Cagliari – Sassuolo 2:1 (kon.) | Lazio – AC Miláno 3:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
3:1 (0:1)
AC Miláno
Sobota 24.01.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zápas na Stadio Olimpico obstaral výborné divadlo s veľkým množstvom gólových príležitostí i s heroickým obratom rímskeho Lazia. Práve Pioliho zverenci počas celého duelu diktovali tempo. Rossoneri tak nepomohol ani skorý gól zo štvrtej minúty. Záver poznačil mentálny skrat francúzskeho stopéra Mexésa, ktorý sa nepochopiteľne pustil do Mauriho. Lazio sa tak v živej tabuľke posúva už na tretie miesto. Milánčania padajú na momentálnu deviatu priečku.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (22:45:33)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Montolivo sa vrátil vypomôcť značne rozvrátenej defenzíve svojho mužstva. Milánsky kapitán stačil pred Candrevom odohrať aspoň do outu.
     
    90+4
    Aspoň čiastočne pozitívne sa s Rímom rozlúčil Pazzini, ktorý z dvadsiatich metrov ohrozil Marchettiho. Strela ale smerovala do stredu bránky.
     
    90+2
    Žltou kartou je potrestaný i druhý aktér predchádzajúceho skratu Mauri. Paolo Silvio Mazzoleni sa v závere zápasu rozhodne nenudí.
     
    90+2
    Dámy a páni, s Philippem Mexèsom sa môžete zrejme na dlhp dobu rozlúčiť. Francúzskeho stopéra posadli démoni a ako zmyslov zbavený sa pustil do Mauriho. Okrem škrtenia prišlo i na pár direktov. Paolo Mazzoleni bez váhania tasil červenú kartu, no Mexés by si zaslúžil i prísnejší trest. Toto do moderného futbalu skrátka nepatrí!
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Silviom Mazzolenim pridáva k záverečnej časti ešte extra-porciu siedmych nadstavených minút.
     
    88
    Hostia sa ešte snažia o beznádejné nákopy na Pazziniho či Cerciho, no tam úraduje predovšetkým albánsky stopér Cana.
     
    86
    Odovzdaní Milánčania už akoby ani neverili, že sa dá s týmto duelom ešte niečo spraviť. Stefano Pioli môže pomaly sláviť.
     
    84
    Na druhej strane prichádza Sulley Muntari, ktorý na zelenom koberci nahradí Andreu Poliho. O všetkom podstatnom je ale zdá sa rozhodnuté.
     
    83
    Dordevičove problémy boli skutočne vážne. Trávnik opustil na nosidlách. Desať minút pred koncom hry ho vymieňa Keita Baldé Diao.
     
    81
    Lazio dalo gól!
    Rimania sa využili otvorené okienko na ľavej strane hosťujúcej defenzívy. Antonio Candreva sa prehnal po pravej strane ihriska, odkiaľ následne centroval do veľkého vápna. Osamotený Filip Dordevič najskôr minul a po páde na lopte sa zrejme i zranil, no strelec vyrovnávajúceho gólu MARCO PAROLO sa zachoval absolútne chladnokrvne. Loptu z desiatich metrov napálil k žrdi a zrejme už definitívne rozhodol o osude dnešného stretnutia!
     
    80
    Deklaroval to i srbský náhradník Dordevič, ktorý ťažil z Cataldiho vyvezenia lopty. Z veľkej diaľky ale Lópeza neprekvapil.
     
    79
    Domáce Lazio zatiaľ veľmi skúsene kontroluje svoje vedenie a navyše neustále hrozí po rýchlych protiútokoch.
     
    78
    Neustále pribúdajú len príležitosti domáceho výberu Stefana Pioliho. Strádajúci Milánčania v ofenzíve nie sú hrozbou.
     
    76
    Lazio malo z ľavej strany k dispozícii voľný kop, ktorý pristál na Mauriho hlave. Ten hlavičkoval z piatich metrov nad bránku.
     
    75
    Milánčania hrajú opäť s loptou na kopačkách, no je to také bez nápadu či zrýchlenia kombinácie. Pioliho zverenci sú pripravení na výbornú.
     
    74
    Strelec doposiaľ rozhodujúceho gólu Miroslav Klose má pre dnešný zápas odpraccované. Na jeho miesto prichádza srbská konkurencia v podobe Dordeviča.
     
    73
    Po Canovej chybičke tu predsa len bola príležitosť, no prepadnutú loptu lapil pohotový Marchetti, ktorý sa následne nemá kam ponáhľať.

    Erik Farkaš

    Góly: 47. Parolo, 51. Klose, 81. Parolo – 4. Ménez

    Karty:   2. Radu (LAZ), 35. Biglia (LAZ), 40. Cataldi (LAZ), 90+2. Mauri (LAZ) – 2. Alex (ACM), 10. Poli (ACM), 43. Armero (ACM)   90+2. Mexès (ACM)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Radu – Parolo, Biglia, Cataldi – Candreva, Klose, Mauri (C)
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Dordevič, Ederson, Konko, B. Keita, Á. González, Pereirinha, Onazi, Ledesma, Mauricio, Cavanda
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Mexés, Armero – Poli, Montolivo (C), van Ginkel – Bonaventura, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Muntari, Suso, Pazzini, Albertazzi, Essien, Cerci, Zaccardo, de Santis, Calabria
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – A. Padovan, F. de Luca – C. Rocca