Ne – Královské Vinohrady 16:0 (kon.) | Židenice – Vítkovice 4:6 (kon.) | Olomouc – ELITE PRAHA 5:4 (kon.)
koniec
Ne
16:0 (5:0, 7:0, 4:0)
TJ Sokol Královské Vinohrady
cz Sobota 20.12.2014, 14:00 • SH Jižní Město • ČEZ Extraliga žen (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Přeji příjemné sobotní odpoledne při sledování online přenosu ze zápasu ženské florbalové extraligy. V rámci 15. kola se střetnou týmy Herbadent Praha 11 SJM a TJ X3M Sokol Královské Vinohrady.
     
    Herbadent je současným lídrem ženské extraligy. Ve 14 zápasech dokázaly hráčky z Jižního Města třináctkrát zvítězit a padli pouze po prodloužení s Vítkovicemi. Na svém kontě mají 40 bodů a ukazují, že ani letní změny v kádru tým nijak nepoznamenaly.

    Tahounky týmu:
    Eliška Krupnová 23 (14+9)
    Monika Slavíková 22 (18+4)
    Martina Čapková 20 (10+10)

    V posledním kole si Herbadent poradil s ELITE, i když vítězství favortia nebylo tak jednoznačné, jak by se čekalo. Je ale pravda, že Herbadent hrál druhé utkání během 3 dnů a například Eliška Kruonová dostala na tento zápas volno.

    ELITE PRAHA 4:6 Herbadent Praha 11 SJM
    6. Rybičková (Havlíková), 31. Rybičková (Denková), 48. Jelínková (Frantínková), 55. Kadučáková (Havlíková) – 5. Billá (Hubáčková), 7. Ferencová (Hubáčková), 19. A. Polívková (Pilíková), 29. Čapková (Procházková), 38. Stará (Šteglová), 45. Sádková (B. Polívková)
     
    Královské Vinohrady mají zcela jiné starosti. Jsou uprostřed záchranářské mise. Z 13 odehraných zápasů dokázaly hráčky z Vinohrad vydolovat 6 bodů, což je řadí na předposlední pozici. Minulý týden měly sehrát velice důležitý zápas s Tatranem, ale zápas byl přeložen na konec ledna. Hráčky tak měly 2 týdny na to, aby se připravily na souboj s lídrem.

    Tahounky týmu:
    Aneta Tvrzníková 11 (7+4)
    Ivana Hyršlová 8 (5+3)
    Petra Honzová 4 (4+0)
     
    První vzájemný duel dnešních soupeřů v letošním ročníku extraligy se odehrál ve vinohradské hale 7.11. a skončil vysokým vítězstvím Herbadentu.

    TJ Sokol Královské Vinohrady 2:14 Herbadent Praha 11 SJM
    22. Tvrzníková, 51. Tvrzníková (Strejcovská) – 17. Sádková (Pilíková), 17. Košturiaková (Ferencová), 19. Slavíková (Steinbachová), 23. Hubáčková (Košturiaková), 27. Procházková (Kubišová), 32. Ziminová, 33. Steinbachová (Sádková), 35. Procházková (Kubišová), 37. Procházková (A. Polívková), 40. Sádková, 47. Čapková (Sádková), 53. Hubáčková (Košturiaková), 55. Sádková, 58. Čapková (Ferencová)
     
    Úvodní sestavy:

    Herbadent Praha 11 SJM: Kuchyňková (Červová) – Hubáčková, Pilíková, Sádková, Steinbachová, Billá, Slavíková, Krupnová, Kubišová, Košturiaková, Čapková, Šteglová, Stará, Polívková A., Ferencová, Polívková B.

    TJ X3M Sokol Královské Vinohrady: Velčická (Máčilová) – Petřeková, Macurová, Schwarzová, Sladkovská, Červená, Tvrzníková, Reichová, Honzová, Javorská, Strejcovská, Trunečková, Vejvodová, Bartošová, Jiříčková, Valášková, Komorousová, Šádková, Kuchařová

    Rozhodčí: Jan Drška, Jiří Meisner.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Hráčky domácího Herbadentu zvolily pro dnešní zápas černé dresy, jejich soupeřky z SKV budou hrát v dresech žlutých.
     
