NJ Devils – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.) | Columbus – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Toronto – Calgary 4:1 (kon.)
Montreal – Vancouver 3:1 (kon.) | Tampa Bay – Washington 3:5 (kon.) | Buffalo – LA Kings 1:0 (kon.)
Minnesota – NY Islanders 5:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 2:5 (kon.) | Colorado – Nashville 0:3 (kon.)
San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Streda 10.12.2014, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Brent BURNS - 5:2
     
    54:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí družina pravděpodobně úplně rozhoduje o svém dnešním úspěchu. Už vedení o dvě branky dodávalo Žralokům sebevědomí, ale teď dosahují hráči San Jose páté branky utkání. BRENT BURNS rozveselil tribuny SAP Center poté, co dostal přihrávku na modrou čáru. Jeho zakončení zápěstím bylo tak přesné, že nejdříve zazvonilo o tyčku a pak zapadlo do sítě. Asistence: Logan Couture.
    Joe PAVELSKI - 4:2
     
    27:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je skoro neuvěřitelné, jak výborné vstupy má dnes tým San Jose do jednotlivých třetin. Stejně jako v úvodní periodě, také nyní dává v první polovině dvacetiminutovky dva rychlé góly po sobě. JOE PAVELSKI dostal naservírovanou luxusní přihrávku přímo na hokejku k pravé straně branky Edmontonu, pak jen poslal výtečné zakončení směrem do horní poloviny branky. Rázem je zase daleko lepší nálada na domácí střídačce. Asistence: Patrick Marleau, Joe Thornton.
    Logan COUTURE - 3:2
     
    26:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tomu se říká počkat si na správnou šanci ve správnou chvíli. Od začátku druhé třetiny se Sharks prakticky nedostali do pořádné šance, až nyní zahrozili Edmontonu u jeho klece. A hned je z toho vrácené vedení pro San Jose. LOGAN COUTURE nádherně tečoval střelu z dálky, ta potom doplachtila až za rozhozeného Bena Scrivense. Máme tu znovu zajímavý průběh. Asistence: Scott Hannan, Tommy Wingels.
    David PERRON - 2:2
     
    16:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kdo by to čekal, že Olejáři ještě do konce první třetiny srovnají skóre na kostce? Okamžitě po vhazování získal Edmonton útočné pásmo, DAVID PERRON potom poměrně bez přípravy a po nádherné nahrávce na levý kruh vypálil z první. Jeho pokus zápěstím nedokázal Alex Stalock zastavi, kus černé gumy končí v kleci a začínáme znovu za nerozhodného stavu. Asistence: Teddy Purcell.
    Jordan EBERLE - 2:1
     
    12:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Rychlé překvapení tentokrát v podání Oilers, kteří po hbitém přechodu do útočné třetiny na nic nečekali a natlačili kotouč co nejblíže k brance San Jose. Přihrávku mezi kruhy dostal nádherně JORDAN EBERLE, ten následně provedl krásnou forhendovou kličku, stažením a následným posláním puku do sítě snižuje náskok Sharks. Asistence: Leon Draisaitl.
    Barclay GOODROW - 2:0
     
    05:29
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Výborný začátek San Jose Sharks pokračuje o několik vteřin později druhou vstřelenou trefou. Už se zdálo, že je pro Edmonton všechno neštěstí zažehnáno, když Ben Scrivens zlikvidoval první střelecký pokus. Jenže potom se k dorážce dostal výborně postavený BARCLAY GOODROW, jenž slaví svůj první gól v NHL! Asistence: Melker Karlsson, James Sheppard.
    Joe PAVELSKI - 1:0
     
    04:33
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Doposud žádná výraznější šance na žádné ze stran barikády, ale hned zahajovací příležitost domácího klubu končí vstřelenou brankou. Žraloci získali útočné pásmo, stačilo jim tam pobývat jen krátký časový úsek. Puk dostal na pravém kruhu na hokejku JOE PAVELSKI, který nádherným bekhendem z otočky překvapil kromě celé defenzívy Edmonton Oilers i samotného brankáře Bena Scrivense. Asistence: Joe Thornton.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 5. Pavelski (Thornton), 6. Goodrow (Karlsson, Sheppard), 27. Couture (Hannan, Wingels), 28. Pavelski (Marleau, Thornton), 55. Burns (Couture) – 13. Eberle (Draisaitl), 17. Perron (Purcell)


    San Jose Sharks: Stalock – Braun, Vlasic, Burns, Dillon, Hannan, Mueller – Pavelski, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Karlsson, Sheppard, Goodrow – Brown, Desjardins, Scott
    Edmonton Oilers: Scrivens – Petry, Ference, Schultz, Aulie, Fayne, Klefbom – Pitlick, Nugent-Hopkins, Hall – Eberle, Draisaitl, Jakupov – Purcell, Arcobello, Perron – Pinizzotto, Hendricks, Gazdic

    Rozhodca: Charron, Pochmara – Galloway, Heyer

    Diváci: 17 007