Omsk – Barys 4:1 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 1:4 (kon.) | A. Mytišči – Jaroslavľ 1:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Viťaz 2:5 (kon.) | Záhreb – Soči 3:2 (po pr.) | HC Slovan – D. Moskva 0:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Barys Nur-Sultan
Sobota 17.01.2015, 12:00 • Aréna Omsk, Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Igor MUSATOV - 4:1
     
    59:51
    Avangard Omsk dal gól!
    Sobotka poslal od ľavého mantinelu puk medzi kruhy na voľného IGORA MUSATOVA, ktorý puk dopravil do prázdnej bránky Astany. Asistencie: Vladimír Sobotka a Alexander Perežogin.
     
    59:25
    Astana opäť drží hráčov domácich v pásme pri svojej power play. Malgin opäť na striedačke.
    Alexander PEREŽOGIN - 3:1
     
    58:34
    Avangard Omsk dal gól!
    Astana stratila puk v pásme domácich, od ľavého kruhu ho oblúčikom ponad hlavy hráčov cez celé klzisko poslal do prázdnej bránky ALEXANDER PEREŽOGIN. Asistencia: Vadim Chomicky.
     
    58:07
    Malgin na striedačke, power play Barys Astana.
     
    56:15
    Krásna akcia domácich, ako z hokejovej učebnice, prečíslenie tri na dva, k zakončeniu sa dostal Musatov, ktorý pálil z medzikružia, Malgin puk napokon prikryl v páde na ľad pod svoj chrbát.
     
    50:41
    Puškariov mohol vyrovnať, vo výbornej šanci však puk za chrbát Kostina nedopravil, Denis položil na ľad hokejku a puk v poslednej chvíli vyrazil späť do hry aby zlikvidoval cez lapačku aj dorážku Puškariova.
    Kirill RASSKAZOV - 2:1
     
    49:40
    Avangard Omsk dal gól!
    Pekná akcia domácih, Paršin od ľavého kruhu akoby vystrelil po bránke hostí, puk však v bránkovisku do bránky usmernil KIRILL RASSKAZOV. Asistencia: Denis Paršin.
     
    46:24
    Dawes sa dostal k puku v pásme domácich, od ľavého kruhu z vnútornej strany švihom vystrelil, Kostin puk poslal za svoju bránku.
     
    43:29
    Žajlauov sa dostal na ľavej strane do šance, nakorčuľoval s pukom na ľavý kruh, efektne vystrelil, Kostin puk vyrazil na opačný kruh a Avangard dodstal puk pod kontrolu.
     
    32:32
    Perežogin posunul puk na ľavý kruh Musatovovi, ten vystrelil, Malgin puk zrazil pred seba a ešte dokázal zlikvidovať vyrazením puku späť do hry dorážku v podaní Sobotku.
     
    29:28
    Od mdorej príklepom vystrelil efektne Savčenko, Kostin puk zrazil na pravú stranu a následne zlikvidoval v pokľaku v náručí dorážku Kvašu.
     
    27:48
    Dawes sa dostal na druhej strane do gólovej šance, jeho puk, rovnako ako pred chvíľkou Malgin, Kostin vyrazil späť do hry.
     
    27:34
    Rasskazov dostal puk medzi kruhy, pekne vystrelil, Malgina v bránke hostí neprekonal.
     
    24:49
    Obrovská šanca domácich, pred bránkoviskom už dvíhal ruky hore Volkov, no Rasskazov vyrazený puk od Malgina spred bránkoviska do bránky nedostal.
    Erik GUSTAFSSON - 1:1
     
    22:56
    Avangard Omsk dal gól!
    Tak teraz to Erikovi vyšlo, Omsk operoval s pukom v pásme, Malgin mal zakrytý výhľad, čo patrične ocenil ERIK GUSTAFSSON, ktorý strelou od modrej poslal puk do siete. Asistencie: Ivan Fiščenko a Vadim Chomicky.
     
    18:16
    Dawes dostal puk na ľavú stranu k bránkovisku pri prečíslení hostí tri na dva, Nigel však puk do odkrytej časti bránky nedokázal usmerniť a poslal ho len na ochranné sklo.
    Talgat ŽAJLAUOV - 0:1
     
    12:47
    Za držanie dostal dve minúty Nepriajev, Barys má možnosť na dvojgólový brejk.
     
    12:23
    Barys Astana dala gól!
    Domáci stratili puk v strednom pásme, do brejku sa dostal TALGAT ŽAJLAUOV a prestrelil Kostina v bránke domácich.
     
    06:41
    Antropov vystrelil z prvej spoza kruhov, Kostin puk v pokľaku schoval vo výstroji, no nevedel kde ho má, hlavný to však veľmi dobre videl a hru prerušil, až potom sa Kostin zdvihol z ľadu a pozeral, kde puk vôbec skončil.
     
    03:28
    Kvaša za faul lakťom na Sobotku dostal dve minúty, presilová hra pre Avangard. Tak nie, Sobotka odkorčuľoval tiež na trestnú, dve minúty za seknutie.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 23. Gustafsson (Fiščenko, Chomicky), 50. Rasskazov (Paršin), 59. Perežogin (Chomicky), 60. Musatov (Sobotka, Perežogin) – 13. Žajlauov


    Avangard Omsk: Kostin (Rejzvich) – Gustafsson, Chomicky, Pivcakin, Gluchov, Ľamin, Kulik, Gončarov, K. Semionov – Perežogin, Sobotka, Musatov – Paršin, Kalinin (C), Rasskazov – Pervušin, Nepriajev, Volkov – Fiščenko, Lauta, Kurjanov
    Barys Nur-Sultan: Malgin (Poluektov) – Lundin, Dallman, M. Semionov, Savčenko, Lakiza, Bartulis, Blochin, Ibrajbekov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Rudenko, Antropov, Starčenko – Žajlauov, Upper, Puškariov – Michajlis, Kvaša, Romanov

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Šelianin, Šichanov

    Diváci: 8.870