SP v alpském lyžování - slalom mužů, 1. kolo Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | SP v alpském lyžování - Super-G žen, St. Moritz Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo Vítěz: M. Hargin (SWE) (kon.)
koniec udalosti
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo, Kitzbühel

Vítěz: M. Hargin (SWE)

cz Nedeľa 25.01.2015, 13:30Zjazdové lyžovanie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Bude to rozhodně pořádně napínavé 2. kolo slalomu. Mezi prvními sedmi závodníky je rozdíl pouhé jedné vteřiny, navíc snad až na Henrika Kristoffersena nezaváhal jediný favorit. Rozhodně se těšme na závěrečné chvíle v rakouském Kitzbühelu.
     
    Druhé kolo bude bez české i slovenské účasti. Adam Žampa (SVK) určitě zklamal a nakonec skončil až na 44. místě. Kryštof Krýzl zajel jeden z nejlepších slalomů této sezóny, ale i tak to stačilo jen na 36. příčku. Filip Trejbal v 1. kole nedokončil.
     
    Startovní listina:

    30. Jonathan Nordbotten (NOR) +2,65
    29. Ivica Kostelič (CRO) +2,55
    28. Reto Schmidiger (SUI) +2,42
    27. Ramon Zenhaeusern (SUI) +2,41
    26. Jean-Baptiste Grange (FRA) +2,34
    25. Luca Aerni (SUI) +2,34
    24. Cristian Deville (ITA) +2,24
    23. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2,20
    22. Dave Ryding (GBR) +2,19
    21. Sebastian Foss-Solevaag (NOR) +2,17
    20. Benjamin Raich (AUT) +2,10
    19. Jens Byggmark (SWE) +2,08
    18. Mario Matt (AUT) +2,01
    17. Reinfried Herbst (AUT) +1,96
    16. Daniel Yule (SUI) +1,95
    15. Alexis Pinturault (FRA) +1,87
    14. Julien Lizeroux (FRA) +1,75
    13. David Choudounsky (USA) +1,65
    12. Patrick Thaler (ITA) +1,63
    11. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,55
    10. Linus Strasser (GER) +1,53
    9. Andre Myhrer (SWE) +1,31
    8. Markus Larsson (SWE) +1,08
    7. Giuliano Razzoli (ITA) +0,98
    6. Stefano Gross (ITA) +0,79
    5. Felix Neureuther (GER) +0,51
    4. Fritz Dopfer (GER) +0,50
    3. Mattias Hargin (SWE) +0,42
    2. Alexander Chorošilov (RUS) +0,19
    1. Marcel Hirscher (AUT) 52,38
     
    Závod začal.
     
    1
    Jonathan Nordbotten (NOR) dojel do cíle, závod si užíval. Nakonec zaznamenal čas 1:45,43. Chybiček se nevyvaroval, alespoň na chvilku si ale užije první místo.
     
    2
    Ivica Kostelič (CRO) jel někde na úrovni Nora, nakonec byl ale přece jenom o kousek rychlejší než on. Rozhodně slalom nevypustil, nic takového, i přes všechny zdravotní trable, které má. Vytvořilsi náskok 15 setin.
     
    3
    Reto Schmidiger (SUI) se často do druhých kol neprobojuje. Tentokráte disponoval menším náskokem, ten ale neuhájil. Na Kosteliče ztratil 30 setin sekundy.
     
    4
    Vysoký Ramon Zenhaeusern (SUI) se v cíli usmíval, získal nějaký ten bodík do světového poháru, druhou jízdu vyloženě nepokazil. Byl rychlejší než jeho kolega Schmidiger o pouhé dvě setinky a dostal se na třetí pozici.
     
    5
    Kostelič na čele stále odolává. Jean-Baptiste Grange (FRA) se se ztrátou 21 setin zařadil na průběžné třetí místo. Se slalomem v Kitzbühelu určitě nebude příliš spokojený.
     
    6
    Luca Aerni (SUI) je prvním závodníkem, který ve druhém kole nedokončil. V nájezdu na prudší kopec podjel branku, dostal se do záklonu a snadno chyboval. Škoda pro tohoto Švýcara.
     
    7
    Kosteliče neohrozil ani 24. závodník po 1. kole Cristian Deville (ITA). Tomu se druhá jízda příliš nepovedla, zaznamenal ztrátu 73 setin sekundy a je zatím poslední.
     
    8
    Kitzbühel Victorovi Muffatu-Jeandetovi (FRA) jednoduše nesedl. Ani ve druhém kole svůj výsledek nevylepšil. Ztratil celkem 45 setin na vedoucího Kosteliče.
     
    9
    Dave Ryding (GBR) nebude bodovat. Pro Brita je to škoda, právě on se potřebuje posunovat v žebříčku nahoru. Nezvládl jednu z branek po druhém úseku, takže musel skončit.
     
