Bulldogs – Vítkovice 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Bulldogs Brno
4:3 (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)
1. SC TEMPISH Vítkovice
cz Nedeľa 28.12.2014, 18:00 • MSH Vodova Brno • Pohár České pojišťovny - muži (CZ)
     
    To je vše. Jsem rád, že jste sledovali tento dramatický a nádherný zápas. Přeji pěkný vstup do nového roku 2015 a přeji vám příjemný zbytek večera. Na shledanou u onlajnů i v dalším roce! (19:55:34)
     
    Dnešní utkání sledovalo 194 diváků.
     
    STŘELY – CELKEM

    Brno: 22
    Vítkovice: 19
     
    Je tu konec. Brno zvládlo dramatický závěr, vyrovnalo v závěrečných sekundách 3. periody a nakonec se po vítězné trefě z úvodní minuty prodloužení může těšit na finále v Opavě.
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

    Brno: Jiří Koutný
    Vítkovice: Marek Bräuer
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    60:45
    Bulldogs právě vstřelili branku!
    Zde v hale propuká postupová radost! Byl k vidění další z průniků po levé straně, kterých dnes provedli Buldoci mraky. Tentokrát se však povedlo JIŘÍMU KOUTNÉMU opřít se do rány a Souček neměl moc možností vytěsnit míček. Asistence: Marek Fuchs.
     
    60:28
    Souček ustál nápor Brňanů a kromě první střely vychytal také její dorážku a podržel své spoluhráče!
     
    60:07
    Hru se pokouší rozvinout hosté, ti naráží na odpor bránících Buldoků, kteří posunuli míček blíže ke středu palubovky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi pohárového semifinále nerozhodlo. Vítkovice vedly v jednu chvíli už 3:1 a dařilo se jim ovládat hru. Vše hrálo do karet hostům, ale přišlo snížení Brna, které se dostalo do zápasu. Najednou se domácím začalo více dařit, byli aktivnější v útoku a z těchto faktů vyplynulo vyrovnání. Za okamžik začne prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Bulldogs právě vstřelili branku!
    Domácí pořádně zamotali hlavy svým soupeřům a mohou se radovat ze srovnávací trefy! V samém závěru základní hrací doby se uvolnil v ideálních místech k vyslání dělovky LUDĚK ONDRÁČEK a svou povinnost splnil. Asistence: Jiří Koutný
     
    59:17
    Nelítostný boj o míček za brankou Součka vyzněl lépe pro hosty. Ti se však i nadále brání kvalitním ofenzivním brněnským akcím.
     
    58:45
    Defenziva Brna si tělem odstavila soupeře od míčku a mohla se nastěhovat do prostorů za půlicí čarou. Zde ovšem dlouho nevydržela a je vyhnána pryč.
     
    58:09
    Po další ráně Bulldogs se rozezvučel mantinel. Ihned se musel předvést Souček, jenž kryl tečovaný pokus.
     
    57:28
    I když hráč Brna zpomalil postup hostů, přece jenom zanedlouho potom musel Kejík chytit propagační střelu.
     
    57:06
    Kejík zachytil jednu ze střel a dalekým výhozem chtěl najít číhajícího útočníka vepředu, ale místo něj má kulatý předmět ve svých rukou Souček.
     
    56:18
    Hru ovládají Vítkovice. Rychlý přesun na buldočí část hřiště nabídl pouhou nepovedenou ránu.
     
    56:15
    Oddechový čas pro Bulldogs Brno.
     
    55:58
    Během chvíle vytáhl Kejík dva ukázkové zákroky! Nejdříve zlikvidoval díky rychlému reflexu první střelu a o několik sekund později znovu vyrážel, tentokrát už šlo o tutovou příležitost.
     
    55:18
    Brňané hráli z rohu a prezentovali se střelou. Ta nebyla úplně špatná, ale rozvířila vzduch hodně daleko od Součka, což domácí zrovna nechtěli.
     
    54:57
    Hostující útočník chtěl míček přenechat zezadu nabíhajícímu spoluhráči, jenže jeho myšlenku vystihl jeden z oranžovočerných a uklidňuje dění.
     
    54:27
    Hrubý se velmi rychle vrátil do obranného rohu a stačil zastavit hráče hostujícího celku, který už chtěl přihrávat před klec.
     
    53:42
    Na polovině Brňanů se rodila zajímavá akce. Chyběla pouze přesnější finální přihrávka a Vítkovice mohly střílet, ovšem právě přesnost nahrávky se nedostavila.
     
