Trenčín – Martin 3:4 (kon.) | Nitra – Skalica 2:1 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 3:1 (kon.)
Košice – Žilina 4:0 (kon.) | Zvolen – Piešťany 5:0 (kon.)
koniec
HK Nitra
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HK Skalica
Nedeľa 25.01.2015, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:29
    Ďalšia veľká šanca domácich. Pupák prihral Lelkešovi, s ktorého strelou z prvej si na dvakrát Lipovský poradil.
     
    52:45
    Obrovská šanca Nitry. Puk poskakoval po bránkovej čiare po zakončení Lukáša Nováka. Hra je prerušená a Lipovský sa ťažko zdvíha z ľadu.
     
    51:57
    Nitra si zahrá ďalšiu presilovku pri vylúčení Bruna Mráza.
     
    47:23
    Skalica dala gól! Gól strelil PAVEL BRENDL, ktorý zostal osamotený na ľavej strane, vystrelil a puk skončil až za chrbátom domáceho brankára. Asistencie: Juraj Bezúch, Filip Krejčiřík.
     
    45:46
    Obrovské šance na oboch stranách. Skalica unikla v oslabení do prečíslenia 2 na 1 a po prihávke od Martina Chyla nastrelil jeden zo Skaličanov brvno domácej bránky. Na opačnej strane ihneď z protiútoku zakončoval nebezpečne Milo.
     
    44:16
    Nitra si zahrá pri vylúčení Krejčiříka presilovku. Pred prerušením hry zahrali domáci biliardovú akciu, na konci ktorej zakončoval Stümpel po prihrávke od Nádašdiho.
     
    40:34
    Obrovská šanca Nitry opäť v úvode tretiny. Slovák dostal prihrávku spoza bránky, napriahol a vystrelil z prvej. Lipovský vykorčuloval, zmenšil mu strelecký uhol a skvelo zneškodnil jeho pokus.
     
    39:17
    Nitra dala gól!
    Nitra napokon zvyšuje svoje vedenie na 2:0. RICHARD MRÁZ dostal až priveľa priestoru pred bránkou, puk mu najskôr ušiel ale následne strelou švihom k pravej tyčke dáva druhý gól domácich. Asistencie: Jakub Ručkay, Juraj Štefanka.
     
    37:00
    Lipovský tentokrá podržal svoje mužstvo pri zakončení Henricha Ručkaya. Brankár hostí už ležal na ľade ale skvelo zasiahol.
     
    34:49
    Na opačnej strane Tománek prihral pred bránku Lelkešovi, s ktorého strelou z prvej si Lipovský poradil. Lelkeš autor zlatej prilby v tomto mesiaci ju prenechá v mesiaci december práve svojmu spoluhráčovi Romanovi Tománekovi.
     
    34:24
    Chylov pokus spoza obrancu tesne minul bránku domácich.
     
    30:48
    Chylo dostal skvelú prihrávku za domácu obranu, šiel v samostatnom úniku na bránku, ale s jeho pokusom si Valent poradil.
     
    22:47
    Skalica striedala počas hry, puku sa zmocnil v obrannom pásme Michal Novák a ihneď adresoval priamočiaru prihrávku na Novotného. Ten zbytočne nevymýšľal a vystrelil príklepom z pravého kruhu. Lipovský si s jeho pokusom poradil.
     
    18:42
    Veľká chyba Kuzmu v obrannom pásme, Skaličania sa dostali dvaja pred Valenta ale ten si postrážil ľavú tyč a nedovolil Školiakovi s Vaškovičom dopraviť puk za jeho chrbát.
     
    16:11
    Nitra dala gól. Kanonáda domácich hráčov, Lipovský odolával až nakoniec jeden z domácich obrancov pálil od modrej a strelil gól, ktorý bol dosiahnutý až po hvizde hlavného rozhodcu. Podľa jeho názoru bol Štefanka príliš dlho v bránkovisku, prerušil hru a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    14:58
    Drtina páli od modrej tvrdo ale nepresne. Skalica sa usadila v obrannom pásme domácich.
     
    14:02
    Nitra dala gól!
    Nitra vyúžíva hneď prvú presilovku. Domáci hráči si niekoľkokrát vymenili puk v pásme, HENRICH RUČKAY zbytočne nevymýšľal, napriahol z pravého kruhu a vymietol pavučinu v pravom hornom rohu hosťujúcej bránky. Asistencie: Tomáš Nádašdi.
     
    13:19
    Nitra bola aktívna v útoku, viackrát zakončovala z predbránkového priestoru, až bol nakoniec Bajtek faulovaný Komínekom a Nitra si zahrá prvú presilovku.
     
    10:01
    Ďalšia šanca domácich, k dlhému puku do pásma korčuloval Pupák, Lipovský vybehol ďaleko od svojej brány, ľahol si na zem, ale domáci útočník ho stihol prelobovať, puk však končí nad bránkou hostí.
     
    04:46
    Perfektná akcia domácich, Tománek z ľavej strany prihral pred bránku, kde bol osamotený Lelkeš, ale s jeho pokusom si Lipovský porazil a ľavým betónom ho vyrazil do bezpečia.
     
    03:11
    Prvá veľká šanca domácich. Piačka prihrával na os klziska Novotnému ale jeho pokus švihom Lipovský skvelo zneškodnil.

    Dalibor Sklár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 15. Ručkay H. (Nádašdi, Stümpel), 40. Mráz (Ručkay J., Štefanka) – 48. Brendl (Bezúch, Krejčiřík)


    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Nádašdi, Mezei, Bednár, Milo, Kuzma, Novák M., Novák L. – Slovák, Stümpel, Ručkay H., Lelkeš, Štefanka, Tománek, Ručkay J., Bajtek, Mráz, Piačka, Novotný, Pupák
    HK Skalica: Lipovský – Grundling, Jankovič, Krejčiřík, Drtina, Nechala, Barák, Zukal – Komínek, Školiak, Vaškovič, Štumpf, Stloukal, Jurík, Bezúch, Brendl, Mráz, Šimíček, Chylo, Markulinec

    Rozhodca: Lokšík – Tvrdoň, Výleta

    Diváci: 2633