    10
    Až Sebastian Foss-Solevaag (NOR) dokázal překonat Kosteliče a dostal se na čelo. V součtu obou časů byl lepší o pouhých 13 sekund. Zatím jsou rozdíly mezi všemi závodníky dost, dost těsné.
     
    11
    Benjamin Raich (AUT) si musel atmosféru na domácím podniku rozhodně užívat. Diváci ho hnali dopředu, je vidět, že pro Rakušany je už menší legendou. Nakonec ztratil 27 setin sekundy.
     
    12
    Jens Byggmark (SWE) nijak výrazně nezlepšil svůj výkon z prvního kola. Neprožívá ideální sezónu. A i když na Fosse-Solevaaga ztratil jen 48 setin, je průběžně až osmý.
     
    13
    Mario Matt (AUT) je novým vedoucím závodníkem! Ten dost zrychlil zhruba v prostředku trati, tam disponoval náskokem kolem sedmi desetin. Nakonec mírně ztratil v posledních několika brankách, Fosse-Solevaaga však ve finále překonal o 39 setin sekundy.
     
    14
    V téhle jízdě bylo prostě dost chyb. Reinfried Herbst (AUT) nemohl počítat s ničím jiným než s umístěním na chvostu tabulky. Na svého kolegu Matta ztratil 1 vteřinu a 25 setin.
     
    15
    Daniel Yule (SUI) se dostal na třetí příčku. Ztratil 43 setin sekundy. Nezajel vyloženě špatně druhé kolo, ale ani ne nejlépe. Následuje menší přestávka a úprava trati.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Mario Matt (AUT) 1:44,76
    2. Sebastian Foss-Solevaag (NOR) +0,39
    3. Daniel Yule (SUI) +0,43
     
    16
    Alexis Pinturault (FRA) jel někde na úrovni Matta, balancoval na hranici prvního a druhého místa. Francouz nakonec Rakušana porazil, a to o 15 setin sekundy. Vždy, když Pinturault mírně zachyboval, dokázal vše napravit obratnými pohyby.
     
    17
    Julien Lizeroux (FRA) byl v cíli spokojený. Ale rozhodně pro něj velká škoda, že na jedné z posledních branek vylétl trochu mimo trať. Jinak by se mohl dostat na první příčku, vždyť ve finále ztratil jen 15 setin.
     
    18
    David Choudounsky (USA) dojel do cíle se ztrátou 1,32 sekundy. Za okolností, za nichž Američan jel, je to parádní čas. Američan totiž během jízdy ztratil hůlku. V cíli pak zlomil tu druhou, jako by se té ztracené chtěl pomstít. Bral jinak vše s úsměvem.
     
    19
    Ani Patrick Thaler (ITA) nemůže najít optimální formu. Ani on se na první místo před Pinturaulta nedostal, dokonce na něj ztratil 44 setin sekundy. V poslední době se Italovi prostě nedaří.
     
    20
    Henrik Kristoffersen (NOR) napravil svou nepovedenou jízdu z prvního kola a ujal se vedení v závodě! Byla to z jeho strany vyrovnaná jízda. Nakonec Pinturaulta překonal o 31 setin sekundy.
     
    21
    Jízda Linuse Strassera (GER) byla na riziko. Němec byl už takhle spokojený, že po prvním kole byl desátý, ale přesto hodlal svou pozici ještě vylepšit. Slalom to byl neklidný, i proto se ztráta dostala na 0,65 vteřiny. Ta znamená průběžné páté místo.
     
    22
    Andre Myhrer (SWE) si svou pozici ve druhém kole nevylepší. Švéd asi čekal trošku více. A těžko říci, jestli se ztrátou 0,55 sekundy udrží první desítku. V tuto chvíli je pátý.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:44,23
    2. Alexis Pinturault (FRA) +0,31
    3. Julien Lizeroux (FRA) +0,46
     
    23
    Markus Larsson (SWE) na čas Kristoffersena neměl, přesto se dostal průběžně alespoň na bednu. Svůj náskok neuhájil především díky prostředku trati, tu Nor zajel velmi dobře. Jeho deficit činí 36 setin sekundy.
     
    24
    Giuliano Razzoli (ITA) se dostal před Kristoffersena na první místo! Italovi prostě sjezdovka v Kitzbühelu neuvěřitelně sedla. A nemá úplně špatnou pozici, disponuje náskokem 36 setin. Teď ovšem na řadu přijdou ti největší slalomářští vlčáci.
     
    25
    Stefano Gross (ITA) byl horší než vedoucí krajan Razzoli, dokonce byl i horší než Kristoffersen. Umístění na stupních vítězů z toho dnes zkrátka na devadesát devět procent nebude. Celkově je třetí se ztrátou 55 setin.
     
    26
    Felix Neureuther (GER) pořád balancoval na hranici prvního a druhého místa. V poslední části ovšem zrychlil a o 14 setin porazil Razzoliho. Nebyla to ovšem nijak klidná jízda, typická pro Němce. Přesto svůj cíl splnit dokázal.
     