    Line-up hostů, TJ Sokol Královské Vinohrady: brankář: Jana Velčická; hráči v poli: Dana Valášková, Anna Javorská, Kristýna Jiříčková, Barbora Reichová, Barbora Sladkovská
     
    Line-up domácích, Herbadent Praha 11 SJM: brankář: Eliška Kuchyňková; hráči v poli: Alexandra Ferencová, Martina Čapková, Dominika Kubišová, Monika Slavíková, Zuzana Hubáčková
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    S míčkem na holi začnou zápas hráčky Herbadentu.
     
    00:19
    Ferencová zkusila nahodit míček na branku. Míček však mířil mimo a ani se ho nepovedlo nikomu tečovat a žádné nebezpečí tak nevzniklo.
     
    01:01
    Krupnová se snažila trefit míček z první, ale promáchla a je jí odpískána hra vysokou holí.
     
    01:40
    Sádková vybojovala balonek pro B. Polívkovou, která hledala svojí jmenovkyni, A. Polívkovou. Tu ale při zpracování vyrušila Jiříčková a míček získaly hráčky Vinohrad.
     
    02:22
    Kubišová zakončovala po přihrávce Hubáčkové, ale Velčiká se stačila přesunout ke své druhé tyči včas a míček vyrazila do rohu.
     
    02:55
    Po rozehrávce B. Polívkové vznikla před Velčickou menší skrumáž, ze které nakonec zakončila Sádková. Míček ale ze vzduchu netrefila ideálně a vysoko přestřelila.
     
    03:42
    Billá skvěle pozičně. Zastavila do brejku směřující Trunečkovou.
     
    04:03
    Herbadent právě vstřelil branku!
    MARTINA ČAPKOVÁ dostala na středu dostatek prostoru k tomu, aby zamířila a střelou do horní poloviny branky otevírá skóre dnešního zápasu. Bez asistence.
     
    04:59
    Zápas má od prvních chvil vánoční tempo. Herbadent kontroluje míček a Vinohrady čekají na příležitost k protiútoku.
     
    05:39
    Čapková udržela míček proti přesile, přihrála Ferencové, která se ještě snažila oslovit před brankou stojící Hubáčkovou. Domácí útočnice se ale k míčku přes obránkyni nedostala.
     
    06:45
    Přízemní pokus Košturiakové se podařilo tečovat Steinbachové. Míček ale zvedla víc, než bylo třeba, a ten tak končí až za zadním mantinelem.
     
    07:25
    Billá dvakrát prověřila Velčickou. První střelu vyrazila hostující gólmanka maskou, druhou pak schovala pod svým tělem.
     
    08:18
    Trunečková dostala míček přesně na hůl, ale z první nedokázala trefit branku. První vážnější šance Vinohrad.
     
    08:23
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Hra se po šanci hostů přelila rychle na druhou stranu. Hubáčková pod holí obránkyně našla čepel DOMINIKY KUBIŠOVÉ, která usměrnila balonek do branky. Asistence: Zuzana Hubáčková.
     
    09:12
    Herbadent právě vstřelil branku!
    ELIŠKA KRUPNOVÁ si narazila míček s Dominikou Šteglovou a po střele do horních pater branky je z toho další pěkný gól v podání domácího celku. Asistence: Dominika Šteglová.
     
    09:53
    Herbadent se stále tlačí dopředu.
     
    10:20
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Po rozehrávce z rohu se dostal míček zpoza branky přes Košturiakovou až k DOMINICE STEINBACHOVÉ, která i s pomocí tyče překonává Velčickou. Asistence: Lucia Košturiaková.
     
    11:35
    Skvěle zasáhla Velčická proti Kubišové a poradila si i s dorážkou.
     
    11:53
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Čapková z křídla vybídla ke skórování před branku sbíhající LUCII KOŠTURIAKOVOU, která pod rukou padající Velčické posílá míček už popáté do vinohradské sítě. Asistence: Martina Čapková.
     
    13:20
    Vinohrady se snaží, ale v pozorné obraně domácích nenalézají téměř žádné skulinky. Nyní jejich útok končí v rohu hřiště.
     
    14:49
    Hubáčková přihrála Kubišové, která se jí snažila balonek vrátit, ale při svém snažení nebyla dost přesná.
     
    15:36
    Adéla Polívková zaváhala při rozehrávce a situaci musela zachraňovat jen s pomocí faulu. Verdikt rozhodčích zní: 2 minuty, nedovolené vrážení.
     
    16:10
    Vinohrady drží míček na polovině Herbadentu, ale nedokáží si vytvořit žádnou střeleckou příležitost.
     
    16:14
    Teď se jim to sice povedlo, ale zakončení přesné nebylo a Herbadent se osvobozuje.
     
