Omsk – Barys 4:1 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 1:4 (kon.) | A. Mytišči – Jaroslavľ 1:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Viťaz 2:5 (kon.) | Záhreb – Soči 3:2 (po pr.) | HC Slovan – D. Moskva 0:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Barys Nur-Sultan
Sobota 17.01.2015, 12:00 • Aréna Omsk, Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil nám duel pred peknou návšteovu v Aréne Omsk víťazstvom domácich, keď v tretej tretine pridali gól do siete Malgina, aby v závere zápasu ešte dvakrát potešili svojich fans gólmi do prázdnej bránky hostí. Tri body si do tabuľky zapíše Omsk, Barys napokon vyšiel naprázdno. Pekné popoludnie želá všetkým Vladimír Korduliak, onlajny.eu (14:14:03)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Igor MUSATOV - 4:1
     
    59:51
    Avangard Omsk dal gól!
    Sobotka poslal od ľavého mantinelu puk medzi kruhy na voľného IGORA MUSATOVA, ktorý puk dopravil do prázdnej bránky Astany. Asistencie: Vladimír Sobotka a Alexander Perežogin.
     
    59:25
    Astana opäť drží hráčov domácich v pásme pri svojej power play. Malgin opäť na striedačke.
    Alexander PEREŽOGIN - 3:1
     
    58:34
    Avangard Omsk dal gól!
    Astana stratila puk v pásme domácich, od ľavého kruhu ho oblúčikom ponad hlavy hráčov cez celé klzisko poslal do prázdnej bránky ALEXANDER PEREŽOGIN. Asistencia: Vadim Chomicky.
     
    58:07
    Malgin na striedačke, power play Barys Astana.
     
    57:44
    Kalinin z ľavého kruhu poslal puk mimo priestor bránky, Barys stupňuje tlak, Avangard umne bráni a do vyloženej streleckej šance hostí nepúšťa.
     
    56:54
    Avangard len nahodil puk do pásma hostí a čaká ich už na červenej čiare.
     
    56:15
    Krásna akcia domácich, ako z hokejovej učebnice, prečíslenie tri na dva, k zakončeniu sa dostal Musatov, ktorý pálil z medzikružia, Malgin puk napokon prikryl v páde na ľad pod svoj chrbát.
     
    55:31
    Spoza ľavého kruhu vystrelil Boyd, Kostin zrazil puk pred seba a následne si ho pritiahol hokejkou, aby ho prikryl pod rukavicu.
     
    54:41
    Sympatické poňatie hry domácich, ktorí rozhodne nepredvádzajú defenzívny hokej, práve naopak.
     
    54:09
    Malgin schoval puk do lapačky po strele Musatova a stále drží svoj tím v nádeji na zisk aspoň jedného bodu.
     
    53:23
    Puk opäť lieta zo strany na stranu, teraz je to však Barys, ktorý musí tvoriť hru a Avangard môže uplatniť svoju silnú zbraň – brejky.
     
    52:18
    Astana nepríjemne hryzie a teraz mal Kostin opäť plné ruky práce, no dopadlo to pre domácich dobre, aspoň teraz.
     
    50:41
    Puškariov mohol vyrovnať, vo výbornej šanci však puk za chrbát Kostina nedopravil, Denis položil na ľad hokejku a puk v poslednej chvíli vyrazil späť do hry aby zlikvidoval cez lapačku aj dorážku Puškariova.
    Kirill RASSKAZOV - 2:1
     
    49:40
    Avangard Omsk dal gól!
    Pekná akcia domácih, Paršin od ľavého kruhu akoby vystrelil po bránke hostí, puk však v bránkovisku do bránky usmernil KIRILL RASSKAZOV. Asistencia: Denis Paršin.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 23. Gustafsson (Fiščenko, Chomicky), 50. Rasskazov (Paršin), 59. Perežogin (Chomicky), 60. Musatov (Sobotka, Perežogin) – 13. Žajlauov


    Avangard Omsk: Kostin (Rejzvich) – Gustafsson, Chomicky, Pivcakin, Gluchov, Ľamin, Kulik, Gončarov, K. Semionov – Perežogin, Sobotka, Musatov – Paršin, Kalinin (C), Rasskazov – Pervušin, Nepriajev, Volkov – Fiščenko, Lauta, Kurjanov
    Barys Nur-Sultan: Malgin (Poluektov) – Lundin, Dallman, M. Semionov, Savčenko, Lakiza, Bartulis, Blochin, Ibrajbekov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Rudenko, Antropov, Starčenko – Žajlauov, Upper, Puškariov – Michajlis, Kvaša, Romanov

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Šelianin, Šichanov

    Diváci: 8.870