Nemecko – Slovensko 7:5 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (kon.) | Česko – Dánsko 5:1 (kon.)
Švajčiarsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
Dánsko
cz Piatok 12.12.2014, 16:00 • Scandinavium, Götheborg • Majstrovstvá sveta mužov
Predzápasové kurzy
     
    58:40
    Nádherná kombinace Česka, na jejímž konci byl Dóža, ale ten zde nemá střeleckou formu. Z fantastické pozice zaváhal a nastřelil pouze brankáře.
     
    55:09
    Niklas Jensen běžel z křídla sám na branku, ale neprostřelil Honzu Baráka! Velké šance na obou stranách zůstaly bez gólu.
     
    54:55
    Curney měl před sebou prázdnou branku, ale Trolle se ve vteřině přemístil a vychytal jeho střelu!
    BRIAN JENSEN - 5:1
     
    38:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen gól Dánů. Krogsgaard střílel ještě ze své poloviny, míček se těsně před Barákem odrazil od BRIANA JENSENA a dopadl za záda našeho brankáře.
     
    35:47
    Petr Heřmanský si odsedí dvouminutový trest. Zaznamená v přesilovce Dánsko čestný úspěch?
     
    35:15
    Naopak! Steffen Jensen utekl do rychlého brejku a nastřelil bekhendovou ránou břevno!
    JAN JELÍNEK - 5:0
     
    31:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAN JELÍNEK dostal přihrávku z rohu hřiště, na nic nečekal a vyslal solidní přízemní ránu. Ta se ještě odrazila od Jacoba Manniche Andersena a skončila za zády bezmocného Trolleho.
    MATĚJ JENDRIŠÁK - 4:0
     
    27:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dánská obrana se začíná sesypávat a zdá se, že semifinále máme na dosah. Jendrišák se vytočil z křídla na osu hřiště a přesnou střelou nad nohu brankáře Trolleho rozvlnil síť. Asistence: Marek Deutsch.
     
    26:31
    Dóža dostal přesnou diagonální přihrávku a ihned střílel, ale jeho rána orazítkovala tyč! Trollemu ještě teď zvoní v uších.
    MARTIN TOKOŠ - 3:0
     
    25:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    To byla pohledná rána MARTINA TOKOŠE! Zmiňovaný střelec se pohledně zbavil obránce, následně střelou na vzdálenější tyčku prostřelil brankáře Trolleho. Asistence: Tomáš Sladký.
     
    22:11
    To byla šance! Střela Jendrišáka skončila po zásahu brankáře před ním, následně dorážel Mikeš, sice gól dal, ale sudí rozpažil. Dle jeho názoru míček nepřešel brankovou čáru. Nutno dodat, že značně pochybil. Byl to jasný gól.
     
    21:01
    Tokoš mohl dát gól na 3:0! Trollemu míček vypadl, první jmenovaný měl před sebou prázdnou branku, ale míček ze vzduchu netrefil.
     
    20:56
    Milan Tomašík si odsedí 2 minuty za držení.
    MICHAL PODHRÁSKÝ - 2:0
     
    20:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tam! Jendrišák našel na ose hřiště volného MICHALA PODHRÁSKÉHO, který přesnou ranou prostřelil Mike Trolleho. Asistence: Matěj Jendrišák.
     
    18:21
    Nechybělo moc a bylo to 1:1. Jacob Manniche Andersen dostal přihrávku před branku, ale nedokázal propálit Baráka!
     
    13:22
    Natov předložil Jendrišákovi milimetrovou přihrávku, druhý jmenovaný ale nedokázal z bezprostřední blízkosti uspět.
     
    12:51
    Stefan Hedorf mohl vyrovnat, když střílel z výborné pozice, ale Barák skvělým zákrokem zlikvidoval jeho ránu. Následně mu jeden z Dánů přišlápl nohu, hra je přerušena a na hrací ploše český lékař.
    PATRIK SUCHÁNEK - 1:0
     
    11:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vedeme 1:0! PATRIK SUCHÁNEK si vzal míček na ose hřiště, celou dobu se zdálo, že bude přihrávat, nakonec však vyslal skrytou ránu, která skončila až za zády brankáře Dánska. Bez asistence.
     
    05:05
    Hedorf mohl udeřit z brejku, ale bekhendovou střelou přestřelil. Dánové z kontrů budou útočit často, musíme si na ně dávat pozor.

    Radim Sochor

    Góly a asistencie: 12. Suchánek, 21. Podhráský (Jendrišák), 26. Tokoš (Sladký), 28. Jendrišák (Deutsch), 32. Jelínek (Ondrušek) – 39. Jensen (Krogsgaard)


    Česko: Barák (Kafka) – Deutsch, Podhráský, Veltšmíd, Suchánek, Jelínek, Sýkora, Heřmanský – Curney, Jendrišák, Natov – Sladký, Tomašík, Tokoš – Dóža, Mikeš, Ondrušek – Zozulák, Fridrich
    Dánsko: M. T. Wede (Kjaer) – J. T. Wede, Nisbeth, J. F. Andersen, Krogsgaard , Erichsen, Bendtsen, Skyttee – Jensen, J. M. Andersen, Hedorf – B. Jensen, Nielsen, S. Jensen, Glad, Kristensen, Larsen – Cabe

    Rozhodca: Fordell, Vuola