    16:59
    Ve vlastním oslabení zahrozily hráčky domácího týmu. Od Krupnové putoval míček k Pilíkové a od ní k Hubáčkové, která ale v těsné blízkosti Velčické přestřelila branku.
     
    17:28
    Kuchyňková si připisuje první zákrok v oslabení.
     
    17:36
    Domácí v plném počtu.
     
    18:22
    Po rozehrávce Billé putoval míček přes Sádkovou až k A. Polívkové, která z otočky poslala míček na branku. Velčická dokázala střelu vyrazit i přesto, že jí výhled stěžovala další hráčka Herbadentu.
     
    18:41
    Velčická výborným zákrokem rukou kazí šanci Hubáčkové.
     
    19:22
    Další zákrok Velčické, která se stihla zorientovat a chytá míček před dorážející soupeřkou.
     
    19:55
    Třetí domácí lajna si vytvořila už třetí dobrou střeleckou příležitost, ale Velčická i tentokrát bezchybná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi. Lepším týmem byl domácí Herbadent, který po celou dobu držel míček na svých holích a vytvořil si řadu příležitostí. Gólový účet otevřela pěknou střelou Čapková. Další čtyři zásahy si vměstnaly domácí hráčky mezi 9. a 12. minutu. Postupně se radovaly Kubišová, Krupnová, Steinbachová a Košturiaková. Další domácí šance zmařila výborná Velčická. Hráčky SKV se do hry moc nedostávaly a moc jim k tomu nepomohla ani přesilová hra. Herbadent tak po první třetině zcela po zásluze vede 5:0
    Druhá třetina začne přibližně ve 14:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrály hráčky Herbadentu a mohou tak podniknout útočnou akci.
     
    20:44
    Sádková prověřila Velčickou, ta je pozorná.
     
    21:33
    Čapková v souboji u balonek přistrčila Jiřříčkovou a je jí odpískán nedovolený zákrok.
     
    21:58
    Akce Herbadentu končí za mantinelem. Hrát mohou hostující hráčky.
     
    22:21
    Střelu B. Polívková z křídla srazila do rohu Červená.
     
    22:44
    Velčická zasahuje proti střele Pilíkové.
     
    22:54
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Přečíslení 2 na 1 vyřešila Hubáčková přihrávkou na DOMINIKU KUBIŠOVOU, která nabídkou své spoluhráčky nepohrdla a navyšuje vedení Herbadentu. Asistence: Zuzana Hubáčková.
     
    23:45
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Další míček končí v síti za Velčickou. Tentokrát se o to postarala třetí domácí formace. Balonek, který z hole Sádkové směřoval před branku, si do ní nešťastně srazila TEREZA KOMOROUSOVÁ.
     
    25:30
    Macurová měla čas na zakončení,a le její pokus dokázala před Kuchyňkovou zastavit Krupnová.
     
    25:59
    Steinbachová netrefila míček projíždějící brankovištěm.
     
    26:11
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Domácí hráčky měly k dispozici volný úder. Vypadalo to, že všechny hráčky odejdou střídat. Billá s Polívkovou ale rozehrály a ADÉLA POLÍVKOVÁ přidává další branku Herbadentu. Asistence: Denisa Billá.
     
    27:24
    Skvělá zákrok Kuchyňková, která se vrhla ke svojí tyči a maskou vyrazila míček, který směřoval do sítě.
     
    28:39
    Herbadent právě vstřelil branku!
    BARBORA SÁDKOVÁ se pěkně uvolnila a střelou z levého křídla se trefila přesně ke vzdálenější tyčce. Asistence: Denisa Billá.
     
    29:47
    Diváci v hale už vyhlíží dvojciferné skóre.
     
    29:51
    Královské Vinohrady střídají gólmanky. Jana Velčická přenechává místo v brankovišti Ivetě Máčilové.
     
    30:30
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Ani střídání brankářek nedokázalo zastavit kanonádu Herbadentu. DOMINIKA STEINBACHOVÁ dostala míček na střed hřiště a ač tísněna obránkyní, dokázala poslat z otočky míček přesně nad nohu Máčilové. Asistence: Lucia Košturiaková.
     
    31:48
    Herbadent je stále při chuti. Máčilová dokázala další střelu zastavit nohou a do bezpečí pak míček uklidily její spoluhráčky.
     
    32:42
    Herbadent stále na balonku.
     
    32:56
    Po individuální akci Ferencové budou moci domácí florbalistky rozehrát volný úder od levého mantinelu.
     
