šiel aj Caligiuri, nahradil ho Hunt.
     
    86
    Ešte sa Bavori predsa len snažia o skorigovanie výsledku. Götze priťukol Robbenovi, ktorý napálil len do obrancov. Potom Pizzaro zblízka prepálil nad a Benaglio mal šťastie.
     
    85
    Götze s Pizzarom sú na ihrisku štvrťhodiny a kým prvý menovaný bol pri lopte dvakrát, druhý ani raz. Vpredu tak príliš nepomohli a nedarí sa stále celému mužstvu.
     
    84
    Bendtner nahradil dvojgólového Dosta.
     
    83
    Robben po prihrávke Alabu v čistej šanci pred Benagliom neuspel a zblízka nastrelil len do jeho tela! Skóre sa tak nateraz meniť nebude.
     
    82
    Akoby počas pauzy a Vianoc stratili hráči Bayernu motiváciu a chuť hrať tak dobre ako predtým.
     
    81
    Fanúšikovia oslavujú víťaztvo už niekoľko desiatok minút a nie je sa im čo čudovať. Tak zlý výkon nepodal Bayern ani pri prehre doma 0:4 s Realom Madrid vlani v Lige majstrov.
     
    80
    Schafer príde na ihrisko, vymenil Perišiča.
     
    79
    Götze ako čerstvý hráč nestačil na vysileného Luiza Gustava a v nádejnej pozícii nezískal ani roh.
     
    78
    Tento priebeh hry a skóre by určite každý z klubu v zelenobielom vymenil, ak by sa to dalo, aby ich spoluhráč Junior Mandala, bol radšej na ihrisku s nimi. Žiaľ, autonehoda bola proti a pomáha spoluhráčom už len zhora.
     
    77
    Zrejme by sme dlho pátrali, kedy naposledy dostal Bayern v domácej lige štyri góly. Skutočne málokto z červenomodrého dresu spĺňa požadované kritériá na Bundesligu.

    Filip Kubaliak

    Góly: 4. Bas Dost, 45+1. Dost, 54. De Bruyne, 74. De Bruyne – 55. Bernat

    Karty:   44. Arnold (WOF), 90+2. Gustavo (WOF) – 44. Xabi Alonso (BAY), 48. Schweinsteiger (BAY)


    VfL Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Knoche, Naldo, Caligiuri (87. Hunt) – Gustavo, Arnold – Perišič (80. Schafer), De Bruyne, Vieirinha – Dost (84. Bendtner).
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Hunt, Jung, Klose, Seguin, Schafer.

    Bayern Mníchov: Neuer – Boateng, Dante, Alaba – Alonso – Robben, Schweinsteiger, Rode (52. Weiser), Bernat – Lewandowski (72. Pizarro), Müller (71. Götze).
    Náhradníci: Reina – Badstuber, Benatia, Gaudino, Götze, Pizarro, Weiser.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen