Austria – Salzburg 2:4 (kon.) | Grodig – Admira Wacker Mödling 5:0 (kon.) | Sturm Graz – Ried 3:1 (kon.)
Neustadt – Rheindorf Altach 2:0 (kon.)
koniec
SC Wiener Neustadt
2:0 (0:0)
SC Rheindorf Altach
cz Sobota 06.12.2014, 18:30 • Stadion Wiener Neustadt, Vídeň • Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Daniel Maderner vidí žlutou kartu za nesportovní chování po tom, co zastavil Lienharta a ještě mu znemožnil rozehrávku.
    Conor O'BRIEN - 2:0
     
    88
    Neustadt právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil CONOR O'BRIEN, poslal gólmana Kobrase na levou stranu a míč naopak do pravého dolního rohu. Je rozhodnuto!
     
    Byla nařízena penalta pro domácí tým za faul Lienharta na Dobrase.
     
    87
    A hned na to se míč dostal k Danielu Madernerovi. Nový muž na hřišti to zkusil naopak pravačkou, a to z hranice vápna, ale výsledek se neodstavil. Míč šel kousek vedle, resp. nad břevno.
     
    85
    Andreas Lienhart vidí žlutou kartu za faul na jednoho z domácích hráčů.
     
    84
    Poslední střídání domácích. Hřiště opustí faulovaný Stefan Maierhofer, kterého nahradí Daniel Maderner.
     
    79
    Druhé střídání domácích. Tobias Kainz přichází na plac místo Herberta Rautera.
     
    73
    To byla šance, panečku. Kde se vzal, tu se vzal, na hranici vápna přesně v jeho středu se k míči dostal Ismael Tajouri-Shradi. Střídající ofenzívní záložník mohl být za hrdinu, jenže vystřelil o metr výše, než by bylo zdrávo.
     
    72
    Ničemnou rozehrávku Altachu sebrali domácí, střídající Pollhammer po pravé straně přihrál Herbertu Rauterovi, který se nyní ukázal v lepším světle než před chvílí, kdy dostal žlutou kartu, a svojí točenou ránu poslal těsně vedle pravé tyče Kobrase!
     
    70
    Kartičku naopak dostane Herbert Rauter po tom, co na půlce hřiště takticky zastavil pronikajícího Louise Ngwat-Mahopa. Účel je splněn, útok hostí je zastaven.
     
    69
    Ab Dal Ramham Osman Ali asi ještě není po předchozím ošetřování zcela fit a odchází z placu. Své místo v záloze přepustí Mario Pollhammerovi.
     
    65
    Druhé střídání v hostující ekipě. Ivan Kovacec odchází pětadvacet minut před koncem z placu a nahrazuje jej Patrick Seeger. Ve stejém čase jde ze hry Hannes Aigner, místo kterého zaujme pozici na hřišti Darijo Pecirep.
     
    62
    Dobrá šance i pro hosty. Aigner převzal na levé straně vápna míč a stihl se s ním pootočit. Ihned po otočce vystřelil a Vollnhofer dobrým zákrokem posílá míč mimo dosah své branky!
     
    59
    Lukas Denner se v dobré vzdálenosti ujal míče a pětadvacet metrů od vána vypálil k pravé tyči Kobrasovy branky, který míč s obtížemi vyráží na rohový kop.
    Kristijan DOBRAS - 1:0
     
    53
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Gól, nad kterým se trošku vznáší otazník. Lukas Denner poslal dlouhý míč do malého vápna, kde hlavičkový souboj Maierhofera s Kobrasem zaváněl faulem na gólmana hostí. Rozhodčí ale nechal hru dál, míč dopadl do středu malého vápna, kde byl připraven KRISTIJAN DOBRAS a uklízí míč do prázdné branky. Asistence: Stefan Maierhofer.
     
    53
    Obrovská šanc hostů. Louis Ngwat-Mahop přijal ve velkém vápně přirhávku, z velkého úhlu z levé strany vystřelil a orazítkoval levou tyč domácí svatyně! Následuje rohový kop.
     
    46
    Hosté o poločasové pauze vymysleli střídání. Boris Prokopic přepustí své místo Ismaelu Tajouri-Shradimu
     
    44
    Velká šance hostí. Felix Roth si naběhl na pas Aignera a z hranice vápna vypálil jedovatou ránu na Vollnhofera, jenže opět o něco minul levou tyčku. Tyto spálené příležitosti by se Altachu nemusely vyplatit.
     
    38
    Felix Roth si o žlutou kartu koledoval hodně dlouho a nyní jí také dostává po tom, co zahrál zcela evidentně rukou. Roth je v současné době hodně nabuzen negativními emocemi.
     
    30
    Po Aliho rohu se obrana Neustadtu ubránila, ale míč rychle poslal zpět jeden z hostujících hráčů. U levého rohu vápna jej převzal Phillipp Netzer, který byl faulován Vollnhoferem. Hostům se naskýtá slibná možnost.
     
    28
    Mimm mě na své hlavě gól, když z hranice velkého vápna hlavičkoval na branku střeženou Dobrasem. Ten se však proti jeho střele natáhl a má jí ve své moci.
     
    22
    Druhá žlutá karta pro hosty, kterou dostává Boris Prokopic.
     
    15
    Také hosté poprvé vážněji zahrozili. Felix Roth si postavil míč po faulu Kocha zhruba třicet metrů od branky a mířil dobře přes zeď, jenže nevměstnal míč mezi tři tyče. Těsně vedle levé tyčky prosvištěl jeho pokus.
     
    13
    Domácí mají velký tlak. Matthias Koch vypálil z dobré pozice pravou nohou na branku, ale minul levou tyčku. Kdyby svojí střelu vměstnal mezi tři tyče, těžko by s tím gólman Altachu mohl něco dělat.
     
    12
    První žlutá karta je tu. Phillip Netzer poměrně nesmyslně zkosil třicet metrů před brankou v pozici, která nebyla nikterak nebezpečná, Herberta Rautera. Zasloužená žlutá karta.
     
    12
    Herbert Rauter dostal míč na velké vápno a vystřelil. Trestuhodně však posílá míč pouze do míst, kde stál připravený gólman.

    Tomáš Lysý

    Góly: 53. Dobras, 88. O'Brien (pen.)

    Karty:   70. Rauter (WIE), 90+2. Maderner (WIE) – 12. Netzer (ALT), 22. Prokopic (ALT), 38. Roth (ALT), 85. Lienhart (ALT)


    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Sereinig, Ranftl, Denner, Mimm – Koch, Dobras, O'Brien, Rahman Osman Ali, Maierhofer – Rauter.
    Náhradníci: Pollhammer, Ebenhofer, Tieber, Mally, Maderner, Kainz, Schierl.

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Gercaliu, Lienhart, Pöllhuber, Zwischenbrugger – Roth, Netzer, Prokopic, Kovacec – Aigner, Ngwat-Mahop
    Náhradníci: Lukse, Seeger, Luxbacher, Jäger, Pecirep, Tajouri-Shradi, Schreiner

    Rozhodca: Rene Eisner