Švajčiarsko U20 – Nemecko U20 5:2 (kon.) | USA U20 – Rusko U20 2:3 (kon.) | Švédsko U20 – Fínsko U20 6:3 (kon.)
Česko U20 – Slovensko U20 0:3 (kon.)
koniec
Švédsko U20
6:3 (0:0, 3:3, 3:0)
Fínsko U20
Piatok 02.01.2015, 21:00 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
    Lucas WALLMARK - 6:3
     
    59:56
    Švédsko dalo gól!
    Fínsko si po vhadzovaní rozohralo puk, Söderström vyrazil a LUCAS WALLMARK si puk spracoval medzi kruhmi a poslal ho už konečne do prázdnej brány.
    Asistencia: Robert Hägg.
    Oskar LINDBLOM - 5:3
     
    53:52
    Švédsko dalo gól!
    Chvíľu bol puk v strednom pásme, už to vyzeralo, že Fíni Švédov dopredu nepustia. No Kapanen stroskotal pri prieniku do pásma na Nylanderovi, ktorý okamžite s pukom otočil na druhú stranu, prihral cez os na OSKARA LINDBLOMA a ten vrátil Švédom dvojgólové vedenie!
    Asistencia: William Nylander.
    Adrián KEMPE - 4:3
     
    41:24
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa snažili z ľavej strany, puk ale ostal pred bránou, napokon vyrazený ho dostal k sebe ADRIÁN KEMPE a z prvej poslal do odkrytého priestoru!
    Asistencie: Oskar Lindblom a Axel Holmström.
    Kasperi KAPANEN - 3:3
     
    35:49
    Fínsko dalo gól!
    Honka puk z obrany rozohral dopredu na Mustonena, boli zabudnutí spolu s Kapanenom v strednom pásme. Söderström ešte Mustonenovu strelu vyrazil, ale hneď za ním sa do šance pretlačil cez Aha KASPERI KAPANEN a svojim prvým gólom na šampionáte vyrovnáva stav stretnutia!
    Asistencie: Aleksi Mustonen a Julius Honka.
    Mikko RANTANEN - 3:2
     
    29:55
    Fínsko dalo gól!
    Všetko to začalo Lyytinenovou rozohrávkou z rohu na stred, kde vzniklo prečíslenie. Ikonen dostal prihrávku na pravé krídlo a rozbehol to do útoku, prihrávka cez os a MIKKO RANTANEN nasmeroval strelu ideálne na vzdialenejší vinkel!
    Asistencie: Juuso Ikonen a Roope Hintz.
    Robin NORELL - 3:1
     
    28:11
    Švédsko dalo gól!
    Husso vyrazil betónom ďalšiu šancu, Švédi si puk ešte rozohrali, Brodecki sa práve preťahoval pomedzi brankára a Mäkelu pred bránu, keď okolo neho presvišťala strela ROBINA NORELLA a je to 3:1!
    Asistencie: Gustav Forsling a Adrian Kempe.
    Lucas WALLMARK - 2:1
     
    24:50
    Švédsko dalo gól!
    De la Rose zaparkovaný pred bránou tienil výhľad Hussovi ako sa dalo, medzitým si LUCAS WALLMARK vymenil puk krížom a následne strelou poslal svojich do vedenia!
    Asistencie: Sebastian Aho a Victor Olofsson.
    Gustav FORSLING - 1:1
     
    24:03
    Švédsko dalo gól!
    Nylander sa s pukom presunul z pravej strany na ľavú a nabil ho GUSTAVOVI FORSLINGOVI, ktorý si s ním vymenil pozíciu a okamžitou strelou vyrovnáva!
    Asistencie: William Nylander a Adrian Kempe.
    Juuso IKONEN - 0:1
     
    21:44
    Fínsko dalo gól!
    Rantanen zblokoval strelu Aha od modrej čiary, puk odskočil na modrú čiaru a JUUSO IKONEN mal pred sebou voľnú cestu! Zapol motor v nohách a rozbehol to na bránu, aby švihom poslal puk do vinkla!

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 25. Forsling (Nylander, Kempe), 25. Wallmark (Aho, Olofsson), 29. Norell (Forsling, Kempe), 42. Kempe (Lindblom, Holmström), 54. Lindblom (Nylander), 60. Wallmark (Hägg) – 22. Ikonen, 30. Rantanen (Ikonen, Hintz), 36. Kapanen (Mustonen, Honka)


    Švédsko U20: Söderström – Bergman, Hägg, Aho, Lagesson, Norell, Forsling, Englund – Blidh, de la Rose, Karlsson – Lindblom, Nylander, Holmström – Brodecki, Wallmark, Kempe – Lööke, Ehn, Bristedt – Olofsson.
    Fínsko U20: Husso – Honka, Lintuniemi, Mäkelä, Lyytinen, Ilvonen, Mäkinen, Niku – Kapanen, Mustonen, Lehkonen – Rantanen, Hintz, Ikonen – Puljujärvi, Kalapudas, Aho – Björninen, Rauhala, Vähätalo – Ojamäki.

    Rozhodca: Patafie, St-Jacques – Browne, Wust

    Diváci: 14440