Nemecko – Slovensko 7:5 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
Švajčiarsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
koniec
USA
5:4 (0:2, 4:1, 1:1)
Kanada
cz Piatok 12.12.2014, 14:00 • Lisebergshallen arena, Göteborg • Majstrovstvá sveta mužov
    HANNELIUS - 5:4
     
    58:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    LAURI HANNELIUS se s ničím nepáral a z poloviny hřiště střelou příklepem prostřelil vše, co mu stálo v cestě a parádně trefil horní růžek Frankovy svatyně. Asistence: Chris Halgh.
    HANSEN - 5:3
     
    49:44
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané navíc přidávají pátou branku a přibbližují se tak k vítězství. Reugg našel volného MATTIASE HANSENA, který z první vymetl pavučinku ve vzdálenějším rohu branky. Asistence: Maurin Reugg.
    INOUYE - 4:3
     
    35:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se ještě nevzdává. Ridgewell vyslal míček za obranu na JOLEA INNOUYEA, který nic neuspěchal, potáhl si míček do forhendu a zakončil do prázdné branky přes ležícího Franka. Asistence: Spencer Ridgewell.
    FORARE - 4:2
     
    33:01
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojená státy vedou již 4:2. KARL FORARE sice nejprve neproměnil svůj únik, ale následně se dostal k míčku Winkler, který jej poslal právě Foraremu a ten se nemýlil střelou do prázdné branky. Asistence: Ryan Winkler.
    MCVEY - 3:2
     
    31:59
    USA právě vstřelilo branku!
    Také se tak děje. ALEXANDER MCVAY dostal až příliš prostoru a po výběhu na střed se prosadil milimetrově na vzdálenější tyč. Asistence: Robin Brown.
    WINKLER - 2:2
     
    25:40
    USA právě vstřelilo branku!
    Jakoby bych to zakřikl. RYAN WINKLER napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a míček zaplul přesně vedle levé tyčky Retty-Smithe a je tedy srovnáno. Asistence: Fabian Lanzlinger.
    FORARE - 1:2
     
    22:47
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dostávají na rozdíl jediné branky. Po přihrávce Anderssona se prosazuje KARL FORARE. Asistence: Jesse Andersson.
    RADJENOVIC - 0:2
     
    13:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ti ale ztratili míček na vlastní polovině, čehož využil Ridgewell a nahrál volnému ANDREWOVI RADJENOVICOVI, který neměl problém trefit odkrytou klec USA. Asistence: Spencer Ridgewell.
    HANNELIUS - 0:1
     
    05:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Reprezentanti Javorového listu ale těží z aktivnějšího úvodu vedoucí branku. Standanrdní situaci rozehrál LAURI HANNELIUS na Smithe, který mu vrátil zpět a prvně jmenovaný přízemní střelou k tyči otevírá skóre. Asistence: Matt Smith.

    Góly a asistencie: 23. Forare (Andersson), 26. Winkler (Lanzlinger), 32. McVey (Brown), 34. Forare (Winkler), 50. Hansen (Reugg) – 6. Hannelius (M. Smith), 14. Radjenovic (Ridgewell), 36. Inouye (Ridgewell), 59. Hannelius (Halgh)


    USA: Frank (Glanzmann) – Lanzlingerm, Andersson, Binder, Ruegg, P. Winkler, Mori, Webb – Forare, R.- Winkler, Zimmermann – Aa, Hansen, McVey – Brown, Vaha-Vahe, Fischer – Patel, Torretta. Trenér: Stefan Hedlund.
    Kanada: Retta-Shipp (Petres) – Hannelius, Kanji, McKeen, Brandstorm, Pedis, Schram, Earl – Petrie, M. Smith, Haigh – Ridgewell, Radjenovic, Inouye – C. Smith, Brush, Hewko – Vanasse, Cole. Trenér: David Hanson.

    Rozhodca: Dennis Lim, Ismail Sharil