Rusko – Fínsko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
Česko
4:6 (2:0, 2:3, 0:3)
Švédsko
cz Štvrtok 18.12.2014, 18:30 • O2 Arena, Praha • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    Andreas JOHNSON - 4:6
     
    56:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že je definitivně rozhodnuto. Čechům pravděpodobně došly síly, opět ztratily puk ve svém obranném pásmu a inkasovali po přesné střele ANDREASE JOHNSONA z mezikruží. Asistence: Mattias Sjögren.
    Mattias JANMARK-NYLÉN - 4:5
     
    54:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to tím horší, že Švédové jdou poprvé v utkání do vedení. Junland dostoupil Valského u mantinelu, připravil jej o puk, ten si vzal MATTIAS JANMARK-NYLÉN, objel všechny protihráče i spoluhráče a trochu šťastně se z velkého úhlu trefil mezi Francouzovy betony. Asistence: Jonas Junland.
    Johan FRANSSON - 4:4
     
    43:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Toto utkání je zřejmě utkáním prvního švédského obranného páru. Dva góly nám vstřelil Patrik Hersley a stejnou nadílku přichystal i JOHAN FRANSSON. Ten tentokrát objel branku, lehce si vytáhl Francouze a přesnou střelou do horního rohu branky srovnal stav. Asistence: Linus Omark, Jimmie Ericsson.
    Ondřej NĚMEC - 4:3
     
    35:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je suverénně nejlepší odpověď ze všech! ONDŘEJ NĚMEC se konečně potkal se štěstím. Po Krajíčkově přihrávce od modré přesně propálil Nilssona a pomstil surově faulovaného Klepiše. Asistence: Lukáš Krajíček, Martin Pláněk,
    Johan FRANSSON - 3:3
     
    31:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Všechno špatně. Valský chtěl vyhodit puk, jenomže našel jen na modré čekajícího JOHANA FRANSSONA. Ten poslal puk do rohu Omarkovi, jenž mu jej vrátil a Fransson přesnou střelou od modré srovnal stav. Další skvělá clona od Jimmieho Ericssona a opět gól od švédského obránce. Asistence: Linus Omark, Oscar Möller.
    Patrik HERSLEY - 3:2
     
    30:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jestli jsme si mysleli, že dva góly našeho týmu v rozmezí 52 vteřin jsou hodně rychlé, Švédové nás vyvedli z omylu. PATRIK HERSLEY si skvěle vytáhl kotouč okolo Krajíčka a výborným způsobem na zadní tyč prostřelil Francouze. Asistence: André Petersson.
    Patrik HERSLEY - 3:1
     
    30:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nejproduktivnější švédský obránce PATRIK HERSLEY převzal na modré puk od Omarka a tvrdou ránou i díky Ericssonově střele prostřelil Francouze. Asistence: Linus Omark, Jimmie Ericsson.
    Roman ČERVENKA - 3:0
     
    23:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně. Češi převzali puk ve své obranné třetině, Klepiš prakticky ihned po překročení útočné modré čáry využil pomalého návratu Švédů a poslal puk křížem před branku na ROMANA ČERVENKU, jenž potvrdil své střelecké instinkty a zvýšil na rozdíl tří branek. Asistence: Jakub Klepiš, Petr Zámorský.
    Michal BIRNER - 2:0
     
    13:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nilsson nedokázal zastavit Horákovu střelu od modré, vyrazil ji jen před sebe, kde byl MICHAL BIRNER, jenž se s pukem otočil a při svém desátém startu v národním dresu vstřelil svou první reprezentační branku. Asistence: Roman Horák.
    Jan KOVÁŘ - 1:0
     
    13:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Po skoro roce O2 Arena vybuchla nadšením z gólu českého reprezentanta. Už to vypadalo, že český tým ztratí puk po nepřesné rozehrávce Radila, Češi ale zabojovali, puku se zmocnil JAN KOVÁŘ, ujel do útočného pásma a přesnou střelou prostřelil Nilssona. Asistence: Lukáš Radil, Martin Zaťovič.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 14. Jan Kovář (Radil, Zaťovič), 14. Birner (Horák), 24. Červenka (Klepiš, Zámorský), 36. Němec (Krajíček, Pláněk) – 31. Hersley (Omark, Ericsson), 31. Hersley (Petersson), 32. Fransson (Omark, Möller), 44. Fransson (Omark, Ericsson), 55. Janmark-Nylén (Junland), 57. Johnson (Sjögren)


    Česko: Francouz (Jakub Kovář) – Kolář, Němec, Vitásek, Krajíček, Polášek, Zámorský, Kempný, Pláněk – Klepiš, Sobotka, Červenka – Birner, Smoleňák, Horák – Zaťovič, Jan Kovář, Radil – Valský, Filippi, Řepík
    Švédsko: Nilsson (Karlsson) – Hersley, Fransson, Gustafsson, Kronwall, Junland, Rahimi, Burström – Omark, Ericsson, Möller – Thörnberg, Ryno, Petersson – Ullström, Sjögren, Rödin – Ridderwall, Lundqvist, Janmark-Nylén – Thuresson

    Rozhodca: Boman, Levonen – Lhotský, Suchánek

    Diváci: 16 348