    27
    Fritz Dopfer (GER) ztratil ve druhém kole něco ze svého náskoku a bude dnes nejlépe třetí. Na Neureuthera nestačil o 19 setin sekundy, na druhého Razzoliho pět setinek. Dopfer nedělal chyby, za těchto okolností malých rozdílů prostě jen rozhoduje každá chybička.
     
    28
    Tohle byla velká paráda, není moc co dodat! Mattias Hargin (SWE) suverénně zaútočil na první příčku. A v cíli byl o 63 setin lepší. Jak zareagují poslední dva závodníci Chorošilov a Hirscher?
     
    29
    Alexander Chorošilov (RUS) možná nezvládl tlak, že startuje jako druhý od konce. Jindy nechybující Rus ztropil hrubici během přechodu na prudší svah a pak také v jedné z branek. Ale situaci obratně ustál. Bude nejhůře šestý.
     
    30
    Marcel Hirscher (AUT) nezajel tak dobré druhé kolo jako Švéd Hargin. Prostě některé úseky projel dost pomalu. A do cíle dojel se ztrátou 49 setin, což mu stačí pouze na druhé místo.
     
    Závod skončil.
     
    Ani Marcel Hirscher, ani Felix Neureuther svůj třetí závod světového poháru ve slalomu nevyhráli. Triumf jim totiž vyfoukl Švéd Mattias Hargin, který jel zdravě agresivně obě kola a nakonec se po právu radoval z vítězství. Druhý Hirscher zaostal o půl vteřiny, třetí Neureuther pak o 63 setin.
     
    Konečné pořadí:

    1. Mattias Hargin (SWE) 1:43,10
    2. Marcel Hirscher (AUT) +0,49
    3. Felix Neureuther (GER) +0,63
    4. Giuliano Razzoli (ITA) +0,77
    5. Fritz Dopfer (GER) +0,82
    6. Alexander Chorošilov (RUS) +1,04
    7. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,13
    8. Stefano Gross (ITA) +1,32
    9. Alexis Pinturault (FRA) +1,44
    10. Markus Larsson (SWE) +1,49
    11. Julien Lizeroux (FRA) +1,59
    12. Mario Matt (AUT) +1,66
    13. Andre Myhrer (SWE) +1,68
    14. Linus Strasser (GER) +1,78
    15. Patrick Thaler (ITA) +1,88
    Mattias Hargin vyhrál svůj první závod světového poháru. A v cíli se obrovsky zaradoval:

     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:01:02)

    Patrik Sandev

    Štatistiky
    Konečné pořadí:

    1. Mattias Hargin (SWE) 1:43,10
    2. Marcel Hirscher (AUT) +0,49
    3. Felix Neureuther (GER) +0,63
    4. Giuliano Razzoli (ITA) +0,77
    5. Fritz Dopfer (GER) +0,82
    6. Alexander Chorošilov (RUS) +1,04
    7. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,13
    8. Stefano Gross (ITA) +1,32
    9. Alexis Pinturault (FRA) +1,44
    10. Markus Larsson (SWE) +1,49
    11. Julien Lizeroux (FRA) +1,59
    12. Mario Matt (AUT) +1,66
    13. Andre Myhrer (SWE) +1,68
    14. Linus Strasser (GER) +1,78
    15. Patrick Thaler (ITA) +1,88

    Startovní listina:

    30. Jonathan Nordbotten (NOR) +2,65
    29. Ivica Kostelič (CRO) +2,55
    28. Reto Schmidiger (SUI) +2,42
    27. Ramon Zenhaeusern (SUI) +2,41
    26. Jean-Baptiste Grange (FRA) +2,34
    25. Luca Aerni (SUI) +2,34
    24. Cristian Deville (ITA) +2,24
    23. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2,20
    22. Dave Ryding (GBR) +2,19
    21. Sebastian Foss-Solevaag (NOR) +2,17
    20. Benjamin Raich (AUT) +2,10
    19. Jens Byggmark (SWE) +2,08
    18. Mario Matt (AUT) +2,01
    17. Reinfried Herbst (AUT) +1,96
    16. Daniel Yule (SUI) +1,95
    15. Alexis Pinturault (FRA) +1,87
    14. Julien Lizeroux (FRA) +1,75
    13. David Choudounsky (USA) +1,65
    12. Patrick Thaler (ITA) +1,63
    11. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,55
    10. Linus Strasser (GER) +1,53
    9. Andre Myhrer (SWE) +1,31
    8. Markus Larsson (SWE) +1,08
    7. Giuliano Razzoli (ITA) +0,98
    6. Stefano Gross (ITA) +0,79
    5. Felix Neureuther (GER) +0,51
    4. Fritz Dopfer (GER) +0,50
    3. Mattias Hargin (SWE) +0,42
    2. Alexander Chorošilov (RUS) +0,19
    1. Marcel Hirscher (AUT) 52,38