    52:54
    Mužstvo domácích ztratilo míček při nepřesnosti při přechodu přes půlku. Buldoci musí znovu začínat od nuly.
     
    52:20
    Brnu se i přes početní nevýhodu při hře za vlastní klecí podařilo odehrát děrovaný předmět až na druhou stranu hrací plochy. Ani zde se nic důležitého nestalo.
     
    51:54
    Domácí útočník přihrává zpět, hledá obránce na půlicí čáře. Stále probíhá kombinace na středu.
     
    51:15
    Bulldogs se snaží projít do útoku, avšak v obranné fázi jsou hosté velice silní a nenechávají svým protivníkům ani kousek místa navíc.
     
    50:19
    K dobré ráně se odhodlal Jiří Koutný, ani tahle jeho jedovka nebyla gólová a nyní ani nešla mezi tyče.
     
    49:09
    Jakůbek si vyměňoval míček s jeho kolegou z defenzivy. Po nějaké době se sice hra přemístila na půlku hostů, ale zde se nic závratného nestalo.
     
    48:45
    Zablokovaná nahrávka domácích málem vyústila v únik 2 na 1 v podání hostů, Brno však rychle své zaváhání napravilo.
     
    48:10
    Další Brňan se dostal do solidního území, z něhož je možno ohrozit gólmana. Tentokrát střelec poslal míček nad hlavy všech aktérů hry.
     
    47:45
    Na pravém křídle předváděl své střelecké umění Jiří Koutný, jeho dělovku vyškrábl přesným pohybem ruky až Souček.
     
    47:10
    Před brankou Součka se zjevil Fuchs a nebyl ve vůbec špatném postavení. Navedl si kulatý předmět na čepel a zkusil zavěsit pod břevno, ale přestřeluje.
     
    45:38
    Bulldogs právě vstřelili branku!
    Hra se v posledních chvílích přitvrdila, z čehož těžili domácí. Buldoci se na půlicí čáře tvrdým zákrokem tělem zbavili soupeře a Vít Hrubý mohl pokračovat dále ve své cestě. Před brankovištěm ještě naservíroval míček k výpalu JIŘÍMU JUHAŇÁKOVI, jenž zakončil akci rozvlněním sítě. Asistence: Vít Hrubý.
     
    44:54
    Ve finále nic z postupu Vítkovic nevyplynulo, Brňané byli připraveni na své soky a nenechali je překvapit Kejíka.
     
    44:11
    Úlohu před gólmanem Vítkovic ale domácí nesplnili, ani na něj nevypálili a příležitost k založení protiútoku mají hosté.
     
    43:41
    Za brankou Kejíka přišel o míček Hubálek a hrají brněnští hráči. Chvíli poté zamířili k Součkovi.
     
    42:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Smrtící akce Vítkovic byla využita a posílá tak hosty do dvougólového náskoku. MAREK BRÄUER stál na konci rychlé série nahrávek, proběhl se polovinou domácích a nemilosrdně prostřelil Kejíka do míst, kam nedosáhl. Asistence: Filip Heczko.
     
    40:46
    Domácí rozehrávají zpoza klece, provedli ovšem chybu na úrovni středového kruhu a nabídli šanci hostům, kteří ji nedokázali využít.
     
    40:05
    Po buly drží kulatý předmět Buldoci, kteří se okamžitě zkoušeli probojovat před Součka. Důrazný přístup vítkovických defenzivních florbalistů jim snahu překazil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy hrály podobným stylem jako v úvodní dvacetiminutovce. Hrálo se z jedné strany na druhou a brankáři museli předvádět bezchybné zákroky, ovšem je potřeba také dodat, že nejvýraznějším rozdílem byl větší počet střel. Mužstva se už stoprocentně osmělila a předváděla odvážnější výkony než v 1. části.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Brno: 5 (10)
    Vítkovice: 9 (13)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Dohrává se nedaleko od půlicí čáry na brněnské půlce. Nyní se už pravděpodobně nic na hřišti nestane.
     
    39:31
    Dlouhá přihrávka a střela Martina Koutného byla málem gólová! Souček si sáhl na jeho dělovku, ale ta ještě pokračovala v cestě dál a až branková konstrukce jí nedovolila projít!
     
    38:57
    Jiří Koutný byl osamocen za brankou a florbalisté hostů jej měli v poklidu pokrytého. Koutný nevyzrál na převahu a přenechal kulatý předmět jeho rivalům.
     
    38:27
    Zblokovaný střelecký pokus z dílny Buldoků se odráží od hráče v modrém. Ani Vítkovice v následném protiútoku nezaznamenaly úspěch.
     
