Montreal – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.) | Tampa Bay – Ottawa 4:1 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 3:1 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Toronto – Washington 6:2 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.)
Minnesota – St. Louis 2:3 (0:1 po s.n.) | Colorado – Dallas 5:2 (kon.) | LA Kings – Chicago 1:4 (kon.)
Arizona – Calgary 0:3 (kon.) | San Jose – Anaheim 6:4 (kon.) | Detroit – Vancouver 5:3 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Vancouver Canucks
Nedeľa 30.11.2014, 20:00 • Joe Louis Arena • NHL
Partner:
     
    Detroit vyhral prvú tretinu po presných zásahoch Niklasa Kronwalla a Gustava Nyquista 2:0, čím položil základ svojho dnešného víťazstva. V druhej časti síce dokázal Linden Vey znížiť, ale na tento gól odpovedal v 35.minúte Pavel Dacjuk. Do tretej tretiny vstupovali domáci vo vedení 3:1, ale hosťom sa podarilo v 53.minúte znížiť po delovke obrancu Yannicka Webera od modrej čiary. Dvojgólový náskok Red Wings však krátko na to zariadil takisto obranca po strele od modrej čiary, konkrétne Danny DeKeyser. Následne kontroverzným gólom znížil na 3:4 z pohľadu hostí svojím druhým gólom v zápase Vey, ale v poslednej minúte stanovil konečný výsledok stretnutia presnou strelou do prázdnej brány Dacjuk.

    Tri hviezdy stretnutia:

    1. Henrik Zetterberg (DET) 0+2
    2. Linden Vey (VAN) 2+1
    3. Darren Helm (DET) 0+0


    Ood mňa je to pre dnes všetko, s konštatovaním, že Detroit Red Wings na vlastnom ľade zdolali Vancouver Canucks 5:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zyvšok víkendu a rovnako i úspešný štart do nového pracovného týždňa. (23:29:59)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Vancouver ešte v závere skúša power-play, ale na vsietenie dvoch gólov zostáva minimum času.
     
    59:11
    Detroit Red Wings dal gól!
    Domáci nevybojovali puk v rohu klziska vo vlastnej obrannej tretine, ale puk sa následne dostal k PAVLOVI DACJUKOVI, ktorý sa s ním chvíľu pohral a napriek tomu, že ho atakovali dvaja protihráči, dokázal peknou strelou po ľade dostať puk až do prázdne brány Vancouveru Canucks, čím definitívne rozhoduje o výhre svojho tímu na domácom ľade. Pre ruského centra je to druhý presný zásah v zápase a deviaty v ročníku. Bez asistencie.
     
    58:55
    Smith na dvakrát dokázal vyhodiť puk z vlastného obranného pásma a spoza prázdnej brány hostí zakladá ďalšiu akciu Kevin Bieksa
     
    58:34
    Hostia hrajú opäť power-play s prázdnou bránou, zatiaľ čo Miller vyrážal do rohu klziska nepríjemnú strelu z medzikružia. Krátko na to domáci zadák Ericsson vyhadzuje cez všetky čiary, hra sa prerušuje pre zakázané uvoľnenie a vidíme oddychový čas hosťujúceho tímu.
     
    57:43
    Detroit sa bráni veľmi dobre útočným náporom hostí, ktorí sa zvýšenou aktivitou dožadujú vyrovnania. Škoda, že sme takýto hokej nevideli od úvodných minút záverečnej dvadsaťminútovky.
     
    56:51
    Strela z ľavej strany z hokejky Chrisa Higginsa smerovala do konštrukcie Howardovej svätyne a domáci gólman si takmer zrazil puk do siete za svoj chrbát. Našťastie pre Detroit však Jimmy Howard duchaprítomne ľahnutím na ľad prerušil hru a puk bránkovou čiarou neprešiel.
     
    56:45
    Dvakrát v krátkom časovom slede sa hra prerušovala a bude sa vhadzovať v obrannom pásme Detroitu
     
    56:10
    Gól platí a za stavu 4:3 pre domácich tak pokračujeme v hre!
     
    56:10
    V Joe Louis Aréne stále čakáme na rozhodnutie o regulérnosti Veyovho znižujúceho gólu.
     
    56:10
    Po Veyovom presnom zásahu však arbiter telefonuje s videorozhodcom, pretože z opakovaného záznamu sa zdá, že hosťujúci útočník dosiahol svoj presný zásah odrazom od korčule!
     
    56:10
    Vancouver Canucks dáva gól!
    Obrovský tlak hostí prináša úspech v podobe gólu, keď sa po prihrávke z pravej strany presadzuje z ostrého uhla LINDEN VEY, ktorý tak svojím druhým zásahom v tomto zápase a celkovo šiestym v sezóne vracia svoj tím do zápasu. Asistencie: Shawn Matthias, Brad Richardson.
     
    56:01
    Vancouver dostal Detroit pod tlak a hrá s prázdnou bránou!!!
     
    55:20
    Dnešný zápas sa prehupol do svojej poslednej päťminútovky, zatiaľ čo za bránou Detroitu zvádzajú oba celky tvrdé súboje o puk.
     
    54:37
    Do samostatného nájazdu sa dostal domáci útočník Drew Miller, ktorý však svojho menovca v bráne Canucks strelou medzi betóny neprekonal a Ryan Miller drží puk vo svojej moci, čím prerušuje hru.
     
    54:27
    Hra sa prerušuje v útočnom pásme Canucks. Nasleduje reklamná pauza.
     
    53:36
    Detroit Red Wings dal gól!
    Detroit odpovedá na Matthiasov presný zásah rovnakou zbraňou, keď sa po prudkej strele od modrej čiary presadzuje domáci zadák DANNY DEKEYSER, ktorý prestrelil Millera a otvára si tak svoj strelecký účet v tomto ročníku. Asistencie: Riley Sheahan, Tomáš Jurčo.
     
    53:19
    Miller zastavuje strelu slovenského krídelníka Tomáša Tatara a hra sa prerušuje.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 4. Kronwall (Ericsson, Zetterberg), 12. Nyquist (Zetterberg, Franzen), 35. Dacjuk (Tatar, Kindl), 54. DeKeyser (Sheahan, Jurčo), 60. Dacjuk – 23. Vey, 53. Matthias (Weber, Vey), 57. Vey (Matthias, Richardson)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall (A), Quincey, DeKeyser, Smith, Kindl – Zetterberg (C), Dacjuk (A), Abdelakder – Tatar, Sheahan, Nyquist – Helm, Weiss, Franzen – Miller, Glendening, Jurčo
    Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Edler, Tanev, Sbisa, Bieksa (A), Stanton, Weber – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Vrbata – Higgins, Bonino, Burrows – Matthias, Richardson, Vey – Dorsett, Horvath, Hansen

    Rozhodca: Peel, Kowal – Lazarowich, McElman