NJ Devils – Buffalo 4:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:1 (2:1 po s.n.) | Montreal – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Nashville – Carolina 3:2 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:4 (po pr.) | Chicago – Colorado 0:2 (kon.)
Dallas – Columbus 2:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 0:6 (kon.) | Edmonton – Detroit 2:4 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Minnesota Wild
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
San Jose Sharks
cz Streda 07.01.2015, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Marc-Edouard VLASIC - 3:4
     
    63:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Utkání je u konce! San Jose také ve druhém venkovním utkání po sobě bere výhru, také dnes to byl vyrovnaný zápas až od samotného konce, ale samostatné nájezdy přeci jen neuvidíme. Stejně jako včera rozhoduje o výhře svého mančaftu zkušený obránce MARC-EDOUARD VLASIC, jenž prostě nabral puk na hokejku a vystřelil naprosto přesně. Pak už jen mohli Sharks slavit rozhodující gól v prodloužení. Asistence: Justin Braun.
     
    57:58
    Vyloučení na domácí straně, Thomas Vanek dnes podruhé odchází na trestnou lavici. Dostává totiž dvě minuty za nedovolené bránění, ač se mu to moc nelíbí.
    Jason ZUCKER - 3:3
     
    52:12
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jenže co by to bylo za vyrovnaný zápas, kdyby nešlo o napínavou bitvu až do samotného konce? Není se proč divit, že v aréně vypukla taková radost, domácí celek ztracené skóre dotahuje zpátky alespoň na vyrovnaný poměr ve výsledku. JASON ZUCKER už dnes jednu branku oslavil, teď mohl slavit podruhé, když obstojně překonal zklamaného gólmana San Jose Alexe Stalocka. Pravděpodobně nás dnes čeká zajímavý závěr duelu. Asistence: Charlie Coyle.
    Tommy WINGELS - 2:3
     
    47:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Obrat je právě na světě! Žraloci se do toho pořádně pustili ve třetí třetině, když dokonávají převrat ve skóre, které pro ně ještě poměrně nedávno bylo hodně nevýhodné. Zmatená obrana Minnesota Wild zapomněla na některé jedince před vlastním gólmanem, TOMMY WINGELS potom už jenom doklepl kotouč za předchozí situací rozhozeného Darcyho Kuempera. Najednou jde o hráče Wild, kdo má větší starosti s výsledkem. Asistence: James Sheppard, Brent Burns.
    Joe PAVELSKI - 2:2
     
    46:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno ještě před uplynutím první poloviny třetí třetiny. Celou situaci zapříčinila situace, díky které vyhrálo San Jose předchozí utkání na ledě Winnipegu. Tedy výborně vyhrané vhazování hostujícího kádru před soupeřovým brankářem. JOE PAVELSKI hned po buly nabral puk na hokejku, nezbývalo mu než vystřelit. Také tak učinil. Poslal kus černé gumy do horní poloviny branky a vyrovnává skóre na kostce v hale. Asistence: Logan Couture.
     
    44:10
    Goodrow mohl málem se spoluhráčem do přečíslení, ale když už to vypadalo pro San Jose nadějně, ztratil jmenovaný Žralok puk za modrou čarou.
     
    42:04
    Nepříjemná situace, jeden z rozhodčích zůstal po střetu s kotoučem ležet na ledové ploše a je ošetřován, kotouč jej zasáhl přímo do oblasti hlavy.
     
    33:12
    Vyloučení na straně Minnesota Wild. Dvě minuty za hákování dostává nepříliš tímto faktem nadšený Thomas Vanek.
     
    32:57
    Teď ale dobrá možnost pro Sharks a po zakončení jednoho z nich z dálky dokonce zazvonila tyč Kuemperovy klece.
     
    31:03
    Nové situace na obou stranách. Z domácí barikády vyloučen na dvě minuty Mikko Koivu, za Žraloky zase sedí za katrem Logan Couture.
    Melker KARLSSON - 2:1
     
    30:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Rychlý výpad a máme rázem sníženo na rozdíl jediné branky. Dost možná Minnesota vůbec nečekala, že by se rychlý a hbitý MELKER KARLSSON, přesunutý do první útočné formace, mohl okamžitě prosadit. Zmiňovaný střelec využil chyby soupeře a uháněl sám na Darcyho Kuempera, aby jej následně pohlednou kličkou překonal. Po nepříliš koukatelném začátku druhé periody tak vidíme hezčí hokejovým moment a hned napínavější podívanou. Asistence: Brent Burns, Joe Pavelski.
     
    24:12
    Dvě minuty za podražení musí jít odsedět Mikko Koivu, jenž podrazil protihráče.
     
    24:07
    Pořádný zmatek před brankou Alexe Stalocka, který řeší až přerušení rozhodčího. Pravděpodobně dojde na vyloučení z domácí strany.
     
    21:55
    Nepříjemnost pro San Jose, jejich jedinec musí odjet na trestnou lavici. Dvě minuty za nedovolené bránění odpyká za katrem Matt Tennyson.
     
    18:00
    Nepříjemnost pro Minnesotu, protože San Jose bude mít přesilovku k dobru. Dvě minuty za držení dostává od rozhodčího Justin Falk.
    Jared SPURGEON - 2:0
     
    17:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Druhá studená sprška pro tým ze západní Ameriky. Tentokrát docela nenápadná akce, protože sotva Minnesota přešla do útočného pásma, už domácí zvedali radostně ruce nad hlavy. Zakončení JAREDA SPURGEONA zaletělo naprosto přesně do horní poloviny Stalockovy klece a vedení Wild už je dvoubrankové. Jakoby se obrana Sharks na chvíli úplně zasekla a jen sledovala akci Wild. Asistence: Jason Zucker, Jason Pominville.
    Jason ZUCKER - 1:0
     
    15:21
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla chyba, která pochopitelně musí hostující San Jose Sharks mrzet. Brankář Alex Stalock asi nebude pochválen, jelikož rozehrával puk zpoza branky a při své rozehrávce trefil pouze hokejku dobře připraveného JASONA ZUCKERA. Ten už neměl tak těžkou pozici najít místo v síti soka, protože značně zmatený gólman San Jose řešil problém s tím, aby se vůbec vrátil mezi tři tyče. Máme tu tak první branku. Asistence: Jason Pominville.
     
    09:47
    První vyloučení zápasu. Dvě minuty za sekání inkasuje hostující hokejista Barclay Goodrow, jenž doufá, že jeho tým nedostane branku v oslabení.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 16. Zucker (Pominville), 18. Spurgeon (Zucker, Pominville), 53. Zucker (Coyle) – 31. Karlsson (Burns, Pavelski), 47. Pavelski (Couture), 48. Wingels (Sheppard, Burns), 64. Vlasic (Braun)


    Minnesota Wild: Kuemper – Brodin, Suter, Spurgeon, Scandella, Folin, Falk – Pominville, Koivu, Zucker – Niederreiter, Brodziak, Vanek – Fontaine, Coyle, Cooke – Carter, Haula, Sutter
    San Jose Sharks: Stalock – Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Tennyson, Irwin – Couture, Pavelski, Karlsson – Wingels, Marleau, Goodrow – Nieto, Sheppard, Hertl – McGinn, Desjardins, Scott

    Rozhodca: Pochmara, O'Rourke – Cvik, Galloway

    Diváci: 19 043