    37:53
    Souček byl nachystán na útok, který se na něj hnal z prostředku hrací plochy. Společně s obránci byl schopen nepřehlednou situaci vyřešit.
     
    37:10
    Domácí mají dnes problémy s rozehrávkou. Rozehrávající hráč povětšinou pouze stojí za kasou a spoluhráči mu nenabíhají zrovna ideálně, což rozjetí útočné akce značně zpomaluje.
     
    36:40
    Kombinace Vítkovic na útočné polovině byla zakončena Heczkem. Tento výpal žádné starosti defenzivním florbalistům nenadělal, šel jen do ochranné sítě.
     
    34:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí přečkali akci Buldoků a odpověděli tím nejtvrdším způsobem. V prostoru před vítkovickou brankou se míčku ujal Pavel Brus, nahrál do běhu LUKÁŠI VELTŠMÍDOVI a ten se neohroženě vrhl proti Kejíkovi. Natáhl si brankáře na jednu stranu brány, druhá mu zůstala vcelku volná a zavěsil. Asistence: Pavel Brus.
     
    33:57
    Defenziva hostů si poradila s brněnským florbalistou, který si to namířil po levé straně a chtěl pokračovat i dále, ovšem byl zastaven u mantinelu.
     
    32:48
    Bulldogs právě vstřelili branku!
    Protiakce domácích vyšla. Kulatý předmět se pod ochranu domácích dostal na jejich polovině, odkud se všichni vydali do útoku a JIŘÍ JUHAŇÁK zakončil. Rána vymetla prostor pod břevnem. Asistence: Aleš Jakůbek.
     
    31:14
    Hrají Vítkovice. Rychlý postup Ostravanů byl zastaven po důrazném obranném zákroku domácích.
     
    30:26
    Rozruch za Kejíkem vyřešili obránci Brna kvalitní rozehrávkou. Momentálně se ovšem míček znovu pohybuje v prostorech nedaleko vzdálených od brněnského strážce.
     
    29:34
    Spolupráce Matejčíka a Jankulára přinesla střelu z produkce druhého jmenovaného. Veškeré nebezpečí likviduje obránce domácích, ten ránu srazil.
     
    28:54
    Obranná dvojice domácích hledá nejkratší a nejpříjemnější cestu k zakončení. Došlo na vysoký lob Brňana, jenž byl nepřesný.
     
    28:16
    Kejíkův tygří skok po míčku, který se kutálel kolem jeho brankoviště, se vyplatil, protože zastavil útočnou příležitost modře oděných.
     
    27:34
    Delong procpal míček na jeho spoluhráče čekajícího před klecí, Kejík ale nemusí čelit žádné ráně a rozehrávají Bulldogs.
     
    26:57
    Matúš vrátil děrovaný předmět zpět jeho kolegovi z defenzivy. Díky tomuhle kroku se hra o něco zpomalila.
     
    26:14
    Pomocí několika nahrávek se Vítkovice udržely v ofenzivní fázi. Domácí museli tvrdě bojovat, aby míček získali na své hole.
     
    25:47
    Míček se snažil poslat do volného prostoru Mendrek, avšak rána si rozmyslela svou cestu a doskákala do rohu.
     
    25:22
    Obě mužstva se rozhodla vystřídat. Zanedlouho poté musel vytáhnout Souček rychlý zásah, aby zneškodnil brněnskou ránu ze strany.
     
    24:44
    Nepřesná střelba Buldoků letí po odrazu od jednoho z protivníků za hrazení. O chvilku později došlo k podobně situaci, Souček byl opět v klidu.
     
    23:54
    Domácí byli vyhnáni od Součka až takřka na polovinu. Ostravané si situaci pohlídali a budou to oni, kdo se vydá podívat na útočnou půlku.
     
    23:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jednoduchá akce hostů byla zakončena gólovou radostí. Dlouhá přihrávka rozehrávajícího obránce se odrazila k holi Lukáše Hájka, ten předložil míček před brankou čekajícímu PAVLU BRUSOVI a Kejík se přesunoval k tyči marně. Asistence: Lukáš Hájek.
     
    22:20
    Rozehrávka hostujícího celku je napadána a modří nemají jednoduchou úlohu při pronikání dopředu. Domácí se zmocnili kulatého předmětu nedaleko brankoviště.
     
    21:25
    Veltšmíd dostal kulatý předmět přes pravou stranu až nedaleko od Kejíka, ale z dané zóny nikdo z Vítkovic nestačil přesně zakončit.
     
