Philadelphia – Florida 1:2 (1:2 po s.n.) | Pittsburgh – Colorado 1:0 (po pr.) | Carolina – Toronto 4:1 (kon.)
Columbus – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Anaheim 1:2 (kon.) | LA Kings – St. Louis 6:4 (kon.)
San Jose – Edmonton 4:3 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Anaheim Ducks
cz Piatok 19.12.2014, 02:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Ryan Kesler měl na levém křídle dostatek času, aby puk uklidil do prázdné brány, to se mu ale nepodařilo.
     
    58:31
    Brendan Gallagher málem vyrovnal v oslabení po skvělé práci Tomáše Plekance v rohu kluziště, jeho střela ale skončila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    57:46
    P.K. Subban (MTL) podruhé v zápase usedá na trestnou lavici, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    52:26
    Tomáš Plekanec si málem vstřelil vlastní gól, když se snažil puk uklidit u pravé tyče do bezpečí, Carey Price ale ukryl černou gumu ve své výstroji a přerušil hru.
     
    48:53
    Clayton Stoner (ANA) dostal 5 minut za rvačku a šel se uklidnit na trestnou lavici, stejně jako Brandon Prust (MTL).
    Matt BELESKEY - 1:2
     
    48:33
    Anaheim právě vstřelil branku!
    MATT BELESKEY skóruje v přesilové hře a Anaheim si bere zpět ztracené vedení!! Rickard Rakell se uvolnil na pravém křídle a poté našel před bránou volného Matta Beleskeyho, který z první zamířil přesně k levé tyči. ASISTENCE: Rickard Rakell, Devante Smith-Pelly.
     
    46:29
    P.K. Subban (MTL) se nyní dopustil faulu a krátce po vyrovnávacím gólu dostává menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
    David DESHARNAIS - 1:1
     
    45:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hráči Montrealu to nyní parádně sehráli a DAVID DESHARNAIS využívá přesilovou hru!! David Desharnais rozjel pohlednou kombinaci, když se v rohu kluziště dostal po skvělé práci P.K. Subbana k puku a poté našel na modré čáre Andreje Markova, který roztáhl hru doleva na Alexe Galchenyuka. Ten následně vrátil puk na pravé křídlo Davidu Desharnaisovi, který z první uklidil puk do prázdné brány. Frederik Andersen neměl šanci se stihnout přesunout. ASISTENCE: Andrej Markov , Alex Galchenyuk.
     
    44:40
    Patrick Maroon (ANA) v útočném pásmu dohrál souboj se svým protihráčem a dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    41:57
    Ryan Getzlaf (ANA) dostal menší trest poté, co svému soupeři zlomil hokejku, 2 minuty sekání.
     
    41:08
    Brandon Prust (MTL) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    37:45
    Brendan Gallagher se ocitl v obrovské šanci, když předvedl povedenou kličku a poté si sjel před bránu, kde se snažil backhandem zasunout puk za Frederika Andesena, ten ale dokázal jeho pokus fantastickým zákrokem zneškodnit a následně se snažil zalehnout puk, ten ovšem zůstal ve hře.
     
    35:59
    Jakob Silfverberg se zbavil v rohu kluziště obránce a poté našel před bránou volného Andrewa Cogliana, ten ale nadvakrát pozorného Careyho Price překonat nedokázal.
     
    34:18
    Jiří Sekáč předvedl u mantinelu skvělou kličku a u pravé tyče se následně snažil propálit z blízkosti Frederika Andersena, ten ale dokázal jeho střelu lapačkou vytěsnit mimo.
     
    31:17
    Tomáš Plekanec měl další dobrou příležitost, když si z pravého křídla sjel před bránu a vypálil, Frederik Andersen ale jeho střelu směřující k pravé tyči vyrazil.
     
    31:02
    Eric Tangradi (MTL) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    31:02
    Patrick Maroon (ANA) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    29:55
    Pierre-Alexandre Parenteau po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a poté se snažil tvrdou střelou s příklepem zamířit přesně ke vzdálenější levé tyči, jeho pokus ale Frederik Andersen dokázal vyrážečkou vytěsnit nad! Skvělý zákrok.
     
    23:40
    Před Tomášem Plekancem měl dobrou šanci v téměř tom samém místě Brandon Prust, Federik Anderson dokázal jeho střelu směřující k pravé tyči skvělým zákrokem vyrazit.
     
    22:46
    Tomáš Plekanec dostal krásnou přihrávku do jízdy, jeho střela z pravého kruhu pro vhazování ale minula vzdálenější levou tyč! Škoda pro českého hokejistu. To byla dobrá šance.
     
    20:38
    P.K. Subban nastřelil puk na hostující bránu, kde ji těsně před brankovištěm tečoval Dale Weise. Puk poté vylétl do vzduchu a Frederik Andersen si vyjel z brány k levé tyči, aby ho chytil do lapačky.
     
    18:52
    Tomáš Plekanec se ocitl po chybě v defenzivě Ducks v obrovské šanci, backhandem ale svůj nájezd před bránu přesně zakončit nedokázal! Frederik Andersen si připsal skvělý zákrok.
     
    15:49
    Alex Galchenyuk měl obrovskou šanci, když ho u pravé tyče našel skvělou přihrávkou Max Pacioretty, z úhlu ale puk do prázdné brány dopravit nedokázal a jeho střela skončila mimo.
     
    14:30
    Pierre-Alexander Parenteau a Brandon Prust se snažili v brankovišti protlačit puk za záda Frederika Andersena, to se jim ovšem nepodařilo.
     
    11:06
    Rene Bourque (ANA) dostal menší trest, 2 minuty sekání, a Montreal Canadiens má nyní šanci vyrovnat.
    Hampus LINDHOLM - 0:1
     
    08:16
    Anaheim právě vstřelil branku!
    HAMPUS LINDHOLM posílá tvrdou střelou s příklepem Anaheim Ducks do vedení!! Ryan Getzlaf vyhrál vhazování a poté přihrál z rohu kluziště k modré čáře Hampusu Lindholmovi, který tvrdou střelou z první vymetl levou šibenici. Krásný gól a Anaheim vede v Bell Center 1:0. ASISTENCE: Ryan Getzlaf.
     
    06:02
    Ducks se dostali mezi kruhy k nebezpečné střele, kterou Carey Price dokázal pravým betonem vyrazit!
     
    05:12
    Brendan Gallagher se protáhl na pravém křídle u mantinelu kolem Colbyho Robaka a poté si vybruslil z rohu kluziště před bránu, jeho následné zakončení backhandem ale zamířilo mimo.
     
    01:24
    Ducks vyhráli v útočném pásmu vhazování a po následném nahození od modré čáry a teči před brankářem Carey Pricem zazvonila v Bell Center tyč!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 46. Desharnais (Markov, Galchenyuk) – 9. Lindholm (Getzlaf), 49. Beleskey (Rakell, Smith-Pelly)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Beaulieu, Gilbert, Jemelin, Markov (A), Gonchar, Subban (A) – Bournival, Malhotra, Tangradi – Prust, Desharnais, Parenteau – Sekáč, Plekanec (A), Weise – Pacioretty, Galchenyuk, Gallagher.
    Anaheim Ducks: Andersen (Bryzgalov) – Robak, Lindhol, Stoner, Vatanen, Fowler, Lovejoy – Maroon, Thompson (A), Jackman – Cogliano, Rakell, Silfverberg – Beleskey, Kesler (A), Etem – Bourque, Getzlaf (C), Smith-Pelly.

    Rozhodca: Darcy Burchell, Francois St. Laurent – Scott Cherrey, Matt MacPherson