Getafe – Real Madrid 0:3 (kon.) | Atlético Madrid – Granada 2:0 (kon.) | La Coruña – Barcelona 0:4 (kon.)
Elche – Levante 1:0 (kon.) | Sevilla – Malaga 2:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:0 (1:0)
Malaga CF
Nedeľa 18.01.2015, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    82
    Domáci gólman Beto si dával s rozohrávkou až príliš načas, čo José Teixeira nehodlal tolerovať. Domáci vidia už štvrtú žltú kartu.
     
    80
    Desať minút pred koncom schádza z ihriska najlepší hráč duelu Carlos Bacca. Na jeho miesto prichádza ďalší Liverpoolčan Iago Aspas.
     
    78
    Na hraciu plochu prichádza kmeňový hráč liverpoolskeho FC Luis Alberto. Miesto mu prenechal dnes nevýrazný krídelník Samu.
     
    74
    Carlos Bacca v snahe o druhý gól znovu zlyhal na inak výborne chytajúcom Kamenim. Kolumbijský útočník dostával dobrú loptu na hranicu veľkého vápna. Tam si dokázal guľatý nezmysel technicky spracovať a šikovne i zakončiť. Kolumbijčanov obstrel z hranice šestnástky smeroval do ľavého dolného rohu, no Kameni i v tomto prípade exkluzívne zakročil. Loptu pohotovo vytláča do strany, kde už číhali dvaja jeho spoluhráči.
     
    69
    Druhý Barcelončan Deulofeu po strelenom góle opúšťa hraciu plochu. Emery posiela na jeho miesto francúzskeho útočníka Kévina Gameira.
    D. SUÁREZ - 2:0
     
    68
    Sevilla dala gól!
    Barcelonsky žolík DENIS SUÁREZ za asistencie Carlosa Baccu obstaráva pre domácich dôležité a možno rozhodujúce dvojgólové vedenie! Zlatý náhradník Unia Emeryho preberal loptu na poliacej čiare, kam mu po dobrom defenzívnom zákroku prihrával Iborra. Mladý záložník sa následne preštrikoval cez troch hráčov až pred šestnástku, kde krásnou narážačkou s Baccom opil ďalších dvoch. Suárez sa razom ocitol pred Kamenim úplne osamotený a preto mu už nerobilo problém upratať loptu do ľavého dolného rohu. Sevilla vedie o dva góly!
     
    60
    Trávnik opúšťa i strelec toho odobratého druhého gólu domácich Éver Banega, ktorého na zelenom koberci nahradí Barcelončan Denis Suárez.
     
    58
    Málaga bude následne po prvýkrát v zápase striedať a hneď sa jedná o dvojitú výmenu. Trávnik opúšťa Castillejo s Dudom, opačným smerom putuje Guerra a Juanmi.
     
    58
    Postranný arbiter predviedol najlepší defenzívny zákrok doterajšieho priebehu, keď nepochopiteľne nepustil na ľavej strane do hry Carlosa Baccu. Ten sa pohyboval asi meter pred posledným obrancom Málagy, no postranný rozhodca škandalózne signalizoval jeho postavenie mimo hru. Bacca následne naservíroval loptu pred šestnástku, kde sa Banega z piatich metrov nemýlil. Loptu pohodlne doklepol do siete a tento gól jednoznačne mal platiť! Sevilla tak neprávom stále vedie len o jeden gól.
     
    36
    Sevilla dala gól!
    Podstatne aktívnejší domáci napokon udreli hneď po tom, čo Málaga nepotrestala ich veľký skrat v rozohrávke. Rýchly útok stredom ihriska vyšperkoval Reyes prihrávkou doprava na Deulofeua. Ten ľahunkým oblúčikom hľadal na hrote CARLOSA BACCU a Španielove hľadanie bolo úspešné. Kolumbijský zakončovateľ si loptu následne spracoval do pohybu a z nejakých siedmich metrov poľahky prekonal brankára Kameniho. Lopta končí v pravom dolnom rohu, Sevilla ide do vedenia!
     
