Philadelphia – Tampa Bay 1:3 (kon.) | Toronto – Anaheim 6:2 (kon.) | Florida – Washington 2:1 (6:5 po s.n.)
Detroit – Columbus 0:1 (1:2 po s.n.) | Montreal – Carolina 4:1 (kon.) | St. Louis – LA Kings 5:2 (kon.)
Nashville – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Buffalo 5:1 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:3 (kon.)
Calgary – NY Rangers 2:5 (kon.) | Arizona – Edmonton 2:1 (po pr.)
koniec
Calgary Flames
2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
New York Rangers
cz Streda 17.12.2014, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Máme tu ještě jedno vyloučení. Za špatné střídání obdrží dvouminutový trest střídačka newyorských hokejistů.
    Curtis GLENCROSS - 2:5
     
    58:45
    Calgary právě vstřelilo branku!

    Plameny se přece jen ještě jednou prosazují! Sean Monahan zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal jej do druhé vlny sjíždějícímu CURTISU GLENCROSSOVI, který se ranou z první prosazuje na vzdálenější tyč! Asistence: Sean Monahan, Denis Wideman.
     
    57:54
    Dvě trestné minuty za krosček obdrží Marc Staal. Flames tak mají šanci alespoň kosmeticky upravit výsledek již pravděpodobně rozhodnutého utkání.
    Carl HAGELIN - 1:5
     
    56:59
    Rangers právě vstřelili branku!

    CARL HAGELIN se u mantinelu dostává k volnému puku a s přehledem jej posílá do prázdné svatyně domácích! Asistence: Kevin Hayes, Lee Stempniak.
     
    55:50
    Jonas Hiller míří na střídačku a Plameny to zkouší v šesti!
     
    52:00
    Opakovaný záběr situace z času 49:17 ukázal, že domácí hokejisté sice vyslali kotouč do odkryté branky, ale hostující Kevin Klein touš letící do sítě srazil na brankové čáře a o tyčku jej vyhodil mimo brankoviště!
     
    49:17
    Calgary se dostalo až k zakončení před prázdnou brankou a dokonce slavilo gól, ale rozhodčí signalizuje, že gól nebyl a tak se ve hře pokračuje! Celou situaci ale jistě bude po přerušení přezkoumávat video!
     
    49:02
    Monahan křižně nahrával sjíždějícímu Colbornovi, ale Lundqvist se dokázal přesunout a zakročit!
     
    39:37
    Mats Zuccarello napřáhl a orazítkoval tyč!
     
    38:55
    Jonas Hiller teď zachránil Calgary od inkasování další branky! Nejprve vymazal před brankou stojícího Matse Zuccarella a následně si poradil i s dorážejícím Danem Girardim!
     
    37:46
    Raphael Diaz obdržel dvě minuty za držení, takže si Rangers zahrají další početní převahu.
     
    37:18
    Ryan McDonagh se po dlouhé nahrávce vzduchem dostal do brejku, ale trefil jen boční síť!
     
    34:54
    Kouzelník Lundqvist opět čaruje! Před brankou se zjevil nehlídaný supertalent Sean Monahan, jenže ten ani nadvakrát brankáře ze švédského Are nepřekonal!
     
    32:50
    Carl Hagelin se provinil proti pravidlům. Kvůli držení Gaudreaua bude muset z trestné lavice sledovat dvouminutové oslabení svého týmu.
    Jiří HUDLER - 1:4
     
    31:56
    Calgary právě vstřelilo branku!

    Změna brankáře byla pro domácí evidentně dobrým impulzem! Prakticky ihned poté se totiž poprvé v zápase prosazují, a to když Mark Giordano zápěstím pálil od modré čáry. Jeho pokus těsně před Lundqvistem tečoval JIŘÍ HUDLER, který snižuje na 1:4! Asistence: Mark Giordano, Matt Stajan.
     
    31:15
    Čtvrtý gól v síti Karriho Rama dohnal trenéra Boba Hartleyho ke změně – do branky Plamenů se dostane Jonas Hiller.
    Derek STEPAN - 0:4
     
    31:15
    Rangers právě vstřelili branku!

