Philadelphia – Florida 1:2 (1:2 po s.n.) | Pittsburgh – Colorado 1:0 (po pr.) | Carolina – Toronto 4:1 (kon.)
Columbus – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Anaheim 1:2 (kon.) | LA Kings – St. Louis 6:4 (kon.)
San Jose – Edmonton 4:3 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Edmonton Oilers
cz Piatok 19.12.2014, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Barclay GOODROW - 4:3
     
    49:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas musí bavit prostě každého! Zase jen pár vteřin a všechno je úplně jinak. Do samostatného úniku na branku se dostal BARCLAY GOODROW, který prostě a jednoduše zasunul černou pryž mezi betony Bena Scrivense. Teď má pro změnu tým Edmonton Oilers úkol, aby dotahoval skóre. Asistence: Brent Burns, Melker Karlsson.
    Matt TENNYSON - 3:3
     
    48:29
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Máme znovu vyrovnáno na západě Ameriky! Ještě v přesilové hře dávají Sharks branku, která jim pomáhá nejen ve výsledku, ale také psychicky. Výbornou ránu z pravé strany vyslal MATT TENNYSON, který zároveň dává svou první branku v Natonional Hockey League a důvod k oslavám na střídačce Žraloků je jasný. Uvidíme zajímavý závěr duelu. Asistence: Tommy Wingels, Marc-Eduoard Vlasic.
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:3
     
    29:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nahoru a zase dolů. Je to teprve pár vteřin zpátky, co vedla domácí družina o gól, ale teď mají po opětovném otočení skóre na kostce radostné chvíle zpátky hráči barev kanadské organizace. RYAN NUGENT-HOPKINS překvapil nejen Antti Niemiho a San Jose, ale možná i sám sebe, když propasíroval kotouč až do soupeřovy klece. Možná bude potřeba, aby začaly fungovat na obou stranách obrany. Asistence: Jordan Eberle, David Perron.
    Steven PINIZZOTTO - 2:2
     
    28:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže ve druhé třetině se rozhodně nudit nebudeme ani nadále. Hosté totiž neponechávají soupeře příliš dlouho ve vedení, nyní Edmontonským pomohl velký důraz na brankovišti. Puk do sítě na brankovišti došťouchal nejdůraznější STEVEN PINIZZOTTO, ten zařizuje radost mužů v bílém. Zajímavá část zápasu. Asistence: Matt Hendricks, Justin Schultz.
    Logan COUTURE - 2:1
     
    27:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Skóre je rázem úplně jiné, než bylo ještě před několika momenty. Obrana Edmontonu zůstala velice nepozorná, což se jí znovu nevyplatilo. Svou výbornou orientaci a hlavně rychlost předvedl talent LOGAN COUTURE, jenž prosvištěl útočnou periodou a zavěsil kus černé pryže za záda už jen přihlížejícího Bena Scrivense. Oilers přicházejí nejen o své vedení, ale také o vyrovnané skóre. Asistence: Brenden Dillon.
    James SHEPPARD - 1:1
     
    25:51
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v případě první branky Edmontonu, také nyní jde o překvapení pro jednoho z brankářů. Domácí se totiž nenápadně pohybovali v útočném pásmu a najednou máme vyrovnáno. Nádhernou přihrávku od Barclaye Goodrowa dostal zpoza branky na svou hůl JAMES SHEPPARD, jehož předčasný vánoční dárek pro Scrivense končí v podobě gólu za brankovou čarou. Najednou je na straně Sharks veseleji. Asistence: Barclay Goodrow, Melker Karlsson.
    Boyd GORDON - 0:1
     
    14:43
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Překvapení pro Sharks je na světě. Docela nenápadně a nečekaně se dostává Edmonton do vedení. Hosté zavezli puk před branku Anttiho Niemiho, kde kus černé gumy velmi šikovně nabral na bekhend BOYD GORDON. Ten zkusil trefit prostor ve výstroji finského gólmana a vůbec se nemýlil. Oilers mají náskok, který teď určitě nebudou chtít ztratit. Asistence: David Perron, Jeff Petry.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 26. Sheppard (Goodrow, Karlsson), 28. Couture (Dillon), 49. Tennyson (Wingels, Vlasic), 50. Goodrow (Burns, Karlsson) – 15. Gordon (Perron, Petry), 29. Pinizzotto (Hendicks, Schultz), 30. Nugent-Hopkins (Eberle, Perron)


    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Braun, Dillon, Burns, Tennyson, Hannan – Pavelski, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Karlsson – Scott, Tierney, Desjardins
    Edmonton Oilers: Scrivens – Petry, Ference, Fayne, Klefbom, Schultz, Hunt – Purcell, Nugent-Hopkins, Hall – Eberle, Arcobello, Perron – Pitlick, Draisaitl, Jakupov – Pinizzotto, Gordon, Hendricks

    Rozhodca: Devorski, Joannette – Cvik, Lazarowich

    Diváci: 17 399