Philadelphia – Florida 1:2 (1:2 po s.n.) | Pittsburgh – Colorado 1:0 (po pr.) | Carolina – Toronto 4:1 (kon.)
Columbus – Washington 4:5 (po pr.) | Montreal – Anaheim 1:2 (kon.) | LA Kings – St. Louis 6:4 (kon.)
San Jose – Edmonton 4:3 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Toronto Maple Leafs
cz Piatok 19.12.2014, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Elias LINDHOLM - 4:1
     
    58:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je hotovo. Canes vyhráli buly, Staal šel dopředu, na modré předal puk na ELIASE LINDHOLMA a ten ho bez větších potíží poslal do opuštěné branky i přes bránícího hráče. Asistence: Eric Staal, Ron Hainsey.
     
    57:16
    Toronto bez gólmana!
     
    56:14
    Bozak teď spálil nejen gólovku, ale asi i šance Leafs na vyrovnání. Dostal parádní pas na modrou, jel sám na Warda, ale ten jeho pokus nad lapačku lehce škrtl rukavicí a vyrazil nad branku.
    Andrej SEKERA - 3:1
     
    51:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita. ANDREJ SEKERA dostal přihrávku na vrchol kruhu od Faulka, odtud zacílil a jeho dokonalá rána skončila v levém horním růžku branky Berniera. Možná klíčový moment zápasu. Leafs musí dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Asistence: Justin Faulk, Nathan Gerbe.
     
    49:07
    Je po přesilovce. Franson si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    48:03
    Komplikace pro domácí celek. Staal usedl ba trestnou za hákování a Leafs si zahrají přesilovku.
     
    38:35
    Toronto je při chuti a mohlo vyrovnat. Santorelli dostal pas před branku, ale sám u tyčky asi nečekal že kotouč projde a namířil svou střelu vedle.
    Dion PHANEUF - 2:1
     
    36:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se dočkali snížení. Holland zavezl puk do třetiny, poslal ho na kruh, odkud se ke střele dostal kapitán DION PHANEUF. Jeho dělovka skončila nad rukou Warda a zaletěla do branky. Brankáři Canes dobře clonili hned dva hráči Leafs. Asistence: Peter Holland, Cody Franson.
     
    36:09
    Domácí byli dva na jednoho. Nash dostával pas před branku, ale puk byl příliš rychlý a branku těsně minul.
     
    32:02
    Vysoká hůl Gardinera poslal puk do hlediště a tak si jde zadák Leafs sednout na trestnou.
     
    30:55
    Kessel se dostal za obránce, ale tváří v tvář Wardovi namířil svou střelu jen do jeho betonů. Brankář Canes se dnes vyznamenává.
     
    25:55
    Střela od modré, zmatek před Wardem, ve kterém se nejlépe zorientoval Pánik, vzal puk, ale poté svou střelu namířil těsně vedle.
     
    23:22
    Na druhé straně zase úřadoval Bernier. McClement dostal pas před branku, vystřelil, ale gólman Leafs zastavil puk betonem. Poté ještě pokryl dorážku.
     
    22:49
    Akce pokračovala, van Riemsdyk se nakonec dostal ke střele z vrcholu kruhu, ale tam našel jen lapačku pozorného Warda. Ten ji vymrštil do výška a puk v ní ukryl.
     
    21:52
    Holland obral o puk váhajícího Sekeru, jel na Warda, měl vedle sebe posledního obránce a tak zvolil střelu. Mířil nad rameno, ale lapačka domácího gólmana byla rychlejší.
     
    15:58
    Booth se dostal ke střele od mantinelu, ale ještě předtím faulován a jde si odsedět dvě minuty za nedovolené bránění.
    Justin FAULK - 2:0
     
    13:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Leafs se přesilovka vůbec nedařila a navíc v ní inkasují. Dwyer a JUSTIN FAULK jeli sami na jednoho obránce. Prvně jmenovaný poslal puk na svého spoluhráče a ten puk suverénně poslal pod horní tyč. Bernier byl bez šance. Asitence: Patrick Dwyer, Andrej Sekera.
     
    12:24
    Toronto může odpovědět. Dostává totiž přesilovku. Boychuk už sedí na trestné za nedovolené bránění.
    Chris TERRY - 1:0
     
    11:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zcela zaslouženě do vedení. Jejich tlak byl zúročen. Eric Staal objel branku, dostal se na kruh, odtud poslal kotouč před branku a tam ho do sítě tečoval CHRIS TERRY. Asistence: E. Staal, Nathan Gerbe.
     
    10:09
    Domácí už zvedali ruce nad hlavu a radovali se, když se puk po střele Lindholma z předbrankového prostoru odrazil od Berniera na čáru a poté ho obránci odklidili do bezpečí.
     
    07:05
    Je tady první vyloučení. Phaneuf putuje na trestnou za nedovolené bránění a domácí tak budou hrát přesilovku.
     
    04:24
    Domácí byli blízko gólu, ale Bernier vytáhl skvělý zákrok. Shugg dostal pas přímo před branku, ale gólman Toronta nějakým zázračným způsobem vyrazil puk.

    Michal Sedláček

    Góly a asistencie: 12. Terry (E. Staal, Gerbe), 14. Faulk (Dwyer, Sekera), 52. Sekera (Faulk, Gerbe), 59. Lindholm (E. Staal, Hainsey) – 37. Phaneuf (Holland, Franson)


    Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Sekera, Faulk, Hainsey, Jordán, Gleason, Bellemore – Gerbe, E. Staal, Terry – Skinner, Rask, Lindholm – Boychuk, Nash, Dwyer – Malone, McClement, Shugg.
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Franson, Gardiner, Polák, Rielly, Robidas – van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Winnik, Kadri, Santorelli – Lupul, Holland, Clarkson – Booth, Smith, Pánik.