    20:55
    Domácí se dostali po ztrátě Vítkovic na středu hřiště k míčku a sami zkusili střílet, rána Buldoků se odráží od obránce hostů za mantinel.
     
    20:14
    Míček získalo Brno a hraje od Kejíka. Vítkovičtí byli kvalitně zkonsolidováni před Součkem a nedopustili, aby někdo prošel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Brno: 5
    Vítkovice: 4
     
    Jsme svědky vyrovnaného souboje. Své akce měli jak Buldoci, tak i florbalisté Vítkovic a nešlo o špatné střely. Gólmani Kejík a Souček byli vždy na svých místech a nedovolili, aby přes ně nějaká rána prošla. Hrálo se nahoru-dolů, obrany umožňovaly hráčům chodit do zakončení. Na druhou stranu je na hráčích také vidět, že nesou velký díl zodpovědnosti a nechtějí zbytečně chybovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Volný úder Buldoků z rohu nenabídl střelu na brankáře. Hosté zvládli udržet míček u mantinelu, což jim vyhovovalo.
     
    19:04
    Nepřesná palba Brna prolétla jen o malý kousek nad břevnem. Brankář Ostravanů jen hledí nad sebe.
     
    18:30
    Domácí se prali v útoku, míček ovšem nemohli získat a Souček si na další chvíle odpočine.
     
    18:06
    Souček nastavil ruku do tvrdé brněnské rány. V dalších okamžicích se podařilo Vítkovicím udržet míček dál od klece.
     
    17:17
    Skvělý příklep hostujícího střelce lízl tyčku Kejíkovy svatyně! Domácí gólman se stačil jen otočit, nestíhal by zareagovat.
     
    16:30
    Obránci Brna založili pohlednou ofenzivní akci, kterou dokázal jeden z útočníku zakončit, Souček vytáhl děrovaný předmět pryč.
     
    15:55
    Brňané zkouší hrozit z levé strany a projevují snahu o probojování se přes defenzivu modrých. Neúspěšně.
     
    15:08
    Aktivní obrana Vítkovic nabídla možnost právě pro hosty, ti však na Kejíka ani nevystřelili.
     
    14:36
    Hosté přišli u mantinelu o míček a využit toho samozřejmě chtěl tým Bulldogs, avšak kulatý předmět vyskočil po jednom ze soubojů mimo hrací plochu.
     
    14:01
    Bleskově reagující Kejík vytáhl míček po jedné ze střel hostů rukou mimo vymezený prostor. Následná krátká kombinace nabízí domácím příležitost jít se podívat na půlku soupeře.
     
    13:32
    Zajímavou nahrávkou hledal kolegu před svatyní Jeski, ale nikdo jeho záměr správně neodhadl a Vítkovice mohou jít do brejku.
     
    13:02
    Nedaleko od půlicího kruhu byl nedovoleně zastaven brněnský florbalista. Jeho spoluhráči zvládli z následného volného úderu napálit znovu pouze hrazení.
     
    12:27
    Standardní situace zrovna rozruch před Součkem nezpůsobila, míček orazítkoval zadní mantinel a dokutálel se na hůl vítkovického obránce.
     
    12:08
    Kejík předvedl rychlý reflex a zachytil výpal, jenž mířil přesně na jeho hruď. Zahrozit se mohou pokusit Buldoci.
     
    11:39
    Za kasou Součka nemohl domácí hráč uspět proti početní převaze modrých obranářů, proto drží míček hostující mužstvo.
     
    11:17
    Nepřesná rána z vítkovické dílny příliš vrásek Kejíkovi nenadělala. Rozvoj útočné hry mají v těchto chvílích na starosti domácí florbalisté.
     
    10:54
    Dopředu kráčí v poklidnějším tempu hosté. Až pozorná defenziva Brna stihla zastavit pronikajícího hráče.
     
    10:10
    Šebesta pěkně přenechal děrovaný předmět Heczkovi, jenže stál proti přesile Bulldogs a nebyl schopen z této situace nic víc vytěžit.
     
    09:46
    Souček se přimáčkl k tyči jeho klece a vytěsnil jednu z buldočích dělových ran. Ta se od jeho boku odráží mimo nebezpečné území.
     
    09:01
    K odraženému míčku se nejdříve přihnal Hubálek a přenechal jej obranné dvojici Vítkovic. Ta ale neohrozila Kejíka, který v poklidu stojí na čáře.
     
    08:30
    Oba celky střídají. Volný úder zahrával Juhaňák, ale veškerá akce se přesunuje na obrannou část domácích, kde si přihrávají obránci.
     