    33:29
    Billá se dostala těsně za poslední bránící hráčku. Máčilová ale její střelu se štěstím vyrazila ramenem.
     
    34:24
    Na druhé straně se zavlnila boční síťka po střele Trunečkové.
     
    35:10
    Sádková nepřesnou zadovkou našla jenom hůl jedné ze soupeřek. Protiútok hostů ale hned v zárodku zastavila pozorná Pilíková.
     
    35:30
    Dnešní utkání sleduje 49 diváků.
     
    36:03
    Steinbachovou pozlobilo zpracování. Na pomoc své spoluhráčce přišla Šteglová a Herbadent tak zůstává na balonku.
     
    36:35
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Velká převaha domácích vyústila v další gól. Po přenesení hry na druhou stranu se krásnou střelou o břevno prosazuje ELIŠKA KRUPNOVÁ. Asistence: Barbora Stará.
     
    37:21
    Herbadent právě vstřelil branku!
    DOMINIKA STEINBACHOVÁ se ocitla tváří v tvář Máčilové a i když dokázala hostující gólmanka její střelu zastavit, na dorážku už byla krátká a Steinbachová si tak připisuje první hattrick v sezóně. Asistence: Eliška Krupnová.
     
    38:58
    Vinohrady se teď brání je za cenu vyhození.
     
    39:27
    Košturiaková netrefila balonek ze vzduchu. Míček ale slovenská reprezentantka udržela.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila nám druhá třetina na Jižním Městě to vypadá na předčasnou vánoční nadílku. Ve druhé periodě to byly opět domácí florbalistky, které určovaly, jakým směrem se tento zápas bude ubírat. Vytvořily si mnoho střeleckých příležitostí a sedm z nich dokázaly přetavit v gól. Jako první se v této části hry prosadila Kubišová, následně si vlastní branku střelila Komorousová a poté následovaly přesné zásahy A. Polívkové, Sádkové, Steinbachové, Krupnové a znovu Steinbachové, která tak dosáhla na hattrick. Hostům nepomohla ani změna v brankovišti a protože jejich jedinou šanci zlikvidovala Kuchyňková, je skóre před závěrečnou dvacetiminutovkou 12:0 pro domácí Herbadent.
    Třetí třetina začne přibližně v 15:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    První domácí útok ve třetí třetině se nezdařil, ale domácí hráčky zůstávají v držení balonku.
     
    40:35
    Střelu Šteglové srazila za branku Valášková.
     
    41:15
    Schwarzová táhla útok Vinohrad, ale včas se vrátila Hubáčková a míček jí vzala.
     
    42:05
    Krupnová nahrávala před branku, Steinbachová pustila míček za sebe na Košturiakovou. Máčilová si připsala dobrý zákrok. Domácí hráčky se pak snažily o dorážku a míček zazvonil o tyčku.
     
    43:22
    Čapková posunula na Hubáčkovou, jejíž pohotová střela nadělala Máčilové problémy. Hostující brankářka ale situaci zvládla.
     
    43:50
    Máčilová srazila další střelu maskou, míček se pak kutálel po brankové čáře. Jako první si ho všimla vinohradská brankářka a zachránila svůj tým od dalšího gólu.
     
    44:54
    Čapková kombinovala s Kubišovou. Ke střele se nakonec odhodlala Kubišová, ale Máčilová opět zasahuje.
     
    45:41
    Po špatné rozehrávce hostů se míček dostal k Čapkové, jejíž slabé backhandové zakončení ale nenadělalo Máčilové žádně větší problémy.
     
    46:00
    Na druhé straně si jistý zákrok připisuje Kuchyňková.
     
    47:01
    Po dlouhé kombinaci Herbadentu se snažil Steinbachová najít nabíhající Starou, která na míček o píď nedosáhla.
     
    47:12
    Teď už se Stará k balonku dostala, ale přestřeluje.
     
    47:37
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Na světě je další hattrick. Přesnou střelou do horního růžku se o něj postarala DOMINIKA KUBIŠOVÁ. Asistence: Zuzana Hubáčková.
     
    49:09
    Vinohradské hráčky se dostaly do útoku a jejich akce bude pokračovat rozehrávkou z rohu.
     
    50:00
    Herbadent opět kontroluje míček. Hráčky si vyměňují velké množství přihrávek a nikam se neženou.
     
