NY Rangers – Ottawa 3:2 (po pr.) | Washington – Edmonton 4:5 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Montreal – Nashville 2:1 (po pr.) | Tampa Bay – Vancouver 4:1 (kon.) | Detroit – Minnesota 5:4 (2:0 po s.n.)
Dallas – Boston 1:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Washington Capitals
4:5 (3:1, 0:1, 1:2 - 0:0)
Edmonton Oilers
cz Streda 21.01.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Teddy PURCELL - 4:5sn
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Edmonton Oilers.
    Autorem vítězné branky je TEDDY PURCELL.
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 4:4
     
    58:53
    Edmonton právě vstřelil branku!

    A hostům se power-play vyplatila! NUGENT-HOPKINS si vyjel z rohu kluziště a poslal puk před branku. Holtby tento puk měl asi chytit, ale k překvapení všech skončil v brance! Asistence: bude upřesněno.
    Teddy PURCELL - 4:3
     
    55:49
    Edmonton právě vstřelil branku!

    No a máme zaděláno na drama! Za brankou odvedli skvělou práci Fraser s Landerem. Puk se poté dostal k TEDDYMU PURCELLOVI, který milimetrovou ranou pod břevno překonává Holtbyho! Asistence: Anton Lander, Matt Fraser.
    Nicklas BACKSTRÖM - 4:2
     
    46:38
    Washington právě vstřelil branku!

    4:2! Opět se prosazuje první formace! Od modré vypálil Carlson. Před brankou stál nehlídaný NICKLAS BACKSTRÖM, který nádherně tečoval puk za záda Fastha! Gól ještě rozhodčí prokonzultoval s videorozhodčím, ale nakonec branku uznal. Asistence: John Carlson, Andre Burakovsky.
     
    39:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté dávají kontaktní branku! Hall vyhrál buly a puk šel od Schultze na NIKITU NIKITINA, který tvrdou ranou nedal Holtbymu šanci. Asistence: Justin Schultz
    Jay BEAGLE - 3:1
     
    17:34
    Washington právě vstřelil branku!

    3:1! Výborná práce čtvrté formace Capitals. Na pravé straně se dostal k puku Carlson, který jej okamžitě poslal před branku, kde stál výborně postavený JAY BEAGLE, ten puk jen lehce tečoval a puk prošel do sítě! Asistence: John Carlson, Tom Wilson.
    Derek ROY - 2:1
     
    14:51
    Edmonton právě vstřelil branku!

    Hosté bleskově odpovídají! Hall vybojoval puk pro Jakupova, který vypálil. Holtby puk vyrazil pouze před sebe a na brankovišti se nejrychleji zorientoval DEREK ROY! Asistence: Nail Jakupov, Oscar Klefbom.
    Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    13:58
    Washington právě vstřelil branku!

    Tak zatím je to večer jediného muže! ALEX OVEČKIN dostal opět od Greena přihrávku do obdobného místa jako při prvním gólu a velmi tvrdou střelou dává na 2:0! Asistence: Mike Green, Troy Brouwer.
    Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    01:48
    Washington právě vstřelil branku!

    Tak to je bleskový úvod domácích! Ovečkin byl nejdříve faulovaný před brankou a byla signalizována výhoda pro Capitals. Hra pokračovala a právě ALEX OVEČKIN dostal ideální pas na modrou a vyslal nechytatelnou ránu do růžku branky! Asistence: Andre Burakovsky, Mike Green.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 2. Ovečkin (Burakovsky, Green), 14. Ovečkin (Green, Brouwer), 18. Beagle (Carlson, Wilson), 47. Backström (Carlson, Burakovsky) – 15. Roy (Jakupov, Klefbom), 40. Nikitin (Schultz), 56. Purcell (Lander, Fraser), 59. Nugent-Hopkins, rozh. náj. Purcell

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Kuzněcov (WSH)
    1:0   Jakupov (EDM)
    2. séria:
    1:0   Backström (WSH)
    1:0   Eberlle (EDM)
    3. séria:
    1:0   Ovečkin (WSH)
    1:1   Roy (EDM)
    4. séria:
    1:1   Fehr (WSH)
    1:2   Purcell (EDM)


    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Orpik (A), Carlson, Alzner, Niskanen, Hillen, Green – Ovečkin (C), Backström (A), Burakovsky – Johansson, Kuzněcov, Brouwer – Laich, Fehr, Ward – Chimera, Beagle, Wilson
    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Klefbom, Schultz, Ference (C), Petry, Nikitin, Fayne – Hall (A), Nugent-Hopkins, Eberle (A) – Pouliot, Roy, Jakupov – Fraser, Lander, Purcell – Hendricks, Gordon, Klinkhammer

    Rozhodca: St.Pierre, O’Rourke – Brisebois, Cherrey