Chelsea – West Ham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:3 (kon.) | Everton – Stoke City 0:1 (kon.)
Leicester – Tottenham 1:2 (kon.) | Manchester United – Newcastle 3:1 (kon.) | Sunderland – Hull City 1:3 (kon.)
Swansea – Aston Villa 1:0 (kon.) | West Bromwich – Manchester City 1:3 (kon.) | Burnley – Liverpool 0:1 (kon.)
Arsenal – QPR 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:0)
Queens Park Rangers
Piatok 26.12.2014, 18:30 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Kranjčarova nepresná strela z priameho kopu už na výsledku zápasu nič nezmenila. Arsenal síce dohrával prevažnú časť druhého dejstva v oslabení, keď sa hlúpo nechal vylúčiť Olivier Giroud, no tri body si už Gunners postrážili. Strelcom rozhodujúceho gólu je večný náhradník Tomáš Rosický, ktorému nepokazilo radosť ani zníženie v podaní Charlieho Austina.

    Obe mužstvá tak po dnešnom zápase zostávajú na svojich priečkach. Arsenal už ale stráca na piaty West Ham len jeden bod. Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, prajem príjemný zvyšok dnešného sviatočného dňa. Premier League je späť opäť v nedeľu. (20:25:01)

     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ešte tu ale bola kontra QPR, ktorú nedovolene zastavil Coquelin a po Giroudovi sa tak stáva druhým domácim potrestaným hráčom v zápase.
     
    90+3
    Alexis Sánchez ešte heroicky z posledných síl vyvážal loptu a po Kranjčarovom faule za žltú na polovici ihriska sa už zdá, že Arsenal svoje vedenie v poslednej minúte nepustí.
     
    90+2
    V ich úvode sú tu penaltové protesty Queens Parku, no Martin Atkinson tretiu penaltu nenariadil a zrejme sa rozhodol správne.
     
    90+1
    No a nadstavovať sa budú ešte štyri minútky, tak ako o tom rozhodla rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom.
     
    90
    Mathieu Flamini teraz pred Bobbym Zamorom zabraňuje vyrovnaniu Jazdcov! Hostia mali k dispozícii rohový kop, ktorý z pravej strany letel na bližšiu žrď. Tam zakončoval Mauricio Isla, ktorý šikovne predĺžil hlavou na stred malého vápna, kde operoval práve Zamora. Ten si už chystal gólovú koncovku z poldruha metra, no ešte pred ním na jednotku zasiahol Flamini, ktorý odkopol loptu do bezpečia. Nápor QPR ale v závere zápasu predsa len prichádza!
     
    89
    Následne sa so súperom pohral Niko Kranjčar, ktorý ale následne zakončoval zo strednej vzdialenosti len nad bránku.
     
    88
    Arséne Wenger ešte väčšmi posilňuje defenzívu svojho mužstva. Z hrotu útoku schádza mlčiaci Danny Welbeck, ktorého nahrádza defenzívny štít Coquelin.
     
    87
    Po peknej kombinácii Rangers centroval do šestnástky Vargas, no jeho prízemný center pohltil iba poľský brankár Szczesny.
     
    86
    Hoilett na ľavej strane najskôr obohral Chambersa, no následne poslal len nepresný center vysoko nad klbko hráčov. Výraz Harryho Redknappa bol veľavravný.
     
    85
    Dnes je ten ťah možno o niečo akceptovateľnejší. V Liverpoole ale hrali presilovku práve zverenci Arséna Wengera.
     
    84
    Kanonieri tak budú dohrávať zápas v rozostavení 5 – 3 – 1. Vypomstí sa im prehnaná defenzíva rovnako ako na Anfielde?
     
    83
    Po výbornom výkone odchádza i večný náhradník londýnskeho Arsenalu a síce Tomáš Rosický, ktorého nahrádza obranca Chambers.
     
    82
    Do konca zostáva aj s nadstavením ešte nejakých dvanásť minút hry. Arsenal bude musieť bojovať až do posledného hvizdu.
     
    81
    Bobby Zamora naštartovaný za vyrovnaním, ale po Ferovej pretiahnutej prihrávke sa tak konať zatiaľ nebude.
     
    79
    Queens Park Rangers dali gól!
    Loptu si na biely bod nepostavil nik iný, než vyhlásený a dá sa povedať i jediný kanonier QPR CHARLIE AUSTIN. Ten nezahral pokutový kop práve dokonale, keď si Wojciech Szczesny siahol nohou na loptu, no nad bránku ju už vykopnúť nedokázal. Guľatý nezmysel len zľahka podvihol, strela najlepšieho anglického strelca Premier League končí v siete a stále tak nie je o ničom rozhodnuté!

    Erik Farkaš

    Góly: 37. A. Sánchez, 65. Rosický – 79. Austin (pen.)

    Karty:   90+4. Coquelin (ARS) – 27. R. Ferdinand (QPR), 55. Mutch (QPR), 70. Hoilett (QPR), 90+3. Kranjčar (QPR)   53. Giroud (ARS)

    Nepremenená penalta: 9. A. Sánchez (ARS), brankár R. Green zneškodnil


    Arsenal FC: Szczesny – Debuchy, Mertesacker (C), Monreal, Gibbs – Flamini, Rosický – A. Sánchez, Cazorla, Welbeck – Giroud
    Náhradníci: Ospina – Podolski, Walcott, Chambers, J. Campbell, Coquelin, Bellerín
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Queens Park Rangers: R, Green – Onuoha, R. Ferdinand (C), Caulker – Isla, Mutch, K. Henry, Kranjčar, A. Traoré – E. Vargas, Austin
    Náhradníci: A. McCarthy – Hill, M. Phillips, Fer. S. Wright-Phillips, Hoilett, Zamora
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, P. Kirkup – P. Dowd