    35
    Doposiaľ mlčiaca Málaga teraz hneď dvakrát zamestnala gólmana Beta, ktorý v oboch prípadoch plachtil vzduchom márne. Najskôr sa na pravej strane dostal k odvážnemu pokusu Rosales, ktorý napriahol z vyše dvadsiatich metrov. Jeho rana sa vynorila spoza Navarra neskoro, no našťastie pre domácich letela mimo. Krátko nato sme videli skrat v domácej rozohrávke, ktorý mohol vytrestať Duda, no jeho obstrel z hranice veľkého vápna letel mimo bránku.
     
    33
    Samu Castillejo ešte stačil nadskočiť pred vražedným sklzom domáceho stredopoliara Iborru. Ten sa ale kartovému napomínaniu od Teixeiru nevyhol.
     
    29
    Opäť sa do koncovky tlačil čoraz nebezpečnejší Carlos Bacca, no skóre sa ani v tomto prípade ešte meniť nebude. Po pravej strane predribloval Gerard Deulofeu, ktorý na konci svojej individuálnej akcie prihrával na os ihriska. Tam sa uvoľnil práve spomínaný kolumbijský útočník, ktorý sa rozhodol pre koncovku z prvej. Tá sa presne z hranice šestnástky ťahala k pravej žrdi gólmana Kameniho, ktorý i tento prízemný pokus dokázal vykryť. Loptu vyráža do strany a guľaté čudo pomaly pretína bránkovú čiaru. Roh pre Sevillu.
     
    27
    Banega prekrásne preniesol hru na pravú stranu, kde otvoril priestor pre agilného Deulofeua. Krídelník, ktorý vlani hosťoval v liverpoolskom Evertone, sa pretiahol po pravej strane až do šestnástky, odkiaľ servíroval loptu pred bránku. Tam číhal nachystaný Carlos Bacca, ktorého prvá koncovka bola zablokovaná Torresom a tú druhú už riešil sám Carlos Kameni. Hosťujúci gólman sa na zemi roztiahol ako žaba a loptu na dvakrát spacifikoval. Ani druhá veľká príležitosť domácich gólom nekončí.
     
    20
    Prvá kartička putuje i do tábora hosťujúceho mužstva. Vinníkom je pravý obranca Rosales, ktorý pri postrannej čiare podrazil Deulofeua.
     
    19
    Na konci úvodnej dvadsaťminútovky tu máme prvú veľkú gólovú príležitosť, ktorú si vypracoval mierny favorit dnešného stretnutia. Po rýchlej kontre stredom ihriska, ktorú tiahol Carlos Bacca, sa tento kolumbijský útočník po Angeleriho chybe predral až do šestnástky. Tam v poslednej chvíli zatiahol ručnú Miguel Torres, ktorému sa podarilo Baccu telom rozhodiť. Ten síce v páde ešte zakončil, no nedôraznú a zrejme i zrazenú koncovku dokázal Kameni v páde na dvakrát vytesniť. Dobrý reflex kamerunského gólmana.
     
    18
    José Antonio Reyes sa stáva druhým potrestaným hráčom na domácej strane, keď v rohu ihriska nedovolene stiahol Antunesa. Karta ale pravdepodobne prichádza za následné protesty.
     
    8
    Sergi Darder na polovici ihriska prepadol cez dôrazného Grzegorza Krychowiaka, ktorý za svoju ráznu stopku vidí skorú žltú kartu.

    Erik Farkaš

    Góly: 36. Bacca, 68. D. Suárez

    Karty:   8. Krychowiak (SEV), 18. A. Reyes (SEV), 33. Iborra (SEV), 82. Beto (SEV) – 20. Rosales (MLG)


    FC Sevilla: Beto – Figueiras, Carrico, Kolodziejczak, F. Navarro (C) – Krychowiak, Iborra – A. Reyes, Banega, Deulofeu – Bacca
    Náhradníci: Rico – Gameiro, Aspas, D. Suárez, Vitolo, Coke, Arribas
    Manažér: Unai Emery (ESP)

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Angeleri, M. Torres, Antunes – Darder, Recio – Samu, Duda (C), Castillejo – Amrabat
    Náhradníci: Ochoa – Alberto, Juanmi, Guerra, Tissone, Filipenko, Horta
    Manažér: Javi Gracia (ESP)

    Rozhodca: José Teixeira – F. Lamsfús, C. García – M. Sánchez