    07:54
    Na středu získali Brňané míček pod svá křídla a vydali se porozhlédnout na útočnou polovinu. Soupeř jim dokázal znepříjemnit průnik a znemožnil zakončení.
     
    07:30
    Bulldogs to znovu zkoušeli po pravé straně, kde je hosté nechávají procházet s menšími obtížemi, ani nyní nedojde k nebezpečné šanci.
     
    06:50
    Bleskový průnik a následná přihrávka Jiřího Koutného byly sice povedené akce, ovšem u tohohle také zůstalo, neboť nikdo z jeho spoluhráčů nebyl schopen střílet.
     
    06:14
    Ke střele od půlicí čáry se nikdo z domácích neodvážil, místo toho poslal jeden z nich přihrávku dozadu a kombinace pokračuje.
     
    05:43
    Při souboji v rohu byly Vítkovice příliš důrazné, kulatý předmět se stěhuje do držení Buldoků, kteří pádí kupředu.
     
    05:12
    Střela hostujícího florbalisty byla sražena na zadní mantinel. Situaci za brankou zklidňuje Jakůbek se svou trpělivou hrou.
     
    04:47
    Domácí střelec se sice odhodlal k palbě, ale do dráhy se mu přimotal vítkovický obranář a zmařil nadějný postup vpřed.
     
    04:18
    Kombinuje Brno. Obránci si v tempu vyměňují mezi sebou míčky a hledají nejlepší místo ke střelbě na Součka.
     
    03:30
    Tentokrát se o něco podobného jako Fuchs pokoušel Jakůbek. Došlo i ke střele jednoho z hráčů z levé strany, míček jde nad.
     
    03:08
    Fuchs dlouho otálel s rozehrávkou, a tak jednoduše poslal míček daleko dopředu podél hrazení. Akce dál nepokračuje.
     
    02:37
    Chyba v brněnské sérii nahrávek přinesla hostujícímu florbalistovi možnost vystřelit, jenže kulatý předmět nestočil mezi tyče.
     
    02:10
    Volný úder hostů nebyl nikterak nebezpečným, naopak se díky němu do protiakce drali domácí a Souček se musel přemisťovat.
     
    01:37
    Vítkovická rozehra je plná přihrávek a rychlého vyměňování míčku. Z této kombinace vyplynul nepřesný výpal Šebesty.
     
    01:06
    Celek domácích vyprodukoval dvě rány, které se řítily na Součka, ten však zachoval chladnou hlavu a veškeré nebezpečí ničí.
     
    00:36
    Domácí rozehrávali zpoza své klece, ale narazili na forčeking hostů u půlicí čáry. Vítkovičtí hrají důrazně a nepářou se se svými soupeři.
     
    00:18
    Brňané drží po úvodním buly míček, jejich první průnik podél levé strany však nebyl povedený a střílí Vítkovice, i když nepřesně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    itelligence Bulldogs Brno: Kejík (Kuhn) – Kadlec, Jalový, Fuchs, Coufal, Juhaňák, Hrubý, Jeski, J. Koutný, Komenda, Hrazdira, M. Koutný, Mendrek, Bauer, Brom, Veselý, Žižka, Ondráček, Jakůbek

    1. SC Vítkovice Oxdog: Souček (Rataj) – Jankulár, Brus, Heczko, Šebesta, Řezanina, Gál, Pešat, Zbořil, Hájek, Bräuer, Hubálek, Veltšmíd, Matejčík, Delong, Matúš

    Rozhodčí: Petr Černý a Jiří Janoušek.
     
    Buldoci nastupují v tradiční oranžovočerném dresu, Vítkovice oblékly modrý stejnokroj.

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 33. Juhaňák (Jakůbek), 46. Juhaňák (Hrubý), 60. Ondráček (J. Koutný), 61. J. Koutný (Fuchs) – 24. Brus (Hájek), 35. Veltšmíd (Brus), 43. Bräuer (Heczko)


    Bulldogs Brno: Kejík (Kuhn) – Kadlec, Jalový, Fuchs, Coufal, Juhaňák, Hrubý, Jeski, J. Koutný, Komenda, Hrazdira, M. Koutný, Mendrek, Bauer, Brom, Veselý, Žižka, Ondráček, Jakůbek
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Rataj) – Jankulár, Brus, Heczko, Šebesta, Řezanina, Gál, Pešat, Zbořil, Hájek, Bräuer, Hubálek, Veltšmíd, Matejčík, Delong, Matúš

    Rozhodca: Petr Černý a Jiří Janoušek

    Diváci: 194