    50:44
    Máčilová si připsala další zákrok. Poté podržela míček ve své ruce příliš dlouho a Herbadent měl příležitost rozehrát volný úder z hodně výhodné pozice, tuto šanci ale hráčky v černém nevyužily.
     
    51:23
    Kubišová se snažila vystřelit z otočky, ale trefila jen obránkyni stojící před Máčilovou.
     
    51:53
    Šteglová nabídla krásnou přihrávkou přes brankoviště gól Steinbachové. Střelkyně jednoho z hattricků ale nabídkou pohrdla, když nedokázala poslat míček do prázdné branky.
     
    52:53
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Volný míček si vzala MARTINA ČAPKOVÁ a tvrdou ránou propálila vše, co stálo balonku v cestě do sítě. Bez asistence.
     
    53:20
    Čapková předvedla elegantní otočku, po které následovala přesná přihrávka, střela a zákrok Máčilové.
     
    54:27
    Čapková z další akce vytěžila volný úder od mantinelu.
     
    54:58
    Slavíková si zpracovávala balonek příliš dlouho a už ho nestihla posunout před branku na Hubáčkovou.
     
    55:30
    Krupnová upadla v souboji před vlastní brankou, ale Kuchyňková dobře odhadla situaci, natáhla se po balonku a nenechala hostující hráčky dorážet.
     
    56:50
    Kubišová byla faulována. z rohu bude rozehrávat domácí tým.
     
    57:15
    Košturiaková trefila míček ze vzduchu, mířila na zadní tyč, ale minula.
     
    57:49
    Valášková za 5 minut 12 sebrala dorážku Steinbachové.
     
    57:54
    Herbadent právě vstřelil branku!
    LUCIA KOŠTURIAKOVÁ se prosmýkla kolem obránce a trefila se přesně ke vzdálenější tyči Máčilové. asistence: Eliška Krupnová.
     
    58:53
    Máčilová v akci. Nyní musela vytáhnout dva dobré zákroky.
     
    59:29
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Hned tři hráčky domácích se ocitly za zády obránkyň. DOMINIKA KUBIŠOVÁ to vzala celé na sebe a střelou pod břevnou střílí šestnáctý gól Herbadentu. Asistence: Monika Slavíková.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako třetiny předchozí. Herbadent přidal další čtyři branky. Dvakrát se trefila Kubišová a po jednom zásahu přidaly Čapková a Košturiaková. Vinohrady se prosadit nedokázaly a z Jižního Města tak odjíždí s prázdnou.
    Hráčky Herbadentu si tak nadělily předčasný vánoční dárek v podobě drtivého vítězství. Eliška Kuchyňková se může radovat z čistého konta, Dominika Kubišová ze čtyř vstřelených gólů a Dominika Steinbachová z letošního prvního hattricku.
     
    Statistiky utkání:
    střely na branku: 51 : 14
    vyloučení: 1:0
    využití: 0:0
    v oslabení: 0:0

    Nejlepší hráčky utkání:
    Martina Čapková (HRB) – Dana Valášková (SKV)
     
    To je ode mě pro dnešek vše. přeji vám příjemný zbytek dne a budu se těšit při sledování dalších florbalových online přenosů. (15:55:57)

    Lukáš Vacuška

    Góly a asistencie: 5. Čapková, 9. Kubišová (Hubáčková), 10. Krupnová (Šteglová), 11. Steinbachová (Košturiaková), 12. Košturiaková (Čapková), 23. Kubišová (Hubáčková), 24. Komorousová (vla.), 27. A.Polívková (Billá), 29. Sádková (Billá), 31. Steinbachová (Košturiaková), 37. Krupnová (Stará), 38. Steinbachová (Krupnová), 48. Kubišová (Hubáčková), 53. Čapková, 58. Košturiaková (Krupnová), 60. Kubišová (Slavíková)


    Ne: Kuchyňková (Červová) – Hubáčková, Pilíková, Sádková, Steinbachová, Billá, Slavíková, Krupnová, Kubišová, Košturiaková, Čapková, Šteglová, Stará, Polívková A., Ferencová, Polívková B.
    TJ Sokol Královské Vinohrady: Velčická (Máčilová) – Petřeková, Macurová, Schwarzová, Sladkovská, Červená, Tvrzníková, Reichová, Honzová, Javorská, Strejcovská, Trunečková, Vejvodová, Bartošová, Jiříčková, Valášková, Komorousová, Šádková, Kuchařová

    Rozhodca: Jan Drška, Jiří Meisner

    Diváci: 49