Funlajny pred 19. kolom Fortuna ligy (kon.)
koniec udalosti
Funlajny pred 19. kolom Fortuna ligy

Nedeľa 30.11.2014, 10:00Funlajny
     
    Futbal nie je len strohá hra, je to hlavne zábava. Počas tohto víkendu nás čaká záverečné 19. kolo jesennej časti futbalovej Fortuna ligy a my sme naň pozreli netradičnou optikou.



    Košice – Ružomberok:
    Košice sú momentálne in. O popularitu sa im starajú CTený Paška a župan Trebuľa, ktorý si za peniaze daňových poplatníkov chcel vyvážať svoj papalášsky zadok v služobnej formule za 128 tisíc €. Čo sa týka futbalistov, po katastrofálnom začiatku ligy Látal zaplátal bodovú dieru a vytiahol mužstvo na vyššie tabuľkové poschodia. Potom dal výpoveď. Výpoveď prezidenta Podoláka – on o ničom nevie.
    Ivan Galád je Pán tréner. Prišiel, videl, v Podbrezovej zvíťazil. Či zopakuje tento husársky kúsok aj na vychodze, to je vo hviezdach. Alebo vo hviezde (Zreľák). Na verejnosť neprenikli žiadne informácie o vyraďovacích kvízových otázkach, takže do Košíc pocestuje zrejme kompletný káder.

    Podrobný textový prenos a videá gólov zo zápasu Košice – Ružomberok (sobota 29.11.2014, 13:00) nájdete TU!




    Zlaté Moravce – Podbrezová:
    Zlatisté Moravce sú fajn mužstvíčko. Malý klub, veľké srdcia. Skromné podmienky, nikdy veľké oči ani silné reči. Už niekoľko sezón po sebe pokojný stred tabuľky. A zrazu záchranárske roboty. Prišiel na psa mráz. Presnejšie – prišiel na Mráza pes, ktorý je zakopaný v biednej útočnej potencii. Trinásť (vstrelených gólov), pánboh pri nás. Bez korenia sa variť a vyhrávať veru nedá.
    Železiari sú síce sympatický nováčik, ale akosi hrdzavejú. Asi je to blbé prirovnanie, ale iné mi nenapadlo. Horehronci pripomínajú dojnicu, ktorá dá desiatky litrov mlieka, no potom kopne do vedra a všetko vyleje. Zdá sa mi, že bude remízka ako vyšitá, zrejme nula nula.

    Podrobný textový prenos a videá gólov zo zápasu Zlaté Moravce – Podbrezová (sobota 29.11.2014, 16:00) nájdete TU!




    Myjava – Trenčín:
    Výkon Myjavy sa mi javí veľmi dobre. 3x3 body po sebe. A môže byť aj 4x3. Alebo 3x3+1. V tejto sezóne chýba kopaničiarom štandardný herný zápasový rytmus. Kvôli rekonštrukcii trávnika najskôr hrali vonku, vonku, vonku vonku vonku, vonku, vonku. Teraz doma, doma, doma, doma, doma, doma, doma, doma.
    Ambiciózny Trenčín búra svoj štadión (konečne, veď aj hrad Matúša Čáka vyzeral zachovalejšie) a rád by nabúral aj suverenitu Žilinčanov, s ktorými sa dostal do bodového trháku. Ak hostia na kopaniciach uspejú, dostanú Žilinu, ktorá hrá až na druhý deň, pod tlak. Ak naopak body stratia, Šošoni dostanú krídla, ako keby vypili sud nemenovaného energetického nápoja.

    Podrobný textový prenos a videá gólov zo zápasu Myjava – Trenčín (sobota 29.11.2014, 16:00) nájdete TU!




    Banská Bystrica – Slovan Bratislava:
    Hmm, ako keby hral posledný s posledným. Na jedných padla deka preto, lebo na účty nedostávajú peniaze. Na druhých preto, že ich na účty dostávajú až prehnane veľa. Vyšťavené Štiavničky napriek finančnému marazmu bojujú, drú, makajú. Nechcú, aby im v rukách zostal Peter Čierny. Ak napadne sneh a ihrisko sa zmení na klzisko a oranisko, nie sú proti belasým bez šance.
    Byť pánom Kmotríkom, rozkmotrím sa s tými, čo hrajú na vlastné tričko alebo bez záujmu. Hráči by mali stále bojovať ako o majstrovský tittel a nerobiť si z majiteľa klubu kašparka. Netreba zalievať burinu, ale radšej sa starať o kvety.

    Podrobný textový prenos a videá gólov zo zápasu Banská Bystrica – Slovan (nedeľa 30.11.2014, 14:30) nájdete TU!




    Žilina – Dunajská Streda:
    Do tankoch! Najviac vstrelených gólov, najmenej inkasovaných. Po zbabranej minuloročnej sezóne sú teraz Šošoni na koni. V súťaži zatiaľ utrpeli iba dve prehry. Jednu v Podbrezovej a druhú na domácom ihrisku, pretože vzhľadom k ich excelentným výkonom sú tribúny poloprázdne respektíve poloplné. Domáci by boli radi jesenným a zimným majstrom, neradi by sa zgúľali na druhú priečku. Navyše Jelič má motiváciu stať sa dočasným králičom strelcov.
    Dunajská Streda v strede tabuľky je akási nemastná – neslaná – nesladká – nekyslá. Mužstvo zo Žitného ostrova má na svojom konte celkovo 9 remíz, vonku žiadne bu bu bu. Uvidíme, či si trúfne zahryznúť sa do Žiliny alebo postaví do šestnástky autobus.

    Podrobný textový prenos a videá gólov zo zápasu Žilina – Dunajská Streda (nedeľa 30.11.2014, 19:00) nájdete TU! (09:56:57)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.