    Nedáš – dostaneš! Jen pár sekund před gólem Rangers orazítkoval Granlund břevno, jenže z následného protiútoku se prosazují hosté! Martin St. Louis přistrčil kotouč DEREKU STEPANOVI, který v rychlosti zajíždí za branku a obtočením kolem ní zvyšuje na 4:0! Asistence: Martin St. Louis, Henrik Lundqvist.
     
    28:41
    Na ledě se začíná přiostřovat! Lance Bouma nejdříve hodně tvrdě hitoval J.T. Millera, což se nelíbilo Tanneru Glassovi. Vše tedy nakonec vyústilo v pěstní potyčku mezi Boumou a Glassem, kteří se po chvíli povalili na zem a nyní již sedí na trestné lavici s osobními pětiminutovými tresty.
     
    26:43
    Lundqvist překrásným zákrokem drží čistý štít! Při přečíslení dvou proti jednomu nejdříve ztratil svou hůl, aby bez ní o pár vteřin na to fantasticky vychytal před brankou stojícího Colborna!
    Rick NASH - 0:3
     
    23:06
    Rangers právě vstřelili branku!

    Vyloučení vede ke gólu, ale na druhé straně! V oslabení do přečíslení dvou proti jednomu unikla dvojice Derek Stepan – RICK NASH, kdy prvně jmenovaný poslal nádhernou žabičku přímo na hůl druhého, který již neměl problém překonat přesouvajícího se Rama! Asistence: Derek Stepan, Dan Girardi.
     
    22:44
    Calgary si zahraje přesilovku. Vysokou holí totiž nedovoleně zahrál Lee Stempniak.
     
    21:00
    Do brejku se dostal Kreider, ale střelce poslední branky nadvakrát vychytal Ramo!
    Chris KREIDER - 0:2
     
    19:52
    Rangers právě vstřelili branku!

    Blueshirts gólem do šatny odskakují do dvoubrankového vedení a hokejisté Calgary při této brance udělali obrovskou chybu! Kris Russell měl spoustu času kotouč z prostoru před brankou vyhodit, jenže se jej rozhodl schovat pod výstroj Karriho Rama. Ten ovšem tuto možnost vůbec nečekal, a tak před branku přijel CHRIS KREIDER, který kotouč jednoduše doklepl za záda překvapeného finského gólmana! Asistence: Bez asistence.
     
    19:00
    Jiří Hudler bude vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    14:24
    Joe Colborne se z ničeho nic objevil před brankou Rangers, ale orazítkoval pouze tyčku!
     
    11:56
    David Jones použil svou hůl jako sekyru, což je v rozporu s pravidly. Za sekání si tak dvě minuty posedí na lavici hanby.
    Rick NASH - 0:1
     
    11:22
    Rangers právě vstřelili branku!

    Hosté se dostávají do vedení! Obrana Flames úplně zapomněla na RICKA NASHE, který pláchl s odraženým pukem do brejku, se kterým si následně poradil jak nejlépe mohl – nádherným forhendovým blafákem poslal svůj tým do vedení! Asistence: Bez asistence.

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 32. Hudler (Giordano, Stajan), 59. Glencross (Monahan, Wideman) – 12. Nash, 20. Kreider, 24. Nash (Stepan, Girardi), 32. Stepan (St. Louis, Lundqvist), 57. Hagelin (Hayes, Stempniak)


    Calgary Flames: Ramo (Hiller) – Giordano, Brodie, Russell, Wideman, Diaz, Engelland – Colborne, Monahan, Jones – Gaudreau, Jooris, Hudler – Glencross, Granlund, Byron – Bouma, Stajan, Raymond
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – McDonagh, Girardi, Staal, Boyle, Hunwick, Klein – Nash, Miller, Zuccarello – Kreider, Stepan, St. Louis – Hagelin, Hayes, Stempniak – Glass, Moore, Fast

    Rozhodca: Brad Meier, Graham Skilliter – Mike Cvik, Mark Wheler

    Diváci: 18 352