Japonsko – Korea 5:4 (po pr.) | Kanada – Slovensko 3:5 (kon.) | Austrália – Rusko 4:11 (kon.)
USA – Nemecko 5:6 (po pr.) | Fínsko – Nórsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Estónsko 17:0 (kon.)
koniec po predl.
Japonsko
5:4 (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)
Jižní Korea
cz Štvrtok 11.12.2014, 09:30 • Scandinavium Arena, Švédsko • Majstrovstvá sveta mužov
    Šohei KURATA - 5:4
     
    61:02
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Zaváhání korejské obrany dokázal využít Ueda, který poslal do brejku ŠOHEIHO KURATU, který přesnou svižnou střelou na bližší tyčku rozhoduje o japonském vítězství. Asistence: Ičiro Ueda.
    Šohei KURATA - 4:4
     
    51:25
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! Šiba z volného úderu našel přesně ŠOHEIHO KURATU, který stál nehlídaný u druhé tyče a poslal míček do odkryté branky. Asistence: Naoki Šiba.
    Ki-Wung LEE - 3:4
     
    40:51
    Korea právě vstřelila branku!
    Bae střílel z první, trefil pouze zadní mantinel, od kterého se míček odrazil k druhé tyči a KI-WUNG LEE ho uklidil do branky. Asistence: Han-Sol Bae.
    Naoki MACUBA - 3:3
     
    30:18
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Stejná dvojice jako u předchozí branky se postarala o vyrovnání stavu utkání na 3:3. Akagami adresoval přihrávku před bránu na zcela osamoceného NAOKIHO MACUBU, tomu stačilo už pouze přiložit hůl do přihrávky, aby rozvlnil síť za zády J. M. Leeho. Asistence: Takuma Akagami.
    Naoki MACUBA - 2:3
     
    23:36
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japoncům se nahazování míčku vyplatilo. Míček se velmi rychle dostal z obranné poloviny na dva volné Japonce. Akagami, který si kličkou do bekhendu a následnou přihrávkou na zcela volného NAOKIHO MACUBU položil brankáře soupeře. Pro druhého jmenovaného už nebyl problém dorazit míček do prázdné brány. Asistence: Takuma Akagami.
    Ičiro UEDA - 1:3
     
    19:20
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec v první třetině kapituloval i J. M. Lee, když nahozený míček Šiby nezpracoval Macuura, který tělem míček minul. Ten však propadl k holi IČIRA UEDY, který si se soupeřovým brankářem na dvakrát poradil. Asistence: Naoki Šiba.
    Baek-Hee LEE - 0:3
     
    17:18
    Korea právě vstřelila branku!
    Sag-Ki Kim adresoval přihrávku přes půlící čáru na rozběhnutého BAEK-HEE LEEHO, kterému stačilo před Higučim míček pouze nadvezdnout, aby se rázem ocitl pod horní tyčekou japonské brány. Asistence: Sang-Ki Kim.
    Baek-Hee LEE - 0:2
     
    12:05
    Korea právě vstřelila branku!
    Útočná akce Korejců přeci jen končí brankou a navýšení vedení na dvě branky. Seo se ujal u mantinelu míčku, podíval se, kde má naběhlé spoluhráče, vyslal přihrávku skrz brankoviště k levé tyči na zcela osamoceného BAEK-HEE LEEHO, pro kterého nebyl problém z první poslat míček do sítě Japonska. Asistence: Kyoung-Hoon Seo.
    Jun-Oh Lee - 0:1
     
    03:43
    Korea právě vstřelila branku!
    Seo vyhrál u mantinelu souboj se soupeřem, udělal několik kroků k bráně Higučiho a vystřelil. Míček se odrazil na hůl Baek-Hee Leeho, ten ale nastřelil míček pouze do tyče. Míček se i tak odrazil k JUN-OH LEEOVI, který už dezorientovaného Higučiho překonal. Asistence: Baek-Hee Lee.

    Lukáš Vacuška

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 20. Ueda (Šiba), 24. Macuba (Akagami), 31. Macuba (Akagami), 52. Kurata (Šiba), 62. Kurata (Ueda) – 4. J. O. Lee (B. Lee), 13. B. Lee (Seo), 18. B. Lee (S. K. Kim), 41. K. Lee (Bae)


    Japonsko: Higuči (Yagju) – Šiba, Kimura, Watabe, Jamašita, Išikawa, Terada – Macuura, Kurata, Ueda – Nišii, Hirokawa, Akagami – Macuba, Kuraba, Šimada – Kano, Cudome, Iwasaki
    Jižní Korea: J. M. Lee (Y. Lee, D. Park) – J. Park, S. K. Kim, Yeon, Song, Yeo, J. Y. Kim – J. O. Lee, Seo, H. Lee – K. Lee, Shin, Joo H. Kim – G. Park, S. H. Kim, Bae – Jae H. Kim, B. Lee

    Rozhodca: Daniel Skoog, Ola Hamberg (oba SWE)

    Diváci: 569